- 18 Temmuz 2016
- 4.753
- 13.222
- 208
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Evet çok üzüldüm. ikimiz de tüp bebek yaptırıyoruz. Bebek tutmazsa tekrar ihtiyacım olur diye vermek istemedim. Ona da hemen bu hafta lâzımdı. Tedavi adet olunca başlıyor. Bilemiyorum bencillik ettim gibi geliyor. Aynı yoldan geçtiğimiz için anlayış bekledi
Tam bilemiyorum ama bu tedavilerin öncesi de vardır. Belki ellerinde bunuan parayı harcadılar zaten çok masraflı bir tedavi.. Konu sahibinden deA
Ama şimdi mantıken maddiyati ayarlamadan tüp bebek tedavisine baslanirmi. Başkasından borç alınarak ne kadar karşılanır ki çok masraflı çünkü.
Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
bence de. kadının son şansı olabilirmiş anladığım kadarıyla..kim olsa bulup buluşturup uğraşırdı. arabalarına kadar satmışlar, evleri gelirleri de varmış. o anlık 20 bini yok diye son şansını kullanmayacak bir kadın tanımıyorum.Tam bilemiyorum ama bu tedavilerin öncesi de vardır. Belki ellerinde bunuan parayı harcadılar zaten çok masraflı bir tedavi.. Konu sahibinden de
sadece 20 bin tl istemişler.. Şimdi 20 bin lirası olmayan çocuk için çabalamasın mı?
Seni kınıyorum herkes zengin mi tak tüp bebek parasını bulsun ihtiyac karsılakmakla bebegın tüp bebek masrafı bir mi ozaman zenginler bebek sahibi olsun parası yetmeyen olmasın allah seni sınamamış bunla belliki çıkın bu düşüncelerden!!!!!Acikcasi boyle bir seyi anlayamiyorum tabii belki yanlis degerlendiriyor da olabilirim.
Paralari olmayan bu insanlar (gorumceniz ve esi) nasil cocuk sahibi olmak icin yola cikiyor? Borc, harcla olur mu yani.
Keske kimseye demeseydiniz birikiminizi, bu da size ders olsun. Vermek istemediginizde de kararinizin arkasinda dursaydiniz, üzülecek bir durum gormuyorum ben. Siz kendiniz pisman olmamissinizdir; anneniz, esiniz yani cevreniz sizi bu konuda manipule etmis. Üstüne düsmeyin zaten yazmissiniz sonradan cok acil bir sey olsa cevaplardi.
İkiniz içinde zorlu bir süreç..Evet çok üzüldüm. ikimiz de tüp bebek yaptırıyoruz. Bebek tutmazsa tekrar ihtiyacım olur diye vermek istemedim. Ona da hemen bu hafta lâzımdı. Tedavi adet olunca başlıyor. Bilemiyorum bencillik ettim gibi geliyor. Aynı yoldan geçtiğimiz için anlayış bekledi
Bence vermemeniz doğru olmuş. İkimizde tüp bebek dusunuyorsunuz. Eeee sizinki tutmazsa siz kimden isteyeceksinizEvet çok üzüldüm. ikimiz de tüp bebek yaptırıyoruz. Bebek tutmazsa tekrar ihtiyacım olur diye vermek istemedim. Ona da hemen bu hafta lâzımdı. Tedavi adet olunca başlıyor. Bilemiyorum bencillik ettim gibi geliyor. Aynı yoldan geçtiğimiz için anlayış bekledi
Başkasının tüp bebek için ihtiyaç duyacağı parayı yalvar yakar isteyecek kadar parası yoksa evet bebek sahibi olmasınlar. Kaldı ki başka yerden de bulmuşlar insan gider başkalarına sorar önce. Gidip de kendisi de tüp bebek yaptıracak insanlara sorulur mu? siz olsanız tüp bebek için lazım olabilecek paranızı görümcenizin tüp bebek tedavisine bağlar mıydınız?Seni kınıyorum herkes zengin mi tak tüp bebek parasını bulsun ihtiyac karsılakmakla bebegın tüp bebek masrafı bir mi ozaman zenginler bebek sahibi olsun parası yetmeyen olmasın allah seni sınamamış bunla belliki çıkın bu düşüncelerden!!!!!
Konu sahibi 70.000 artmış tarla alımından ve görümce 20.000 istemiş yani çok bir meblağ değil ve kalan paranızın yarısı bile değil. Yani verseydiniz iyi olurdu bence ama vermediniz diye de küsmeye hakları yok. Üzülmeyin düzelir aranız. Hele ki ikinizin de çocuğu olsun o günleri görün unutulur bu olay.
Bu arada diğer mesajları da şöyle baktım da öğretmenler, memurlar çift gelir bile olsa çocuk yapmasınlar o zaman. 50.000-60.000 aylık alamıyorlar çünkü. İnsanlar ard arda 2,3,4. Cü çocuklarını doğursa nasıl bakacaklar büyütecekler dendin anlarım da bir tek evlat sahibi olmaya uğraşıyor insanlar. Tek çocuk için de tutup hayat pahalı anca 50.000 üstü olmalı gelir yoksa doğurulmasın diyenler şaka gibi.
Farkındaysan kaç kere denemişler ve son şanslarıymıs kim bilşr önceden ne kadar para harcadılar zaten o parayı aldıktan sonra geri vercekler ebedi almıyolar hamilelik süreci ar yani çocuk 10 günde doğup fakirliğe gelmiyo bebegın sokakta kalcak hali yok sen neyin kafasındasın bakamıycak dedıgın evsiz barksız mı konuyu ıyı takıp etBaşkasının tüp bebek için ihtiyaç duyacağı parayı yalvar yakar isteyecek kadar parası yoksa evet bebek sahibi olmasınlar. Kaldı ki başka yerden de bulmuşlar insan gider başkalarına sorar önce. Gidip de kendisi de tüp bebek yaptıracak insanlara sorulur mu? siz olsanız tüp bebek için lazım olabilecek paranızı görümcenizin tüp bebek tedavisine bağlar mıydınız?
Benim de bir yakınım var, 50 bin liraya gecinemediklerini söylüyorlarmış ama şundan kaynaklı sanırım. Örneğin artık çok pahalı bir teknolojik aleti satın alıyorlarmış düşünmeden. Bence o üye de ya marka takıntılı, ya çocuğu özel okulda okuyor, o yüzden yetmiyor.Siz hangi ilde yaşıyorsunuz? Ben Istanbul'luyum ve Istanbul'da 50 bine çok rahat geçiniyorum,çocuğumu da okutuyorum. Hatta birazdan arabamla,Marinaya yemek yemeye gideceğim. Çelebi yalisinda felan mi oturuyorsunuz boğazda 50 bin geliri olan bir aile çocuk sahibi olabilir. Geçinemeyecek bir para değil, her aksam Kurrucesme sahilde loca ayirtmiyorsa stabdart bi aile rahat rahat gecinebiliyor,kimseye muhtaç olmadan. Kaçtır yazıyorum fakat cevaplamadınız anne mısınız merak ettim, 50 bine geçinemeyen varsa bana yazsın,merak ettim :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?