Gösteris meraklisi insanlar hakkinda neler düsünüyorsunuz...

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.382
26.105
598
Gerek normal hayatta gerekse sanalda etrafimizda cokca gösteris meraklisi insan var,
birsey alirsin önce marka sorar,yeni birsey alir sana nasil duyurup nasil hava atacagini sasirir,
sevgilisi veya esiyle cok mutlu oldugunu insanlarin yuzune sokmaya calisir,ornegin yine sosyal medyada,
yan yana olduklari halde ordan cilvelesmeler ve ilani ask edenler var,gittikleri her yeri bildiren,
ne yediyse yayinlayan akliniza gelebilecek hersey yani..Insan mutluysa kendini ilgilendirir baskalarina duyurmanin amaci ne ? bu insanlar hakkinda neler dusunuyorsunuz,
bu gosteris merakinin sebebi ne olabilir sizce ? Ve merak ediyorum bu sosyal medya olmasa bu insanlar havalarini nerde atacaklar acaba

İnsanların her yaptığını gösteriş meraklısı diye etiketlemek yanlış bi düşünce bence. Ben facebookta'ki arkadaşlarım için hiç böyle düşünmedim. İsteyen istediği yeri etiketler, istediği yemeğin fotoğrafını koyar. Beğenmiyorsan ve arkasından konuşup da hala fotoğraflarına bakıyosan sorunun kimde olduğunu tekrar gözden geçirmek lazım.

Şöyle desen anlarım; her şeyi marka tutkunu haline getirip, marka olmayınca küçümseyen, insanları markalara göre ayıran, iletişimini markacılık üstünden sürdüren insanlar hakkında gösteriş meraklısı olduklarını düşünüyorum vs.. Ve bundan ben de rahatsız olduğumu gönül rahatlığıyla söylerim.. Markayla insanlık çok uç noktada, hatta birbirleriyle örtüşmeyen kavramlar.

Çoğu zaman düşünüyorum, mutlu olmayan insanlara mı garip geliyo bunlar? Benim eşimle çekindiğim fotoyu illa gözüne sokmak için koymuyorum ki ben, benim ailem var, eşim dostum var, görüşemediğimiz için fotoğraflara bakmakla yetiniyoruz. Bunun görgüsüzlükle ne alakası var hala anlamlandıramıyorum. Ve sanırım düşüncemde giderek haklılaşıyorum.

Hayır yani, çok rahatsız olduysan arkadaşlık listesinden çıkarmak zor bişey değil ki, hipokrat yemini etmedik sonuçta birbirimizi eklerken? Bu tarz olunca arkadan konuşmuşluktan başka bir kategoriye girmiyor benim için. Kıskanç, mutsuz insanların her zaman yaptığı şey

kuzum stresten ve polemıkten uzak dur, senı bılen zaten bılıyor kendını anlatma bosunaaaaaaaa

Bacim niye bu kadar celallendin anlamadim sanki sana hitaben yazmisim konuyu sana oyle geliyorsa banada boyle geliyor,
o zaman sende karsidakini etiketliyorsun mutsuz kiskanc diye bu ne kadar dogru...
ve ben sadece cevremde rastliyorum merak ettim sordum o kadar kimseyi etiketledigim filan yok istemesem elbetteki silerim,
Sen cevrende rastlamamis olabilirsin ama ben rastliyorum ve normal bir resim koyanla gosteris icin koyani ayrit edebiliyorum canim,
gorusmedigin akrabalarin senin yuzunu merak eder ne yedigini nerde ne yaptigini degil dimi
sadece toplumunda dusuncesini merak ediyorum o kadar konuyuda polemik olsun diye acmadim...
ve bitek sosyal medyada degil cevredede rastliyoruz onlari nasil silecez arkadas listesinden :)
kuzum stresten ve polemıkten uzak dur, senı bılen zaten bılıyor kendını anlatma bosunaaaaaaaa
Kimse kendini anlat demedi zaten fikir alinmak icin acilmis konu niye uzerine alindi anlamadim...

Son düzenleme:
Ben sosyal paylaşım sitelerini bilmiyorum da. Hani böyle otururken falan, bişeyin fiyatını sormamız için takla atan insanları anlayamıyorum.
Ay alışverişe çıktım, bu saati aldım, işte aay yaa bi saat bu kadar mı olur, ay öyle dediler ay böyle ne kadar pahalılaşmış da falan filan, resmen ne kadar ya dememizi bekliyorlar.. Onlara sinir oluyorum.

Celallenmedim ki ne münasebet. Yazı dilinden olsa gerek, malum mimiklerimiz görülmüyor :44:

Ama sen demiyosun ki baştan, gösteriş için konulmuş bi foto olduğu belli diye. O halde tabi ki haklılık payın var..
Yakın çevrenden de sil gitsin, ben öyle yapıyorum valla. 3 günlük dünyada kim ne demiş diye düşünürsek biz nası yaşıcaz anacım

Ne bilem öyle bi yazmissinki sanki konuyu sana yazmisim sasirdim birden
Eksik yazmisim demekki,yoksa normal resim bende koyuyorum esimle niye koymayayim..
pek umrumda degiller aslinda ama merak ettim baskalarininda varmi etrafinda boyleleri ne dusunuluyor...

dimi yeni birsey alir evirir cevirir sana yeni mi aldin diye sorman icin
alisverise herkes gidiyor ama kimse gelip su magazadan aldim demez heralde sorulmadan,
ama direk x ten kot aldim y den sunu aldim..

