Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu durumda haklisin bence.

Görümcen kac yasinda?

Vermek zorunda degilsiniz, kendi tasarrufunuz. Ustelik cok hayati bir mesele de degil, kendinizi kotu hissetmeyin

A

Ama şimdi mantıken maddiyati ayarlamadan tüp bebek tedavisine baslanirmi. Başkasından borç alınarak ne kadar karşılanır ki çok masraflı çünkü.
Tam bilemiyorum ama bu tedavilerin öncesi de vardır. Belki ellerinde bunuan parayı harcadılar zaten çok masraflı bir tedavi.. Konu sahibinden de
sadece 20 bin tl istemişler.. Şimdi 20 bin lirası olmayan çocuk için çabalamasın mı?

Allah aratmasın ama borç ile bebek sahibi olmaya çalışmak pek aklı selim bir davranış gibi durmuyor.

bence de. kadının son şansı olabilirmiş anladığım kadarıyla..kim olsa bulup buluşturup uğraşırdı. arabalarına kadar satmışlar, evleri gelirleri de varmış. o anlık 20 bini yok diye son şansını kullanmayacak bir kadın tanımıyorum.

Seni kınıyorum herkes zengin mi tak tüp bebek parasını bulsun ihtiyac karsılakmakla bebegın tüp bebek masrafı bir mi ozaman zenginler bebek sahibi olsun parası yetmeyen olmasın allah seni sınamamış bunla belliki çıkın bu düşüncelerden!!!!!

İkiniz içinde zorlu bir süreç..

Umarım gönlünüze göre olur, ikinizinde kucağı sağlıklı birer bebekle dolar. Sağlıkla büyütür güzel günler görürsünüz..

Ben bu konuya nötr bakıyorum. Birinin çok istediği üstelik ver diye yalvardığı bir para, diğer tarafın da ayni konudan muzdarip işin içinde olduğu, negatifi görse tekrar lazim olur diye elinde tuttuğu para.

Bir işi yaptığınızda kalbinize bakın denir. Eger orası rahatsa sorun yok, değilse bir sıkıntı var demektir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Versende vermesinden insanlara yaranamazsın ,bir şey bulurdu yine ve aranız bozulurdu takmayacaksın hem paran olduğu herkese ilan etme sende!

Zamaninda yaptigim kucuk iyilikler bana fazlasıyla geri döndü. Bu yuzden ben olsam 70binin icinden 20bin verirdim. Baskasinin cocuk sahibi olmasina vesile olmak isterdim. Paranızın gidecegi yer belliyse insanları varligindan haberdar etmeyin.

Bence vermemeniz doğru olmuş. İkimizde tüp bebek dusunuyorsunuz. Eeee sizinki tutmazsa siz kimden isteyeceksiniz

Sizin böyle bir durumda ihtiyacınız olsa ve görümceniz vermese kırılmaz miydiniz ?dürüst olun. Ha parayı kesin ödemeyecek insanlarsa tamam haklısınız derim ama o fikri almadim ben konunuzdan geçte olsa ödeyecekmiş geri belli ki

Son şansi olduğunu bilip size yalvaran bir insana paranızı vermemişsiniz ya, daha diyecek söz yok bence... kendi vicdanınızla yüzleşin bundan sonra.

Bildiğim kadarıyla 10-20 bin arası bir ücreti oluyor tüp bebek tedavisinin. Bu parayı bulamayan ya da kısa sürede toparlayamayan bir çift çocuğa nasıl bakacak ki

Başkasının tüp bebek için ihtiyaç duyacağı parayı yalvar yakar isteyecek kadar parası yoksa evet bebek sahibi olmasınlar. Kaldı ki başka yerden de bulmuşlar insan gider başkalarına sorar önce. Gidip de kendisi de tüp bebek yaptıracak insanlara sorulur mu? siz olsanız tüp bebek için lazım olabilecek paranızı görümcenizin tüp bebek tedavisine bağlar mıydınız?

Konu sahibi 70.000 artmış tarla alımından ve görümce 20.000 istemiş yani çok bir meblağ değil ve kalan paranızın yarısı bile değil. Yani verseydiniz iyi olurdu bence ama vermediniz diye de küsmeye hakları yok. Üzülmeyin düzelir aranız. Hele ki ikinizin de çocuğu olsun o günleri görün unutulur bu olay.
Bu arada diğer mesajları da şöyle baktım da öğretmenler, memurlar çift gelir bile olsa çocuk yapmasınlar o zaman. 50.000-60.000 aylık alamıyorlar çünkü. İnsanlar ard arda 2,3,4. Cü çocuklarını doğursa nasıl bakacaklar büyütecekler dendin anlarım da bir tek evlat sahibi olmaya uğraşıyor insanlar. Tek çocuk için de tutup hayat pahalı anca 50.000 üstü olmalı gelir yoksa doğurulmasın diyenler şaka gibi.

Konu sahibi de tüp bebek tedavisindeynis sanırım onun için vermek istememis.

Farkındaysan kaç kere denemişler ve son şanslarıymıs kim bilşr önceden ne kadar para harcadılar zaten o parayı aldıktan sonra geri vercekler ebedi almıyolar hamilelik süreci ar yani çocuk 10 günde doğup fakirliğe gelmiyo bebegın sokakta kalcak hali yok sen neyin kafasındasın bakamıycak dedıgın evsiz barksız mı konuyu ıyı takıp et

Benim de bir yakınım var, 50 bin liraya gecinemediklerini söylüyorlarmış ama şundan kaynaklı sanırım. Örneğin artık çok pahalı bir teknolojik aleti satın alıyorlarmış düşünmeden. Bence o üye de ya marka takıntılı, ya çocuğu özel okulda okuyor, o yüzden yetmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…