Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hesap eksik tatlım, dogum öncesi kontroller, doğum hastane masrafları, doğuma hazırlık masrafları, yenidoğan doktor kontrolleri,devletin karşılamadığı ama zorunlu aşılar, arabası puseti koltuğu beşiği....hediyeleri düşmeden hepsini katıp bı daha hesapla....

Doğum öncesini hesaplamadım. Tüp bebeğe verilen para gibi düşün.
Arabası puseti odasını da hesaplarsam kaba taslak 70 bine çıkar. Oda yaptık çünkü. Tek maaşla yaptık evet.
Ve şu anda oğlumun gıdasından sağlığından kesmiyorum. Bir şekilde oluyor. Bu sebeple tüp bebeğe para yettiremeyen çocuk yapmasın diyemiyorum.

Tabii ki isteyen istediği kadar ürer, ayrıca gorumcenin belki de aylık 100 bin geliri var , bilmiyoruz ki? Benim canım nolcak yaa büyür gider denilerek dogurulan sonra da heder olan çocuklara çok yanıyor...Derdim bu...kısa ve net

Maalesef o seviye bu yıl 2-3 çocuklu ailelere kadar ulaştı hocam... Biraz alıcı gözüyle bakınca farkı siz de anlayacaksınız...
Aynen katılıyorum. Yalnız farkındaysan bu derdini arzu sabancıya açsan o da senin tek çocuğun için aynı yorumu yapar dolayısıyla sadece elitler çocuk sahibi olmalı, çocuk sahibi olmak orta direk için lüks mesajını verme elinde patlayacak az kaldı

Tedavi aşamasında sadece döllenmeye kadar olan sureçte arabanı satıp, sağdan soldan borç alip eksiye düşseydin , sonra bu masrafları nasıl karşılayacaktın? Onu soruyorum

Son düzenleme:
Yok kız patlamaz, işin o noktaya gelmesi 6 ayı bulmayacak bak demedi deme

Tedavi aşamasında sadece döllenmeye kadar olan sureçte arabanı satıp, sağdan soldan borç alip eksiye düşseydin , sonra bu masrafları nasıl karşılayacaktın? Onu soruyorum
İşte bende diyorum ki bu masrafları zaten bir anda şak diye vermiyorsun. Odası 7.ayda oldu. Oto koltuğunu 5.ayda aldık. Rn büyük masraf doğumdan önce kıyFet almamtı. Hadi hepsi 2 3 bin tutsun. İlk aylarda oğlumun aylık masrafı ( mama bez gaz damlası doktor) bize ortalama 2 bindi. Onu da veririz diye düşünüyorum.

Ya da ne yapmalı? Eksiye düştük son şansımızı kullanmayalım ya da tedaviyi yarıd mı keselin?

Piraye sen kolay mı hamile kaldın? Benim aylarca çabam oldu. O yüzden seninle farklı düşünüyor olabiliriz

İyide sadece çocuk yetismiyo ki o maaşla ana babanin canı yok mu şuan sadece çocuk hesaplaniyo hani evin giderleri varsa araba giderleri iki bin sadece yakıt masrafı zaten pazarı, marketi, varsa kredi, varsa kira, apartman aidatı yok vergi dilimi, aniden bozulan eşya, evlenene, dogurana takı kendine abiye, normal kıyafet, bot, mont bunlar hep para

Aynen tatlım, planlıydi ama hiç uğraşmadım...13 bitecek bu ay ve açık konuşayım 13 yıl önce bu günleri öngorebilseydim ,planlı veya plansız asla böyle bir dünyaya gelmesini istemezdim...Annelik aşkıyla gözümüz dönünce, kendi zevkimiz için melekleri cehenneme indiriyoruz...Bunu da anne olunca anladim...

13 ay önceye dönsem yine yaparım
Belki küçük diyedir bilmiyorum.
Ama şöyle de bir durum var. Onun iyiliği için yurtdışına gitmek istiyoruz. Olay sadece maddiyat değil. Derdimiz tamamen özgürlük ve insan hakları. İnsanca yaşamak. İnsanca yaşaması

Git.... Sakın tereddüt etme....Kurtar evladını .

