Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
insanların ihtiyaç sınırlarını ben çok yapay buluyorum. Babaannem zengin ailenin kızıymış . ikişer kışlık ve yazlik elbisesi varmış. Çünkü o dönemin ihtiyacı bu kadar. Ben cocukken meyve sebze alışverişi ayda bir kez olurdu. Kasabaya gidilirdi. Herkesin en fazla iki üç oyuncağı olurdu. Mutluyduk.
Öğreniyorlar. Herşeye sahip olmaları gerekmez. Çok varlıklı ailede doğmadım. Ama durumumuz sonradan iyi oldu. O günleri de unuttum gitti.

Tüp bebek için bile parası olmayan insan o bebeğe nasıl bakacak ? Ben olsaydım vermezdim bu hayati bir sağlık sorunu değil

Peki sizin takıldığınız konu ne, sanki aile sorumsuzca bilmem kaçıncı çocuğunu istiyor gibi, hakları yokmuscasina yorumlar yapılıyor, kimin çocuk sahibi olup olmayacağına karar vermek kimin haddine düşmüş...çocuğu istismar mi ediyorlar, zarar mi veriyorlar....sırf yorum yapmak, linclemek için yazmayın,biz de çocuk büyütüyoruz, çocuğun ihtiyaclarini gayet de biliyorum, örnek olarak verdim özel okulu...orta gelir ise yaşadığınız yere göre değişir, ülkenin her yerinde aynı parayla,aynı imkanlarda yaşanmıyor malesef...bana göre orta düzey evi arabası vs olan yaşadığı yere göre ihtiyaçlarını düzenli karsilayabilecegi geliri olan insanlardır...bunun belli bir strandardi kalmadı malesef uklemizde, eskinin zenginleri şuan orta düzeyde kaliyor

Tüp bebek için bile parası olmayan insan o bebeğe nasıl bakacak ? Ben olsaydım vermezdim bu hayati bir sağlık sorunu değil
Paraları vardı ama suyunu çekti . Tüp bebek çok pahalı. Ev parası döküyorsun üst üste başarısız olursa. Ki ben de baş edemezsem bir evimi satmayı düşünüyorum. Hiç kolay değil.

Siz hangi ilde yaşıyorsunuz? Ben Istanbul'luyum ve Istanbul'da 50 bine çok rahat geçiniyorum,çocuğumu da okutuyorum. Hatta birazdan arabamla,Marinaya yemek yemeye gideceğim. Çelebi yalisinda felan mi oturuyorsunuz boğazda 50 bin geliri olan bir aile çocuk sahibi olabilir. Geçinemeyecek bir para değil, her aksam Kurrucesme sahilde loca ayirtmiyorsa stabdart bi aile rahat rahat gecinebiliyor,kimseye muhtaç olmadan. Kaçtır yazıyorum fakat cevaplamadınız anne mısınız merak ettim, 50 bine geçinemeyen varsa bana yazsın,merak ettim :/

Ben normalde veririm. Ama tüp bebek o kadar güvensiz hissettiriyor ki ya ben de parasız kalırsam ya ihtiyaç duyarsam ya yetmezse korkusuyla veremedim. Çünkü bende de büyük bir meblağ yok. 70 bin var.

Hanım efendi burda sorun alamamalari değil sanırım, almamaları...çocuğu istediği için değil kocayı eve bağlamak için yapmış ve ihtiyaçlarını umursamamis, bizim evimize 4 değil 2 maaş girer ve çocuğum çok sevdiği için hergun 2 tane muz yer...diğer ihtiyaçlarını da yiyebiliyor....ama burda konu çok farkli aile çocuğu sevdiği için istiyor, karıştırmayın lütfen, sizin bahsettiğiniz konu maddiyat değil ilgisizlik

Paraları vardı ama suyunu çekti . Tüp bebek çok pahalı. Ev parası döküyorsun üst üste başarısız olursa. Ki ben de baş edemezsem bir evimi satmayı düşünüyorum. Hiç kolay değil.
Ne kadar istediler sizden ?
Yazdınız mı görmedim.

