Ben gösteriş yapmaya çalışan insanların gerçekten hayatlarından memnun olduklarını düşünmüyorum. Çünkü seninde dediğin gibi, zaten mutlu olsalardı böyle bir şeye gerek duymazlardı.
Onaylanma ve takdir görme ihtiyacından kaynaklanıyor sanırım.
Misal, benim bi arkadaşım var ve konuştuğu biri vardı. Çocuğa olmayan şeyler söylemiş, annem yağlı boya sanatlarıyla uğraşıyor, babam müzisyen vs.
Sürekli bi yerlerden ödüller aldığını söylemiş. Dedim neden yaptın bunu? Cevap veremedi. :44:
Mesela bir keresinde kahve içmeye çağırdı gittim, o sırada da sevgilim beni onda biliyor.
Sosyal sitede bizi dışarıda bi mekanda etiketlemiş benim haberim bile yok, sevgilim mesajlar yağdırıyor nerdesin sen bunlar ne diye
Çok zor durumda kalmıştım açıklayana kadar.
Annemler gün yaparlar, içlerinden iki bayan var ki herşeyi ballandıra ballandıra anlatırlar
Bir gün konuşmalara şahit oldum. Giyim markalarından açıldı konu, " ay dıdıdıdı markadan şunu aldım ay bi görsen düşer bayılırsın o kadar güzel " dediSonra durumu öyle bi abarttı ki kalkıp kazağındaki etiketi gösteriyor yanındakine, senin kazağın markası ne ona bakyım diyor ben şok, böyle kaldım bu kadar da olmaz ki dedim. Sonra giderlerken kapıdaki süse bakıp "aa ben bunun boncuk işlemelisini aldım şu kadar para saydım " falan dedi. Böyle insanlar da var.
Bu arada iyi ki açmışsın konuyu içimi döktüm resmen
Hoşlanmam böyle şeylerden ne yazık ki 8 yıldır da böyle bi arkadaşa sahibim.En son yaşananlardan sonra mesafemi koydum gerçi.Benim dediğim kişiyi her akşam subaylar, doktorlar istemeye geliyodu tabi yalan olduğu ortaya çıkıyodu bi şekildeÇok konuşan insanları oldum olası sevmiyorum zaten 'çok laf yalansız olmaz' derler inanırım Kendini kanıtlama ihtiyacı duyuyor bu tip kişiler, kompleksli insanlar..
sosyal medya yokken komsuluk ve akraba ılıskılerı bunların en uygun ortamlarıydı ama gunumuzde sosyal medyayla bunu daha da hızlandırmış durumdalar :) ben tamamennn acizlik ve görgüsüzlüge baglıyorum :) sonucta yaptıgın bıseylerı bırılerının gözune sokarak ınandırma cabasının nedenı bu olsa gerek....allah akıl fıkır versınnnn ınsanlaraa :)
biz onlara kısaca gösteriş budalası diyoruz canımm :)) kız sosyal paylaşım sitelerindede aynı fotodan 10.15 tane koyaanlara kıl
oluyorumya sagdan soldan heryerden çekıyor hemen nereye gitse bıldırım yapıyor sanki fanları var çokkkkkkkkkk merak edıyorlar..... valla gözlerim bozuluyor bölelerini görünce sılıyorum zatenn5 tl ye aldıgını 20 tl dıyenler var bırde çok para demek kalıte demekya genel olarak hayatnın her dönemınde insanlarda olur mutlak bir marka taakıntısı ister 15 yaşında istersen 20.30 ama
bir dönemleinde oluyor işte mesela mavi takıntıları olanlar var....bende onlara dellenıyorum bılmıyorlarkı kumaşları 1 mt si 4 euro
nun bıle altına indi adamlar markayı bozdular en yakınlarımdada var bu malesef
dertliymissin bayagi...
Verdigin ornekler guzel...
Bende bazen bi yerdeyken etikliyorum mesela kendimi,
ama onlardaki gorgusuzluge yetisemem ben
Tuhaf olan, olmadıkları yerde varmış gibi göstermek
Mesela kadın dedi ki " ay gelmeden 5 çeşit yemek yaptım akşama. Kızartma yaptım 4 çeşit. Tatlım da hazır"
Diğerleri de diyor pek hamaratsın he falan
1 saat sonra kızı geldi oraya, anne okuldan geldim insan yemek yapardı ya dedi. Herkes böyle
Bişi diyemedi konuyu değiştirdi hemen.
Anneme dedim nasıl çekiyorsun bu muhabbetleri. Hiç çekilcek gibi değil
Tivim insanların içini dökecekleri bir konu açmışsın valla bende dertliyim bu konuda.
7 yıldır bir arkaqdaşım var.Allahım abartısız ya kızıma şu oyuncağı tam 50 tl ye aldım.Oğluma şu kaykayı tam 90 tl ye aldım.Kız bakma sen bugün taze fasulye ile geçiştiriyorum bu akşamı yoksa etsiz tavuksuz günümüz geçmez bizim.Bak kocam her akşam tatlısız çerezsiz gelmez.Allah belamı versin şuna o kadar para saydım arkadaşa hediye ettim.Biz her hafta köyde kuzu keseriz ordan burdan almam.