Ama öyle birşey mümkün değil piraye. Sen var olan çocuğun üzerinden şimdiyi öngörsem çocuk dünyaya getirmezdim diyebilirsin ama henüz anne olamamış ve bunu çok isteyen bir kadın bugünkü şartlarda bile seninle aynı düşünemez.

Annelik böyle bir paradoks helva... Anne olana kadar sadece anne olmak istiyorsun, sadece kendini hissediyorsun ama anne olduktan sonra geri dönüşü olmayacak şekilde çocuğun için hissetmeye, onun için yaşamaya ve her çocuk için kendi anneliginle vurulmaya başlıyorsun...Çok haklısın....

Siz de aynı süreçlerden geçerken kıt kaynaklarınızı görümcenizin kendisi için kullanmak istemesi bana çok doğru gelmedi.Aynı yoldan geçen birisi olarak önce kendisinin bu kız da tüp bebek tedavisi sırasında bu paraya ihtiyacı olacak o zaman kardeşim ve eşi bize paralarını verdikleri için madur olacakları diye düşünmeleri lazımdı.Ama gördüğüm kadarıyla "bizim işimiz görülsün onlar da o zaman başlarının çaresine bakarlar " diye düşünmüşler.Onların yaptığı bencillik olmuyorsa sizin hayır demeniz hiç bencillik değil

Üzülmeyin verseniz de kötü olacaktınız yarın bir gün ihtiyacınız olup istediğinizde. Vermemişsiniz iyi etmişsiniz bence sonradan kötü olacağınıza baştan olmuşsunuz ama en azından paranız size kalmış.
Bir de anlamıyorum yani bu ülke şartlarında tüp bebek tedavisi için bile parası olmayan o bebeğe nasıl bakacak. 250 lira bez 250 lira mama 1 kutu mama iştahlı bebeğe bir hafta gitmez.

Sizlik bi durum yok bence .Ağzınızdan kaçırılmış bi durumu alenen istemek de uygun degil bence .Kaba ve emri vaki.
Sadece size duyurup bırakabilirdi ihtiyacım var keşke bulabilsem felan gibi .
Açıkça istemiş ve yalvarmış üstüne vs hiç bana uygun şeyler degil .Size uygun ise orasını bilemem .
Yani birinden açıkça borç para istemem çok zor durumda kalmışsam en yakınımdan isterim ve vereceğim ortalama ya da direkt bi tarih vererek .
Evet hassas konulardan bu tüp bebek mevzuları ama yalvar yakar istenmesinde ayrı bi konu başlığı

A
Keşke verseydiniz. Bir de yalvarmış kadın. Zorda kalan yabancı bile olsa yardım edilir. Eşinizde, kız kardeşi de kirılmakta haklı. Umarım bir gün sizde zorda kalıp kimseye yalvarmazsınız.
Ama şimdi mantıken maddiyati ayarlamadan tüp bebek tedavisine baslanirmi. Başkasından borç alınarak ne kadar karşılanır ki çok masraflı çünkü.

bizde aşılamaya kadar süreçte iyi paralar ödedik, şimdi tüp bebek tedavisine giriş yapmak üzereyim. belki bu konunun hassasiyetiyle 20 bin tl isteyen görümceme düşünmeden verirdim gibi geliyor.. ben sadece 3 senedir gebe kalamıyorum, annem 10 sene kalamamış. az çok çocuk sahibi olmak isteyip olamayanların nasıl üzüldüğünü iyi biliyorum. bunu da hiç uğraş vermeden çocuk sahibi olan hiç kimsenin anlayabileceğini düşünmüyorum. siz de tüp bebek sürecindesiniz, veremeyebilirsiniz elbet ama istenilen miktar elinizde varmış, tercih sizin.. ama ben bunu belki aynı süreçte olarak karşıma çıkan bir güzellik olarak görebilirdim. arabalarını satmaya kadar gittiyse, uzun süredir tedavi içindedir. benim ona yardım eli uzatmam benim de gönlümü rahatlatırdı. her neyse olmuş artık olan.
evet mantık olarak bebeğin masraflarını hesaplayabiliriz ama görümceyi tanımıyoruz. belki o anlık elinde 20 bini yok fakat çocuk doğana kadar bakım masrafları elinde olacak. bende durumu olmayan insanların çocuk yapmasını çok hoş görmüyorum fakat bazı yorumlar da acımasız oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…