Yanlış düşünüyorsunuz öyle degil bence. Hani kadın bana kv verdi ben de senin kv nim ben de sana veriyorum demek istemis. Çok hoş. Filmlerdeki gibiŞahsen annemin yüzüğünü ben takmak isterdim. Benim annem benim babannem sonuçta. Bence görümve haklı. Orda söylemesi hoş olmamış ama söylemese de yüzük tamamen gider demiş olabilir
Şöyle de bir şey var babaannesi tutmuş gelinine vermiş zamanında belli ki annem de bunu devam ettirmek istiyor. Yanlış olan ne. Ne diye görümcem demiyo sende kalsın diye de ben diyorum?Ben tek çocuğum ya ondan sanırım biraz kıza hak verdim.
Sen sonuçta ikinci kızı da olsa senin babannnen olmayacak o hep eşinin babaannesi olacak. Sana ifade ettiğiyle kıza ifade ettiği bir değil. Kıskanmakta haklı. Bence de kız istiyorsa alma yüzüğü sen de kalsın de.
Diğer açıdan bak annen rahmetli babaanneden kalan yüzüğü gelin adayına taksa haksızlığa uğramış hissetmez misin?
Ben hissederdim.
Hatta açık söyleyeyim ileride bir kızım bir oğlum olursa annemden ve kayınvalidemden kalan bu tip mücevherleri kızıma veririm gelinime değil. Kızımın anneannesi babaannesi daha iyi bilir kıymetini ve manevi değerini.
Geline de beğendiği şık bir yüzük falan alınır ama aile içinde manevi değeri olan şeyi kızıma veririm doğruya doğru.
Kyaınvalidenizin kızına sormadan hareket etmesi çok yanlış hata etmiş. Ben de olsam kızın verdiği tepkiyi verirdim.
hım bilemedim inanın sonuc ne olurSehpaya koydu annem ağlayan görümcemle ilgilendi sonra nişanlımla dışarı çıktık döndüğümüzde herkes uyumuştu
Kızıyla bir sorunu falan yok. Ona da zamanında kv vermiş. O da bana aynı jesti yapmak istedi sanırımBörek olayı oldukça saçmaymış ama yüzük konusunda aynı durumda benzer bir tepki verirdim ben de.
Şöyle düşünün nişanlınızın aile yadigarını taşımayı ne kadar istiyorsunuz e görümceniz de en az sizin kadar istiyordur.bu konuda anlayışlı olun :)
Tabi biraz abiden kıskanma de olabilir işin içinde,doğal şeyler ve umarım zamanla geçer,şiz soğuk davranmak yerine bi abla gibi yaklaşın :)
Merak ettiğim bi nokta var,sizce kv/anneniz neden yüzüğü kızına saklamak istemedi?
Merhaba kızlar, ben cuma nişanlımın evinden gidiyorum. Düne kadar da her şey çok güzeldi bi sorunumuz yoktu. Kv (bundan sonra anne diye bahsetcem yazımda) bana karşı çok ilgiliydi. Gelinim degil ikinci kızımsın dedi bana hep. Dün akşam oturuyoduk hep beraber annem elinde kutuyla geldi dedi sana bir sürprizim var. Kutudan bir yüzük çıktı ama nası güzel kızlar anlatamam böyle bordo-kahverengi bir taşı var baya büyük sıradan bir yüzük degil belli. "Evlenirken kocam bana takmıştı annesinden kalmış. Ben de sana vermek istiyorum" dedi. Nası mutlu oldum . Görümcem de yanımızdaydı "bana niye sormadın vermeden önce ben istiyodum belki" demeye başladı."sana verilmiş niye kızına degil de ona veriyosun " dedi. Bundan önce de bir iki olay olmuştu ama çok önemli degildi. mesela anneme köyden börek gelmiş bana ısıtmıştı nişanlımla çay içiyoduk getirmişti. Sonra görümcem geldi anne niye bana getirmedin dedi. Bagırdı annesine. Aç falan da degil halbuki olaydan biraz önce yemek yemişti.Neyse böyle şeyler de olmuştu yani. Bu yüzük olayında da üsteleyince annemle nişanlım ortalıgı sakinleştirmeye çalıştı falan bi şekilde kapandı konu ama yüzük de gitti ortadanannemin bunu düşünmüş olması bile çok güzel ama ne güzel olurdu nişanlımın babaannesinin yüzügünü taşımak elimde... Kızlar ben napmalıyım bu yüzük olayında, annesi bana vermekten vazgeçmiş midir? Görümcemle de soguk rüzgarlar esiyo ne yapmalıyım bu durumda
Şöyle de bir şey var babaannesi tutmuş gelinine vermiş zamanında belli ki annem de bunu devam ettirmek istiyor. Yanlış olan ne. Ne diye görümcem demiyo sende kalsın diye de ben diyorum?
ben de aynı şekilde düşündümben nedense kv yi hatalı gördüm burada,
kendi kızının huyunu biliyor olması gerekir,
burada birini sevindirirken bir diğerini üzmek de hoş değil bence.
ne bileyim, güzel düşünülmüş belki ama birilerini üzerek bu tarz incelikler yapılmamalı bence.
olabilir. Şahsen başıma böyle bişey gelse anne kız haklı derdim. O yüzüğü de verse bile almazdım artık. Anne yeni bi yüzük alıp gelse görümce de bunu yapsa orda bi dur derdim de. Bu durum farklı="Aysenaz93, post: 46741095, member: 761610"]Ama yüzük de annemin sonuçta bu kararı verecek olan o
Ben tek çocuğum ya ondan sanırım biraz kıza hak verdim.
