- 21 Eylül 2022
- 628
- 54
- 18
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Demedik bilemedim . Aramızda hiç para mevzusu olmamıştı . Başka bir şey olsa istemezdi sanırımKredi çektik aldık deseydiniz şimdi bu kadar düşünmezdiniz
Doğum yapınca tek maaşa düşecek malesef o tek maaşla hem doğum, çoğuk masrafları hemde sizin borcunuzu ödemeye çalışcaklarAma gorumcem ve eşinin sabit geliri var. Tüp bebek masrafı olmasa gül gibi geçinip giderler. Bir seferde 30 40 bin tüp bebeğe vereceğine onla bir bebeğe bakılır birkaç ay.
İyi de sen çoook aşağı seviyelerden bahsediyorsun. Konudaki aile dokuzuncu çocuğu yapacak gibi konuşmayalım istersen.Öyle deme hocam ya, okullardaki, sokaklardaki aç,yetersiz beslenen ,üstübası dökülen , herşeyden hep biraz mahrum buyuyen çocukları görüp , herkesin kendi hayatı diyip başımızı ceviremiyoruz ki...Plansız doğan her çocuk bize dert oluyor eninde sonunda...
Borc istemiş sonucta keşke verseydiniz. Size lazim olursa başka yerden bulur verirdiGorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
İlk başta bende vermeniz gerektiğini düşündüm ve karşı taraf kırılmakta haklı dedim ancak siz de tüp bebek yaptırıyorsanız o para sizin içün de çok gerekli. Pahalı, bir tedavi diye biliyoeum ve bazen bir kaç kez denemek gerekiyor sanırım. Ben görümcenizin yerinde olsam siz den istrmezdim., çünkü aynı durımdasınız ve size xe lazım olacak anladığım kadarıylaBen de kötü hissettim.ikimiz de anne olmak için uğraşıyoruz. Onu çok iyi anladım ama sonrasında benim de üst üste başarısız denemem olursa tedavi için o paraya ihtiyacım olur diye vermedim.
O durumu bebek ıcın tedavi bende yaşadım ınan ınsan para ıstemek çok zoruna gıdıyor zaten ki bırde vermeyınce sen düşünGorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
Kreste çeşit çeşit gordukce yeni oyuncaklardan isticek, her doğum gününde tütü elbise, prenses elbise deniz kızı elbise gördükçe isticek, yaşıtlarına kreşte birkaç binlik havalı doğum günleri yapıldıkça onları da görüp isticek. (Eski Anaokulu öğretmeniyim). O zaman çocuğunuza çocuğum çeşit çeşit elbise, oyuncaga gerek yok hayal Dünyanla yetin mi diceksinizÇocukların hayal dünyası ve mutlu olma kapasitesi çok geniş. Sizin gibi düşündüm ve şimdi de çocuğum olmuyor. insanlar zengin bile olsa Çok tüketmemeli zaten. Yani yiyecek tamam ama kıyafet ayakkabı oyuncak çok çeşit gerekmez.
İnşallah sizde bir gün görümcenize muhtaç olmazsınız.Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
İşte bunu anlatamıyoruz. Çocuğun doğumu, çocuğa hazırlık, çocuğun rutin aşı kontrol saglik giderleri, yazlık kışlık giyeceği...vs daha okula başlamadan neredeyse her ay biri yapılan toplu harcamalar...gıda yok bak içinde..2 yaşına kadar turp gibi sağlıklı ve emdiği varsayiliyor...sonra bunlara kreş ekleniyor, sonra anasınıfı, sonra kurslar, sonra ilkokul...katlanarak büyüyor...Bu yıl kantinler sinek avlıyor, devlet ortaokulların da , liselerinde servisler yarıya düşmüş, çünkü yetisemiyor artık aileler, kitabını almak için servisinden kısiyor, yakındaki okula otobüsle yolluyor, ayakkabısını almak için harcligindan kısıyor, yanına ekmek koyuyor çocuğun...Ne yapsınlar? Ya tek evlat ya da maximum 2 çocuklu, çift maaşlı, eğitimli aileler bunlar....Daha nereden kıssınlar?Doğum yapınca tek maaşa düşecek malesef o tek maaşla hem doğum, çoğuk masrafları hemde sizin borcunuzu ödemeye çalışcaklar
