Görümcemle sorun yaşıyorum...

canım beni alıntılayıp da sert çıkan sen değil misin? ben mi yanlış gördüm? görmediğin bir yorumu nasıl alıntıladın da bana cevap hakkı doğdu peki?

canım anlattığım gibi, maseaj yazarken alıntılama yapmış silmeyi unutmuşum.ondan ötürüde alıntılamayı sildim.kusura bakma.diyorum ne alaka ya ben ona mı yazdım :) haliyle sende cevap yazdın..

Son düzenleme:
canım anlattığım gibi, maseaj yazarken alıntılama yapmış silmeyi unutmuşum.ondan ötürüde alıntılamayı sildim.kusura bakma.diyorum ne alaka ya ben ona mı yazdım :) haliyle sende cevap yazdın..

olur böyle şeyler :)

bende diyorum bu kızı bu kadar sinirlendirecek ne yazdım ben

aslında olay şu;gelin-görümce olarak birbirlerine karşı saygı ve sevgiyi kaybetmeşler.o yüzden en iyisi üç maymunu oynamak olur.

cnm beş parmağın beşi de bir olmuyor ne yazıkki.. senin de bir görümcen sorunlu anlaşılan. her ailede çıkar illaki. mesela benim de bir kız kardeşim çok problmelidir. erkek kardeşim olsaydı gelin mahvolmuştu:))
benim de 4 görümcem var. 2 si pasif yani sessiz kendi hallerinde, biri bana canciğer, biri de bir öyle bir böyle tehlikeli yani.
birkaç olayım var onla. kınalık ve gelinlik denemiştim. fotolarımı çektim. önden bir deneme amaçlı. eşime gösterdim. dediki ablama da göstersene dedi mutluluğumuzu paylaşsın die. demez mi bu açık kayınbabamın adını söyleyerek gelinine bak nasıl giymiş derler dedi. rengi kırmızıydı dedi ki gr alsana bu renk güzel değil. gelinlik içinde birsürü şey dedi. tabi ben de moral sıfır ama bizde misafirler zorla gülümsedim. sonra eşim sordu gülerekten gösterdin mi ne dedi diye. ewt böyle böyle dedi dedim. o da şok şaka yapıyorsun dedi. dedim hayır. deseydin ki griyide sen kınanda giyersin. yani saolsun yanımda oldu. ama hiç büyütmedik. konu böle kapandı.
kına günümde eşim ablalarını kuaföre getirdi biriyle merabalaştım öptüm. diğeri eşimle konuşuyordu konuşması bitti hoş geldin deyip öptüm dediki bizim gelinin de aklı sonradan geliyor. ben tabi gene şokk.. düşünsene daha evlenmemişim bana neler diyor. tabi eşim yine arkamda oldu.
sanırım gerekeni yaptı düğün günü melek gibiydi.
ben sadece birkaçını anlattım. ha bu arada belki tepki gösterenler olacaktır ama eğitim konusunda da kompleksli. sürekli sen okumuşsun ya deyip sinirimi bozcak şeyler söylüyorlar. mesela biz eşimle destek almadan evlendik. yani sıfır destekle. bana diyorki sana bohça falan yapmadık sen okumuşsun beğenmezsin. ne alaka ya zevk meselesi bu.

baya da yazmışım:)) demem o ki ggörümcene cevap bile verme ben öyle yapıyorum. ama eşin senin yanında olmalı. bunu bir şekilde sağla. ondan sonra hiçbir şeyi takmazsın zaten. yoksa onu tak bunu tak hayat geçmez vallahi.

ha bu arada kınamda görümcem kıpkırmızı bir abiye giymişti nedense gri değildi anlayamamıştım..

her kelimenizin altını beğenmek isterdim keşke öyle bi buton olsaydı.
Yalnız olmadığıma sevindim özür dilerim ama çok benziyor benimkiyle sizinki

1 tane var ama 10 taneye bedel kıskançlıkları davranışlar aklıma geldikçe hala ruhum titriyor. Gerçekten yaşamayan bilemez, 1 yıllık evliyim.
Kendisi benden 10 yıl önce evlendi, nişanımda kendi nişan elbisesini giydi, kına gecemde kırmızı kına elbisesini giydi, düğümde gelinliğini giyer diye bekledim ama
Allahtan kiralıkmış gelinlik geri vermiş giyemedi:) Siyah beyaz elbise giydi eşimle bana uyumlu olmak için sanırım:)
Kendisi eğitimlidir bununla övünür, ama ne yazık ki görgü ve yol yordamı öğrenemimiş, eğitimle bunları hiç alakası yok.
Daha neler var neler.. yaşayanların Allah yardımıcısı olsun.

