görüncemın oğlu kızımi dövüyo

benim yeğenim de 5,5 yaşlarında sürekli dövüyo vuruyo filan babasıyla küçükken güreş yaparlardı bi de sürekli ben10 filan izliyo şiddet bağımlısı oldu çocuk ama ablam ceza veriyor mesela eğer birine vurduysa zarar verdiyse o gün ona çikolata almıyor tatlı bir şey vermiyor ve ben10 açmıyor robotlarını kaldırıyor vermiyor filan yani yapma demekle olmaz o ayrıca yeğenim psikoloğa da gidiyor.

bir tanıdığımın 4 yaşındaki oğlu,yeni doğmuş kardeşini boğmaya çalışırken ailesi farketmiş.yani çocuğun kimin çocuğu olduğu değil,yapısıyla alakalı,kıskançlıkla alakalı.

çocuklarda bu tür davranışların birçok nedeni olabilir
- kıskançlıktan yapıyordur, bebek olduğu için önceden ona olan büyüklerin ilgisi, şimdi bebeğinizde yoğunlaşmıştır.
-çocuk şiddet içerikli çizgi filmlerden/ programlardan/belki de aile içinde şiddete tanık olduğu için hoşlanmadığı birşey olunca, verilecek tepkinin şiddet olduğunu sanıyor olabilir.
- kızınıza vurduktan sonra size bakıp gülmesi; sizi sevmediği veya sizi kızdırmaktan keyif aldığı anlamına gelebilir.

fırsat buldukça, kızınız için; sen abisin, o senin kardeşin, birlikte güzel oynamalısınız vb cümleler ile çocuğunuz ile kuzeninin(görümcenizin oğlunun) bağını güçlendirmeye çalışın. kızınız için su getirmesini rica edin, 'teşekkürler abisi, kızıma su getirdin, aferin ' vb cümleler ile takdir edin. kızınızla ilgili olumlu davranışlar gerçekleştirmesini sağlayın, yaptıkça 'aferin ' ile ödüllendirin. kızınızla güzel güzel oynadığı her gün için bir sticker yapıştırın odasında bir yere(kırtasiyelerde bu tür çıkartmalar çok var, sevdiği bir kahramanın alabilirsiniz). bu tür küçük ödüller ile çocuklar çok şey öğrenebiliyor.

bir daha kızınıza vurduğunu gördüğünüzde, onun hizasına eğilin, ciddi bir ses tonuyla, bir daha ...' e vurmanı istemiyorum, onunla oynamana izin vermem vb şeyler söyleyebilirsiniz. çocuğa karşı siz de silkme, vurma vb şeyler kesinlikle yapmayın.

görümceniz, oğluna bu tür davranışları yapmaması gerektiğini öğretememiş maalesef ama siz davranışının yanlışlığı üstünde durun. tekrar vurursa, oynamalarına vs izin vermeyin. kızınızı alıp evinize gidersiniz. çocuğa karşı da mesafeli durursunuz.

hangi durumlarda daha çok, kızınızı itip kaktığına dikkat edin. bence kızınızdan ziyade, başka bir kişiye/duruma tepkisini, kızınıza yöneltiyor.

kardeşler arasında bile bu tip itip kakmalar oluyor, olayı çok büyütmeden kontrol altına alın. görümceniz de çocuğu şiddet içerikli şeylerden uzak tutsun bi zahmet.

çocuklar ile ilgili güzel şarkılar, oyunlar bulun, kısa hikaye kitapları bulun... görümcenizin oğlu yanında, kızınızla bunlarla ilgilenin. oyun şeklinde olunca o da katılmak ister, onu da alıp beraber öğretirsiniz. bu şekilde, birlikte güzel vakit geçirtebilecek şeyler bulmaya çalışın, kızınızı daha çok sevmeye başlar.

mümkünse, görümceniz oğlunu bir anaokuluna göndersin, çocuk daha uyumlu olur, saldırganlığı azalır.

bunları sağlayabilirseniz, birlikte güzel vakit geçirirler, siz de aile içi ilişkileri bozmadan istediğiniz gibi gidip gelirsiniz...

bir de görümcenize söyleyin, 'oğlum yapma demek yetmiyor'.
daha kararlı bir şekilde yapmasını engellemeli, yanlış davranışlar sergilemekle, sevdiği şeyler arasında seçim yaptırsın. bugün ...(kızınız)' a vurursa, yarın Ali ile oynayamazsın, gibi... çocuk ikisinden birini tercih edecek, ve vurursa kesinlikle o gün Ali ile oynayamayacak. her ısrar ettiğinde, annesi; .... 'a vurduğun için oynayamazsın diyecek...
bu tarz seçimler yaptırmalı...

görümceniz eğer ciddiye almazsa bunu, bir süreliğine, çocukların aynı ortamda olmamasına dikkat edeceksiniz...

kararlı ve doğru cümleler ile yaklaşırsanız, bir süre sonra çözüme ulaşırsınız...

