- 26 Mayıs 2014
- 1.709
- 1.689
- 333
- Konu Sahibi bayangezenti
-
Bunu görümcene söyle sana 100 puan
Bana sıkı fıkısınız gibi geliyo halayaa sıkı fıkı deilim o adet şeyini de , ben nasılsın dedigimde oda adet olcam ama olamıyorum agrım var vs dedi de ögrendim.
yoksa öyle bi samimiyetimiz yok . ben ona gayet resmiyim ama o resmi olmak istememiş galiba. beni kardeşi olarak görmüş olacakki dügünüm icin taviz vercegimi düşünüyo ama yemezlerr güzelimm
Bir yörede de düğün sonrası eğlencede söylenen bir oyun var ki akıllara zarar:Bi de şey duymuştum ben komiğime gitmişti
Görümce kazan karası, kaynana başımın belası
Ne alaka kazanla bilmem
Bir yörede de düğün sonrası eğlencede söylenen bir oyun var ki akıllara zarar:
Görümce kazan karası, kaynana başım belası eltim itler havası oğlana gelince yaş pastanın ortası
gibi bir şeyler söylerek halay çekiyorlar. Bu arada bütün aileye saydırıyorlar nasıl iş anlamadım aşırı uzundu bu kadarı kalmış aklımda
Bir yörede de düğün sonrası eğlencede söylenen bir oyun var ki akıllara zarar:
Görümce kazan karası, kaynana başım belası eltim itler havası oğlana gelince yaş pastanın ortası
gibi bir şeyler söylerek halay çekiyorlar. Bu arada bütün aileye saydırıyorlar nasıl iş anlamadım aşırı uzundu bu kadarı kalmış aklımda
Kaynana kaynana kara suratlı kaynana şarkısı var bi deevet çok enteresan.
benim düğünümde "kaynanayı kaynar kazana atmalı" şarkısı çalındığında utanmıştım azıcık, gerçi oyanamaya devam etmiştim de.
sonradan düşününce pek hoş değil aslında.
Bana sıkı fıkısınız gibi geliyo hala
Telefonlaşmak bile bana göre smaimiyet gerektirir
Hadi karnım ağrıyo dedi, sonra hamile olduğunu duyunca yine seni aramış mesela
Ne düşünüyosan öyle davran bence, git gide daha samimi olup birden patlamaktan iyidir
Kaynana kaynana kara suratlı kaynana şarkısı var bi de
Düğünlerde de çalıyolar ciddi ciddi
Müzik çalmıyor zaten kadınlar kendileri söyleyip oynuyorlar bir kişi söylüyor arkadan koro halinde tekrarlıyor diğerleri. Damat kıymetli tabi düğün oluncaAcaba ben tek başını mı duymuşum oyun görmedim de söz duydum
Çok komik herkese sayıp oğlana yaş pasta ortası deniyo demek
hayatımda böyle saçma bir şey duymadım düğün olcak diye hamileliği ertelemek de saçma hamilelik var diye düğünü ertelemek çok daha saçma şaka gibibu bir dertmidir bilmiyorum ama dünden beri aklımı kurcalıyo.
şuan nişanlıyım, nişanlım önümüzdeki ay askere gitcek ve mayıs ayında gelcek bizde temmuz ayında düğün yapıp evlencez inşallah. düşüncemiz bu yöndeydi taa ki dün'e kadar.
görümcem nezamandır biizm düğünün hayalini kuruyodu işte heycanlanıyomuş filan şimdiden elbiselerini ayarlıyomuş vs... annesi de bu yüzden, kızım sakın hamile kalma dügünden sonra cocuk yap diyodu. o da dügüne hamile olmam bebek yapamam , gelin almaya bende gidicem halay başı olcam vs diyodu.
gecen gün telefonda konusuyoduk. adetinin geciktiğini söyledi bende şakalı yoldan , 'ay abla hamile olmayasın' dedim. o da test aldım yapcam dedi ve dün aradı hamileymiş. kimseye söylememiş daha ne annesine ne nişanlıma..
bende iyi hayırlı olsun. Allah saglık sıhhat versin yardımcın olsun gibilerinden güzel temennilerde bulundum. o da ben düğünü düşünüyom yaa falan dedi. olmadı dügünü erteleriz dimii yaa asdf34 dedi. ben şok oldum gülerek 'ay yok abla erteleme olmaz nişanlımın da bunu isticegini düşünmyorum' dedim.
ya ben kına dügün elbiselerimi hep ayarlamıştım halay başı olcaktım oturmıcaktm oynıcaktım filan dedi.. sonra da olmassa gelmem gibilerinden duygu sömürgesi yapmaya basladı. bide dügünde bacılar kardeşler olmassa dügün olmaz ki dedi.
