• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
25 yaşındaki gencecik kız tabiki arkadaşlarıyla çıkıp çıkıp gezecek. Oturup abisinin hanımına niye hizmet edecek ki ? Kendinizi bu kadar önemli hissetmenizi sağlayan etken nedir ? Kıza verdiğiniz 3 kuruş parayla satın mı aldınız sanıyorsun?

Yazdığımı iyi okuyun üst üste nasl kalalım farkli memleketteyz yatılı kalmıyorz bile çünkü kalın diyen yok demesinler de zaten
Yazdığınızı çok iyi okudum belki otelde kalarak bayramınızı memlekette geçiriyorsunuzdur diye o ihtimale dayanarak diğer günlerde el birliğiyle yapılır üst üste gidiyorsanız dedim. Siz görümcenin rahatlığını kıskanmışsınız evlenmeseydiniz sizde gezerdiniz napalım bayram seyran gezip ikram bekliceksiniz böyle.

Arkadaşlar hepinize merhaba 🙋benim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası

25 yasindaki kiz, bekar, gonlu ucari, ailesi de gostermediyse hizmet etmeyi akil etmez. Bence alınmayın, cok dertleniyorsaniz aldiklarinizi siz acip yiyebilirsiniz.

Iste tam da bu sebeplerle denginizle evlenin diye bas bas bagiriyor yaslilarimiz, cunku belli ki ailelerinizin gorgusu, gorenegi bir degil, muhtemelen kendi ailenizde gordugunuzu bekliyorsunuz ama bu sadece sizin caninizi sikar, o insanlar böyle ve nisanlilik evresi tam olarak bunun icin var, mustakbel esinizi, gelin gideceginiz aileyi tanimak icindir.

Ama bizim kizlar nisan evresinde koltuk beyaz esya derdine dustugu icin aile bana uygun mu, ben bu adamla evlenirsem huzurlu olur muyum gibi sorularin yanitlarini aramiyorlar.

Bir şey bekleyecekseniz bu kişi kayinvalide olmalı. Kendisi bir kek yapamayacak yaşta değil çünkü. Onu gecip görümceye bilenmenin gereği yok diye düşünüyorum. Şehir dışından gelen kim olursa çayın yanına bir sey yapılır, alınır bu konuda haklısınız ama yapilmiyorsa da çok dert etmeyin, görümce bu konunun muhatabı değil zaten.
Görumcenin evde durmamasindan eşiniz rahatsız olursa der bir şeyler, ben geliyorum gidiyorsun diye, sizlik bir sey yok.

Gariplik şöyle senede 2 defa bayramdan bayrama gidiyorz kalmıyorz kalın diye ısrar eden de yok öğlene doğru gitmiş oluyorz yemek yapmadıkları için yemeğimizi dışarda yedikten sonra gidiyoruz giderken eli boş gitmiyoruz önümüze gelen kuru bir çay yanına bari bizm aldığımızdan koyun bu görgüsüzlük değilde ne
E sen koy kalk mutfağa git yardım edeyim de aldığını aç koy. Misafirlenmene gerek yok.

Gariplik şöyle senede 2 defa bayramdan bayrama gidiyorz kalmıyorz kalın diye ısrar eden de yok öğlene doğru gitmiş oluyorz yemek yapmadıkları için yemeğimizi dışarda yedikten sonra gidiyoruz giderken eli boş gitmiyoruz önümüze gelen kuru bir çay yanına bari bizm aldığımızdan koyun bu görgüsüzlük değilde ne
Görgüsüzlükle ne alakası var yahu? Evine biri gelen her insan kendini harap edip ikram hazırlamak zorunda değil. Rahat insanlar belli ki, olabilir. Beğenmiyorsanız gitmeyin. Ne güzel bak az görüşüyormuşsunuz, kalın diye ısrar eden yokmuş. Kal deseler suç, kalma deseler suç valla yazık bu kaynanalara :KK70:

Bayramdan bayrama gidiyorsanız ve görümceniz de çalışıyorsa ya da arkadaşları çalışıyorsa, bayramı değerlendirip arkadaşlarıyla takılmak istiyordur. Bütün gün sizinle oturup ne yapacak? Götürdüklerinizin servisini eşiniz de yapabilir, siz de yapabilirsiniz. Elin evine gitmiyorsunuz neticede.

Abisinin maddi manevi desteği oldu deyip bari bunun için yapsın diye beklemeniz çok saçma zaten. O ayrı bu ayrı.