Hakikaten öyle durumu yani varlıklı.Ama kilodan göbekten giydikleri artık sıradan.Benimde durumumu biliyor ne gerek var ki gözüme gözüme sokmaya.Bana ne zaman para verecek olsa(yemek falan yapıyorum)çıkarım ya 100 tl ya 200 tl veririr bozuk yok canım der.Üstünede eşim bu ay 900 tl verdi bişeyede karışmadım ama yetmedi 200 tl daha aldım der.Yıllık vergi matrahını gördüğümde zatenböyle oldum.Ama bunları ben değil herkese yapıyor.Ne yapacağım iyi deyip geçiyorum.
Birde kuzenim var eşi ile öyleler.Allahım bir mayo gösterecekk ya 20 tane resim ordan burdan bir sırıtmış bir yan bakmış bir bilmem ne yapmış.Yağlarını aldırmış şimdi ha bire minicik şortlar askılı badilerle facelerde boy gösterip gittiğibarın mekanların resimlerini paylaşıyor.Ben bunlara anlam veremiyorum.Hani yapılan ne kldar doğru ki.Helede evli bir kadının ınternet gibi ortamlarda bariz çıplak resimlerini koymasına,eşi ile duştan çıkıp sarmaş dolaş yada ıslak saçlarla resim koymasına içtiği alkollü içeceklerin mekanların resimlerini paylaşmasına hiç anlam veremedim,verebileceğimi de sanmıyorum.
Sanırım bizde sorun var tivim.
Onlardan birtanede bende var abartısız hergun çocuğu okula yollayınca bende alır soluğu ay bi kahve içmeye geldim.Sonra hergün şöyle planlar anlatır burdan spora gidicem,ahmetle bulusup kahve içicez (liseden okul arkadaşları saydığı erkekler) mehmetle buluşacağız yemek yıycez,falanla bakırköye alışverişe gideceğiz ay evde oturup apartmandakilerimi çekeceğim benim çevrem var vs vs. sanki nereye gideceksin diyen varsonra buna bir telefon gelir apartmandaki komşusundan ay napayım taksimde ahmetle buluştum geziyorum kızım evimi bekleyeceğim ben şokta tabiki. hergün biryerde etiketli gez yavrum hayata bidahamı geleceksin derken acaba kimin evinde oturuyosun şimdi diye düşünmektende kendimi alıkoyamıyorum
amaaaannn neler varmış ya Hu.
Bacim niye bu kadar celallendin anlamadim sanki sana hitaben yazmisim konuyu sana oyle geliyorsa banada boyle geliyor,
o zaman sende karsidakini etiketliyorsun mutsuz kiskanc diye bu ne kadar dogru...
ve ben sadece cevremde rastliyorum merak ettim sordum o kadar kimseyi etiketledigim filan yok istemesem elbetteki silerim,
Sen cevrende rastlamamis olabilirsin ama ben rastliyorum ve normal bir resim koyanla gosteris icin koyani ayrit edebiliyorum canim,
gorusmedigin akrabalarin senin yuzunu merak eder ne yedigini nerde ne yaptigini degil dimi
sadece toplumunda dusuncesini merak ediyorum o kadar konuyuda polemik olsun diye acmadim...
ve bitek sosyal medyada degil cevredede rastliyoruz onlari nasil silecez arkadas listesinden :)
Kimse kendini anlat demedi zaten fikir alinmak icin acilmis konu niye uzerine alindi anlamadim...
Ben yedigi ictigi seylerin fotograflarini gosteren, evine aldigi malin fiyatlarini altina yazan, kazandigi paranin bile nakit paralar olarak fotografini cekip sosyal paylasim sitesine koyan, evlerine gittiginde teker teker yatak odasi cekmecelerini, dolaplarini acip bak bak su su markadir, fiyati budur diyen, oturdugu siteyi bak havuzlu, bak fitness salonlu, ucreti bu kadardir vs diye anlatan ve daha benim hayal sinirlarimi zorlayacak kadar gosteris meraklisi insanlar taniyorum.Yoksa tatile gitmis de fotografini gostermis, ne varmis ki onda ya, guzel birsey o :)
Bana gore bu sonradan gormeliktir, gormemisliktir, israrla birseyler ispat etme cabasidir. Tabii bana dert olmuyor bunlar, tam tersine gulumseme nedeni, ama madem konusu acilmis, bakin da esas gormemislik nedir gorun dedim.Ben tabii o kadar gosterise gulup geciyorum, cidden komik duruyor cunku. Biraz da zavalli bir durum. Bunlari dinlerken de he he diyerekten gulumseyerek dinliyorum, hatta "aa, oyle mi" falan filan diyerek gaz veriyorum, birak ucsun biraz daha diyorum Ne biliyim pek ciddiye alinacak seyler degil bunlar, gulerim gecerim.
sorma bacım tek başına beni hayattan soğuttu kadın daha neler neler var anlatsam kafayı sıyırırız hepberaber allah korusun
ben fotoğraf çekmeyi çok seviyorum ve çektiklerimi de face'de paylaşmayı seviyorum.her yerde,her gittiğim yerde çekerim.bu ara fırsat bulup paylaşamadım.yakında koyarım resimleri
benim hakkımda da bu tarz düşünenler var mı bilemeyeceğim,ama ben kimseyi takmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?