- 3 Ağustos 2012
- 5.293
- 15.327
- 448
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Öncelikle düşünce tarzınıza yakışan bir üslup kullanmanız şaşırtmadı ama sözlerinize dikkat edin. Saygılı olun.Farkındaysan kaç kere denemişler ve son şanslarıymıs kim bilşr önceden ne kadar para harcadılar zaten o parayı aldıktan sonra geri vercekler ebedi almıyolar hamilelik süreci ar yani çocuk 10 günde doğup fakirliğe gelmiyo bebegın sokakta kalcak hali yok sen neyin kafasındasın bakamıycak dedıgın evsiz barksız mı konuyu ıyı takıp et
Dogrudur,yaşam standartlarına gore değişir fakat 50 bin tl alan çocuk yapamaz,orta gelirlidir demek saçmalık çünkü yapar,bakarda. Bu ucretlendirmenin bir siniri yok malesef. Loca kapatan bir adam bu fiyatı 1 gecede masada bırakabilir,bir başkası 3 ay ev gecindirir. Araba var, araba var mesela... 3 milyona da var,300 bine de. Benimde marka takıntım vardı çünkü annem marka tuttukunu fakat çocuğum olduktan sonra çokta onemsemiyorum,yine alıyorum ama olmazsa olmazim degil. Ozel okul var,özel okul var...var da var yani her zaman için daha iyisi var.Toplumu siniflara bolelim (Orta Çağ Avrupası gibi) sadece burjuva kesim üresin,olacak is değil, kimseye muhtaç olmadan çocuk bakabilecegine inanan herkes çocuk sahibi olur. Israrla yazan üye açlıktan örnek veriyor,kel alaka :/ yiyecek ekmek bulamayan çocuk yapmasın heralde bunu kimse savunmuyor.50 binin de değeri kalmadı ama 1 çocuk sahibi olamayacak kadar değilBenim de bir yakınım var, 50 bin liraya gecinemediklerini söylüyorlarmış ama şundan kaynaklı sanırım. Örneğin artık çok pahalı bir teknolojik aleti satın alıyorlarmış düşünmeden. Bence o üye de ya marka takıntılı, ya çocuğu özel okulda okuyor, o yüzden yetmiyor.
Seninle gerçekten bu konuyu tartışmıycam allah sana yardım etsin bu düşüncenden dolayı inşallah imtihan olmazsın bu düşünce yapındanÖncelikle düşünce tarzınıza yakışan bir üslup kullanmanız şaşırtmadı ama sözlerinize dikkat edin. Saygılı olun.
Konu sahibi de bebek sahibi olmaya çalışan biri. Belki onun da 5 kez tüp bebek denemesi gerekecek, olamaz mı? Neden bunun için gerekecek parayı versin?
Aynen tatlım, planlıydi ama hiç uğraşmadım...13 bitecek bu ay ve açık konuşayım 13 yıl önce bu günleri öngorebilseydim ,planlı veya plansız asla böyle bir dünyaya gelmesini istemezdim...Annelik aşkıyla gözümüz dönünce, kendi zevkimiz için melekleri cehenneme indiriyoruz...Bunu da anne olunca anladim...
10 binler yirmibinler kalmadi maalesef. 40 bine dayanıyor. Durumları kötü değil. Çünkü defalarca karşıladılar.Bildiğim kadarıyla 10-20 bin arası bir ücreti oluyor tüp bebek tedavisinin. Bu parayı bulamayan ya da kısa sürede toparlayamayan bir çift çocuğa nasıl bakacak ki
34Bu durumda haklisin bence.
Görümcen kac yasinda?
Amin inşallah sagol güzel dileğin içinİkiniz içinde zorlu bir süreç..
Umarım gönlünüze göre olur, ikinizinde kucağı sağlıklı birer bebekle dolar. Sağlıkla büyütür güzel günler görürsünüz..
