Görümceyle yüzük kavgası

O zaman sana da niye o elmas takımı aldılar? Almasalarmis keske. Geleceğin kötü dışlayan kaynanalari ile dolu bu site

Torununa geçecek yine. Gelinimin de istediği elmas takımı alacağım yine. Daha pahalısı dahi olur o zamnaın modasına göre olur.
Ama o elmasları taktıkça beni ve babaannesini hatırlayıp mutlu olacak olan kızdır. Gelin için o sadece taş işte kolye işte olur kız içinse babaanne ve anne oluyor.
İkisi çok farklı. Ben sadece kızıma vereceğim gelin de ne takarsa taksın demiyorum. Ona zaten ne isterse alınır ama babaanneyi tanıyan seven belki elinde büyüyen kızım olacağına göre onun hakkıdır babaannesini anmak

Mantık sıralaması yaparsak babaanne de yüzüğünü senin kv deye vermiş yani geline.
Bayrak gibi düşünün ondan ona durumu var.
Kv dende sanırım gelinine vermek istedi bu açıdan.

Olabilir mi olabilir ama
bende görümcenin yerinde olsaydım bozulurdum

bariz ortada kıskançlık tavırları var
oturup konuşurdum kv çok teşekkür ederim beni aile yadiğarıyla onure etmeniz
ama kızınızla sorun yaratacak gibi o yüzden kızınıza verin derdim

Ben maddi degerinde degilim zaten olayın manevi degerinin farkındayım o yüzden de bu kadar istiyorum zaten, kızınızın olsun diyemiyorm. normal bi yüzük alsa gelse isterse on katı degerinde olsun önemli degil ki. Ben annesinin başka bi mücevheri vs istemem zaten ama bu belli ki gelinden geline geçen bir şey o yüzden üzgünüm. Ben kızın yerinde olsam samimi olarak söylüyorum böyle bir şey yapmazdım. Üzülürdüm belki ama bilirdim gelinin hakkı oldugunu.

Bana gore de geline dusmez bence de kiza duser. Koni sahibi yorumlarda fark ettimde gorumcenizi hic anlamaya calismiyorsunuz surekli bir gorumcem haksiz modundasiniz. Madem buyuk sizsiniz buyukluk sizde kalsin yuzugu almayiverin. Nabicaksiniz eksi yuzugu onun olsun deyin olsun bitsin. Tapulu maliniz degil ya bu seninse almalisin falan yorumlara gerek yok.

Şimdi gelenek iki kişiyle olmaz. Belki babannenin kızı yoktu. Ya da iki yüzüğü vardı-ki bence vardır- birini kızına birini gelinine verdi. Biz 3kız kardeşiz mesela böyle bi iki kuşaktır gelen hatıra olsa annem de ablama verse"niye ona verdi acaba" diye düşünürüm. Ablamı kıskanmadığıma göre manevi şeylere değer veriyorum demektir bu.

Bilmiyorum ben belki çok deger veriyorum. Babaannesi benm de babaannem gibi görüyorum o yüzden yanlış geliyor size

rahmetli dedem annem 14 yaşıyken bilezik almış ona. ve dedem çok erkek vefat etti..görmek, tanımak nasip olmadı.
annemin kolunda o bilezik.. 4 kız kardeşiz hep benim olsun istedim
gelin adayına vermesini hiç düşünmedim, aklıma bile gelmedi
bence alma onda kalsın madem çok istemiş. buda belki aranızdaki buzların çözülmesine vesile olur.

+1
Ayrıca gelenekler sürürümek zorunda mı?
Bilemedim. Ayrıca bu kadar özel bir hediyeyse neden özel bir zamanda verilmiyor ki? Sadece görümce değil, konu sahibi de kendini görümcesiyle kıyaslıyor.

Benimde ananemin ananesinden kalma maddi değeride manevi değeride çok kıymetli bi yüzüğüm var evlenince annem verdi.
Ama annemde babannemin kvsinden kalma bi yüzük daha var onu bana takmadı çünkü o da gelinine saklıyo hiçbizamanda anne onu bana vericeksin demedim dememde.
Çünkü o aynı soyadı taşıyan gelinden geline bişey.

Annemde 6 elti 1 tanede görümce var babannem ençok annemi sevdiği için anneme takmış kızınada verebilirdi vermemiş.

Yadigar bu emanet emanetin ne demek olduğunu bilen iyi saklar iyi taşır bunu bilmeyen kızı olsa bi anlamı yok ki

Bilmiyorum ben belki çok deger veriyorum. Babaannesi benm de babaannem gibi görüyorum o yüzden yanlış geliyor size

Kızın babaannesini onun kadar sevemezsin. Elinde büyümüştür o. Anlamaya çalış o yüzüğü istiyorsa alma elinden. Çok ayıp edersin.
Benim anneannem küpesiyle uyur onunla yatar kalkardı banyosunu bile o yapardı. O küpeyi bana bırakmış. Hala kutusundan çıkardım mı gözlerim dolar. Çok severdim nurlar içinde uyusun bunu kuzenimin karısına verseler hakkımı da helal etmezdim.

Şöyle de bir şey var babaannesi tutmuş gelinine vermiş zamanında belli ki annem de bunu devam ettirmek istiyor. Yanlış olan ne. Ne diye görümcem demiyo sende kalsın diye de ben diyorum?
babannesinin kız çocuğu yoktur da o yuzden ona vermiştir kendi kızı dururken sana sunması bana ayıp geldi annemin yadigarını ben değil de neden başkasının kızı taşısınki çok abest senin kv biraz olacak düğünün sarhoşluğuna kapılmış bence

Mesela babaannem vefat ettiğinde takilari (maddi değerden çok manevi degerdedir benim için hepsi) yengelerimle anneme dağıtıldı. Halbuki eşit sayıda kız torunu da vardı bize verilebilirdi onlar üzülmüştüm o zaman.

Gelinle evlat bir olmamalı bu konuda.

Bilmiyorum bu konuda niyeyse aşırı anaerkil düşünüyorum. O takıları kız takıyor erkek evladın da pek umurunda olmuyor. Beni anacaksa kızım anar babaannesini anacaksa kızım anar diyorum.
Dediğim gibi teyzemin sözündeki kolyesi eski gelinde uçtu gitti. Hala üzülür kızıma vermedim diye.
İlla geline takıldı diye öyle devam etmek zorunda değil ki.
Ben açıkçası geline takmak istemem kayınvalidemin taktığını. Açıkçası kayınvalidemin aile yadigarı olsa da almak istemezdim kızına kalmasını isterdim. Ben kayınvalidemi kızının onu sevdiği kadar sevemem.
Düz kolye olsa neyse ama yadigarda en çok seven baktıkça onu hatırlayana verilmesini doğru buluyorum. Yadigar çünkü bu.
Mesela benim kuzenlerden birinin babannesi ölmeden önce erkek kuzene verdi altın bir kolye gitmiş satmış manyak. Çok sinirlendik duyunca.

yapma be triska, tamam yadigardır emanettir de, kızceğizin üzülmesinden daha mı önemlidir?
belki kv yine gelinine verebilirdi ama kızının da gönlünü alması gerekirdi bundan önce.
ki öncesinde de börek gibi günlük bir şey yüzünden sorun çıkmış, bunu tahmin etmeliydi bence.

Bir tane halası var nişanlımın. Yani kızı da varmış halbuki :)

Bir tane halası var nişanlımın. Yani kızı da varmış halbuki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…