görüncem ile ben kim haksız burda

sana nasıl davranılıyorsa aynı şekilde karşılık ver böylece sinirin bozulmaz,hayal kırıklığına uğramazsın.

üzülmene değmez.kayınvalidenin gözünden yükselsen ne olacak? torununu bile almamış.
boşver takma kafana.görümcenle karşılaştığın zaman biraz soğuk olursun
olur biter.
çok mu önemli, kadir kıymet bilmeyen insanlar senın için?
fazla takma kafana
her şey olacağına varır.

görmemezlikten gel etme bulma dünyası yarın birgün ihtiyacı old. görümcene gitme yardıma :34:
ama olayıda çok büyütme sonuçta nereye kadar köşe kapmaca oynayacaksınız ki :26:

madem gezmeyi seviyosun, senin kendi arkadaşların veya eşinin arkadaşlarının hanımlarıyla gündüz oturmalarına gidin...
kayınvalidenin azcık yararı dokunsun sana..madem bu kadar yakınsın, avantajlarını da kullan...
2 saatliğine bırak bebeğini kayınvalidene, sende biraz nefes al, kafanı dinle, o zaman bebeğine de daha yararlı olursun...
yaşıtlarınla zaman geçirmek daha keyifli olur hem...

Üzülmeye degmez canım boş ver kafana takma derim siz akraba günü falan mı yaptınız benim çevremde de var akraba günleri yapanlar 15 günde yada ayda 1 kere toplanırlar bütün akrabalar kuzenler çoluk çocuk tabi kime gidilecegini önceden beliyorlar hatta isim yazarak çekiliş yapanlarda var ama sen kendi arkadaş çevrenle yap istersen bu tür günlerini

toplamda 2 arkadaşım var ve evliler sürekli müsait olmuyorlar ama tabiki onlarlada görüşüyorum kv kızımi çok sever ama bakmaz öğleye kadar yatar ikindiye kadar evin temizliği akşamda yemek hazırlar kv çok çok titiz onlarda kendimi diken üstünde gibi hissediyorum.kısacasi kv gün boyu iş yapar ve kimseye yaptırmaz çünkü güzenmez akşam gittik mi 2 lafın arasında laf sözler 1 yaşında ki kızım dolaşırken mutfak dolarlarına elini sürdüğü için kızar yani kv bi tek kendine faydası var

toplamda 2 arkadaşım var ve evliler sürekli müsait olmuyorlar ama tabiki onlarlada görüşüyorum kv kızımi çok sever ama bakmaz öğleye kadar yatar ikindiye kadar evin temizliği akşamda yemek hazırlar kv çok çok titiz onlarda kendimi diken üstünde gibi hissediyorum.kısacasi kv gün boyu iş yapar ve kimseye yaptırmaz çünkü güzenmez akşam gittik mi 2 lafın arasında laf sözler 1 yaşında ki kızım dolaşırken mutfak dolarlarına elini sürdüğü için kızar yani kv bi tek kendine faydası var

Ben kimseden birşey beklemeyin diyorum
Siz hala kayınvalidemin kimseye faydası yok evini aklar paklar diyorsunuz, en iyisini yapıyor .. ( Dua edin diğer kaynanalar gibi gel benim işimi de yap demiyor )
Siz de kendi evinizi aklayın paklayın, zaten çalışmıyorsunuz çocuğunuz uyuyunca pek ala evinizin işine gücüne bakarsınız, siz de kayınvalideniz gibi sadece kendi evinizden sorumlu olun
Çocuğumu sever ama bakmaz nedir yahu ? Annesi sensin sen bakacaksın tabi, aynı bina da diye ya da babaanne diye bakmak zorunda değil ki..
Ben yardım ettim görümcem etmedi diyorsunuz da 'yardım' denilen şey karşılık beklenmeden yapılır

Bazı arkadaşlar sıra mevzusuna takmış..Şöyle açıklıyayım size gidip gelme olsun diye gün adı altında çekilişle en baştan hangi ay kime gidilecek diye belirlenir.Bu sayede görüşme devamlılığı sağlanır..Garip bir durum değildir..Annelerinizde yapmıştır büyük bir ihtimal..

Yardım mevzusuna gelince arkadaşım kimseden birşey beklemiyeceksin..Yoksa üzülürsün..Seni anlıyorum çünkü yaşadım bende yakın zamanlarda bunu..Buda demek oluyorki başkasına gittiğinde aman yardım edecem diye kendini helak etmiyeceksin...

