canım beni alıntılayıp da sert çıkan sen değil misin? ben mi yanlış gördüm? görmediğin bir yorumu nasıl alıntıladın da bana cevap hakkı doğdu peki?
canım anlattığım gibi, maseaj yazarken alıntılama yapmış silmeyi unutmuşum.ondan ötürüde alıntılamayı sildim.kusura bakma.diyorum ne alaka ya ben ona mı yazdım :) haliyle sende cevap yazdın..
anlaşılacağı üzere görümcemden nefret ediyorum.herşeye gagasını uzatmasından,hiç bir şeyi beğenmeyip kendini en mükemmel sanmasından,benim mesleğime burun kıvrmasından (özür dilerim o liseyi bitermemiş evlenmek uğruna,ben hemşireyim)ve sevgili kocamın ona laf ettirmemesinden bıktım usandım.ne kıymetli ablası varmış arkadaş.hayır ben de görümceyim gelinimizle kardeş gibiyiz çok şükür olmasak bile kardeşim asla laf ettirmez eşine ettirmesin de.Ailemden ayrıyım 900 km.uzağımdalar.çok özlüyorum onları ve kendimi çook yalnız ve mutsuz hissediyorum.6 aylık bebeğim var Allah bin şükür tek tesellim o.
1 tane var ama 10 taneye bedel kıskançlıkları davranışlar aklıma geldikçe hala ruhum titriyor. Gerçekten yaşamayan bilemez, 1 yıllık evliyim.
Kendisi benden 10 yıl önce evlendi, nişanımda kendi nişan elbisesini giydi, kına gecemde kırmızı kına elbisesini giydi, düğümde gelinliğini giyer diye bekledim ama
Allahtan kiralıkmış gelinlik geri vermiş giyemedi:) Siyah beyaz elbise giydi eşimle bana uyumlu olmak için sanırım:)
Kendisi eğitimlidir bununla övünür, ama ne yazık ki görgü ve yol yordamı öğrenemimiş, eğitimle bunları hiç alakası yok.
Daha neler var neler.. yaşayanların Allah yardımıcısı olsun.
seni alıntılayarak tüm kendini beğenmişlere sesleniyorum.hemde en kaba tabiriyle Bekara karı boşamak kolay ! evlenin yaşayın görün. şanslı gelinler çok nadirdir, gelin verici olsa k.valide/görümce sömürür , görümce/k.valide iyi olsa gelin beter olur.yok böyle şans 2 tarafında iyi olabildiği.insanlar doğuştan kindar değil, hayat değiştirebiliyor bakış açılarımızı.bende evlenene dek ( 1 yıllık nişanlılık süreceinde yediğim tüm darbelere rağmen) ben gelin kavramını değiştireceğim kızı olacağım der gezerdim, sırf anne kız olamasakta ona yakın ilişkilerde bulunalım diye o kadar fedakarlıklarda bulundum ki adına eşeklik dedi herkes.sonuç mu ? k.validemden ve görümcemden nefret ediyorum, canları cehenneme .. ben size kendimi ispatlamak zorunda değilim bilenler bilir. ama bu kadar emin olmayın, sizin yorumunuza güldüm geçtim.yıllar sonra bu laflar size geri dönecek ve burda o kendinizden düşük gördüğünüz her insanın nasılda ahını aldığınızı anlayacaksınız.sizin gibilerde bazı şeyleri yaşamayı hakediyor ...
siz siz olun büyük lokma yiyin de büyük laf etmeyin.Tecrübeyle sabit, geçmişimde bende çok iddialıydım ama gelin görünki işin aslı böyle olmuyor ...
seni alıntılayarak tüm kendini beğenmişlere sesleniyorum.hemde en kaba tabiriyle Bekara karı boşamak kolay ! evlenin yaşayın görün. şanslı gelinler çok nadirdir, gelin verici olsa k.valide/görümce sömürür , görümce/k.valide iyi olsa gelin beter olur.yok böyle şans 2 tarafında iyi olabildiği.insanlar doğuştan kindar değil, hayat değiştirebiliyor bakış açılarımızı.bende evlenene dek ( 1 yıllık nişanlılık süreceinde yediğim tüm darbelere rağmen) ben gelin kavramını değiştireceğim kızı olacağım der gezerdim, sırf anne kız olamasakta ona yakın ilişkilerde bulunalım diye o kadar fedakarlıklarda bulundum ki adına eşeklik dedi herkes.sonuç mu ? k.validemden ve görümcemden nefret ediyorum, canları cehenneme .. ben size kendimi ispatlamak zorunda değilim bilenler bilir. ama bu kadar emin olmayın, sizin yorumunuza güldüm geçtim.yıllar sonra bu laflar size geri dönecek ve burda o kendinizden düşük gördüğünüz her insanın nasılda ahını aldığınızı anlayacaksınız.sizin gibilerde bazı şeyleri yaşamayı hakediyor ...
siz siz olun büyük lokma yiyin de büyük laf etmeyin.Tecrübeyle sabit, geçmişimde bende çok iddialıydım ama gelin görünki işin aslı böyle olmuyor ...
