Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama gorumcem ve eşinin sabit geliri var. Tüp bebek masrafı olmasa gül gibi geçinip giderler. Bir seferde 30 40 bin tüp bebeğe vereceğine onla bir bebeğe bakılır birkaç ay.
Doğum yapınca tek maaşa düşecek malesef o tek maaşla hem doğum, çoğuk masrafları hemde sizin borcunuzu ödemeye çalışcaklar

İyi de sen çoook aşağı seviyelerden bahsediyorsun. Konudaki aile dokuzuncu çocuğu yapacak gibi konuşmayalım istersen.

elinizde 70000 varmış sadece 20000 istemişler yani sizin bir tüp bebek denemesi paranız gene olacakmış. Gayet isteyerek vermemişsiniz. Burda sırf vicdanınızı rahatlatmak için konu açmışsınız. Hiç mi düşünmediniz allah belki de size tüp bebeğe bile gerek olmadan bebek nasip edecekti. Benim param dediğiniz evlilik öncesi paramı.

Borc istemiş sonucta keşke verseydiniz. Size lazim olursa başka yerden bulur verirdi

Ben de kötü hissettim.ikimiz de anne olmak için uğraşıyoruz. Onu çok iyi anladım ama sonrasında benim de üst üste başarısız denemem olursa tedavi için o paraya ihtiyacım olur diye vermedim.
İlk başta bende vermeniz gerektiğini düşündüm ve karşı taraf kırılmakta haklı dedim ancak siz de tüp bebek yaptırıyorsanız o para sizin içün de çok gerekli. Pahalı, bir tedavi diye biliyoeum ve bazen bir kaç kez denemek gerekiyor sanırım. Ben görümcenizin yerinde olsam siz den istrmezdim., çünkü aynı durımdasınız ve size xe lazım olacak anladığım kadarıyla

O durumu bebek ıcın tedavi bende yaşadım ınan ınsan para ıstemek çok zoruna gıdıyor zaten ki bırde vermeyınce sen düşün ıns hayırlıca yavruları olur keske verseydınız ama hayırlısı

Kreste çeşit çeşit gordukce yeni oyuncaklardan isticek, her doğum gününde tütü elbise, prenses elbise deniz kızı elbise gördükçe isticek, yaşıtlarına kreşte birkaç binlik havalı doğum günleri yapıldıkça onları da görüp isticek. (Eski Anaokulu öğretmeniyim). O zaman çocuğunuza çocuğum çeşit çeşit elbise, oyuncaga gerek yok hayal Dünyanla yetin mi diceksiniz

İnşallah sizde bir gün görümcenize muhtaç olmazsınız.
İnsan anne, baba ve kardeşinde olduğunu bilip başkasından neden yardım istesin ki.

Üstelik çok güzel bir sebep için.
Ben olsam verirdim ve arkasını da hiç beklemezdim.

Doğum yapınca tek maaşa düşecek malesef o tek maaşla hem doğum, çoğuk masrafları hemde sizin borcunuzu ödemeye çalışcaklar
İşte bunu anlatamıyoruz. Çocuğun doğumu, çocuğa hazırlık, çocuğun rutin aşı kontrol saglik giderleri, yazlık kışlık giyeceği...vs daha okula başlamadan neredeyse her ay biri yapılan toplu harcamalar...gıda yok bak içinde..2 yaşına kadar turp gibi sağlıklı ve emdiği varsayiliyor...sonra bunlara kreş ekleniyor, sonra anasınıfı, sonra kurslar, sonra ilkokul...katlanarak büyüyor...Bu yıl kantinler sinek avlıyor, devlet ortaokulların da , liselerinde servisler yarıya düşmüş, çünkü yetisemiyor artık aileler, kitabını almak için servisinden kısiyor, yakındaki okula otobüsle yolluyor, ayakkabısını almak için harcligindan kısıyor, yanına ekmek koyuyor çocuğun...Ne yapsınlar? Ya tek evlat ya da maximum 2 çocuklu, çift maaşlı, eğitimli aileler bunlar....Daha nereden kıssınlar?

Son düzenleme:
Kendi kardesiniz olsa verirmiydiniz?
Bence maddi birikiminizi kimse bilmemeli geri odeyecegni düşünmüyorum eger olursa cok cok masrafi olacak bebek icin cok param olsa ve beni sarsmayacak olsa ben verirdim son param değilse ama başkasından para alip tup bebek de yaptirmazdim heralde bilemiyorum bence tekrar deneyin arayin cok uzuldm ani karar verdim falan deyin hatda cikip gidin konuşun kafamda bir iki bseh vardi parayi oyle degerlendirecekdim ama bebeğiniz daha önemli sen bana ödeyince kadar erteledim planımı deyin ve verin kabul ederse

Sonuçta sizin de tüp bebek için harcamalarınız olacaksa ve 70 bin tl gibi bir mebla varsa yalnızca,elinizdekini vermek zorunda değilsiniz tabiki.
Ha durumunuz çok iyi olur, tüp bebek yaptırma gibi düşünceniz olmaz vs neden olmasın ama sizin şartlarınızda ben de olsam vermek istemeyebilirdim.
Hele ki borç vermediğiniz için de sırtını dönüyorsa hiç de pişman olmayın bence.