Son düzenleme:

Ben kimseden birşey beklemeyin diyorum
Siz hala kayınvalidemin kimseye faydası yok evini aklar paklar diyorsunuz, en iyisini yapıyor .. ( Dua edin diğer kaynanalar gibi gel benim işimi de yap demiyor )
Siz de kendi evinizi aklayın paklayın, zaten çalışmıyorsunuz çocuğunuz uyuyunca pek ala evinizin işine gücüne bakarsınız, siz de kayınvalideniz gibi sadece kendi evinizden sorumlu olun
Çocuğumu sever ama bakmaz nedir yahu ? Annesi sensin sen bakacaksın tabi, aynı bina da diye ya da babaanne diye bakmak zorunda değil ki..
Ben yardım ettim görümcem etmedi diyorsunuz da 'yardım' denilen şey karşılık beklenmeden yapılır

Ben bir arkadaşım söylediği şeye cevap olarak yazdım üstünüze alınmayım kv verin o baksın gibi şeyler yazmıştı çünkü

bunun için canını sıkma kimseye surat yapma canım görümcen sana yardım etmediyse sende ona yapmazsın olur biter.en güzeli insanlardan fazla birşey beklememek:31:

ay çok korkunç geldi bu sıra bana, zorunluluk gibi görev gibi...ömrünüz böylemi geçecek, sıraya bağlanmış bi ilişki ne kadar sağlıklı bilemedim,ayrıca yardım istiyosan söyle, kimse senin zihnini okuyamaz, sen düşüncelisindir kimse demeden yardım edersin ama başkası daha rahattır yapısı gereği, kalk yardım et bana de, bu kadar basit, iletişim eksikliği çok basit olayları bile kaosa döndürüyo

Ben bir arkadaşım söylediği şeye cevap olarak yazdım üstünüze alınmayım kv verin o baksın gibi şeyler yazmıştı çünkü

Ben niye üstüme alınayım ki , ilahi
Sanki sizinle sıraya girenler arasındayım da

Biri sordu diye siz de aman vah tüh benim kayınvalidem mi öğlene kadar yatar sonra kendi evini aklar paklar, çocuğumu sadece sever bakmaz der yaka silkerseniz, biri sordu diye dedim diye de sıvışamazsınız..

Kadın istediği kadar uyur, kendi evini de paklar.. O yaşa rağmen aman kimse bana yardım etmiyo diye ağlamıyor oturupta.. Kimseye de minnet etmiyor ne güzel..

çok ama çok genç bir kız kadın rölüne bürünürse olacağıda bu...

Dediğim gibi sürekli birbirimizi görelim diye yaptık çok da güzel di ben çalışmıyorum ve gezmeyi çok seviyorum kv nereye gitse beni götürmez annem ile kv dışında biryere gitmem bu yüzden bu bana çok mantıklı geldi kızım içinde ben birileri mutlaka yardım eder düşüncesi ile kabul etmiştim ama yanılmışım şimdi 15 gün sonra son kişiye gidecez sizce gitmelimiyim gitmesem kötü ben olacam ama gitsem de yüzlerine nasıl bakıcam

Gezmeyi sevdiğiniz için böyle bir gün sırasına girdi iseniz insanlar yardım eder nasıl olsa diye düşünmeyeceksiniz.Kendi keyfiniz için yaptığınız bir gezme ise bir günde yorgunluğunu çekeceksiniz tabii.
Kayınvalidenize kızınızı götürüp 1 saat sizde kalsın benim işlerim var dememişken,veya görümcenize yardıma ihtiyacım var mutfakta dememişken insanlar yardım etmedi diye dertlenmenizde ayrı bir tuhaf.

Peki sen onlara giderken anlamadın mı kızının böyle bir sıra için arada kalacağını.
Giderken iyi hoş sıra sana gelince keşke oluyor...
Ufak çocuğun varsa hiç girmeyeydin.
Neyse mesele o değil.
Asıl meseleye gelirsem...
Sana yardım etmiyorlarsa sende etmeyeceksin.
Bunun çözümü bu...

Sıra ne demek ya?
Sıra gecesi var ya onun gibi bişimi :42:
Sıra günü heralde demi.

Peki sen onlara giderken anlamadın mı kızının böyle bir sıra için arada kalacağını.
Giderken iyi hoş sıra sana gelince keşke oluyor...
Ufak çocuğun varsa hiç girmeyeydin.
Neyse mesele o değil.
Asıl meseleye gelirsem...
Sana yardım etmiyorlarsa sende etmeyeceksin.
Bunun çözümü bu...