Başlık bende" geyik " hissiyatı uyandırdı.
Öyle bir anlatmışsınız ki bebeğim var ona sığınıyorum falan.
Bu kadar dramatize etmeye ne gerek var.
Sanırsın ki bir kumadan falan bahsediyorsunuz.
Mesleğinizi beğenmiyorsa ablacım keşke sende okuyup hemşire olsaydın,çok rahatım param iyi keyfim yerimde diyebilirsiniz.
Tatlı şirini gelin olacağım diye lafları yiyor yiyor sonra da dramatik sahneler yaşıyorsunuz.
Maniyi görümceye değil sizi ezdiren kocaya yazsaydınız keşke.
ciddiye bile almıyorum kusura bakma...
evlenene dek gelin kavramını değiştiricem diye geziyodum diyosun...işte sen ve senin gibilerin problemi; evlenene kadar ay annem ay kardeşim olun,sizi çok seviyorum ay ayay sevgi kelebeğiyim...
evlendikten sonra: ehhh yeter beaa,ben çekmeye mecburmuyum canları cehenneme!
bu riyakarlığın sonucunda da hakettiğiniz muameleyi görüyosunuz...erkeklerin gözü açılsın,görsünler o melek kızlar karıları olduktan sonra kaç derece değişiyor.
umurumda değil...ciddiye almıyorum bu düşünce tarzını.
yok canlarım ya annem teyzem kankamı seviyorum diye yakıştırmıyorum bu gördüğüm tek iyi gelinler onlar sözünü.nasıl gelinler olduğunu görseniz siz de yakıştırırsınz.örnek gösterilirler heryerde.
şahsen ben de çok iyi bi gelin olcam kısmetse(nışannıyım) ama eminim deli derecede sinir bozucu görümce olcam,çünkü önyargılıyım şimdiden...
kk sağolsun kk sayesinde,kardeşimin karısını şimdiden sevemiyorumçünkü burdaki kadınların eşlerinin aileleri görümceleri hakkında yazdıklarını okuyunca resmen kan beynime sıçrıyor.
daha önce de söylemiştim bi yerde,saygı duymuyorum her önüme gelene, herkesin fikri kendine diye...aile önemlidir,bu göreceli değil,aileye saygı duyulması zorunluluktur.
kadın resmen ağza alınmayacak laflar sayıyo kocasının ailesi hakkında burdakilerin çoğu da helaaal diyip çanak tutuyolar,
nefret ediyorum sizden zaten o bet topluluk duyun sesimi.
kardeşimin karısı da eskaza o topluluk gibi düşünen biriyse çekeceği var benden,ölene kadar yakasındayım.
artı olarak ailem kardeşimin mutluluğu için onunla görüşmezler bile belki,çok fedakardırlar,hani olmaz asla bırakmazlar da kardeşimi öylesine.
ama ben isterse evini elektrikli telle çevrelesin kardeşimin mutluluğunu bile gözüm görmez,bizim ailemizin bekası için onların yuvalarının yıkılmasını zevkle izleyebilirim.
tekrardan söylüyorum bu yoruma karşılık verilen saçma cevapları hiç umursamıycam,çünkü saygı duymuyorum size,so i dont care...
görümceye sormak lazım bi de ne ne değil diye...
valla benim tanıdığım tüm gelinler,annem teyzem ve kankam haric hepsi eli maşalı görümceyi hakediyorlar.
yengeler yengeç olmuşsa görümceler ne yapsın.
Eşime daha nişanlıyken bak beni kimseyle karşı karşıya getirme diye çok söyledim ama dinlemedi beni.Eşimle aram açılıyor napacağımı şaşırdım...
Ya bu görümceler karışmaktan ne anlıyorlar. Ben de görümceyim ama kimseyle uğraşmak içimden gelmiyor ne yalan söyliyim.Şaka bir yana ben onlarla uğraşırsam kardeşim de mutsuz olur, aileme de yansır vs. ne gereği var ki? Birde bir insan evlenecek kadar olgunsa her kararını kendisi verebilir, ben akıl vermesem de olur. Ha danışır ayrı mesele. Her insanın yaşayışı farklıdır ne ben onu küçümserim, ne kendimi küçümsetirim. Gelinimizi pek sevmem, ne yalan söyliyim, ama bunu o bilmek zorunda değil. Şu ana kadar da hiç yansıtmadım da. Sadece sıkı fıkı olmam, böyle iyi.