Keşke öyle olsaydı .... Şu anda gittiği okulda sınavla o kadar iyi bir burs kazandı ki devlet okulundan hallice masrafı oluyor bana. Üstelik devlet okulu yarım gün olduğu ve ben çalıştığım için tam gün özele gitmesi bakıcı veya etud masrafından kurtarıyor beni yıllardır. Yani karda bile sayılırım. Zannettiginiz gibi hiç öyle bir çapını bilmeme durumu yok maalesef....Piraye hanim bircok dusuncenize katiliyorum, cok rahat cocuk buyutme imkanim oldugu halde cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum. Ama sanirim cocugunuz ozel okuldaydi, 2 memur maasinin ozel okula gonderilen cocuk icin yeterli olmayacagi surpriz degildi ki, hep boyleydi. Ben 2000li yillarin basinda ozel okulda okudum, Izmir'de Petkim/Tupras fabrikalari var bilirsiniz, oradaki formenlerin cocuklarinin sayisi memurlarin cocuklarinin sayisindan cok daha fazlaydi. Hatta cogu fabrika calisaninin esi de calismazdi, okul aile birliginde falan olurlardi. Yani bu sekilde ozel okula cocuk gondermek demek cok sıkıntı cekeceginizi kabul etmek demek.
Duruma uzuldum ama madem baskasindan bulabiliyor sizden hic istememeliydi sizde tedavi goreceginiz icin vermek istemeyeceginizi az cok kestirmeliydi, Allah yardimciniz olsun ikinizinde, olan olmus uzulmeyin, kendisine dedinizmi tedaviye baslicam oyuzden veremicem diyeBen de kötü hissettim.ikimiz de anne olmak için uğraşıyoruz. Onu çok iyi anladım ama sonrasında benim de üst üste başarısız denemem olursa tedavi için o paraya ihtiyacım olur diye vermedim.
Havyar yemeyince aç kalıyor demek ki doymuyorDogrudur,yaşam standartlarına gore değişir fakat 50 bin tl alan çocuk yapamaz,orta gelirlidir demek saçmalık çünkü yapar,bakarda. Bu ucretlendirmenin bir siniri yok malesef. Loca kapatan bir adam bu fiyatı 1 gecede masada bırakabilir,bir başkası 3 ay ev gecindirir. Araba var, araba var mesela... 3 milyona da var,300 bine de. Benimde marka takıntım vardı çünkü annem marka tuttukunu fakat çocuğum olduktan sonra çokta onemsemiyorum,yine alıyorum ama olmazsa olmazim degil. Ozel okul var,özel okul var...var da var yani her zaman için daha iyisi var.Toplumu siniflara bolelim (Orta Çağ Avrupası gibi) sadece burjuva kesim üresin,olacak is değil, kimseye muhtaç olmadan çocuk bakabilecegine inanan herkes çocuk sahibi olur. Israrla yazan üye açlıktan örnek veriyor,kel alaka :/ yiyecek ekmek bulamayan çocuk yapmasın heralde bunu kimse savunmuyor.50 binin de değeri kalmadı ama 1 çocuk sahibi olamayacak kadar değil
Siz tüp bebek yapacağınız paranızı başkasına tüp bebek yapsın diye verin önce, sonra beni konuşuruz.Seninle gerçekten bu konuyu tartışmıycam allah sana yardım etsin bu düşüncenden dolayı inşallah imtihan olmazsın bu düşünce yapından
Benim arkadAşım çok daha fazla ödedi .10 binler yirmibinler kalmadi maalesef. 40 bine dayanıyor. Durumları kötü değil. Çünkü defalarca karşıladılar.
Evet çok üzüldüm. ikimiz de tüp bebek yaptırıyoruz. Bebek tutmazsa tekrar ihtiyacım olur diye vermek istemedim. Ona da hemen bu hafta lâzımdı. Tedavi adet olunca başlıyor. Bilemiyorum bencillik ettim gibi geliyor. Aynı yoldan geçtiğimiz için anlayış bekledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?