Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yani,kardeş kardeşe de ne şiddetler yaşanıyor.bu çocuklar kardeş olsa annesi büyüğü dövecek mi,çimdirecek mi:44:farklı düşünen bir benim galiba...
sizin çocuklarınız okul öncesi dönemde, hiç mi başka çocuklarla birbirini hırpalamadı? kardeşlerinin canını yakmadı? ben mi hep denk geldim böyle örneklere?
o kadar çok şahit oldum ki, çocuklar annesi istediğini yapmayınca, annesine bile tekmeyi,tokadı yapıştırıyor. bunu acımasızlığından ya da kötülüğünden yapmıyor, öfkesini yanlış şekilde dışarı vurduğundan yapıyor.
burada, diğer çocuk da 4 yaşında. 1-2 yaşında melek oluyorlar da, 4 yaşında birden herşeyi amaçlı yapan birine mi dönüşüyor?
burada 4 yaşında olan da çocuk. çocuktan çok ailesinin yaklaşımında bir sorun var.
çocuğum olunca, bu tür şiddet eğilimli bir çocuk olmaması için elimden geleni yaparım ancak yine de olursa, diğer çocukları kendi çocuğumdan korumaya çalıştığım kadar, çocuğumu annelerinden de korumam gerekecek heralde...
çocuklar, içindeki enerjiyi, duygusal travmaları çok farklı şekilde ortaya koyabiliyor, bazen bu yol şiddet de olabilir. şiddete, şiddetle karşılık vererek, çocuğa şiddetin 'normal ve uygulanabilir' bir şey olduğunu öğretmekten başka bir şeye yaramaz.
1 yaşında bir çocuğun canının yakılması elbette çok kötü bir şey ancak burada 4 yaşında olan da bir çocuk. büyüklerin dikkatli olması gerekiyor...
yani,kardeş kardeşe de ne şiddetler yaşanıyor.bu çocuklar kardeş olsa annesi büyüğü dövecek mi,çimdirecek mi:44:
zaten kızımın yanından hiç ayrılmıyorum bu olanlarin hepsi yanımda oluyo kızsam görüncem sen kızıyorsun diye böyle yapıyo diyo e ne yapayım aferin gel öpeyim mi diyim çocuktur yapar boş ver diyolar insanın yüreği dayanmıyo ya kızım da gerçekten ben den çok o çocuğu sever gördüğü gibi alkış çalar.benim zaten kızdığım çocuktan çok görüncem yeri geldimi kendisini sinirlendirdimi hem bağırıyo hem dövüyo ben dövsun demiyorum ama daha sert bir dille yada ceza vererek ikaz edebilir ama nerde
benim 1 yasinda yegenim var 5 aylik kizim var. yegenim kizimin yanina geldiginde biz gösteriyoruz ay cici bebek diye seviyoruz oda bizden gödügünü yapiyor. vurmaya calistigi zaman dikkatini baska yere cekip cici bebek falan diye söylüyoruz oda seviyor. smdi kizimi görünce biz bisey yapmadan cici yapiyor.. ve asla yalniz birakmiyoruz cocuklari..sende yalniz birakma hata yakinina gelmesine izin verme ve konusmaya calis cocukla. ne kadar fayda verecek bilmiyorum annesi dövüyor sende konussan.. yani bisey degismeyecek cocukta anne farkli davranmadigi sürece.. görümcen geldigi zaman kayianangile cok durma orda..
zaten kızımın yanından hiç ayrılmıyorum bu olanlarin hepsi yanımda oluyo kızsam görüncem sen kızıyorsun diye böyle yapıyo diyo e ne yapayım aferin gel öpeyim mi diyim çocuktur yapar boş ver diyolar insanın yüreği dayanmıyo ya kızım da gerçekten ben den çok o çocuğu sever gördüğü gibi alkış çalar.benim zaten kızdığım çocuktan çok görüncem yeri geldimi kendisini sinirlendirdimi hem bağırıyo hem dövüyo ben dövsun demiyorum ama daha sert bir dille yada ceza vererek ikaz edebilir ama nerde