bende nişanlımla konustum o da ertelemenin olmıcagını söyledi. ben onun elbise keyfi yüzünden dügünümü erteleyemem gibilerinden konuştu ama arada da vicdan yapıyo işte 20günlük bebekle nasıl gelcek işte şimdi bişi söylersek hamile kadın cocuga zarar olur filan demeye basladı. bende ablan oynayamıcak die dügünümü ertelemk istemiyorum gelsin bebegi kucagında otursun diger kardeşinin dügününde oynasın dedim..
ama benim zoruma gitti. bana sormadan benim dügünümü nasıl erteleyebiliyosun kendince yorumlar yapıyorsun dügün tarihimle ilgili.. sen benim dügünümle ilgili hayaller kuruyosunda ben o dügünün gelini olarak hic mi hayal kurmuyorum hic mi gün saymıyorum. insanlar mı cok bencil ben mi cok abartıyorum acaba ?
böyle bi durumda sizin tepkiniz nolurdu? dügünün ertelenmesine müsade edermiydiniz ?
Bazıları hamileliği ya üstün yetenek gibi görür, ya çok nazlı tuzlu olur ya da hastalık gibi görür.
Düğüne gitmekle hamile olmak arasındaki bağlantı ne? Hadi kendince bağlantı kurdun da o kadar insanı kenara itip karar merci olma küstahlığı ne?
Fazlaca şımartılmış bu kadın.
Bir de bu kararı gizli planda siz verseniz bile aileler veirr gibi görünür.cocuk 20haziran gibi doguyo bizim kına 14, düğün 17 temmuz ama hanımefendinin hayalleri varmış gelin almada filan hep olmak istiyomuş vs vs hepsini yazdım işte.
cok şımarıkça tabi. bu dügünde 1. planda olcak olan ben ve nişanlım. bizden hariç herkes 2.planda. sende görümce olarak 2.plandasın senin hayallerin oluyo da benim mi olmıcak. belki gün sayıyorum belki kendimi temmuz ayına odakladım . temmuz dışına çıkma gibi bi niyetim yok. ölüm olur keder hastalık olur eyvallah ama böyle emrivaki yapar gibi benim hayatımda belkide en özel günü kendi kafasına göre ayarlayamaz
Sizde görümcenize biz halaybasina Mahmut tunceri ayarladik sen paşa paşa doğumunu yap diyiverinbu bir dertmidir bilmiyorum ama dünden beri aklımı kurcalıyo.
şuan nişanlıyım, nişanlım önümüzdeki ay askere gitcek ve mayıs ayında gelcek bizde temmuz ayında düğün yapıp evlencez inşallah. düşüncemiz bu yöndeydi taa ki dün'e kadar.
görümcem nezamandır biizm düğünün hayalini kuruyodu işte heycanlanıyomuş filan şimdiden elbiselerini ayarlıyomuş vs... annesi de bu yüzden, kızım sakın hamile kalma dügünden sonra cocuk yap diyodu. o da dügüne hamile olmam bebek yapamam , gelin almaya bende gidicem halay başı olcam vs diyodu.
gecen gün telefonda konusuyoduk. adetinin geciktiğini söyledi bende şakalı yoldan , 'ay abla hamile olmayasın' dedim. o da test aldım yapcam dedi ve dün aradı hamileymiş. kimseye söylememiş daha ne annesine ne nişanlıma..
bende iyi hayırlı olsun. Allah saglık sıhhat versin yardımcın olsun gibilerinden güzel temennilerde bulundum. o da ben düğünü düşünüyom yaa falan dedi. olmadı dügünü erteleriz dimii yaa asdf34 dedi. ben şok oldum gülerek 'ay yok abla erteleme olmaz nişanlımın da bunu isticegini düşünmyorum' dedim.
ya ben kına dügün elbiselerimi hep ayarlamıştım halay başı olcaktım oturmıcaktm oynıcaktım filan dedi.. sonra da olmassa gelmem gibilerinden duygu sömürgesi yapmaya basladı. bide dügünde bacılar kardeşler olmassa dügün olmaz ki dedi.
bende nişanlımla konustum o da ertelemenin olmıcagını söyledi. ben onun elbise keyfi yüzünden dügünümü erteleyemem gibilerinden konuştu ama arada da vicdan yapıyo işte 20günlük bebekle nasıl gelcek işte şimdi bişi söylersek hamile kadın cocuga zarar olur filan demeye basladı. bende ablan oynayamıcak die dügünümü ertelemk istemiyorum gelsin bebegi kucagında otursun diger kardeşinin dügününde oynasın dedim..
ama benim zoruma gitti. bana sormadan benim dügünümü nasıl erteleyebiliyosun kendince yorumlar yapıyorsun dügün tarihimle ilgili.. sen benim dügünümle ilgili hayaller kuruyosunda ben o dügünün gelini olarak hic mi hayal kurmuyorum hic mi gün saymıyorum. insanlar mı cok bencil ben mi cok abartıyorum acaba ?
böyle bi durumda sizin tepkiniz nolurdu? dügünün ertelenmesine müsade edermiydiniz ?
Sizde görümcenize biz halaybasina Mahmut tunceri ayarladik sen paşa paşa doğumunu yap diyiverin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?