• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
600 km uzaktan gelip yol yorgunu çoluğumu çocuğumu aç göndericem öylemi .Bi de bekar kız size hizmet etmek zorunda mı vıdı vıdısı çekmişler burada.İnsanlık meselesi kardeşim bu.senin taaa nerelerden kardeşin gelmiş ne ayıp kaçar gibi gitmek.Bizim hep övündüğümüz misafirperveliğimiz hürmetimiz nerede.Yazık herşeye mecbur mu diye diye bitirdiler aile kavramını

Ben üzerime düşeni yapıyorm ama yılda 2 defa gittiğimiz bir yerde de sadece çay ile geçistirilmek bana absürt geliyor hadi beni geçsinler ben el kızıyım birinin oğlu diğerinin abisi
ben anladım sizi bakmayın abartmışlar buraya yorum bırakanlar

madem aile isek evlendiğimiz yerle biraz da özverili olsunlar değil mi?

kv herşeyi siz mi yapın diye bekliyor acaba

Canım sen gelin görümce olayına girmişsin ama zaman değişti herkes kafasına göre takılıyor artık. 25 yaşında genç bi kızın umrunda bile olmaz gezer tozar belki de sizin iyiliğiniz için uzak duruyordur çünkü ''görümce görmeyeyim ömrümce'' derler ben de hiç takılmazdım abimle ve eşiyle biraz oturur dışarı çıkardım... başka sorununuz yoksa keyfinize bakın. bir de nezaketten anlamaz bazıları bu gece kalırız deyin siz.

Genç o genç hanımefendi.Size gorumcelik bile yapmıyor arkanızdan annem yaşlı gelip evi temizlemiyor bile demiyor evet niye temizleyesiniz evde 25 yaşında eli kolu tutan görümce var .Sizde bı kek poğaça yapabilirsiniz ne olacak yabancimisiniz abla diye düşünün kendinizi.Hani abla ne güzel kardeşim var der ya.
Bende 40 yasında değilim :) bende gencim 25 doğru ergen daha dimi ben 2 km öteye gitmiyorm kek poğaca yapayım giderken hazır alıyorm zaten görümce bi kek yapınca köle oluyor ama gelinin ev temizleyebilmeesini düşünebiliyosnz

Gelin hizmetçi mi misafir gidiyorm ben sürekli giden bir insan değilim o bana geldiğinde kalk sen mi yap demeliydim sizn mantığa göre
Yiyecek kişi sizsiniz ya hani? Hizmet bekleyen de sizsiniz.
O zaman kalkın kendi yiyeceğinizi içeceğinizi kendiniz alın. Almak istemiyorsanız da yemeyiverin.
Kimse size beş yıldızlı otel hizmeti vermek zorunda değil.

Ne servisi yapcam hanımefendi boş bardakları mi doldurayım bittikçe bayram dışı gittiğimzde oluyor o zaman da aynı zaten bizle otursun demiyorum saatlerce gelir gelmez de çekip gitmesin

Niye, çok mu seviyorsunuz görümcenizi? Hasret gideremiyorsunuz diye çok mu üzülüyorsunuz?
Yoo, derdiniz sadece sorun çıkarmak.

Siz demediniz mi elimiz dolu gidiyoruz, onları bile ikram etmiyorlar diye? Eşiniz yapsın işte servisi. 120 sene yaşadığı ev, misafir gibi hizmet beklemesin.
O sırada boş bardağınızı da dolduruversin bi zahmet.

ben anladım sizi bakmayın abartmışlar buraya yorum bırakanlar

madem aile isek evlendiğimiz yerle biraz da özverili olsunlar değil mi?

kv herşeyi siz mi yapın diye bekliyor acaba
Sorma hepsi görümce aşığı çıktı kV nin böyle bir durumda benden beklentisi olması saçma düpedüz görgüsüz olduklarını düşünüyorum

Malum Önümüz kurban yine aynısı olacak insanın ister istemez modu düşüyor insan yedi kat yabancıya yapıyor bu dediklerimi
O zaman görgüsüz diyerek görgüsüz ailenin oğluyla evlenmiş oluyorsunuz bunu eşinize en yumuşak dille anlatsaniz en sonunda bir kavgada bu sözü duymanız kaçınılmaz.Esinizle mutlu iseniz sorun yoksa size karışan yoksa senede iki defa için bunu takmanız gereksiz diyorum ben kendi fikrim bu bana değer vermiyorlar demem onlarda böyle derim kekimi de evimde yerim

Yiyecek kişi sizsiniz ya hani? Hizmet bekleyen de sizsiniz.
O zaman kalkın kendi yiyeceğinizi içeceğinizi kendiniz alın. Almak istemiyorsanız da yemeyiverin.
Kimse size beş yıldızlı otel hizmeti vermek zorunda değil.
Boş çayı vermek ne zamandan beri beş yızdızlı otel hizmeti oldu otel kültürünüzn olmadığı burdan belli

O zaman görgüsüz diyerek görgüsüz ailenin oğluyla evlenmiş oluyorsunuz bunu eşinize en yumuşak dille anlatsaniz en sonunda bir kavgada bu sözü duymanız kaçınılmaz.Esinizle mutlu iseniz sorun yoksa size karışan yoksa senede iki defa için bunu takmanız gereksiz diyorum ben kendi fikrim bu bana değer vermiyorlar demem onlarda böyle derim kekimi de evimde yerim
Kek bahane önemli olan gösterilen değer

Kocaniz evlenince o evin misafiri olmuyor kalksin koysun bir zahmet, benim kvde de bizi kahvaltiya cagirip kahvalti hazirlamazdi mesela 😄
Eşim girip yapiyordu.