Sıra ne demek ya?
Sıra gecesi var ya onun gibi bişimi :42:
Sıra günü heralde demi.

Sıra demekle aslında hani bazı hanımlar gün yapar ya onuda çekilişle belirler bu ay şuna gidilsin diye benim çevremde de yapanlar var akraba günü tarzında 15 günde yada ayda bir kere yapıyorlar çoluk çocuk bütün akraba toplanıyorlar bunuda çekilişle belirler hangi gün kime gidilsin diye konu sahibi arkadaşım madem çocugunuz küçük çocgunuz büyüyünceye kadar gün işlerine girmeyin

aynı mevzuyu eskiden , akrabalarım bana yapardı sinr olurdum. hem akrabam hem arkadaşım olanlar vardı mesela. kalabalıktı onlar. boy boy 3 kız. hepside hamarat. bize gelince ben bişi demeden hemen yardım ederlerdi. ben beklemem yardım. hatta kendi işimi kendim yapmayı daha çok severim.

ben onlara gidincede zaten onlar kalabalık dye, bide bilmediğim düzende iş yapmak zor gelir yapmazdım. kasıtlı değil ama. onlarda hemen bunun lafını yapardı.

belki görümcenizde kendi işini yapmayı sevenlerdendir. belki oda sizden yardım beklemiordu. ve aynı şekilde başka evde iş yapmayı sevmior olabilir. bana göre normal bi durum

Yardımcı olmadan ve küçük çocukla,7 kişiyi ağırlamak kolay değil.
Ben olsam böyle bir güne katılmazdım.
Ama madem artık katıldın,son kişiye de nezaketen gitmen gerekir.
Bir sonraki tura girmezsin olur biter.
Küçük çocukla zor oluyor,her zaman katılamayabilirim,beni sıraya almayın ama müsait olursam arada gelirim dersin.

Misafir varken mutfağa kapanmayı anlamıyorum yalnız.Bulaşıklar,misafir gidince yıkanabilir.
Mutfağa her gelen tabağın anında yıkanması şart değil.
Misafirin yanında bulunmak daha önemli.

Sen görümcene gittiğinde gönüllü olmuşsun,kendini mecbur hissetmişsin.
Görümcen,mutfak-tabak olayını senin kadar umursamıyordur belki.

Ben niye üstüme alınayım ki , ilahi
Sanki sizinle sıraya girenler arasındayım da

Biri sordu diye siz de aman vah tüh benim kayınvalidem mi öğlene kadar yatar sonra kendi evini aklar paklar, çocuğumu sadece sever bakmaz der yaka silkerseniz, biri sordu diye dedim diye de sıvışamazsınız..

Kadın istediği kadar uyur, kendi evini de paklar.. O yaşa rağmen aman kimse bana yardım etmiyo diye ağlamıyor oturupta.. Kimseye de minnet etmiyor ne güzel..

Konu dışına çıkmayı ne çok seviyorsunuz bak hâlâ üstüne aliniyorsun ben o arkadaşa cevap verdim birşeyden de sıvıstıgim yok sizinle muatap olmamak için usulca yolumdan çelik dedim ama kaynana kılıklı gibi laf sokmaya devam ediyorsun ins. Allah sana da benim ki gibi bir kaynana verir hani çok sevdin ya

Yardımcı olmadan ve küçük çocukla,7 kişiyi ağırlamak kolay değil.
Ben olsam böyle bir güne katılmazdım.
Ama madem artık katıldın,son kişiye de nezaketen gitmen gerekir.
Bir sonraki tura girmezsin olur biter.
Küçük çocukla zor oluyor,her zaman katılamayabilirim,beni sıraya almayın ama müsait olursam arada gelirim dersin.

Misafir varken mutfağa kapanmayı anlamıyorum yalnız.Bulaşıklar,misafir gidince yıkanabilir.
Mutfağa her gelen tabağın anında yıkanması şart değil.
Misafirin yanında bulunmak daha önemli.

Sen görümcene gittiğinde gönüllü olmuşsun,kendini mecbur hissetmişsin.
Görümcen,mutfak-tabak olayını senin kadar umursamıyordur belki.

Evet haklısınızda mutfağı temizledim de zaten akşam olmuştu namaz kılıyorlar di ve teyzemiz kılmıyordu sen git topla dedi zaten yabancı değil diye saf gibi gittim ama sonra laf söylüyorlar

Son düzenleme:
Back
X