Nasıl yetisilsin ki, maaşlar anca boğaza gidiyo. Millette anca fakir guzellemesi peşinde çocuğum olsunda nolursa olsun düşüncesi. Her geçen gun daha da fakirlesiyoruz Euro 18.50 ye çıkarak tarihi rekorunu kırdı ama insanlar hiç konuşmadı bile neden alıştık, bıktık. Eve meyve alıyoruz mesela elma ve şeftali Allah'a şükürler olsun bulamayanda var ama BİKTİM muz ve ananas istiyorum artık. Ee onlar kaç para onları alırsak pazarlık alamicaz. Antep fıstığı istiyorum mesela alırız ama dar dar bu şekilde yaşamak bunaltıyo bı sure sonra her şeyde gozun kala kala. Ki iki memur var bu evde. Yarinimiz belli değil borçla harçla çocuk yapmaya calisiyo insanlar bunun sonrası yok mu. Bende dişten muzdarip biriyim disim şak ağrıyo bı diyolar kanal bı diyolar impilant ee o ağrıyla gezemem maaşı bekleyemem mesela, devlette zaten yer yok hatalı, yalandan işlem yapılıyo mecbur özele. Özelde senin keyfini beklemiyo maasta veriyim su bu yok, direkt çıkartıp vercen işlem sonrası , özel hastanelerde öyle direk para istiyo taksit maksit yok beklemiyo senin keyfini. Dişçide kadın 50tlsi çıkmadı diye kimliğine el koydular. Ben utandım. Bu çocukları doğururken sapa sağlam olacağı ön goruluyo ama her zaman sağlıklı olmuyo, devletle olmuyo her işlem, aylar sonrasına verilen randevuyla bebeği bekletebilecek mısın. Ya da kulağınin duymadığından endiselenilen bı çocuk için aylarda sıra bekleyebilecek mısın. Çocuk atesleniyo gecenin bı yarısı gidiyosun devletin aciline, anca serum takiyolar yallah eve sorunun cozulmuyo da mecbur ordan özele bı kan aliyolar da çocuğun derdi neymis anlasiliyo. Ateşli çocukla cebinde paran yoksa altında araban yoksa taksi parası ve hastane parası için gecenin ucunde borç mu aricaksin?İşte bunu anlatamıyoruz. Çocuğun doğumu, çocuğa hazırlık, çocuğun rutin aşı kontrol saglik giderleri, yazlık kışlık giyeceği...vs daha okula başlamadan neredeyse her ay biri yapılan toplu harcamalar...gıda yok bak içinde..2 yaşına kadar turp gibi sağlıklı ve emdiği varsayiliyor...sonra bunlara kreş ekleniyor, sonra anasınıfı, sonra kurslar, sonra ilkokul...katlanarak büyüyor...Bu yıl kantinler sinek avlıyor, devlet ortaokulların da , liselerinde servisler yarıya düşmüş, çünkü yetisemiyor artık aileler, kitabını almak için servisinden kısiyor, otobüsle yolluyor, ayakkabısını almak için harcligindan kısıyor, yanına ekmek koyuyor çocuğun...Ne yapsınlar? Daha nereden kıssınlar?
Maalesef o seviye bu yıl 2-3 çocuklu ailelere kadar ulaştı hocam... Biraz alıcı gözüyle bakınca farkı siz de anlayacaksınız...İyi de sen çoook aşağı seviyelerden bahsediyorsun. Konudaki aile dokuzuncu çocuğu yapacak gibi konuşmayalım istersen.
Hanımlar ben de bu kısmı anlamadım.Tüp bebek için borç isteyen çocuğa nasıl bakacak denmiş de çocuğa bir günde 20 bin mi harcanıyor da haberimiz yok… tedavi için toplu para gerekirken çocuk bakımı için gelir sahibi olmak yeterli. Ha insanların çoluk çocuğunu neyle besleyeceği de bizim derdimiz olmasın bi zahmet, herkesin kendi hayatı
Hata gorumceye onceden paraniz oldugunu soylemenden basliyor.Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Haklısın ekonomi çok kötü. Ama ne istediğini anlayamadım. Görümce sende çocuk sahibi olmamalı mı? Kaldı ki burada fakir birinden değil daha önce sayısız kez denemiş ve sıfırı tüketmiş birinden bahsediyoruz.İşte bunu anlatamıyoruz. Çocuğun doğumu, çocuğa hazırlık, çocuğun rutin aşı kontrol saglik giderleri, yazlık kışlık giyeceği...vs daha okula başlamadan neredeyse her ay biri yapılan toplu harcamalar...gıda yok bak içinde..2 yaşına kadar turp gibi sağlıklı ve emdiği varsayiliyor...sonra bunlara kreş ekleniyor, sonra anasınıfı, sonra kurslar, sonra ilkokul...katlanarak büyüyor...Bu yıl kantinler sinek avlıyor, devlet ortaokulların da , liselerinde servisler yarıya düşmüş, çünkü yetisemiyor artık aileler, kitabını almak için servisinden kısiyor, yakındaki okula otobüsle yolluyor, ayakkabısını almak için harcligindan kısıyor, yanına ekmek koyuyor çocuğun...Ne yapsınlar? Ya tek evlat ya da maximum 2 çocuklu, çift maaşlı, eğitimli aileler bunlar....Daha nereden kıssınlar?
Hmm en basinda soyleseydiniz bence size de hak verilirdi.madem size de lazim olma durumu var vermemenizde gayet mantikli geldi bana.Evet çok üzüldüm. ikimiz de tüp bebek yaptırıyoruz. Bebek tutmazsa tekrar ihtiyacım olur diye vermek istemedim. Ona da hemen bu hafta lâzımdı. Tedavi adet olunca başlıyor. Bilemiyorum bencillik ettim gibi geliyor. Aynı yoldan geçtiğimiz için anlayış bekledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?