1 yıl önce evlendi demek istemiştim.

Ben evlenirken çok bilmişin biri geçti karşıma " Bak canım. Şu üç kişiyle ne yapsan geçinemezsin;kv, elti, görümce.Boşuna pembe gözlük takma. Sen çok pembe düşünüyorsun hayat öyle değil" dedi.

Ben pembe bakmaya devam ettim. Önyargılı olursam anlaşamayacağımızı biliyordum. KV ile bir iyi bir kötü anlaşıp gidiyoruz.Çok canımı sıkarsa üslubunca rahatsızlığımı dile geitriyorum. Bazen delirtiyor beni ama çoğu zaman iyi davranır bana. Benden kötü söz kötü davranış görmüyor ki saldırıya geçsin, fırsat vermiyorum ona.

Görümcem sık sık canımı sıksa da aramızdaki mesafe ve sevgi-saygı çerçevesinde iyi anlaşırız. Eltimle kankayız desem yalan olmaz.

Sorunlar iki kişiliktir. Ortada bir sorun varsa müdahale etmediğin ya da o boyuta getirdiğin için sende de hata var. Bazı şeyleri görmemek, bazılarını duymamak, çoğu zaman "öyle düşünmedi heralde" ya da "bugün de eşref satine geldim galiba" demek hiç zor değil ve bu tür ufak şeyler gerçekten ilişkileri kolaylaştırıp güzelleştiriyor.

O yüzden daha çok empati yapmaya, davulun sesinden anlamayanla mesafeli olmaya bak. En önemlisi bu tür konularda eşini karşına değil, yanına al.

ciddiye bile almıyorum kusura bakma...
evlenene dek gelin kavramını değiştiricem diye geziyodum diyosun...işte sen ve senin gibilerin problemi; evlenene kadar ay annem ay kardeşim olun,sizi çok seviyorum ay ayay sevgi kelebeğiyim...

evlendikten sonra: ehhh yeter beaa,ben çekmeye mecburmuyum canları cehenneme!

bu riyakarlığın sonucunda da hakettiğiniz muameleyi görüyosunuz...erkeklerin gözü açılsın,görsünler o melek kızlar karıları olduktan sonra kaç derece değişiyor.

umurumda değil...ciddiye almıyorum bu düşünce tarzını.

o zaman kendini beğenmiş biri olarak cevap vereyim, ben "pea" nın evli versiyonuyum evet onun dediği gibi bir yaşam mevcut, kaynar sudan çıkıp etrafa bakarsanız siz de görebilirsiniz..
hayatımın hiç bir aşamasında kayınvalidemin kızı olmak gibi ütopik bir hayalim olmadı.. sonuçta ne onun kıza ihtiyacı var ne de benim anneye.. belki de bu yüzden hiçbir zaman araya sınır koymak gibi bir zorunluluğum da olmadı :) keza aynı şeyler görümcem için de geçerli.. elbette yeri geldi tartışma yaşadık ama ilginçtir ki ben biraz vurdumduymaz bir tipim, herhalde kazancım buradan oldu.. k.validem iğnelemeyi hiç sevmez buna karşın bende her lafa alınganlık yapmam.. sonuç olarak farklı hayatlar da mevcut.. ayrıca farklı düşüncelere neden beddua ediyorsunuz? daha iyi bir silahınız yok mu? arkadaşa beddua edinceye kadar kendi hayatınızı bir check etseniz keşke, daha sağlıklı olmaz mı?

