- 21 Eylül 2022
- 628
- 54
- 18
- Konu Sahibi Solukiklimler
- #41
Dertlesmek için açtım. Gayet vicdanen huzursuzum. Yoksa keyfime bakardım.Ne yazmamızi istiyorsunuz bu mesaja karşılık? Vicdan falan yapmıyorsunuz ayrıca.
Konuyu iş olsun diye açmışsınız.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dertlesmek için açtım. Gayet vicdanen huzursuzum. Yoksa keyfime bakardım.Ne yazmamızi istiyorsunuz bu mesaja karşılık? Vicdan falan yapmıyorsunuz ayrıca.
Konuyu iş olsun diye açmışsınız.
Ben olsam verirdim , paranız varken sağlık konusunda böyle yapmanız aşırı vicdansız geldi bana...Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
Kimseye paranız olduğunu söylemeyin.Dertlesmek için açtım. Gayet vicdanen huzursuzum. Yoksa keyfime bakardım.
Evleri gelirleri var. Ama çok para harcadılar. Arabalarını sattılar vs vs. Tüp bebek girdap gibi. Çok pahalı bir tedavi. O parayla bir Çocuk büyüyebilirdi. Ortalama bir türk ailesi. Birden fazla deneme yapıldıysa testler ameliyat işin içine girince boyunuzu aşıyorSağlık sorunu olsaydı verseydiniz derdim ama tüp bebek sağlık sorunu değil bence... Daha yaparken paraları yetmiyorsa ömür boyu nasıl bakacaklar o çocuğa? Amaç sadece doğurmak mi ? Ben var hiç anlamamak?
Aynı fikirdeyim üzgünüm ama sadece hamile kalmakla bitmiyor kiSağlık sorunu olsaydı verseydiniz derdim ama tüp bebek sağlık sorunu değil bence... Daha yaparken paraları yetmiyorsa ömür boyu nasıl bakacaklar o çocuğa? Amaç sadece doğurmak mi ? Ben var hiç anlamamak?
Küsmeden ziyade sitem etti. Yoksa para senin paran diyor hep .Borç verip vermemek tamamen sizin kararınız. Benim takıldığım bu olaydan sonra eşinizin size küsmesi. Değişik geldi.
Tüp bebek tedavisi çok pahalı diye biliyorum. Tek seferde 1 araba parası harcayan var ve kaçıncı denemeleri. Aylık maaşla çocuğa bakarlar, tek seferde nakit bulmakta problem yaşamaları normal.Sağlık sorunu olsaydı verseydiniz derdim ama tüp bebek sağlık sorunu değil bence... Daha yaparken paraları yetmiyorsa ömür boyu nasıl bakacaklar o çocuğa? Amaç sadece doğurmak mi ? Ben var hiç anlamamak?
Bilmediğim için soruyorum ne kadar tutuyor ki tüp bebek yaptirmak? Sizden ne kadar istedi gorumceniz?Çok para harcadılar. Ameliyat da oldu. O paraya bir Çocuk büyürdü rahat. Çok pahalı bir tedavi. Çocukları olsa parayi ona harcarlar.
Size kötü bir haberim var , tek aylık maaş çocuk bakımına yetmiyor artık. 2 maaş anca karnını doyuruyor bir cocugun, extra bir hastalık vs yoksa o da...Tüp bebek tedavisi çok pahalı diye biliyorum. Tek seferde 1 araba parası harcayan var ve kaçıncı denemeleri. Aylık maaşla çocuğa bakarlar, tek seferde nakit bulmakta problem yaşamaları normal.
Genetik tanıyla ilaçla vs 40 bini buluyor merkeze göre . Birkaç kez deneme durumunda ciddi sıkıntı. 20 bin istedi. 70 bin liram var. iki denemeye ancak yetiyor. bir kısmını vermek istemedimBilmediğim için soruyorum ne kadar tutuyor ki tüp bebek yaptirmak? Sizden ne kadar istedi gorumceniz?
Sizde tedavi döneminde olduğunuz için bence bencillik denemez buna. Umarım tutar ama tutmazsa siz elinizdekini başkasına vermiş olacaksınız mecbur başkasından isteyecektiniz. Üzmeyin kendinizi boşa. Umarım tutar ve sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize.
Alınan maaşa göre değişir,kârı koca çalışıp çalışmadığını da bilmiyoruz. Doğurdukları çocuğun bakımını sizden iyi dusunuyorlardir,bakacaklar ki yapmaya karar vermişler. Hastanesine göre değişiyor ama ciddi paralar donuyor,keş para o an elinde olmayabilir.Size kötü bir haberim var , tek aylık maaş çocuk bakımına yetmiyor artık. 2 maaş anca karnını doyuruyor bir cocugun, extra bir hastalık vs yoksa o da...
parası olmayan insanlar niye böyle işlere giriyor ben cidden anlamıyorum. kötü mü düşünüyorum acabaGorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
O kadar iyi kazansalardi zaten banka rahatlıkla kredi verirdi ona buna ricacı olmaktansa. Tek maaş iyide olsa işten cikarilabilir vs her an çocuğa ekstrem bı sağlık masrafı çıkarabilir ucu ucuna parayla çocuk yapılmazAlınan maaşa göre değişir,kârı koca çalışıp çalışmadığını da bilmiyoruz. Doğurdukları çocuğun bakımını sizden iyi dusunuyorlardir,bakacaklar ki yapmaya karar vermişler. Hastanesine göre değişiyor ama ciddi paralar donuyor,keş para o an elinde olmayabilir.
Aylık 40-50 k geliri olan orta halli bir aile tüp bebek tedavisi için de bebek bakımı için de yeterli birikime de kredi puanına da sahiptir. Aksi durumda doğurmak için dogurmaktan öteye geçilmiyor maalesef,her aile de ayrıntılı düşünerek, bakımını planlayarak çocuk sahibi olmuyor hepimizin bildiği üzere , daha çok "allah rızkını verir" diyerek ürüyor halkımız ....acı ama gerçek buAlınan maaşa göre değişir,kârı koca çalışıp çalışmadığını da bilmiyoruz. Doğurdukları çocuğun bakımını sizden iyi dusunuyorlardir,bakacaklar ki yapmaya karar vermişler. Hastanesine göre değişiyor ama ciddi paralar donuyor,keş para o an elinde olmayabilir.
Siz anne mısınız?Aylık 40-50 k geliri olan orta halli bir aile tüp bebek tedavisi için de bebek bakımı için de yeterli birikime de kredi puanına da sahiptir. Aksi durumda doğurmak için dogurmaktan öteye geçilmiyor maalesef,her aile de ayrıntılı düşünerek çocuk sahibi olmuyor bildiğiniz üzere , gerçek bu
Çok para harcadılar. Kolay bir tedavi değil. Arabalarını sattılar daha önce.parası olmayan insanlar niye böyle işlere giriyor ben cidden anlamıyorum. kötü mü düşünüyorum acaba
Değil benim param.Para eşinizle ortak paranız mı?