Bir de istedikleri rakamı verseydiniz , sonradan ekstra şeyler de çıkabiliyordu sanırım tahliller , ek tedaviler gibi gibi o zaman ne yapacaklardı ? Tekrar mı sizden isteyeceklerdi?

Yine linç edilicem ama , bu kadar çok istiyorsanız niye koruyucu aile veya evlatlık alma alternatiflerini düşünmüyorsunuz? Kurumlarda terkedilmiş birbirinden güzel sevgiye aç binlerce çocuk var...Sevmek için doğurmak gerekmiyor ki ...

27 bine çok rahat geçiniyoruz . Çocuk olursa ne olur bilemem. Ama hiçbir şeyden geri kalmıyoruz. Bence 50 bin abartı bir rakam.

Ben ikinciyi evlatlık alacağım inşallah. Ama insan eşinden ve kendisinden bir parça istiyor.

Ben nerde 50 bine gecinilmez yazmişım? Gösterir misiniz?

20 Bin istedi. Başka seçenekler de var sanırım. Bir yerden bulmuş. Ama ilk bana geldi.dgeldi.durumlari o kadar kötü değil. Bebek olsa geçinir giderler. bir anda 30 40 bin tedaviye verince içeri giriyorsunuz.aylik 30 bin bile alsanız zorluyor üst üste olursa.

Maddiyat, annesi sırf çocuklarına üzüldüğü için evlere temizliğe gidiyor ama durum bu. Günümüz şartları asla normal değil, bu devirde orta halli diye bir kavram kalmadı ya fakir ya zengin. Çocuk yapmayı düşünmüyorum asla. Çok sevsem de asla yetecegimi düşünmüyorum bu bencilliği yapmamaliyiz bence.

Allah aşkına o zaman 4 maaş dediğiniz asgari ücretlerin oluşturdugu 4 maaş, siz bakamayacaginizi düşünüyorsunuz ama diğerleri bakabilecegini düşünüyor

Foğrudur ama açlığa mahkum değil ji
Çok şükür, şu anda hepimiz aynı durumdayız inan,kendimiz yemezsek , giymezsek çocuğa yetiriyoruz henüz ama her geçen gün kötüye gidiyoruz,allah hiçkimseyi evladının sagligiyla acligiyla sinamasin....tek duam bu artik

Güzel hanımlar niye zıt görüşteymişsiniz gibi yazıyorsunuz. Durumu olmayan zaten çocuk yapmamalı bunu hepiniz dile getirmişsiniz lakin sanırım konuyu tam anlamayanlar var. Tüp bebeğe parası yok niye çocuk yapıyor? Durumları var defalarca denenmiş. Bunu yapmak için durumları epeyce var demek zira bu tedaviler uçuk miktarlar ile yapılıyor. Arabalarını bile satmışlar. Evlatlık alabilirlerdi zorlamanın manası yok diyebilirsiniz ama buna kimsenin karışma haddi olmamalı anca saygı duymalıyız. Son şansı ve demek ki yüklü miktarda ellerinde miktar kalmamış borç istemiş. Borç zaten yakın gördüğün insandan alınmaz mı? Konu sahibide ister verir ister vermez bunada saygı duymalıyız. Ben olsam eğer geri ödemesini uzun tutmadan ödeyebilecekse verirdim.

Demek ki üst üste çok başarısız oldular ve para suyunu çekti , geri ödemesi nasıl olacak ? Tekrar ediyorum olmayan parayla doğum masrafları çocuğun masrafları nasıl karşılanacak

Ben olsam vermezdim. Vicdan da yapmazdim.
1) siz de trilyoner degilsiniz alt tarafi 70k paraniz var ve sizinde masrafli tup bebek surecleriniz var. Anladigim kadariyla calismiyorsunuz da yani size ozel duzenli akan bir geliriniz yok.
2) tup bebek icin katkida bulunmasi gereken kisinin abisinin karisi degildir. Gorumcenizin anne-babasi / kv-kpi, abisi/ablasi, kayni/gorumcesi gibi 1. derece yakinlarina duser boyle isler. Bu yuzden kiz kardesinize verirken gorumcenize vermek istememeniz de cok normal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…