- 3 Eylül 2015
- 168
- 112
- 18
Evet şimdi mantıklı geldi bana daKızıyla bir sorunu falan yok. Ona da zamanında kv vermiş. O da bana aynı jesti yapmak istedi sanırım
O zaman sana da niye o elmas takımı aldılar? Almasalarmis keske. Geleceğin kötü dışlayan kaynanalari ile dolu bu site
bariz ortada kıskançlık tavırları var
oturup konuşurdum kv çok teşekkür ederim beni aile yadiğarıyla onure etmeniz
ama kızınızla sorun yaratacak gibi o yüzden kızınıza verin derdim
görümcenin diğer tavırlarını bilmem ama bence babaanne yüzüğü geline değil kız evlada takılması gerekir. benim babaannemin anneme taktığı yüzükleri kolyeyi felan ben aldım ama kardeşim daha 19 yaşında. ilerde evlenir, evlendiği kişiyi kızımız gibi benimsersek gerekirse hepsini ona veririm. mal canlısı olduğumdan değil zaten takı toka düşkünlüğüm de yoktur bi düğün dernek olcak da takcam öylece duruyor mesela. yadigara olan hürmetten dolayı ben aldım.
burda senin kv hatalı. seni çok sevdiği için vermek istemiş ama kızının önünde yapması pek hoş olmamış.
Ben maddi degerinde degilim zaten olayın manevi degerinin farkındayım o yüzden de bu kadar istiyorum zaten, kızınızın olsun diyemiyorm. normal bi yüzük alsa gelse isterse on katı degerinde olsun önemli degil ki. Ben annesinin başka bi mücevheri vs istemem zaten ama bu belli ki gelinden geline geçen bir şey o yüzden üzgünüm. Ben kızın yerinde olsam samimi olarak söylüyorum böyle bir şey yapmazdım. Üzülürdüm belki ama bilirdim gelinin hakkı oldugunu.Bana da kayınvalidem şık bir elmas takım aldı. Tam evlatlara verilecek bir şey ama ben onu gelinime değil kızıma vermek isterim. Maddi değeri için değil manevi değeri için. Geline git elmas pırlanta al benim o elmasımla değeri aynı olur. Beni de kayınvalidemi de kızım kadar sevemez sonuçta değil mi?
Size kırmızı taşlı değerli yüzük alınır yine ama bu başka.
Anlayışlı olmanız gerekiyor.
Kızın yerinde siz olsanız ne yapardınız?
Bilmiyorum ben belki çok deger veriyorum. Babaannesi benm de babaannem gibi görüyorum o yüzden yanlış geliyor sizeTorununa geçecek yine. Gelinimin de istediği elmas takımı alacağım yine. Daha pahalısı dahi olur o zamnaın modasına göre olur.
Ama o elmasları taktıkça beni ve babaannesini hatırlayıp mutlu olacak olan kızdır. Gelin için o sadece taş işte kolye işte olur kız içinse babaanne ve anne oluyor.
İkisi çok farklı. Ben sadece kızıma vereceğim gelin de ne takarsa taksın demiyorum. Ona zaten ne isterse alınır ama babaanneyi tanıyan seven belki elinde büyüyen kızım olacağına göre onun hakkıdır babaannesini anmak
+1Şimdi gelenek iki kişiyle olmaz. Belki babannenin kızı yoktu. Ya da iki yüzüğü vardı-ki bence vardır- birini kızına birini gelinine verdi. Biz 3kız kardeşiz mesela böyle bi iki kuşaktır gelen hatıra olsa annem de ablama verse"niye ona verdi acaba" diye düşünürüm. Ablamı kıskanmadığıma göre manevi şeylere değer veriyorum demektir bu.
Hiç bir gelin kayınvalidesini kızı kadar sevemez.
Benim ananemin mücevherleri kız evlatlar arasında paylaştırıldı. Gelinine de pahalı bir hediye verildi. Aile yadigarı o aileden olan biri tarafından daha anlamı sevilerek kullanılıyor.
Anneannemden kalan baya rüküş bir küpem var hala takarım ve taktıkça gözüm dolar, ruhu şad olsun derim hangi gelin bunu yapar?
Geline hediye alınsın en pahalısı alınsın güzel bir hediye verilsin. Ama ailenin yadigarı bir boşanmayla giderse kız çocukar üzülür.
Benim teyzemin oğlu boşandı sözde rahmetli kayınvalidesinin taktığı elmaslar gitti hala pişman kızına vermediğine..
Bilmiyorum ben belki çok deger veriyorum. Babaannesi benm de babaannem gibi görüyorum o yüzden yanlış geliyor size
babannesinin kız çocuğu yoktur da o yuzden ona vermiştir kendi kızı dururken sana sunması bana ayıp geldi annemin yadigarını ben değil de neden başkasının kızı taşısınki çok abest senin kv biraz olacak düğünün sarhoşluğuna kapılmış benceŞöyle de bir şey var babaannesi tutmuş gelinine vermiş zamanında belli ki annem de bunu devam ettirmek istiyor. Yanlış olan ne. Ne diye görümcem demiyo sende kalsın diye de ben diyorum?
Benimde ananemin ananesinden kalma maddi değeride manevi değeride çok kıymetli bi yüzüğüm var evlenince annem verdi.
Ama annemde babannemin kvsinden kalma bi yüzük daha var onu bana takmadı çünkü o da gelinine saklıyo hiçbizamanda anne onu bana vericeksin demedim dememde.
Çünkü o aynı soyadı taşıyan gelinden geline bişey.
Annemde 6 elti 1 tanede görümce var babannem ençok annemi sevdiği için anneme takmış kızınada verebilirdi vermemiş.
Yadigar bu emanet emanetin ne demek olduğunu bilen iyi saklar iyi taşır bunu bilmeyen kızı olsa bi anlamı yok ki
Benimde ananemin ananesinden kalma maddi değeride manevi değeride çok kıymetli bi yüzüğüm var evlenince annem verdi.
Ama annemde babannemin kvsinden kalma bi yüzük daha var onu bana takmadı çünkü o da gelinine saklıyo hiçbizamanda anne onu bana vericeksin demedim dememde.
Çünkü o aynı soyadı taşıyan gelinden geline bişey.
Annemde 6 elti 1 tanede görümce var babannem ençok annemi sevdiği için anneme takmış kızınada verebilirdi vermemiş.
Yadigar bu emanet emanetin ne demek olduğunu bilen iyi saklar iyi taşır bunu bilmeyen kızı olsa bi anlamı yok ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?