- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Hesap eksik tatlım, dogum öncesi kontroller, doğum hastane masrafları, doğuma hazırlık masrafları, yenidoğan doktor kontrolleri,devletin karşılamadığı ama zorunlu aşılar, arabası puseti koltuğu beşiği....hediyeleri düşmeden hepsini katıp bı daha hesapla....Hanımlar ben de bu kısmı anlamadım.
Şimdi kabaca hesap yapalım. Oğlum 13 aylık. Oyun grubuna 6 bin verdik. Mama ve bez paraları, serum fizyolojikler, gaz damlaları vs herrr şeyi kaba taslak hesaplasam biz 13 ayda heralde 20 binden fazla çok rahat harcamışızdır. Oyun grubuykla beraber 26 bin. Hatta az bile hesapladım da neyse daha doktoru falan katmadım içine. Ama bunu 13 aya bölünce sıkıntı çekmedik (Ev kira ve ben çalışmıyorum. Gelir 21 bin).
Şimdi tüp bebek yapalım desek, 20 bini bir anda veririm. İkinci deneme için bir 20 bin daha veririm. ama 3.deneme için veremem.
Konudaki görümcenin son şansıymış. Belli ki çok para dökmüş öncesinde.
E ne yapsın? Çocuk sahibi olmasın mı?
Konudaki zıt yorumların argümanını anlayamadım ben.
Orta sınıf üremesin mi artık?
Kadın için çok üzüldümEpey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Doğum öncesini hesaplamadım. Tüp bebeğe verilen para gibi düşün.Hesap eksik tatlım, dogum öncesi kontroller, doğum hastane masrafları, doğuma hazırlık masrafları, yenidoğan doktor kontrolleri,devletin karşılamadığı ama zorunlu aşılar, arabası puseti koltuğu beşiği....hediyeleri düşmeden hepsini katip bı daha hesapla....
Tabii ki isteyen istediği kadar ürer, ayrıca gorumcenin belki de aylık 100 bin geliri var , bilmiyoruz ki? Benim canım nolcak yaa büyür gider denilerek dogurulan sonra da heder olan çocuklara çok yanıyor...Derdim bu...kısa ve netHaklısın ekonomi çok kötü. Ama ne istediğini anlayamadım. Görümce sende çocuk sahibi olmamalı mı? Kaldı ki burada fakir birinden değil daha önce sayısız kez denemiş ve sıfırı tüketmiş birinden bahsediyoruz.
Anladım. Ben görümce üzerinden döndürdüm muhabbeti.Tabii ki isteyen istediği kadar ürer, ayrıca gorumcenin belki de aylık 100 bin geliri var , bilmiyoruz ki? Benim canım nolcak yaa büyür gider denilerek dogurulan sonra da heder olan çocuklara çok yanıyor...Derdim bu...kısa ve net
Aynen katılıyorum. Yalnız farkındaysan bu derdini arzu sabancıya açsan o da senin tek çocuğun için aynı yorumu yaparMaalesef o seviye bu yıl 2-3 çocuklu ailelere kadar ulaştı hocam... Biraz alıcı gözüyle bakınca farkı siz de anlayacaksınız...
Tedavi aşamasında sadece döllenmeye kadar olan sureçte arabanı satıp, sağdan soldan borç alip eksiye düşseydin , sonra bu masrafları nasıl karşılayacaktın? Onu soruyorumDoğum öncesini hesaplamadım. Tüp bebeğe verilen para gibi düşün.
Arabası puseti odasını da hesaplarsam kaba taslak 70 bine çıkar. Oda yaptık çünkü. Tek maaşla yaptık evet.
Ve şu anda oğlumun gıdasından sağlığından kesmiyorum. Bir şekilde oluyor. Bu sebeple tüp bebeğe para yettiremeyen çocuk yapmasın diyemiyorum.