Nasıl yetisilsin ki, maaşlar anca boğaza gidiyo. Millette anca fakir guzellemesi peşinde çocuğum olsunda nolursa olsun düşüncesi. Her geçen gun daha da fakirlesiyoruz Euro 18.50 ye çıkarak tarihi rekorunu kırdı ama insanlar hiç konuşmadı bile neden alıştık, bıktık. Eve meyve alıyoruz mesela elma ve şeftali Allah'a şükürler olsun bulamayanda var ama BİKTİM muz ve ananas istiyorum artık. Ee onlar kaç para onları alırsak pazarlık alamicaz. Antep fıstığı istiyorum mesela alırız ama dar dar bu şekilde yaşamak bunaltıyo bı sure sonra her şeyde gozun kala kala. Ki iki memur var bu evde. Yarinimiz belli değil borçla harçla çocuk yapmaya calisiyo insanlar bunun sonrası yok mu. Bende dişten muzdarip biriyim disim şak ağrıyo bı diyolar kanal bı diyolar impilant ee o ağrıyla gezemem maaşı bekleyemem mesela, devlette zaten yer yok hatalı, yalandan işlem yapılıyo mecbur özele. Özelde senin keyfini beklemiyo maasta veriyim su bu yok, direkt çıkartıp vercen işlem sonrası , özel hastanelerde öyle direk para istiyo taksit maksit yok beklemiyo senin keyfini. Dişçide kadın 50tlsi çıkmadı diye kimliğine el koydular. Ben utandım. Bu çocukları doğururken sapa sağlam olacağı ön goruluyo ama her zaman sağlıklı olmuyo, devletle olmuyo her işlem, aylar sonrasına verilen randevuyla bebeği bekletebilecek mısın. Ya da kulağınin duymadığından endiselenilen bı çocuk için aylarda sıra bekleyebilecek mısın. Çocuk atesleniyo gecenin bı yarısı gidiyosun devletin aciline, anca serum takiyolar yallah eve sorunun cozulmuyo da mecbur ordan özele bı kan aliyolar da çocuğun derdi neymis anlasiliyo. Ateşli çocukla cebinde paran yoksa altında araban yoksa taksi parası ve hastane parası için gecenin ucunde borç mu aricaksin?

İyi yapmissiniz bence sizde ayni surecteymissiniz ya size lazim olucak olsa

Hanımlar ben de bu kısmı anlamadım.
Şimdi kabaca hesap yapalım. Oğlum 13 aylık. Oyun grubuna 6 bin verdik. Mama ve bez paraları, serum fizyolojikler, gaz damlaları vs herrr şeyi kaba taslak hesaplasam biz 13 ayda heralde 20 binden fazla çok rahat harcamışızdır. Oyun grubuykla beraber 26 bin. Hatta az bile hesapladım da neyse daha doktoru falan katmadım içine. Ama bunu 13 aya bölünce sıkıntı çekmedik (Ev kira ve ben çalışmıyorum. Gelir 21 bin).

Şimdi tüp bebek yapalım desek, 20 bini bir anda veririm. İkinci deneme için bir 20 bin daha veririm. ama 3.deneme için veremem.
Konudaki görümcenin son şansıymış. Belli ki çok para dökmüş öncesinde.
E ne yapsın? Çocuk sahibi olmasın mı?
Konudaki zıt yorumların argümanını anlayamadım ben.
Orta sınıf üremesin mi artık?

Hata gorumceye onceden paraniz oldugunu soylemenden basliyor.

Tup bebek gibi bir olaya, para olmadan nasil kalkisiyorlar ?!?!?

Haklısın ekonomi çok kötü. Ama ne istediğini anlayamadım. Görümce sende çocuk sahibi olmamalı mı? Kaldı ki burada fakir birinden değil daha önce sayısız kez denemiş ve sıfırı tüketmiş birinden bahsediyoruz.

Tek bir çocuğa bakamayacak kadar müşkül duruma düşmeyeceklerdir diye düşünüyorum. Son bir şanssa eğer bu da denenebilir ve bence gayet gerekli bir durum.

Aynı süreçte olan sizsiniz ama belki aynı süreçte o paraya ihtiyacınız olmayacak son şansı olana yardım etmek için eşiniz de haklı

Hmm en basinda soyleseydiniz bence size de hak verilirdi.madem size de lazim olma durumu var vermemenizde gayet mantikli geldi bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…