- 21 Eylül 2022
- 628
- 54
- 18
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
insanların ihtiyaç sınırlarını ben çok yapay buluyorum. Babaannem zengin ailenin kızıymış . ikişer kışlık ve yazlik elbisesi varmış. Çünkü o dönemin ihtiyacı bu kadar. Ben cocukken meyve sebze alışverişi ayda bir kez olurdu. Kasabaya gidilirdi. Herkesin en fazla iki üç oyuncağı olurdu. Mutluyduk.Orta gelirliden kastınız ne bilmiyorum, bir komşumuz var şu an 4 maaş giriyor evlerine evleri arabaları var bir de ilkokula giden çocukları sizin tabirinizle orta gelirli bir aile. O çocuk Allah rızkını verir diye baba eve bağlansın diye sonradan yapılan bir çocuk. Çocuğun üstünde yok başında yok, ekonomik kriz malum. Bize gelince gözünü meyvelerden alamıyor. Kardeşimin kıyafetlerine hevesleniyor hep, keşke benimde olsa, keşke bende böyle giyinsem. Oyuncaklara evdeki salincaga hevesleniyor hep. Geçen ay bize geldi kardeşimle ikisine muz verdim kardeşim yemiyor hiç biri yanında olunca yer diye, keşke bizde de olsa muz hiç yok demem x gibi. Diyor.
Gerçekten böyle bir hayat yaşatmak ister misiniz çocuğa? Benim her gormende için parcalaniyor. Ki dediğim gibi 4 maas giriyor eve, kira dertleri de yok ama durum bu.
Ve evet bence geleceğini en iyi şekilde garanti altına almayan çocuk yapmasın.
Tüp bebek için bile parası olmayan insan o bebeğe nasıl bakacak ? Ben olsaydım vermezdim bu hayati bir sağlık sorunu değilGorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
Foğrudur ama açlığa mahkum değil jiBen demiyorum tatlım, ekonomistler diyor...
Peki sizin takıldığınız konu ne, sanki aile sorumsuzca bilmem kaçıncı çocuğunu istiyor gibi, hakları yokmuscasina yorumlar yapılıyor, kimin çocuk sahibi olup olmayacağına karar vermek kimin haddine düşmüş...çocuğu istismar mi ediyorlar, zarar mi veriyorlar....sırf yorum yapmak, linclemek için yazmayın,biz de çocuk büyütüyoruz, çocuğun ihtiyaclarini gayet de biliyorum, örnek olarak verdim özel okulu...orta gelir ise yaşadığınız yere göre değişir, ülkenin her yerinde aynı parayla,aynı imkanlarda yaşanmıyor malesef...bana göre orta düzey evi arabası vs olan yaşadığı yere göre ihtiyaçlarını düzenli karsilayabilecegi geliri olan insanlardır...bunun belli bir strandardi kalmadı malesef uklemizde, eskinin zenginleri şuan orta düzeyde kaliyorOrta gelirden kastınız ne? Aylık 40-50 bin kazanan bir aile orta gelirlidir şu anda ve evet, çocuğun maddi ihtiyaçlarını karsilayabilir, ama ülkede yoksulluk sınırı 25 bini bulmuşken göz göre göre açlığa mahkum çocuklar doğurmak bana çok acımasızca geliyor. Ayrıca siz niye özel okula bu kadar takildiniz ki? Hiç kimse illa her çocuk özel okula gitmeli demedi burda...Devlet okuluyla özel okullar arasında da masraf açısından pek bir fark kalmadı zaten artık. Gönderen de mutlaka bir ihtiyaçtan gönderiyor, hava atmak için veya para saçmak için değil emin olun...Ayrıca özel okul bir cocugun ihtiyaclarinin onda biri bile değil....Takılacağınız son yer özel okul masrafı....
Paraları vardı ama suyunu çekti . Tüp bebek çok pahalı. Ev parası döküyorsun üst üste başarısız olursa. Ki ben de baş edemezsem bir evimi satmayı düşünüyorum. Hiç kolay değil.Tüp bebek için bile parası olmayan insan o bebeğe nasıl bakacak ? Ben olsaydım vermezdim bu hayati bir sağlık sorunu değil
Siz hangi ilde yaşıyorsunuz? Ben Istanbul'luyum ve Istanbul'da 50 bine çok rahat geçiniyorum,çocuğumu da okutuyorum. Hatta birazdan arabamla,Marinaya yemek yemeye gideceğim. Çelebi yalisinda felan mi oturuyorsunuz boğazda 50 bin geliri olan bir aile çocuk sahibi olabilir. Geçinemeyecek bir para değil, her aksam Kurrucesme sahilde loca ayirtmiyorsa stabdart bi aile rahat rahat gecinebiliyor,kimseye muhtaç olmadan. Kaçtır yazıyorum fakat cevaplamadınız anne mısınız merak ettim, 50 bine geçinemeyen varsa bana yazsın,merak ettim :/Orta gelirden kastınız ne? Aylık 40-50 bin kazanan bir aile orta gelirlidir şu anda ve evet, çocuğun maddi ihtiyaçlarını karsilayabilir, ama ülkede yoksulluk sınırı 25 bini bulmuşken göz göre göre açlığa mahkum çocuklar doğurmak bana çok acımasızca geliyor. Ayrıca siz niye özel okula bu kadar takildiniz ki? Hiç kimse illa her çocuk özel okula gitmeli demedi burda...Devlet okuluyla özel okullar arasında da masraf açısından pek bir fark kalmadı zaten artık. Gönderen de mutlaka bir ihtiyaçtan gönderiyor, hava atmak için veya para saçmak için değil emin olun...Ayrıca özel okul bir cocugun ihtiyaclarinin onda biri bile değil....Takılacağınız son yer özel okul masrafı....