1 Yaşında bile değilmiş çocuğunuz. Daha bebek yani.
Ben kuzenimi boğmaya öldürmeye çalışan bir çocukmuşum. Uzak tutun bebeğinizi o evden o çocuktan. Tavrınızı koyun.
Burada suç tabi ki o çocukta değil. Annesi nasıl yetiştirmişse öyle gider.

Kusura bakma ama o döverken sen veya eşin ne yapıyo insan çocuğuna sahip çıkar. Çocuğunuz hemen oldu herhalde ki değerini pek bilmiyosunuz

sizi de anneniz öyle mi yetiştirmiş:26:

Çok sinir olurum bir misafirliğe gidilince ya da gelinince çocuğuna söz geçiremeyen annelere... çocuğa düzgün bir dille anlatmadıkları için kızınıza o hareketleri yapıyor, sadece oğlum yapma demek yeterli olmaz çocuğa birde neden yapmaması gerektiğini anlatmak gerekir.

böyle bir durum olduğunda
görümcenizin çocuğunu alın çocuğunuzla yan yana alın onların göz hizasına gelecek şekilde oturun ve güzeyce tatlı tatlı ama az biraz tehditkar konuşun
bak o kardeş siz kardeşsiniz beni çok seviyor o, bende seviyorum ama benim çocğumun canını acıtırsan üzülürüm küseriz, kötüler birini üzer, hem amcan görürsen sana çok kızabilir küsebilir gibi şeyler söyle
özellikle anneside şahit olsun bu duruma
annesine de örnek olursunuz belki oda yapma etme yi bırakır düzgün çocuğunu eğitir

benım ablamın oglu da kızımı dovmeye calısıyor.ama bir kere bile vuramadı.çünkü kucagımdan bırakmıyorum.vurmaya calısınca da sakınıyorum bi nevi engelliyorum.sizde böyle yapın yazık bebeğe,çok üzüldüm. korumak bu kadar zor mu?

Son düzenleme:
Olmuyo ışte bende o sinirle tokat atmak istiyorum ama sonra çocukla çocuk oldu diyecekler çocuk yüzünden aramız bozuldu diyecek ama ben az önce düşüncelerimi dile getirdim artık daha sert olacam

çimdiği büküver poposuna ya da çek kulağını ağlarsa ağşasın annesi kızarsada sen yapmadın ben yaptım 1 yaşındaki bebek dayak yemek zorunda mı dersin küsen küssün

herkes ayağını denk alsın oğlum yapma demek iyiniyet değil ne biçim anne o

bence bunu tatlı bir dille görümcene söyle kızın daha çok küçük ve bunları yaşamamalı valla yoksa ezdimi eziyorlar benimde eltimin kızı öyleydi 1 oldu 2 oldu ya sabır dedim 3.de eltimin kızına iyi bir fırça çektim 10 yaşında kız sen 4 yaşındaki çocuğa bir şey anlatamazsın bunu görümcenle konuş canım oda birşey demiyorsa gitme benim çocuğumdan daha kıymetli değiller.

Allah allah, görümcen yani annesi bir şey yapamayacaksa salsınlar o çocuğun ipini gitsin madem. İflah olmaz. Ben olsam görüşmez kızımı da yollamazdım yanlarına, hiç bir şey kızımdan önemli olamaz. Ne hatır ne surat!