Sen sonuçta ikinci kızı da olsa senin babannnen olmayacak o hep eşinin babaannesi olacak. Sana ifade ettiğiyle kıza ifade ettiği bir değil. Kıskanmakta haklı. Bence de kız istiyorsa alma yüzüğü sen de kalsın de.
Diğer açıdan bak annen rahmetli babaanneden kalan yüzüğü gelin adayına taksa haksızlığa uğramış hissetmez misin?
Ben hissederdim.
Hatta açık söyleyeyim ileride bir kızım bir oğlum olursa annemden ve kayınvalidemden kalan bu tip mücevherleri kızıma veririm gelinime değil. Kızımın anneannesi babaannesi daha iyi bilir kıymetini ve manevi değerini.
Geline de beğendiği şık bir yüzük falan alınır ama aile içinde manevi değeri olan şeyi kızıma veririm doğruya doğru.
Kyaınvalidenizin kızına sormadan hareket etmesi çok yanlış hata etmiş. Ben de olsam kızın verdiği tepkiyi verirdim.
Nasıl bir düşünce bu ya ?
Kv ye zaten kvde den gelmiş yüzük annesinden gelse kızına versin ee kvdeden gelmiş gelinden geline dolaşıyo.
O zaman sana da niye o elmas takımı aldılar? Almasalarmis keske. Geleceğin kötü dışlayan kaynanalari ile dolu bu siteBana da kayınvalidem şık bir elmas takım aldı. Tam evlatlara verilecek bir şey ama ben onu gelinime değil kızıma vermek isterim. Maddi değeri için değil manevi değeri için. Geline git elmas pırlanta al benim o elmasımla değeri aynı olur. Beni de kayınvalidemi de kızım kadar sevemez sonuçta değil mi?
Size kırmızı taşlı değerli yüzük alınır yine ama bu başka.
Anlayışlı olmanız gerekiyor.
Kızın yerinde siz olsanız ne yapardınız?
Ay eveeet gelenek bu şekilde de olabilir,şu an mantıklı geldiYanlış düşünüyorsunuz öyle degil bence. Hani kadın bana kv verdi ben de senin kv nim ben de sana veriyorum demek istemis. Çok hoş. Filmlerdeki gibi
Merhaba kızlar, ben cuma nişanlımın evinden gidiyorum. Düne kadar da her şey çok güzeldi bi sorunumuz yoktu. Kv (bundan sonra anne diye bahsetcem yazımda) bana karşı çok ilgiliydi. Gelinim degil ikinci kızımsın dedi bana hep. Dün akşam oturuyoduk hep beraber annem elinde kutuyla geldi dedi sana bir sürprizim var. Kutudan bir yüzük çıktı ama nası güzel kızlar anlatamam böyle bordo-kahverengi bir taşı var baya büyük sıradan bir yüzük degil belli. "Evlenirken kocam bana takmıştı annesinden kalmış. Ben de sana vermek istiyorum" dedi. Nası mutlu oldum . Görümcem de yanımızdaydı "bana niye sormadın vermeden önce ben istiyodum belki" demeye başladı."sana verilmiş niye kızına degil de ona veriyosun " dedi. Bundan önce de bir iki olay olmuştu ama çok önemli degildi. mesela anneme köyden börek gelmiş bana ısıtmıştı nişanlımla çay içiyoduk getirmişti. Sonra görümcem geldi anne niye bana getirmedin dedi. Bagırdı annesine. Aç falan da degil halbuki olaydan biraz önce yemek yemişti.Neyse böyle şeyler de olmuştu yani. Bu yüzük olayında da üsteleyince annemle nişanlım ortalıgı sakinleştirmeye çalıştı falan bi şekilde kapandı konu ama yüzük de gitti ortadanannemin bunu düşünmüş olması bile çok güzel ama ne güzel olurdu nişanlımın babaannesinin yüzügünü taşımak elimde... Kızlar ben napmalıyım bu yüzük olayında, annesi bana vermekten vazgeçmiş midir? Görümcemle de soguk rüzgarlar esiyo ne yapmalıyım bu durumda
Bir hukukçu olarak cevap vereyim. Böyle hediyeler geri alınabilir. Çünkü maddi degeri çok büyükHiç bir gelin kayınvalidesini kızı kadar sevemez.
Benim ananemin mücevherleri kız evlatlar arasında paylaştırıldı. Gelinine de pahalı bir hediye verildi. Aile yadigarı o aileden olan biri tarafından daha anlamı sevilerek kullanılıyor.
Anneannemden kalan baya rüküş bir küpem var hala takarım ve taktıkça gözüm dolar, ruhu şad olsun derim hangi gelin bunu yapar?
Geline hediye alınsın en pahalısı alınsın güzel bir hediye verilsin. Ama ailenin yadigarı bir boşanmayla giderse kız çocukar üzülür.
Benim teyzemin oğlu boşandı sözde rahmetli kayınvalidesinin taktığı elmaslar gitti hala pişman kızına vermediğine..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?