Ben normalde veririm. Ama tüp bebek o kadar güvensiz hissettiriyor ki ya ben de parasız kalırsam ya ihtiyaç duyarsam ya yetmezse korkusuyla veremedim. Çünkü bende de büyük bir meblağ yok. 70 bin var.Evliliğimin ilk yıllarında maddi sıkıntı çektik eşimle.dugunden yeni çıkmıştık.Ve a dan Z ye eşimi borç içine sokmuş bırakmış ailesi.
ben henüz atanamamistim.
zor geciniyorduk.Sonra benim ailem maddi destekte bulundu.Esim bir iş daha buldu gece 11 kere kadar çalıştı.
iki gorumcemin durumu baya iyiydi.en ufak destekte bulunmadilar.
Bir gün acil bir paraya ihtiyacımız oldu sağlık ile ilgili eşim istedi verebilecek durumları cokken yok dediler ki 3-5 bin gibi bı rakamdi.Neyse üzerinden yıllar geçti.cok.sukir şimdi herseyimiz var.Maddi.durumumuz gayet yerinde.Benim bir zaman zorluk içinde olduğum durumun bire bir aynısını hatta biraz daha fazlasını küçük kardesleri (görümcem) yaşıyor.Ona sürekli destekler ama.Sizin bugün paranız var ama unutmayın yıllar sonra kimin ne durumda olacağını kimse bilemez.insan en yakınından istemeyecekse kimden zor zamanlarda isteyecek.Hep diyorum rabbim beni kimseye muhtaç etmesin birdaha maddi olarak sinamasin.boyun bükmek çok zor
Hanım efendi burda sorun alamamalari değil sanırım, almamaları...çocuğu istediği için değil kocayı eve bağlamak için yapmış ve ihtiyaçlarını umursamamis, bizim evimize 4 değil 2 maaş girer ve çocuğum çok sevdiği için hergun 2 tane muz yer...diğer ihtiyaçlarını da yiyebiliyor....ama burda konu çok farkli aile çocuğu sevdiği için istiyor, karıştırmayın lütfen, sizin bahsettiğiniz konu maddiyat değil ilgisizlikOrta gelirliden kastınız ne bilmiyorum, bir komşumuz var şu an 4 maaş giriyor evlerine evleri arabaları var bir de ilkokula giden çocukları sizin tabirinizle orta gelirli bir aile. O çocuk Allah rızkını verir diye baba eve bağlansın diye sonradan yapılan bir çocuk. Çocuğun üstünde yok başında yok, ekonomik kriz malum. Bize gelince gözünü meyvelerden alamıyor. Kardeşimin kıyafetlerine hevesleniyor hep, keşke benimde olsa, keşke bende böyle giyinsem. Oyuncaklara evdeki salincaga hevesleniyor hep. Geçen ay bize geldi kardeşimle ikisine muz verdim kardeşim yemiyor hiç biri yanında olunca yer diye, keşke bizde de olsa muz hiç yok demem x gibi. Diyor.
Gerçekten böyle bir hayat yaşatmak ister misiniz çocuğa? Benim her gormende için parcalaniyor. Ki dediğim gibi 4 maas giriyor eve, kira dertleri de yok ama durum bu.
Ve evet bence geleceğini en iyi şekilde garanti altına almayan çocuk yapmasın.
Ne kadar istediler sizden ?Paraları vardı ama suyunu çekti . Tüp bebek çok pahalı. Ev parası döküyorsun üst üste başarısız olursa. Ki ben de baş edemezsem bir evimi satmayı düşünüyorum. Hiç kolay değil.
Yine linç edilicem ama , bu kadar çok istiyorsanız niye koruyucu aile veya evlatlık alma alternatiflerini düşünmüyorsunuz? Kurumlarda terkedilmiş birbirinden güzel sevgiye aç binlerce çocuk var...Sevmek için doğurmak gerekmiyor ki ...Paraları vardı ama suyunu çekti . Tüp bebek çok pahalı. Ev parası döküyorsun üst üste başarısız olursa. Ki ben de baş edemezsem bir evimi satmayı düşünüyorum. Hiç kolay değil.
