Görümceyle yüzük kavgası

Aysenaz93

Omrum, canim, sinan'im❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2016
2.575
3.585
63
32
Merhaba kızlar, ben cuma nişanlımın evinden gidiyorum. Düne kadar da her şey çok güzeldi bi sorunumuz yoktu. Kv (bundan sonra anne diye bahsetcem yazımda) bana karşı çok ilgiliydi. Gelinim degil ikinci kızımsın dedi bana hep. Dün akşam oturuyoduk hep beraber annem elinde kutuyla geldi dedi sana bir sürprizim var. Kutudan bir yüzük çıktı ama nası güzel kızlar anlatamam böyle bordo-kahverengi bir taşı var baya büyük sıradan bir yüzük degil belli. "Evlenirken kocam bana takmıştı annesinden kalmış. Ben de sana vermek istiyorum" dedi. Nası mutlu oldum . Görümcem de yanımızdaydı "bana niye sormadın vermeden önce ben istiyodum belki" demeye başladı."sana verilmiş niye kızına degil de ona veriyosun " dedi. Bundan önce de bir iki olay olmuştu ama çok önemli degildi. mesela anneme köyden börek gelmiş bana ısıtmıştı nişanlımla çay içiyoduk getirmişti. Sonra görümcem geldi anne niye bana getirmedin dedi. Bagırdı annesine. Aç falan da degil halbuki olaydan biraz önce yemek yemişti.Neyse böyle şeyler de olmuştu yani. Bu yüzük olayında da üsteleyince annemle nişanlım ortalıgı sakinleştirmeye çalıştı falan bi şekilde kapandı konu ama yüzük de gitti ortadan annemin bunu düşünmüş olması bile çok güzel ama ne güzel olurdu nişanlımın babaannesinin yüzügünü taşımak elimde... Kızlar ben napmalıyım bu yüzük olayında, annesi bana vermekten vazgeçmiş midir? Görümcemle de soguk rüzgarlar esiyo ne yapmalıyım bu durumda

Yüzük seninse al bırakma kimseye. KV ile Tatlı dille konuş anne senin üzülmeni istemem bunu düşünmen beni çok kıymetli hissettirdi teşekür ederim vs diyebilirsin

Kv bu kadar düşünceliyse gorumceyi boşver.Kv onun hakkından gelir bence.Bence yüzüğü uygun bir zamanda verir sana,çünkü niyetlenmiş bir kere.Vermekten vazgececeğini sanmıyorum.Mutluluklar dilerim.

Ya bende annemi çok kıskanıyorum ama belli etmiyorum Bende belki üzülürdüm ama belli etmezdim asla. Sanırım görümcen çok şımartılmış.

Ben tek çocuğum ya ondan sanırım biraz kıza hak verdim.
Sen sonuçta ikinci kızı da olsa senin babannnen olmayacak o hep eşinin babaannesi olacak. Sana ifade ettiğiyle kıza ifade ettiği bir değil. Kıskanmakta haklı. Bence de kız istiyorsa alma yüzüğü sen de kalsın de.
Diğer açıdan bak annen rahmetli babaanneden kalan yüzüğü gelin adayına taksa haksızlığa uğramış hissetmez misin?
Ben hissederdim.
Hatta açık söyleyeyim ileride bir kızım bir oğlum olursa annemden ve kayınvalidemden kalan bu tip mücevherleri kızıma veririm gelinime değil. Kızımın anneannesi babaannesi daha iyi bilir kıymetini ve manevi değerini.
Geline de beğendiği şık bir yüzük falan alınır ama aile içinde manevi değeri olan şeyi kızıma veririm doğruya doğru.
Kyaınvalidenizin kızına sormadan hareket etmesi çok yanlış hata etmiş. Ben de olsam kızın verdiği tepkiyi verirdim.

Şahsen annemin yüzüğünü ben takmak isterdim. Benim annem benim babannem sonuçta. Bence görümve haklı. Orda söylemesi hoş olmamış ama söylemese de yüzük tamamen gider demiş olabilir
Ama yüzük de annemin sonuçta bu kararı verecek olan o

görümcen biraz haklı.
o da evlat fikri alınmalıydı. ya da toplumda ikram yapılırken herkese yapılır bunda da haklı.
ama bunu ortalık yerde tartışma çıkarark yapmamlı.

Börek olayı oldukça saçmaymış ama yüzük konusunda aynı durumda benzer bir tepki verirdim ben de.
Şöyle düşünün nişanlınızın aile yadigarını taşımayı ne kadar istiyorsunuz e görümceniz de en az sizin kadar istiyordur.bu konuda anlayışlı olun :)

Tabi biraz abiden kıskanma de olabilir işin içinde,doğal şeyler ve umarım zamanla geçer,şiz soğuk davranmak yerine bi abla gibi yaklaşın :)

Merak ettiğim bi nokta var,sizce kv/anneniz neden yüzüğü kızına saklamak istemedi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…