Yok kız patlamaz, işin o noktaya gelmesi 6 ayı bulmayacak bak demedi demeAynen katılıyorum. Yalnız farkındaysan bu derdini arzu sabancıya açsan o da senin tek çocuğun için aynı yorumu yapardolayısıyla sadece elitler çocuk sahibi olmalı, çocuk sahibi olmak orta direk için lüks mesajını verme elinde patlayacak az kaldı
İşte bende diyorum ki bu masrafları zaten bir anda şak diye vermiyorsun. Odası 7.ayda oldu. Oto koltuğunu 5.ayda aldık. Rn büyük masraf doğumdan önce kıyFet almamtı. Hadi hepsi 2 3 bin tutsun. İlk aylarda oğlumun aylık masrafı ( mama bez gaz damlası doktor) bize ortalama 2 bindi. Onu da veririz diye düşünüyorum.Tedavi aşamasında sadece döllenmeye kadar olan sureçte arabanı satıp, sağdan soldan borç alip eksiye düşseydin , sonra bu masrafları nasıl karşılayacaktın? Onu soruyorum
İyide sadece çocuk yetismiyo ki o maaşla ana babanin canı yok mu şuan sadece çocuk hesaplaniyo hani evin giderleri varsa araba giderleri iki bin sadece yakıt masrafı zaten pazarı, marketi, varsa kredi, varsa kira, apartman aidatı yok vergi dilimi, aniden bozulan eşya, evlenene, dogurana takı kendine abiye, normal kıyafet, bot, mont bunlar hep paraTedavi aşamasında sadece döllenmeye kadar olan sureçte arabanı satıp, sağdan soldan borç alip eksiye düşseydin , sonra bu masrafları nasıl karşılayacaktın? Onu soruyorum
Aynen tatlım, planlıydi ama hiç uğraşmadım...13 bitecek bu ay ve açık konuşayım 13 yıl önce bu günleri öngorebilseydim ,planlı veya plansız asla böyle bir dünyaya gelmesini istemezdim...Annelik aşkıyla gözümüz dönünce, kendi zevkimiz için melekleri cehenneme indiriyoruz...Bunu da anne olunca anladim...İşte bende diyorum ki bu masrafları zaten bir anda şak diye vermiyorsun. Odası 7.ayda oldu. Oto koltuğunu 5.ayda aldık. Rn büyük masraf doğumdan önce kıyFet almamtı. Hadi hepsi 2 3 bin tutsun. İlk aylarda oğlumun aylık masrafı ( mama bez gaz damlası doktor) bize ortalama 2 bindi. Onu da veririz diye düşünüyorum.
Ya da ne yapmalı? Eksiye düştük son şansımızı kullanmayalım ya da tedaviyi yarıd mı keselin?
Piraye sen kolay mı hamile kaldın? Benim aylarca çabam oldu. O yüzden seninle farklı düşünüyor olabiliriz
13 ay önceye dönsem yine yaparımAynen tatlım, planlıydi ama hiç uğraşmadım...13 bitecek bu ay ve açık konuşayım 13 yıl önce bu günleri öngorebilseydim ,planlı veya plansız asla böyle bir dünyaya gelmesini istemezdim...Annelik aşkıyla gözümüz dönünce, melekleri cehenneme indiriyoruz...Bunu da anne olunca anladim...
Git.... Sakın tereddüt etme....Kurtar evladını .13 ay önceye dönsem yine yaparım
Belki küçük diyedir bilmiyorum.
Ama şöyle de bir durum var. Onun iyiliği için yurtdışına gitmek istiyoruz. Olay sadece maddiyat değil. Derdimiz tamamen özgürlük ve insan hakları. İnsanca yaşamak. İnsanca yaşaması
Ama öyle birşey mümkün değil piraye. Sen var olan çocuğun üzerinden şimdiyi öngörsem çocuk dünyaya getirmezdim diyebilirsin ama henüz anne olamamış ve bunu çok isteyen bir kadın bugünkü şartlarda bile seninle aynı düşünemez.Aynen tatlım, planlıydi ama hiç uğraşmadım...13 bitecek bu ay ve açık konuşayım 13 yıl önce bu günleri öngorebilseydim ,planlı veya plansız asla böyle bir dünyaya gelmesini istemezdim...Annelik aşkıyla gözümüz dönünce, melekleri cehenneme indiriyoruz...Bunu da anne olunca anladim...
Annelik böyle bir paradoks helva... Anne olana kadar sadece anne olmak istiyorsun, sadece kendini hissediyorsun ama anne olduktan sonra geri dönüşü olmayacak şekilde çocuğun için hissetmeye, onun için yaşamaya ve her çocuk için kendi anneliginle vurulmaya başlıyorsun...Çok haklısın....Ama öyle birşey mümkün değil piraye. Sen var olan çocuğun üzerinden şimdiyi öngörsem çocuk dünyaya getirmezdim diyebilirsin ama henüz anne olamamış ve bunu çok isteyen bir kadın bugünkü şartlarda bile seninle aynı düşünemez.
Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
Ama şimdi mantıken maddiyati ayarlamadan tüp bebek tedavisine baslanirmi. Başkasından borç alınarak ne kadar karşılanır ki çok masraflı çünkü.Keşke verseydiniz. Bir de yalvarmış kadın. Zorda kalan yabancı bile olsa yardım edilir. Eşinizde, kız kardeşi de kirılmakta haklı. Umarım bir gün sizde zorda kalıp kimseye yalvarmazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?