Öyle deme kocişlere laf yok hep aileleri gudubet kötü fena pis, kocişler gökten zembille inmiş gibi pür-i pak. Klişe laflar kocam bu aileden nasıl çıkmış bu kadar iyi falan filan...

bak peacığım inşallah dediğin gibi iyi bir gelin olarak kalırsın.

bak tatlım benim annem babam erken yaşlarda vefat ettiler. sarılacak, tutunacak bir kardeşim de yok. o yüzden eşimin ailesini kendi ailem gibi sahiplendim. eşimin kardeşlerini kendi kardeşim gibi gördüm. kısacası kendimi çok açtım onlara karşı. her istediklerini yaptım, ne derlerse evet dedim. çok ama çok sevdim onları.

peki karşılığı ne mi oldu?

benden 7 aş küçük görümcem ilk önce benim öğretmenliğime laf etti, sonra da hakkım olmadığı halde beni kendi halasının ve teyzesinin yanında azarlayarak küçük düşürdü. Aradaki paylamalarını saymıyorum bile. Ama ben sırf eşime saygıdan dolayı ona ağzımı açıp tek laf etmedim. peki değerim bilindi mi? gün geçtikçe daha çok tepeme bindi. son olan ne? kırık ve asla düzelmeyecek bir kalp. inşallah kendisi hep mutlu olur ama benden uzakta. çünkü yaptıklarından dolayı kendisini affedebilmem mümkün değil.

peki kayınvalide?

kendisine hiçbir zaman saygıda kusur etmediğim kendi annem gibi sevdiğim halde giydiğim elbiseden çocuğumun ismine kadar karıştı. ilk bir kaç ay çocuğum olmadığı için bana kısır muamelesi yaptı. 7 aylık hamile halimle bana kocaman ağır beşiği kaldırtmaya kalktı ve hamile halimle gelip gelip bana trip atıp (sudan sebeplerden) beni üzmekten geri kalmadı.

artık mesafeliyim. tek hatam, bu mesafeyi başta koymamak oldu. kendi ailem kendi canım gibi canciğer bilmek oldu.

Neyse... sen inşallah tam tersi insanlarla karşılaşırsın.

Hadi bakalım Allah utandırmasın ne diyelim. Hoş genelde gelin adayları da çoğu zaman "benden iyi gelin olmaz" tribindedirler, "Allah Allah!" nidalarıyla kelle uçurmaya giden yok değilse de azdır (başlangıçta) Sonrasında hayat şartları mı diyelim, bozulan psikoloji mi diyelim, değişen insanlar mı diyelim neyse sebep artık. Netice de şu da var ki senin verdiğin de karşındakinin aldığı kadardır bir yerden sonra.

Son düzenleme:
Ya bu görümceler karışmaktan ne anlıyorlar. Ben de görümceyim ama kimseyle uğraşmak içimden gelmiyor ne yalan söyliyim. Şaka bir yana ben onlarla uğraşırsam kardeşim de mutsuz olur, aileme de yansır vs. ne gereği var ki? Birde bir insan evlenecek kadar olgunsa her kararını kendisi verebilir, ben akıl vermesem de olur. Ha danışır ayrı mesele. Her insanın yaşayışı farklıdır ne ben onu küçümserim, ne kendimi küçümsetirim. Gelinimizi pek sevmem, ne yalan söyliyim, ama bunu o bilmek zorunda değil. Şu ana kadar da hiç yansıtmadım da. Sadece sıkı fıkı olmam, böyle iyi.

Şu an itibariyle bir tespitim var. Başkalarına karışmak boş insan işi gerçekten. Çalışırken o kadar yoruluyorum ki değil milleti kendimi düşünemiyorum

Başlık değiştirildi, öfkeli de olsanız, öfkenizde haklı dahi olsanız kör kepçe, bas taşı, kopar kulağını gibi laflar uygun değil.

Tüm kayınvalideler, görümceler veya gelinler melek değildir, elbette iyisi de vardır kötüsü de, insan beşer şaşar, kusursuz olmamız mümkün değil.

Ama öyle şeyler yazmış ki bazılarınız, nerdeyse tüm görümce ve kayınvalideleri bir odaya kapatıp kibrit çakacakmışsınız gibi.

Ve görüyorum ki aynı fikri paylaşmayanlar yine polemiğe girmiş, ben sabır gösterip kuralları hatırlattıkça sabrımı sınıyorsunuz. Şansınızı çok zorlamayın...

komik olmuş kusurabakma..