Ancak siz geldiginizde gorumcenin sürekli disari kacmasi cok terbiyesizce. Ben olsam öyle kardeşi tanimam bir daha.
Ama belki de kocaniz ve siz oraya gelip el el ustunde hizmet beklediginiz ocin de kaciyor olabilir. O da hakli.

Niye, çok mu seviyorsunuz görümcenizi? Hasret gideremiyorsunuz diye çok mu üzülüyorsunuz?
Yoo, derdiniz sadece sorun çıkarmak.

Siz demediniz mi elimiz dolu gidiyoruz, onları bile ikram etmiyorlar diye? Eşiniz yapsın işte servisi. 120 sene yaşadığı ev, misafir gibi hizmet beklemesin.
O sırada boş bardağınızı da dolduruversin bi zahmet.
Misafiriz ya hani 😆

Bende 40 yasında değilim :) bende gencim 25 doğru ergen daha dimi ben 2 km öteye gitmiyorm kek poğaca yapayım giderken hazır alıyorm zaten görümce bi kek yapınca köle oluyor ama gelinin ev temizleyebilmeesini düşünebiliyosnz
Ev temizleyin demedim hanımefendi gorumceninde arkanızdan böyle bir lafı olabilir dedim tamam siz bildiğiniz gibi yapın gorumceniz çok kötü biri tamam

Ya ben niye yapıyorum pardon günübirlik misaifirm ben geleceğim gün saat belli tatildeyim izindeyim yatılı kalmayacağım neden üstüne orda hizmet edicem bana geldiklerinde ben onlara öyle yapmadım yada siz misafirliğe gittiğinizde kendiniz mi hazırlıyorsunuz
Sizi yarı yarıya haklı buldum. Evet misafirin önüne tek çeşit de olsa bi şey konur ama madem bayramda gidiyosunuz ve ona rağmen böyleler, demek ki size özel değil. Kimseye bi şey hazırlamıyolar demek ki, görgü meselesi. Bu kısma ben de takılırdım. Ama öte yandan kabağı görümcenizin başına patlatmanız absürt geldi. 60 yaş asla yaşlı bir yaş değil, artı görümce o evin hanımı değil. Hatta dahası, görümce de annesinden ne görürse onu yapar gayet doğal. Arkadaşlarıyla çıkması falan abisinin dert edeceği şeyler bence, sizlik bi durum yok. Sonuç olarak sizin yerinizde olsam bi daha evime geldiklerinde aynı onlar gibi rahat takılırdım hiç kendimi kasmazdım. Sonuçta madem misafir ağırlama anlayışları bu, siz de öyle ağırlayın.

Arkadaşlar hepinize merhaba 🙋benim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Buradaki yorumlara bakmayın,herkeste bir bencillik var ,anlamk mümkün değil.
Hem kayınvalide hem görümce(yaş da 25 miş,yorumlara bakarsan 12 sanki) misafir olarak gelince tabiki hazırlık yapmalı ,tavırların dan görgüsüzlük akıyor.Hazırlıkları beraber kurar,kaldırır yardım edersiniz siz de.İnsana değer kalmadı maalesef,üzülerek görüyoruz

Boş çayı vermek ne zamandan beri beş yızdızlı otel hizmeti oldu otel kültürünüzn olmadığı burdan belli
Sizin çok görgünüz var ya sizden ilham aldım.
Abisi maddi destek verdi diye size hizmet edecekmişmiş. Oh etmiş valla, böyle yengeye böyle muamele.
Otel kültürüymüş ahahahaha :D

600 km uzaktan gelip yol yorgunu çoluğumu çocuğumu aç göndericem öylemi .Bi de bekar kız size hizmet etmek zorunda mı vıdı vıdısı çekmişler burada.İnsanlık meselesi kardeşim bu.senin taaa nerelerden kardeşin gelmiş ne ayıp kaçar gibi gitmek.Bizim hep övündüğümüz misafirperveliğimiz hürmetimiz nerede.Yazık herşeye mecbur mu diye diye bitirdiler aile kavramını
+1000
Ramazanda eltimgilde kaldık 6 gün. Cok güzel vakit gecirdik. Bu bayram onlar gelecek. Bende onlari güzel ağirlayacağım. Zaten hep birlikte olmak yetiyor. Önemli olan anı biriktirmek❤. Buraya bakarsak bizim iliskimiz vıcık vıcık 😂

Kocaniz evlenince o evin misafiri olmuyor kalksin koysun bir zahmet, benim kvde de bizi kahvaltiya cagirip kahvalti hazirlamazdi mesela 😄
Eşim girip yapiyordu.

Ancak siz geldiginizde gorumcenin sürekli disari kacmasi cok terbiyesizce. Ben olsam öyle kardeşi tanimam bir daha.
Kocam 18 yasında çalişmak için cıkmış yılda bir yada iki defa ancak gider evlenınce malum berâber gidiyorz aynı şehirde değiliz yatılı değiliz çat kapı gitmiyoruz toplasan yarım gün kalacağmz yerde de kocam mı yapsın hizmeti

Sizin çok görgünüz var ya sizden ilham aldım.
Abisi maddi destek verdi diye size hizmet edecekmişmiş. Oh etmiş valla, böyle yengeye böyle muamele.
Otel kültürüymüş ahahahaha :KK70:
Eziklik ruhunda var anlaşılan gettolu abisine bir çay kek ikramını hizmetçilik olarak gördüğüne göre

Kek bahane önemli olan gösterilen değer
Zorla değer görülmez yapacak birşey yok her türlü görüş var kimi ayıp der kimide sorun değil der .Ben görümce önüme senede iki defa hizmet etmiyor diye ona kötü demem bunu dert etmem siz edebilirsiniz bunun çözümü yok tabi size hak verenlerle ayiplamaya devam ediniz iyi forumlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X