• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
Ben olsam verirdim , paranız varken sağlık konusunda böyle yapmanız aşırı vicdansız geldi bana...

Borç verip vermemek tamamen sizin kararınız. Benim takıldığım bu olaydan sonra eşinizin size küsmesi. Değişik geldi.

Sağlık sorunu olsaydı verseydiniz derdim ama tüp bebek sağlık sorunu değil bence... Daha yaparken paraları yetmiyorsa ömür boyu nasıl bakacaklar o çocuğa? Amaç sadece doğurmak mi ? Ben var hiç anlamamak?
Evleri gelirleri var. Ama çok para harcadılar. Arabalarını sattılar vs vs. Tüp bebek girdap gibi. Çok pahalı bir tedavi. O parayla bir Çocuk büyüyebilirdi. Ortalama bir türk ailesi. Birden fazla deneme yapıldıysa testler ameliyat işin içine girince boyunuzu aşıyor

Sağlık sorunu olsaydı verseydiniz derdim ama tüp bebek sağlık sorunu değil bence... Daha yaparken paraları yetmiyorsa ömür boyu nasıl bakacaklar o çocuğa? Amaç sadece doğurmak mi ? Ben var hiç anlamamak?
Aynı fikirdeyim üzgünüm ama sadece hamile kalmakla bitmiyor ki
Doktor kontrolü testleri doğum sonra ki süreç
Daha başlangıçta para yetmiyorsa devamı nasıl gelecek
Üstelik sartlar gün geçtikçe daha da zorlaşırken

Tüp bebek tedavisi çok pahalı diye biliyorum. Tek seferde 1 araba parası harcayan var ve kaçıncı denemeleri. Aylık maaşla çocuğa bakarlar, tek seferde nakit bulmakta problem yaşamaları normal.

Çok para harcadılar. Ameliyat da oldu. O paraya bir Çocuk büyürdü rahat. Çok pahalı bir tedavi. Çocukları olsa parayi ona harcarlar.
Bilmediğim için soruyorum ne kadar tutuyor ki tüp bebek yaptirmak? Sizden ne kadar istedi gorumceniz?
Sizde tedavi döneminde olduğunuz için bence bencillik denemez buna. Umarım tutar ama tutmazsa siz elinizdekini başkasına vermiş olacaksınız mecbur başkasından isteyecektiniz. Üzmeyin kendinizi boşa. Umarım tutar ve sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize.

Tüp bebek tedavisi çok pahalı diye biliyorum. Tek seferde 1 araba parası harcayan var ve kaçıncı denemeleri. Aylık maaşla çocuğa bakarlar, tek seferde nakit bulmakta problem yaşamaları normal.
Size kötü bir haberim var , tek aylık maaş çocuk bakımına yetmiyor artık. 2 maaş anca karnını doyuruyor bir cocugun, extra bir hastalık vs yoksa o da...

Bilmediğim için soruyorum ne kadar tutuyor ki tüp bebek yaptirmak? Sizden ne kadar istedi gorumceniz?
Sizde tedavi döneminde olduğunuz için bence bencillik denemez buna. Umarım tutar ama tutmazsa siz elinizdekini başkasına vermiş olacaksınız mecbur başkasından isteyecektiniz. Üzmeyin kendinizi boşa. Umarım tutar ve sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize.
Genetik tanıyla ilaçla vs 40 bini buluyor merkeze göre . Birkaç kez deneme durumunda ciddi sıkıntı. 20 bin istedi. 70 bin liram var. iki denemeye ancak yetiyor. bir kısmını vermek istemedim

Size kötü bir haberim var , tek aylık maaş çocuk bakımına yetmiyor artık. 2 maaş anca karnını doyuruyor bir cocugun, extra bir hastalık vs yoksa o da...
Alınan maaşa göre değişir,kârı koca çalışıp çalışmadığını da bilmiyoruz. Doğurdukları çocuğun bakımını sizden iyi dusunuyorlardir,bakacaklar ki yapmaya karar vermişler. Hastanesine göre değişiyor ama ciddi paralar donuyor,keş para o an elinde olmayabilir.

Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
parası olmayan insanlar niye böyle işlere giriyor ben cidden anlamıyorum. kötü mü düşünüyorum acaba

Alınan maaşa göre değişir,kârı koca çalışıp çalışmadığını da bilmiyoruz. Doğurdukları çocuğun bakımını sizden iyi dusunuyorlardir,bakacaklar ki yapmaya karar vermişler. Hastanesine göre değişiyor ama ciddi paralar donuyor,keş para o an elinde olmayabilir.
O kadar iyi kazansalardi zaten banka rahatlıkla kredi verirdi ona buna ricacı olmaktansa. Tek maaş iyide olsa işten cikarilabilir vs her an çocuğa ekstrem bı sağlık masrafı çıkarabilir ucu ucuna parayla çocuk yapılmaz

Aylık 40-50 k geliri olan orta halli bir aile tüp bebek tedavisi için de bebek bakımı için de yeterli birikime de kredi puanına da sahiptir. Aksi durumda doğurmak için dogurmaktan öteye geçilmiyor maalesef,her aile de ayrıntılı düşünerek, bakımını planlayarak çocuk sahibi olmuyor hepimizin bildiği üzere , daha çok "allah rızkını verir" diyerek ürüyor halkımız ....acı ama gerçek bu

Son düzenleme:
Aylık 40-50 k geliri olan orta halli bir aile tüp bebek tedavisi için de bebek bakımı için de yeterli birikime de kredi puanına da sahiptir. Aksi durumda doğurmak için dogurmaktan öteye geçilmiyor maalesef,her aile de ayrıntılı düşünerek çocuk sahibi olmuyor bildiğiniz üzere , gerçek bu
Siz anne mısınız?

Ülkede boşuna insanlar hep parasızlıktan dert yanmıyor, para olduğunu söyleyince borç da isteniyor hemen. Bilmiyorum gorumcenin yaşı ne, kocasının yaşı ne ama parasızlıktan olsa bile çocuk büyütmek zor değil mi? En az birkaç sene para gelmeyecek. Konu sahibi de tüm birikimini vermek istememiş olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X