Görümceyi kıskanmanın mantığı ne olabilir?

mevcut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2012
31
5
0
İstanbul
Hadi insan eltisini kıskanabilir aynı pozisyondasınızdır ama görümceyi kıskanmak:kızlarını dışlasınlar,yoksaysınlar
diye düşünmek midir?Burda nasıl bir çekişme cereyan ediyor?fikirleriniz nelerdir?
(benim kardeşimin hanımı beni bariz şekilde kıskanıyor,ne yaptıysam bu kıskançlığa engel olamıyorum)

geçen gün yemeğe davet ettim;geliriz dediler.
ama son anda hastayız diye iptal ettiler. öğrendim ki; annemin bana börek için yardıma geldiğini duyunca,"geçenlerde misafirim geldi,kvalidem bana yardıma gelmedi" demiş.benim davetim aile yemeği olacaktı hep beraber olucaktık gelmediler
(aslında annem ona da çok yardım eder.)

Son düzenleme:
kıskançlık insanın içinde olan bişey engel olamazsın...
ama bazı insanlar bu derece abartıyorlar işte...
belkide eşinizi kıskanıyodur sizden olamazmı

anneniz ona neden yardıma gitmemiş ?

kardeşiniz size düşkünmü?

eğer düşkünse tek sebebi kardeşinizi sizden kıskanıyordur..

onun yaptığı kıskançlıklara kardeşinizin çanak tutmaması lazım
ne olursa olsun eltiler anlamaş gelin görümce anlaşamaz
Ama her halukarda kardeşler bu olayların dışında kalmalı
cocuk gibi kıskançlık yaptı yemeğe gitmicem dedi kardeşinizde buna razı geldi
çok enteresan

böyle birşey kıskanılırmı ya "bana gelemedi sana geldi börek yapmaya" diye çok çok saçma mazaretler bence bunu bile kıskanacak insan hiç gelmesin zaten bana ne yaparsan yap sende ağzınla kuş tut memnun edemezsin içinde fesatlık varsa insanın... ( tabii senin anlattığın kadarıyla yorum yapıyorum)

Yasca cok genctir, fesattir, sounlari vardir vs. Bir suru sebebi olabilir. Bence uzerinde durma. Uzerinde durursan mesele buyur.

anneniz ona neden yardıma gitmemiş ?

Gitmek zorunda değil ki!
Yani evime misafir çağırıyorsam ağırlamayı da bilmem gerekmez mi?
kendime güvenmiyorsam çağırmamalıyım mantıken.
kaldı ki kayınvalidelerden yardım beklemek biraz ütopik geldi bana:44:
Konuya dönersek,gelininizin yaşı küçük herhalde.
Davranışının başka bir açııklaması olamaz gibi geldi.
ya da annenize çok düşkün,sizinle bile payşamıyor:44:
ya da kayınvalidesinin oğluna daha düşkün olup,sizi ikinci plana atmasını istiyor.
Bilemedim aklıma gelen ihtimaller.

ben bunun gelinle görümceyle eltiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum, bu insanın yapısıyla ilgili bir şey hangi pozisyonda olursa olsun yapar yapacağını demekki o böyle alıngan bir insan yapacak bir şey yok, kardeşinizle konuşun ilişkimiz etkilenmesin yanlış anlamasın diye belki bir faydası olur

kardeşiniz size düşkünmü?

eğer düşkünse tek sebebi kardeşinizi sizden kıskanıyordur..

yok öyle pek fazla düşkün değil.

Yasca cok genctir, fesattir, sounlari vardir vs. Bir suru sebebi olabilir. Bence uzerinde durma. Uzerinde durursan mesele buyur.

yaşı 30'un üstünde aynı yaşlardayız zaten.yapısında kıskançlık olduğu kesin.
kendi kardeşini bile kıskandığını bazı satır arasında söylediği şeylerden çıkarabiliyorum.
Galiba böyle kabullenmek lazım

belkide eşinizi kıskanıyodur sizden olamazmı

benim eşimi mi?yanlış anlama oldu herhalde canım.ben görümceyim.
yalnız şu var:ben evhanımıyım, o çalışıyor,ben çalışanlara özeniyorum o da bana özeniyormuş. gerçi bunu anlayabiliyorum bir derece,
ama kıskanma boyutuna getirmese:/

Canım kendi kardeşini ble kıskanıyorsa seni kıskanması gayet normal bencebence hiç umursama..yapısında var demekki..

ben gitmek zorunda demedim zaten sordum neden gitmemiş kendi kızına gidip gelinine gitmemeiş neden dedim hem konu sahibine sordum size değil konu sahibide bana cevap verme lutfunda bulunmamış

Son düzenleme:
ben gitmek zorunda demedim zaten sordum neden gitmemiş kendi kızına gidip gelinine gitmemeiş neden dedim hem konu sahibine sordum size değil konu sahibide bana cevap verme lutfunda bulunmamış

cnm onun misafirleri geç haber verdi akşamdan söylememişlerdi.sabah söylemişler.annemin doktor randevusu vardı.
zaten annemin hiç yardıma gitmediği zannedilmesin.annem ne kadar gitse de yaranamaz,beni kıskanıcak ya mutlaka bişey bulur,anneme de nankörlük yapıp onu da arada harcıyor işte.

arkadaşlar, bu kadını değiştiremeyeceğimizden artık bu şekilde kabul ettik, ama bana karşı durduk yerde yaptığı kıskançlıklar
kulağıma geliyor diye anneme gitmekten korkar oldum, bugün uğrayayım dedim ayaklarım geri geri gitti ya çok canım sıkkın
öyle kıskanılacak biri de değilim aslında.

yanlış anlamayın ama görümcesinin kıskançlığından yılmış birisi olarak söylüyorum çok şanslısınız :) boşverin kıskanılan taraf olun umursamayın onuda kardeşini bile kıskanan birinin sizi kıskanması normal bence. ayrıca ne olursa olsun ne kayınvalide anne gibi olabiliyor nede gelinler evin kızı gibi. anneniz ona yardım etmek zorunda değil

:) canım umrsamıyorum ama bazen de umursanıyor işte.
aile içine huzursuzluk soktu;
annem babam en ufak bir hediye bişey vericek olsalar"aman Arzu duymasın" ilk lafları oluyor.hoş olmuyor bunları duymak

Kıskanan görümcelerde var kıskanılan görümceler de. Ben ikisine de anlam veremiyorum neden iyi anlaşılmaya gidilmiyor da kıskanılıyor? Sonuçta akrabasınız kardeşiniz veya ablanız oluyor artık. Garip...

Annenizin gelip gelmediğiniden bahsetmesi yada kardeşleri ile ilgili fikirleri, bir insanın kıskanma belirtisi olmayabilir de.
Yapısında size karşı kıskançlık olduğunu, nasıl çözdüğünüzü anlamadım :26: Bir kaç örnek verir misiniz? Mesela sizle kıyaslama mı yapıyor? Eşini mi sizden kıskanıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…