27 bine çok rahat geçiniyoruz . Çocuk olursa ne olur bilemem. Ama hiçbir şeyden geri kalmıyoruz. Bence 50 bin abartı bir rakam.Siz hangi ilde yaşıyorsunuz? Ben Istanbul'luyum ve Istanbul'da 50 bine çok rahat geçiniyorum,çocuğumu da okutuyorum. Hatta birazdan arabamla,Marinaya yemek yemeye gideceğim. Çelebi yalisinda felan mi oturuyorsunuz boğazda 50 bin geliri olan bir aile çocuk sahibi olabilir. Geçinemeyecek bir para değil, her aksam Kurrucesme sahilde loca ayirtmiyorsa stabdart bi aile rahat rahat gecinebiliyor,kimseye muhtaç olmadan. Kaçtır yazıyorum fakat cevaplamadınız anne mısınız merak ettim, 50 bine geçinemeyen varsa bana yazsın,merak ettim :/
Ben ikinciyi evlatlık alacağım inşallah. Ama insan eşinden ve kendisinden bir parça istiyor.Yine linç edilicem ama , bu kadar çok istiyorsanız niye koruyucu aile veya evlatlık alma alternatiflerini düşünmüyorsunuz? Kurumlarda terkedilmiş birbirinden güzel sevgiye aç binlerce çocuk var...Sevmek için doğurmak gerekmiyor ki ...
Ben nerde 50 bine gecinilmez yazmişım? Gösterir misiniz?Siz hangi ilde yaşıyorsunuz? Ben Istanbul'luyum ve Istanbul'da 50 bine çok rahat geçiniyorum,çocuğumu da okutuyorum. Hatta birazdan arabamla,Marinaya yemek yemeye gideceğim. Çelebi yalisinda felan mi oturuyorsunuz boğazda 50 bin geliri olan bir aile çocuk sahibi olabilir. Geçinemeyecek bir para değil, her aksam Kurrucesme sahilde loca ayirtmiyorsa stabdart bi aile rahat rahat gecinebiliyor,kimseye muhtaç olmadan. Kaçtır yazıyorum fakat cevaplamadınız anne mısınız merak ettim, 50 bine geçinemeyen varsa bana yazsın,merak ettim :/
20 Bin istedi. Başka seçenekler de var sanırım. Bir yerden bulmuş. Ama ilk bana geldi.dgeldi.durumlari o kadar kötü değil. Bebek olsa geçinir giderler. bir anda 30 40 bin tedaviye verince içeri giriyorsunuz.aylik 30 bin bile alsanız zorluyor üst üste olursa.Ne kadar istediler sizden ?
Yazdınız mı görmedim.
Bir de istedikleri rakamı verseydiniz , sonradan ekstra şeyler de çıkabiliyordu sanırım tahliller , ek tedaviler gibi gibi o zaman ne yapacaklardı ? Tekrar mı sizden isteyeceklerdi?
Maddiyat, annesi sırf çocuklarına üzüldüğü için evlere temizliğe gidiyor ama durum bu. Günümüz şartları asla normal değil, bu devirde orta halli diye bir kavram kalmadı ya fakir ya zengin. Çocuk yapmayı düşünmüyorum asla. Çok sevsem de asla yetecegimi düşünmüyorum bu bencilliği yapmamaliyiz bence.Hanım efendi burda sorun alamamalari değil sanırım, almamaları...çocuğu istediği için değil kocayı eve bağlamak için yapmış ve ihtiyaçlarını umursamamis, bizim evimize 4 değil 2 maaş girer ve çocuğum çok sevdiği için hergun 2 tane muz yer...diğer ihtiyaçlarını da yiyebiliyor....ama burda konu çok farkli aile çocuğu sevdiği için istiyor, karıştırmayın lütfen, sizin bahsettiğiniz konu maddiyat değil ilgisizlik
Allah aşkına o zaman 4 maaş dediğiniz asgari ücretlerin oluşturdugu 4 maaş, siz bakamayacaginizi düşünüyorsunuz ama diğerleri bakabilecegini düşünüyorMaddiyat, annesi sırf çocuklarına üzüldüğü için evlere temizliğe gidiyor ama durum bu. Günümüz şartları asla normal değil, bu devirde orta halli diye bir kavram kalmadı ya fakir ya zengin. Çocuk yapmayı düşünmüyorum asla. Çok sevsem de asla yetecegimi düşünmüyorum bu bencilliği yapmamaliyiz bence.
Çok şükür, şu anda hepimiz aynı durumdayız inan,kendimiz yemezsek , giymezsek çocuğa yetiriyoruz henüz ama her geçen gün kötüye gidiyoruz,allah hiçkimseyi evladının sagligiyla acligiyla sinamasin....tek duam bu artikFoğrudur ama açlığa mahkum değil ji
Demek ki üst üste çok başarısız oldular ve para suyunu çekti , geri ödemesi nasıl olacak ? Tekrar ediyorum olmayan parayla doğum masrafları çocuğun masrafları nasıl karşılanacakParaları vardı ama suyunu çekti . Tüp bebek çok pahalı. Ev parası döküyorsun üst üste başarısız olursa. Ki ben de baş edemezsem bir evimi satmayı düşünüyorum. Hiç kolay değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?