Şu an itibariyle bir tespitim var.Başkalarına karışmak boş insan işi gerçekten. Çalışırken o kadar yoruluyorum ki değil milleti kendimi düşünemiyorum
anlaşılacağı üzere görümcemden nefret ediyorum.herşeye gagasını uzatmasından,hiç bir şeyi beğenmeyip kendini en mükemmel sanmasından,benim mesleğime burun kıvrmasından (özür dilerim o liseyi bitermemiş evlenmek uğruna,ben hemşireyim)ve sevgili kocamın ona laf ettirmemesinden bıktım usandım.ne kıymetli ablası varmış arkadaş.hayır ben de görümceyim gelinimizle kardeş gibiyiz çok şükür olmasak bile kardeşim asla laf ettirmez eşine ettirmesin de.Ailemden ayrıyım 900 km.uzağımdalar.çok özlüyorum onları ve kendimi çook yalnız ve mutsuz hissediyorum.6 aylık bebeğim var Allah bin şükür tek tesellim o.
Başlık değiştirildi, öfkeli de olsanız, öfkenizde haklı dahi olsanız kör kepçe, bas taşı, kopar kulağını gibi laflar uygun değil.
Tüm kayınvalideler, görümceler veya gelinler melek değildir, elbette iyisi de vardır kötüsü de, insan beşer şaşar, kusursuz olmamız mümkün değil.
Ama öyle şeyler yazmış ki bazılarınız, nerdeyse tüm görümce ve kayınvalideleri bir odaya kapatıp kibrit çakacakmışsınız gibi.
Ve görüyorum ki aynı fikri paylaşmayanlar yine polemiğe girmiş, ben sabır gösterip kuralları hatırlattıkça sabrımı sınıyorsunuz. Şansınızı çok zorlamayın...
önce, komik duruma düştüğünüzü ben belirteyim ciddiye almayacak mesaj yazmayacaktınız güya ? bu cevap değil mi ? kaldı ki ben ay annecim filan diyede gezmedim o kırmızıyla işaretlediğiniz cümleyi istediğiniz manaya çekmişsiniz evet kızından görmediğini benden gördü sevili kçvalidem.hiç bir şahide ihtiyacım yok yaşadıklarımızı siz bilemezsiniz, eğer sizin düşündüğünüz gibi bir insan olsaydım şu an eşimde annesinin bencilliklerini hatalarını görüp ben onları allaha havale ediyorum ettiler bulacaklar demezdi, başkalarının hayatlarını kolayca yargılayabilrsiniz ama bu sizin başınıza zamanla gelir ve nerde haata yaptım dersin. bi arkadaşaın belirttiği gibi madem sizler çok iyi insanlarsınız kankanız teyzeniz anneniz neden eli maşalı ? aa yoksa onlar gerçekten melekti de k.valideleri mi şeytan ? komiksin hemde çok komiksin. bizlerde hem geliniz hem görümceyiz annelerimizde k.valide, kendimizi melek ilan etmediğimiz gibi eli maşalıyızda demiyoruz.bunu yazan sizseniz düşüncenizde problem vardır ...ciddiye bile almıyorum kusura bakma...
evlenene dek gelin kavramını değiştiricem diye geziyodum diyosun...işte sen ve senin gibilerin problemi; evlenene kadar ay annem ay kardeşim olun,sizi çok seviyorum ay ayay sevgi kelebeğiyim...
evlendikten sonra: ehhh yeter beaa,ben çekmeye mecburmuyum canları cehenneme!
bu riyakarlığın sonucunda da hakettiğiniz muameleyi görüyosunuz...erkeklerin gözü açılsın,görsünler o melek kızlar karıları olduktan sonra kaç derece değişiyor.
umurumda değil...ciddiye almıyorum bu düşünce tarzını.
o zaman kendini beğenmiş biri olarak cevap vereyim, ben "pea" nın evli versiyonuyumevet onun dediği gibi bir yaşam mevcut, kaynar sudan çıkıp etrafa bakarsanız siz de görebilirsiniz..
hayatımın hiç bir aşamasında kayınvalidemin kızı olmak gibi ütopik bir hayalim olmadı.. sonuçta ne onun kıza ihtiyacı var ne de benim anneye.. belki de bu yüzden hiçbir zaman araya sınır koymak gibi bir zorunluluğum da olmadı :) keza aynı şeyler görümcem için de geçerli.. elbette yeri geldi tartışma yaşadık ama ilginçtir ki ben biraz vurdumduymaz bir tipim, herhalde kazancım buradan oldu.. k.validem iğnelemeyi hiç sevmez buna karşın bende her lafa alınganlık yapmam.. sonuç olarak farklı hayatlar da mevcut.. ayrıca farklı düşüncelere neden beddua ediyorsunuz? daha iyi bir silahınız yok mu? arkadaşa beddua edinceye kadar kendi hayatınızı bir check etseniz keşke, daha sağlıklı olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?