Eşime daha nişanlıyken bak beni kimseyle karşı karşıya getirme diye çok söyledim ama dinlemedi beni.Eşimle aram açılıyor napacağımı şaşırdım...

sevgili kardeş...

olur böyle durumlar..
belli ki eşin de ortalığı bozanın ablası olduğunu görmek istemiyor (senin demene göre görümce hatalı)

Bazı erkeklerin kafasını kes ama anasına kardeşine laf söyleme. asla konuşturmazlar.

o halde kendi işini kendin halledicen....

Orta yolu bulmaya bakıcan..

Saygını göster gerisini takma.

Mümkün olduğunca az görüş, görüştüğün zaman da he he deyip geç....

Asla eşini bu duruma karıştırmayacaksın zaten karıştırırsan anlattığına göre olan sana olur..

Politikacı olucan biryerde..başka çare yok..

bazı insanlar 2 saniyede hayatımızdan silinmeyi hakediyorlar ama malesef..

aynen..ben de gelin nasıl daha mutlu olur diye bakıyorum..çünkü gelin mutlu olursa kardeşim de mutlu olacak..

Gelinin halen çalıştığı işi var ama memnun değil diye onun adına iş bakıyorum biraz daha rahat etsin diye...

Ha kardeşim ha o..

Bazı görümceler gelinleri kendilerinin ortağı gibi görmekten vazgeçse sorun kalmayacak..

araya mesafe koy ozaman madem huzursuz oluyorsun,ne o gelsin nede sen git

Kusura bakmayın ancak konu sahibi artı bir arkadaş daha dozunu kaçırarak kayınvalide ve görümcelerini eleştirmiş "kendi yaşadıklarından yola çıkarak", söyledikleri kelimelerin uygunsuzluğu ve bazı genellemelerin yanlışlığı konusunda hemfikirim. Ama uyarınızda kendi bilmem neleri hariç geri kalan gelinleri odaya kapatıp yakmaya niyetli olan şahıslar geçmiyor, kaldı ki kendileri daha bir görümce olamadan nasıl hırslanmış ve kinlenmiş, insanları "evlenmeden önce şöyleydiniz de evlendikten sonra böyle oldunuz " deyip açıkça riyakarlıkla suçluyorlar. "nefret ediyorum" diyorlar, "bet topluluk" diyorlar. Maşallah, okudukları 3 kelimeyle ne kadar da kesin sonuçlara vakıf olunmuş, diyecek sözüm yok. Bir de sizin bu denli "taraflı" uyarınıza diyecek sözüm yok. Gerçekten şaşırdım.

Son düzenleme:
önce, komik duruma düştüğünüzü ben belirteyim ciddiye almayacak mesaj yazmayacaktınız güya ? bu cevap değil mi ? kaldı ki ben ay annecim filan diyede gezmedim o kırmızıyla işaretlediğiniz cümleyi istediğiniz manaya çekmişsiniz evet kızından görmediğini benden gördü sevili kçvalidem.hiç bir şahide ihtiyacım yok yaşadıklarımızı siz bilemezsiniz, eğer sizin düşündüğünüz gibi bir insan olsaydım şu an eşimde annesinin bencilliklerini hatalarını görüp ben onları allaha havale ediyorum ettiler bulacaklar demezdi, başkalarının hayatlarını kolayca yargılayabilrsiniz ama bu sizin başınıza zamanla gelir ve nerde haata yaptım dersin. bi arkadaşaın belirttiği gibi madem sizler çok iyi insanlarsınız kankanız teyzeniz anneniz neden eli maşalı ? aa yoksa onlar gerçekten melekti de k.valideleri mi şeytan ? komiksin hemde çok komiksin. bizlerde hem geliniz hem görümceyiz annelerimizde k.valide, kendimizi melek ilan etmediğimiz gibi eli maşalıyızda demiyoruz.bunu yazan sizseniz düşüncenizde problem vardır ...

beddua mı :)) nerde acaba ? sence ütopik hayaldir bence insanlıktır k.valideye kızı gibi olmak.bu iyi niyetide anlamak istemeyene anlatamam.ve şuan aynısını bizim gelinimiz yapıyor ben ütopiksin demiyorum bunun ne kadar içten bir duygu olduğunu biliyorum.unutmayın ki herkes aynı karaktere sahip değildir sen resmisindir ben içten.bunun adınada ütopik diyemezsin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…