Görümcesinden dertli olanlar...

yakın olmak iyi ama sizinkide çok yakın olmuş. kocası olsun sizde onu herkesin içinde bir rencide edinde yaptıkları neymiş öğrensin. biişey dersede safa yatarsınız ay çok pardon öylemi anlaşıldı öyle demek istemedin ben senin iyiliğini düşündüm diye. benimki öyle yapıyor sinsi şeytan :47::47:

canım aynısını yaşasın deme nolur beddua etme. Allahından bulsun de bak aLLAH KORUSUN KIZIN OLUR ÇOCUĞUN OLUR GENE DÖNER DOLAŞIR SENİ BULUR. MUTLAKA ÇOK HAKLISIN VE ÇOK SİNİRLİSİN AMA BEDDUA ETMEMEK EN İYİSİ. pardon caps lock açmışım yanlışlıkla.

Ben beddua hiç etmedim. Annem etti... Annem çaresiz kaldı. Mazlumun bedduası hesabı.... ben beddua etmiyorum. Eşimede dedim. Ben bu dünyada yüzleşmeyeceğim onunla. Öbür tarafta Karşıma geçecek bülbül misali doruları şakıyacak. Orda sen ve buna, bana yaptıklarına tanık olmuş ve susmuş herke solacak. O gözü bana ne niyetle baktığını dile gelip söyleyecek, O dili bana neden öyle konuştuğunu, kulakları bütün uzuvları dile gelecek ve Allah'ın önünde hesap verecek.. Bir bedduayla kurtulamaz yaptıklarından!

aman ya tam başbelasıymış. Bizimki de abisine tutturur (eşime) bana apple bilgsayar al bana apple telefon al diye. Eşim sırf sussun diye bilgisayarı 2. el aldı arkadaşından ama hiç anlaşılmıyor 2. el olduğu bu anlamış bir şekilde abisinin başının etini yedi. snki bizim kendimize göre harcamamız yokmuş gibi sömürdükçe sömürüyor. abisi bunu özel yurda vermiş sıkıldı orada hanımefendi eve çıkmak istedi hem de tek başına bir ev kirası ne kadar daha elektriği suyu yakıtı da var bunun her ay bir ev parası gidiyor kendisine. yarı yıl tatilinde geldiğinde ablası ve abisiyle aklıma girdiler resmen acındırdılar bir şeyimiz yok giyecek abimden para istesen falan diye ben de istedim eşim direkt maaş kartını verdi. bu hanımefendi gitti kendisine 150 tl lik saç düzleştirici aldı 250 tl lik çanta aldı sanki benim eşim karun.

Ama benim aldığım bir tane hamile pantolonu hanımefendinin gözüne çok göründü hemen surat astı (malum karnım şiştikçe eski elbiselerim olmuyor üzerime)

velhasıl arsızlıkla yüzsüzlükle her istediğini yaptırıyor ama hala terbiyesiz, hala terbiyesiz.

Allah sana sabırlar versin vallahi. bizimkide biz evlenirken evimize hiçbirşey almadı. 1 baharat takımı aldı misafirmiş gibi. ben yinede kıyamadım evlenirken buna süpürge aldık, tüm nişan masraflarını karşıladık, eşim çok harcadık dedi eşimden gizli ütü parası verdim, bileziklerini kredi çekerek aldık. ve eşim gerek yok dedi illa ben dedim olmaz bilezik takalım diye. ama işte besle kargayı oysun gözünü. boşver sen aldıkları yaptıkları bi tarafta durur tıkanır yeri gelince. bizimki kocasıyla çok dertli.

evlenmeden önce dedimki bak canım yapabilecekmisin sen bu adamla biraz değişik diye. bana deidği laf biz sizin gibi kavga etmeyiz birbirimize saygılıyız... ne ayıp bu söylencek lafmı şimdi. her ecde olur kavga edince saygısızmı olunuyor.
Ama Allah büyük 2 hafta sonra kocam beni aldatıyor diye annesinin evine döndü. kocasısa gelmedi telefonda konuştular tıpış tıpış evine geri döndü.. düğünlerde, bayramlarda hiçbiyerde kocasını göremezsiniz. heryerde tek başına yada annesiyle sorana kocam çalışıyor diye. ama nerde Allah biliyor

Ben beddua hiç etmedim. Annem etti... Annem çaresiz kaldı. Mazlumun bedduası hesabı.... ben beddua etmiyorum. Eşimede dedim. Ben bu dünyada yüzleşmeyeceğim onunla. Öbür tarafta Karşıma geçecek bülbül misali doruları şakıyacak. Orda sen ve buna, bana yaptıklarına tanık olmuş ve susmuş herke solacak. O gözü bana ne niyetle baktığını dile gelip söyleyecek, O dili bana neden öyle konuştuğunu, kulakları bütün uzuvları dile gelecek ve Allah'ın önünde hesap verecek.. Bir bedduayla kurtulamaz yaptıklarından!