Son düzenleme:

Yanlış anlaşılmasın, sadece düşüncem öyle. Yoksa ben sürekli sırıtan bi insanım

Herkes fikrini söyleyecek, kimse bu konu bana yazıldı diye üstüne almaz ki:26:

Ben gösteriş yapmaya çalışan insanların gerçekten hayatlarından memnun olduklarını düşünmüyorum. Çünkü seninde dediğin gibi, zaten mutlu olsalardı böyle bir şeye gerek duymazlardı.
Onaylanma ve takdir görme ihtiyacından kaynaklanıyor sanırım.
Misal, benim bi arkadaşım var ve konuştuğu biri vardı. Çocuğa olmayan şeyler söylemiş, annem yağlı boya sanatlarıyla uğraşıyor, babam müzisyen vs.
Sürekli bi yerlerden ödüller aldığını söylemiş. Dedim neden yaptın bunu? Cevap veremedi. :44:
Mesela bir keresinde kahve içmeye çağırdı gittim, o sırada da sevgilim beni onda biliyor.
Sosyal sitede bizi dışarıda bi mekanda etiketlemiş benim haberim bile yok, sevgilim mesajlar yağdırıyor nerdesin sen bunlar ne diye
Çok zor durumda kalmıştım açıklayana kadar.

Annemler gün yaparlar, içlerinden iki bayan var ki herşeyi ballandıra ballandıra anlatırlar
Bir gün konuşmalara şahit oldum. Giyim markalarından açıldı konu, " ay dıdıdıdı markadan şunu aldım ay bi görsen düşer bayılırsın o kadar güzel " dedi Sonra durumu öyle bi abarttı ki kalkıp kazağındaki etiketi gösteriyor yanındakine, senin kazağın markası ne ona bakyım diyor ben şok, böyle kaldım bu kadar da olmaz ki dedim. Sonra giderlerken kapıdaki süse bakıp "aa ben bunun boncuk işlemelisini aldım şu kadar para saydım " falan dedi. Böyle insanlar da var.

Bu arada iyi ki açmışsın konuyu içimi döktüm resmen

Yuh diyorum arkadaşına, ayıkla pirincin taşını..
Kadınların da maşallahı var, etiketini göstermiş..Talimatlarını da saymıştır kesin bi ara

Hoşlanmam böyle şeylerden ne yazık ki 8 yıldır da böyle bi arkadaşa sahibim.En son yaşananlardan sonra mesafemi koydum gerçi.Benim dediğim kişiyi her akşam subaylar, doktorlar istemeye geliyodu tabi yalan olduğu ortaya çıkıyodu bi şekilde Çok konuşan insanları oldum olası sevmiyorum zaten 'çok laf yalansız olmaz' derler inanırım Kendini kanıtlama ihtiyacı duyuyor bu tip kişiler, kompleksli insanlar..

sosyal medya yokken komsuluk ve akraba ılıskılerı bunların en uygun ortamlarıydı ama gunumuzde sosyal medyayla bunu daha da hızlandırmış durumdalar :) ben tamamennn acizlik ve görgüsüzlüge baglıyorum :) sonucta yaptıgın bıseylerı bırılerının gözune sokarak ınandırma cabasının nedenı bu olsa gerek....allah akıl fıkır versınnnn ınsanlaraa :)

Yanlış anlaşılmasın, sadece düşüncem öyle. Yoksa ben sürekli sırıtan bi insanım

Herkes fikrini söyleyecek, kimse bu konu bana yazıldı diye üstüne almaz ki:26:

Tabi canim herkes fikrini soyleyebilir... yorumun sanki ben sana yazmisim sende bana yazmissin gibi oldu
smiley eksikliginden sanirim

biz onlara kısaca gösteriş budalası diyoruz canımm :)) kız sosyal paylaşım sitelerindede aynı fotodan 10.15 tane koyaanlara kıl

oluyorumya sagdan soldan heryerden çekıyor hemen nereye gitse bıldırım yapıyor sanki fanları var çokkkkkkkkkk merak edıyorlar..... valla gözlerim bozuluyor bölelerini görünce sılıyorum zatenn 5 tl ye aldıgını 20 tl dıyenler var bırde çok para demek kalıte demekya genel olarak hayatnın her dönemınde insanlarda olur mutlak bir marka taakıntısı ister 15 yaşında istersen 20.30 ama

bir dönemleinde oluyor işte mesela mavi takıntıları olanlar var....bende onlara dellenıyorum bılmıyorlarkı kumaşları 1 mt si 4 euro

nun bıle altına indi adamlar markayı bozdular en yakınlarımdada var bu malesef

AMIN canim... evet kisa adi bu heralde görgüsüzlük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…