Bu Durumu Eşine anlatmalısın Kusura bakma ama Görümcen de az değil yani benim çocuğum kardeşimin çocuğuna vursa Çeker konuşur uyarırım dinlemiyorsa cezalandırırım çocuğum yapma demekle olmaz Çok Sinir bozucu bir durum.. Eline 2 adet Çikolata veya kek şeker gibi Gıdalar alarak gidersen aslında iyi olur Görümcenin çocuğuna bak kardeşin sana gelirken şeker aldı kek aldı diye ılıman yapabilirsin diye düşünüyorum Ama Görümcene çok Kızdım..!!!

annesi varken bi bebege nasil vurulabilirki
beraber oynarken yapsa ( sizinkinin ya$i buyuk olsa yani ) elinizden pek bi$ey gelmez derim ama bu durumda gorumceniz kadar sizinde payiniz var
benim çocuklarim 4 ve 2.5 ya$larindalar
oynuyolarda vuruyolarda, kuçukken engelliyordum ama $u an elimden bi$ey gelmiyor,yapma etmeden gerçekten anlamiyolar
ama kom$umu kizi kiizmla ya$it , her gordugunde aglatiyordu, bigun annesi yokken çimdikledim bi daha yaparsan çok fena olur dedim , artik kizimin yanina gelince bana bakiyo onca , annesi de yapma etme diyordu senin gorumce gibi
gorumceyin oglu annesini dinlemeyebilir, anneyle butun gun yuz goz oluyolar çunku, benim çocuklr kolay kolay dinlemiyo valla beni , ama sen yada dayisi di$ini gosterse ( dövün demiyorum ,bazen sert bi baki$ yeter ) bu kadar sorun olmaz , bu çocuk buyyunce napacaksiniz, illa beraber oynayacaklar bi sene sonra , kuyruk gibi dibinde biraz zor gezersiniz

Son düzenleme:
senden ve görümcenden başka kimse görmüyor mu bu kadar dövme olayını? kayınvaliden kocan kayınpederin görümcenin kocası vs vs..kimse oğlanı uyarmıyor mu? bu kısım çok ilginçç..

tamam 4 yaşında olan da çocuk ama anlayacak yaşta artık..
bilinçsizce vurmuyordur ya oyun olarak ya da kıskançlık olarak vuruyordur..

mutlaka birisinin oğlanı net bir dille sürekli uyarması lazım.haklısın.

Ben de eskiden yaramaz çocuklara sinirlenirdim. Şimdi yanlarında olup da formaliteden "ay oğlum, yapma, etme" diye mıymıylanan annelerine ifrit oluyorum. K.çlarına çimdiği ya da tokadı hakedenler onlar. Küçük çocuğun canı yanıyor orda, dövenin anasının tuzu kuru. yesin çimdiği de anlasın can acısını.

anne değilim, hatta anne olma isteğim bile hiç yok..
ama benim bebeğim olsa, değil görümcemin çocuğu, annem babam bile ona bir şey yapsa, bağırsa, teline zarar gelse, herhalde ortalığı yıkardım.

çocuk deyip geçilmez, olur mu öyle şey, bunu söyleyen insana direk deli misin derim, 4 yaşında bu, başında annesi var..
sizde haklıyken haksız duruma düşmekten falan bahsetmişsiniz, bebeğiniz acı çekiyor belki, zarar görüyor belli ki.. düşülecek durum mu kalmış?
yazık ya, koruyamıyor musunuz? korumak sadece kucağından indirmemekle de olmaz, lafınızı söyleyeceksiniz, görümcenize sert tavır alacaksınız, gerekirse o 4 yaşındaki çocuğu da bir güzel korkutacaksınız.

olacak iş değil

benim kızım 28 aylık, eltimin kızı6 yaşında geçen sene her gördüğü yerde itekliyodu anasının da umurunda değildi.
önce uyardım sen ablasın dedim anlamadı.
en son yine düşürmeye çalıştı tuttum kolundan çektim hemen bir daha yaparsan ben de seni düşürürüm ağlayamazsın bile ne ayıp ya dedim.
eltim de bana söyleniyo çocukla çocuk oluyosun diye.
bir de onu benzettim sen müdahale etmediğin için ben yaptım, kendi çocuğuna yapılınca mı aklın başına geldi bir daha yaparsa daha beterini yaparım ya terbiyesini ver yoksa ben veririm dedim gözlerimi belertip:))
çıktım ordan dayanamadım kaynımı aradım böyle böyle oldu haberin olsun sana nasıl anlatır bilmiyorum ama durum bu dedim.
ben seni biliyorum burup dururken yapmazsın bir sebebi vardır dedi
normalde çok hanımefendiyim hiç bozmam kendimi ama böylesine hanımefendi davranmak yaramıyo..
ondan beri görüşmüyoruz isabet de oldu çocuğumdan değerli mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…