aynen ben de öyle beddua etmem ona ama öteki tarafta yanına bırakmam. hamile halimle bile çok üzdü beni çok rencide etti. bana bazen bir köpekmişim gibi davrandı.

birde kavgalarını benden gizliyor. Anneme tembih ediyor bana söylemesin diye ama tesadüf eve ağlayarak gittiğinde eşimde evdeymiş. ben şehirdışındaydım ama eşim anlatmıştı bile bana. saftirik işte. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. sizinde saygınız böyleyse biz kocamla saygısız kalalım demek isterdim kendisine ama Allahından bulsun diyorum hep.

2 adet var bende bunlardan...
şükür görüşmüyorum yapacak bişey bulamıyolar artık...
allah yardım etsin..
bekarmı görümcen...

doğru diyorsun canım. Ama merak etme bence burada yaşatılan hiçbir hesap karşılıksız kalmadan gidilmiyor. sen bu dünya gözüyla göreceksin onunda neler yaşayacağını merak etme..

2 adet var bende bunlardan...
şükür görüşmüyorum yapacak bişey bulamıyolar artık...
allah yardım etsin..
bekarmı görümcen...

1 adet var bende ama numunelik. yok canım değil. mayısta evlendi anammm o zamandan beri şaptı şeker oldu yanii. bi değişti bir değiştiii sanırsın küçük dağları kendi yaratmışş.

Yine biz sanşlıyız eşimiz görüyor, eşi mecbur edenlerde var. İnanın Ailemle aynı şehirde olduğundan ben ailemi görmeye bile gitme istemiyorum. Oraya gitmeyi planlayınca bile stres basıyor. Ama eşim artık gitmen için zoramayacğım dediğinden beri rahatım...

Allah sana sabırlar versin vallahi. bizimkide biz evlenirken evimize hiçbirşey almadı. 1 baharat takımı aldı misafirmiş gibi. ben yinede kıyamadım evlenirken buna süpürge aldık, tüm nişan masraflarını karşıladık, eşim çok harcadık dedi eşimden gizli ütü parası verdim, bileziklerini kredi çekerek aldık. ve eşim gerek yok dedi illa ben dedim olmaz bilezik takalım diye. ama işte besle kargayı oysun gözünü. boşver sen aldıkları yaptıkları bi tarafta durur tıkanır yeri gelince. bizimki kocasıyla çok dertli.

evlenmeden önce dedimki bak canım yapabilecekmisin sen bu adamla biraz değişik diye. bana deidği laf biz sizin gibi kavga etmeyiz birbirimize saygılıyız... ne ayıp bu söylencek lafmı şimdi. her ecde olur kavga edince saygısızmı olunuyor.
Ama Allah büyük 2 hafta sonra kocam beni aldatıyor diye annesinin evine döndü. kocasısa gelmedi telefonda konuştular tıpış tıpış evine geri döndü.. düğünlerde, bayramlarda hiçbiyerde kocasını göremezsiniz. heryerde tek başına yada annesiyle sorana kocam çalışıyor diye. ama nerde Allah biliyor

daha şimdiden böyle evlenirken nasıl iliğimizi kemiğimizi kurutacak bilemiyorum.

ha bu arada kendi kızı oralarda paraları saçarken (ki ben de ünide okudum hiç böyle müsrif olmadım) anneciği benim gittiğim kursta harcadığım boncuk paralarını hesap ediyor.

bak kaç aydır üzerime doğru düzgün bir şey alamadım aldıklarım da mecburiyetten eskilere sığamadığım için artık. onları da alırken hep yanımda bittiler hepsini kendileri seçtiler. ilk başlarda çok güzel bir tulum beğenmiştim ( her zaman tulum giymek istemişimdir) kv hanım aldırtmadı bana şimdilerde diyor al içinde kaldıysa geçmişler olsun o tulumlar geldi de gitti bile kaldı ki doğuma fazla bir şey kalmadı şimdi alıp da ne yapayım ki?

doğru diyorsun canım. Ama merak etme bence burada yaşatılan hiçbir hesap karşılıksız kalmadan gidilmiyor. sen bu dünya gözüyla göreceksin onunda neler yaşayacağını merak etme..

Allah'ın takdiri, ben görüpte zevk almam , onun gibi insanlığımdan çıkmam inşallah. eğer onun sıkıntılarıyla zevk aldıracaksa, keyif duyacaksam göstermesin Allah. Çünkü ben nefsim için değil, yaptıklarının bedeli olarak istiyorum. Yeni doğmuş Çocuklarıma yaptıklarının hesabını istiyorum yeni doğan sabi bebek sana ne yapmış olabilir ki onlara öyle davranıyorsun!!!! Detay vermeye başlıyorum kendimi tutamıyorum.. :17: Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın :50:

1 tane var benimde, henüz 1 yıllık evliyim.