60 yaş yaşlı değil artık, benim annem 70 yaşında hala misafir geleceği zaman elinden ne geliyorsa 1 çeşit 2 çeşit neyse ne yapar

nihayetinde sadece görümceye yüklenmişsiniz ama kayınvalideniz de sizinle çok ilgilenmiyor o zaman ona niye birşey söylemiyorsunuz
belli ki kız annesinden gördüğünü uyguluyor sadece ki işin açığı 25 yaşındayken ben de eve gelen misafirin ikramlığını düşünmezdim belki doğru belki yanlış ama annem yapardı benden de beklentisi olmadığı için ben ağırlamazdım

sanki görümce kıskançlığı sezinliyorum sizde
Yanlış sezmişsinzz ben annesine hadi yaşlı dedim 25 yaşta çok kücük değil ikisi birleşip kır kek bari yapabilirler sonuçta 600 km öteden geliyoruz ve bizde gördüler benim neler yağtığımı kendi oğlu geliyor sonuçta

Görgüsüzlükle ne alakası var yahu? Evine biri gelen her insan kendini harap edip ikram hazırlamak zorunda değil. Beğenmiyorsanız gitmeyin. Ne güzel bak az görüşüyormuşsunuz, kalın diye ısrar eden yokmuş. Kal deseler suç, kalma deseler suç valla yazık bu kaynanalara :KK70:
Benim için görgüsüzlük kendini parçalasın demiyoruz da iki kadın birleşip en azından bir kek çıkarabilirler çayın yanına yabancı değil gelenler

Görgüsüzlükle ne alakası var yahu? Evine biri gelen her insan kendini harap edip ikram hazırlamak zorunda değil. Beğenmiyorsanız gitmeyin. Ne güzel bak az görüşüyormuşsunuz, kalın diye ısrar eden yokmuş. Kal deseler suç, kalma deseler suç valla yazık bu kaynanalara :KK70:
Milletin evinde yatıya kalmaya heveslenenleri anlamıyorum. Herkes evinde sağolsun. Belki insanlar rahat edemeyecekler, niye milletin yerini daraltıyorsun. Misafirliğin kısası makbuldür. Kim olursa olsun.

Kırılması gereken siz değil eşiniz aslında...

Yiyecek vs koymasınlar daha iyi, kısa oturup kalkarsınız. Çokta dert etmeyin...
Kırılıyor zaten bizm evde annemin yaptığını görünce hüzünleniyor

Milletin evinde yatıya kalmaya heveslenenleri anlamıyorum. Herkes evinde sağolsun. Belki insanlar rahat edemeyecekler, niye milletin yerini daraltıyorsun. Misafirliğin kısası makbuldür. Kim olursa olsun.
İyi tamm ilerde çocuklarlarn olduğunda sende kalmasnlar yada kendi ailende sen kalma

Öyle cidden. Benim konularımı okursanız yatılı misafirden neler çektiğimi görürsünüz :)) Yatılı misafirden nefreeeettt. Kimseye kal demem, bana kal diyene de sinir olurum. İnsanın evi gibisi var mı ya.

Hizmet bekliyorsanız hatalısınız,kaale alınmıyoruz diyorsanız sıkıntı.Nedeni aile yapısı olabilir, eşinizle alakalı olabilir.
Hatay mottom benim " sana bir adım gelene sende bir adım git ne eksik ne fazla"
Alınmayın ,sürekli fedakarlık etmeyi bırakın saygıyı koruyun mesafeli olun.
Not: Size kalın denmiyorsa canınıza minnet, tadımlık kalın dönün evinize ,tatile çıkın kendi hayatınıza odaklanın.

İyi tamm ilerde çocuklarlarn olduğunda sende kalmasnlar yada kendi ailende sen kalma
E kalmak istemiyorlarsa kalmasınlar niye kalsınlar, ben de ne yatılı misafiri ne de yatılı kalmayı severim. Evim uzak değilse çeker gelirim. Herkes rahat edemez öyle. Yapısal bir şey bu.

Bayramdan bayrama gidiyorsanız ve görümceniz de çalışıyorsa ya da arkadaşları çalışıyorsa, bayramı değerlendirip arkadaşlarıyla takılmak istiyordur. Bütün gün sizinle oturup ne yapacak? Götürdüklerinizin servisini eşiniz de yapabilir, siz de yapabilirsiniz. Elin evine gitmiyorsunuz neticede.

Abisinin maddi manevi desteği oldu deyip bari bunun için yapsın diye beklemeniz çok saçma zaten. O ayrı bu ayrı.
Ne servisi yapcam hanımefendi boş bardakları mi doldurayım bittikçe bayram dışı gittiğimzde oluyor o zaman da aynı zaten bizle otursun demiyorum saatlerce gelir gelmez de çekip gitmesin

Kırılıyor zaten bizm evde annemin yaptığını görünce hüzünleniyor
Evet eşiniz için çok daha üzücü . Evin çocuğu olarak kaç km uzaktan annemin evine gitsem ve hiçbir şey yapılmasa çok bozulurdum. Nişanlıyken böyle olduklarını fark etmediniz mi? Görümceden önce annede problem var bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X