Kendisi benden 1 yıl önce evlendi, nişanımda kendi nişan elbisesini giydi, kına gecemde kırmızı kına elbisesini giydi, düğümde gelinliğini giyer diye bekledim ama
Allahtan kiralıkmış gelinlik geri vermiş giyemedi:) Siyah beyaz elbise giydi eşimle bana uyumlu olmak için sanırım:)

Kendisi eğitimlidir bununla övünür, ama ne yazık ki görgü ve yol yordamı öğrenemimiş, eğitimle bunları hiç alakası yok.

Bunlar ufak tefek kıskançlıkları daha neler var neler.

Yine biz sanşlıyız eşimiz görüyor, eşi mecbur edenlerde var. İnanın Ailemle aynı şehirde olduğundan ben ailemi görmeye bile gitme istemiyorum. Oraya gitmeyi planlayınca bile stres basıyor. Ama eşim artık gitmen için zoramayacğım dediğinden beri rahatım...

inşallah böyle devam eder canım. bizimde arabamız olduğundan görümcem nereye gitsek hemen yapışıyor bize. onun yüzünden kv bile almadan gitmek istiyorum eşimde kıyamıyor annesine babasına mecburen görümcede katılıyor yüzsüz. anam insanda utanma olur. yok bunda yokkkk. yemiş bitirmiş utanmışlığını. bende bu zamanlarda mecburen katlanıyorum kendisine. ay birde kahkahası var komik şey. bana lafta atamıyor hamilelik falan açıp konuyu üstüne çekmeye çalışıyor. başkasının yanında bana 1 laf etse bile asla altında kalmıyorum ben yapıştırıyorum cevabı. iması bile onu bozmama yeter. bildiğinden altta kalmayacağımı benim olduğum yerde hep dikkat çekmeye başlıyor. hamilede olmasa napıcakmış çok merak ediyorum doğrusu:51:

Kendisi benden 1 yıl önce evlendi, nişanımda kendi nişan elbisesini giydi, kına gecemde kırmızı kına elbisesini giydi, düğümde gelinliğini giyer diye bekledim ama
Allahtan kiralıkmış gelinlik geri vermiş giyemedi:) Siyah beyaz elbise giydi eşimle bana uyumlu olmak için sanırım:)

Kendisi eğitimlidir bununla övünür, ama ne yazık ki görgü ve yol yordamı öğrenemimiş, eğitimle bunları hiç alakası yok.

ayy aynı benım kii kınamda millet sormus gelın hangısı dıye......ayyy gıcık oluyorum ya napsam artık ısınmam ona kıskanççç bu görümcekler...

ayy aynı benım kii kınamda millet sormus gelın hangısı dıye......ayyy gıcık oluyorum ya napsam artık ısınmam ona kıskanççç bu görümcekler...

ahahah gülüyorum artık aklıma geldikçe, bizimki beni gelin sansınlar diye bekleri ama kimse sanmadı :)
Kuaförde bide senin saçın makyajın benden daha güzel oldu dedi yaa ,, ee ben gelinim bırakda olayım ama dimi..
Görgüsüzlüğün keşke tedavisi olabilse.

inşallah böyle devam eder canım. bizimde arabamız olduğundan görümcem nereye gitsek hemen yapışıyor bize. onun yüzünden kv bile almadan gitmek istiyorum eşimde kıyamıyor annesine babasına mecburen görümcede katılıyor yüzsüz. anam insanda utanma olur. yok bunda yokkkk. yemiş bitirmiş utanmışlığını. bende bu zamanlarda mecburen katlanıyorum kendisine. ay birde kahkahası var komik şey. bana lafta atamıyor hamilelik falan açıp konuyu üstüne çekmeye çalışıyor. başkasının yanında bana 1 laf etse bile asla altında kalmıyorum ben yapıştırıyorum cevabı. iması bile onu bozmama yeter. bildiğinden altta kalmayacağımı benim olduğum yerde hep dikkat çekmeye başlıyor. hamilede olmasa napıcakmış çok merak ediyorum doğrusu:51:

öyledirler her gittiğin yerde yanına yapışmaya çalışırlar. biz evlendiğimiz yaz balayına gittik güneye dönüşümüzde bir surat bir surat seneye bizi de götürürsünüz demeler balayı bu yahu senin ne işin var orada demezler mi adama yok yüzsüz işte. sanki çocuğumuz gibi onu sürekli yanımızda gezdirmek zorundayız. bazen de bana öyle kötü bakışlarını yakalıyorum ki tenhada kıstırsa öldürecekmiş gibi. zaten buna bir ara 3 harfliler dadanmış bir şey yapar diye de korkuyorum.

Eşim diyor bana neden altta kalıyorsun, sende saygını bozmadan onlar gibi sok lafını ver cevabını, diyorum onların verdiği cevaplar ve laflar sagısızlık değil mi? cevap veririm vermesine ama onlarda kendi dediklerine bakmaz, bütün sülaleye bana böyle dedi diye duyurur. Bir kere "saçmalama" dedim diye neler neler yaptı.. bilmem kaç yaşında kadınla sidik yarışına mı gireceğim?

İşin ilginci hep diyordum ya bu kadar şey yapıyor Eşi nasıl olurda bunları görmüyor. Sonra aileyi bir araya getirren bir olay oldu ve eşimde gitti. bir olay olmuştu ve eşimi mağdur etmişti. Görümcem bu olayı kendi çıkarı doğrultusunda anlatmış. tabi eşimin bundan haberi yok damadı demiş eşime neden böyle yaptınız? Eşimde herşeyi bir bir anlatmış, kızıda hemen yetiştirmiş.. Böyle dedi o da böyle anlattı diye. Eşime hesap sormuş neden elin oğluna(damadına) öyle dedin diye. Eşimde doğruyu ne olduysa onu anlattım demiş. O da bizden değil mi demiş? kaç yıllık damadı için bir görsen, oğlum oğlum tavırlarında ama tek birşey olduğunda, kendi aleyhinde elin oğlu oldu hemen. O zaman dedim ki eşime haaaa bunlar kocalarını böyle idare ediyorlar. kendi yaptıklarını kendi mağdurmuş gibi yansıtıyorlar. ne kadar salakmışım diyorum, bende böyle yapsaydım ya baştan diye..

Öyle işte, onlarla uğraşmak hiç kolay değil. Çok güzel biliyorlar lafını sözlerini.. Milleti yüzyüzeyken yağlayıp ballıyorlar, sonra sen şöyle diyince asla yapmaz diyorlar. Ama artık bu benim gmrümcem için geçerli değil. Ben bir konuyu açıyorum millet bin söylüyor...

angryangel

çok üzüldüm senin kv'de az değilmiş. nasıl insanlar bunlar ya. naısl aileler eshefle kınıyorum vallahi hepsini. utanmazlarrr. anlatsan daha neler neler çıkacak değil mi:(

demmay

canım benim görümce resimdeki kesimizden tanır. yapacağı ilk işte yazdıkalrımı kv ile kp e göstermek olur. ama umrumda mı değil... kavga etmiştik maille sonrada bana yazdı bunları annemlere göstereyimda anlasınlar nasıl bri olduğunu diye. sendende bu beklenirdi yazdım bende. bişi demedi kv bana konuyla ilgili ah bi deseler dökecem eteğimdeki taşlarıda işteee.
aslında görsünde utanmazlığından dem vursun terbiyesiz. birde sürekli demezmi ben seni hep savundum. ya ... insan ben senin savunabileceğin ne yapmış olabilirim ya. ben kendimi savunmaktan acizmiyim? ki zaten savunulacak bişey yapmıyorum. diyelimki yaptım. sananeee. kocam var senden önce ailem var sen kimsin? ama işte o bunu iyilik olarak görüyor. aman ne iyilik.. melek kendisi melek melek

Okuyorum okuyorum Görümce'k ne diyorum eLmayRa_ abla sağolsun anlamama sebep oldu.
Kusura bakmayın ama '' Gelin'cik '' gibi dolaşan gelinlerde kaynıyor ortalık da eğer mesele sıfat takmaksa.
Mesele gerçekten insanlık onlara verilen sıfatlar değil !
Ve gerçeken benimde midem bulandı.

Son düzenleyen: Moderatör:

işte bunlar yüzsüzlerin daniskası oluyor. benimkide lise mezunu. tabiki eğitimle alakası yok o ayrı zaten lise mezunuda eğitimsiz değil o ayrıda.. benimkide düğünlerde benim abiyelerimi ister durur. alışkanlık oldu bende onun abiyelerini sitiyorum ama sadece abiye. tabi o benim normal kıyafetlerimide ister ayıp nedir bilmez..
setimdeki süpeleri hiç takamdım benden önce aldı o taktı nefret ettim. al senin olsun dedim. kv yede söyledim onun olsun istemiyorum dedim imalı imalı. insan yerine başka bişi alır ama yok almadı. terbiyesiz.

neyseki benimki henüz evlenmemişti o ara. rahat rahat takıldım :9: birde bizim bi tanıdığın kınasına görümce kendi gelinliğinin üst tarafını giymişti. bazılarıda çok komik oluyor canımmm:60::60:

Back
X