Gösteris meraklisi insanlar hakkinda neler düsünüyorsunuz...

Gösteriş meraklısı tipleri yanıma yaklaştırmazdım da bir ara nasıl olduysa öyle biriyle arkadaş olmuştum. Marka tutkusunu anlarım da her seferinde ne diye anlatırsın ki? Yok sıfır araba alacakmış, çok uygunmuş, 40 bin liraymış, rengi şöyle olsun diye daha çok para verecekmiş. Daha bir sürü şey vardı. Bendeki eşyaları beğenirdi, fiyat ve marka sorardı illa. Ben elbiseye şuna buna çok para harcamam, ama uyduruk da giyindiğimi düşünmüyorum. Pazardan aldıklarım olurdu, beş liraya aldım dediğimde konu orada kapanırdı, beğendiğine pişman olduğunu yüzünden okurdum. Hatta bir keresinde küpelerimi beğenmişti. Bayıldım nereden aldın X'ten mi dedi, yoo A101'den aldım deyince suratı bir değişmişti:))) Ucuzu beğenmez o:)))) Neyse ki artık çıkardım hayatımdan.

Son düzenleme:

Ben de bu konudan muzdaribim.Özellikle de kırmızı yaptığım cümleden.
Ya bir ara yeni birşey alıp giymekten çekinir oldum.
Ya yeni bişeyi geç benim 6 yıldır kullandığım bir tunik vardı.Onun bile fiyatını sordu nerden aldığımı sordu.
Ya öğrensen ne olacak 6 yıl önceki fiyatla şimdiki aynı mı
Arkadaşının üzerinde çok beğendiğin birşey olur.Fiyatını falan sorarsın da herşeyi sormak ne demek oluyor anlamıyorumki.
Bir de kendileri de yeni birşey aldı mı illa sorulacak.
Sormayınca hiç farketmedin mi yeni aldım yoksa yakışmamış mı gibi sorulara maruz kalıyorum.

Bir tanesi söyledi ama ben markasız birşey giyince kendimi kötü hissediyorum diye.
Bence bu bir kişilik bozukluğu.
Sanal veya gerçek hayattaki çevresindeki saygınlığını yerini bu şekilde korumaya çalışıyor.
Ve çevresindeki insanlara da bunu yapmaya çalışıyor.
Ben böyle düşünüyorum.
Böyle insanlar giderek de çoğalıyor.

Bir de pişti olmak diye birşey var ya.Aynı giysiyi başkasının üzerinde görüyor.
Allah etmesin o an başından kaynar sular dökülüyor sanki.
Hayır düğün falan olsa anlarım aynı giysi hoş olmayabilir.Öyle şeylerde insanlar daha şık daha dikkat çekici giyiyorlar haliyle aynı giysiyi başkasında görmek istemezsin.
Normal bir günde kampüste başka bir öğrencide görüyor.
Bi kez dayanamadım gören de sen her giysini özel tasarımcılarla tasarlayıp özel terzilere diktiriyosun da aynısını görmüşsün gibi dedim.Herkes aynı mağazalardan alışveriş yapıyor neticede.Denk gelmesi normal bir durum.
Birisi senin bir konu hakkında düşündüklerin gibi düşünse mutlu olursun aynı zevki paylaştığın için neden mutlu olmuyorsun dedim.
Hiç bir cevap vermedi bana

İnsanların mutluluğu beni de mutlu eder.benim kızdığım ,bunları eleştirip eline geçen ilk fırsatta kınadıklarını uygulayanlar.samimiyetsizler...😁

bence ağzı dolu cebi dolu üstü başı dolu ama beyni ve hayatı boş olan insanlar. ve hiç haz etmem. bugün sınava giderken bir bankta oturdum dınlendım kardesimle, erkek arkadasımı bekliyordum. önümüzden bir kadın gecti hemen yanda da cok mağdur ve üstü başı eski üskü olan bi yaşlı amca öylesine yorgun yatıyordu ki. benim içim acıdı. kadın ona öyle bir tiksintiyle baktı ki. ben utandım resmen

ALLAH HERKESE MERHAMET VERSIN INSALLAH(AMIN)

ben bu tür insanları hiç mi hiç anlamıyorum ki zaten ama bi yazı okudum psikolog ve bilim adamları sosyal paylaşım sitelerinin insanlara mutsuzluk depresiflik gibi duygular yaşatıyormuş arkadısının yer bildirimini arkadaş ortamını gidip gezebildiğini giyip cekildiğini yapamadığı için kıskanıp mtsuzluk yasadığını belirlemişler acıkcası bazen banada olmuyor değil öz eleşti yapmak lazım hani ama o marka olayı en uyuz olduğum sey alamayacak olan var sonucta cok yanlış bence

Canim Markaya Hic onem vermiyorum...Benimde su marka kiyafetim olsun dedigim olmamistir hic aksine ucuz giyinir cesit cesit alirim..
Marka diye o kadar para verecegime giderim cesit cesit alirim ömürlük almiyorum sirf desinler diyede giymem
Valla sosyal paylasim sitesi kimine mutsuzluk veriyorsa kimide ordan havasini atarak egosunu tatmin ediyor demekki..normal paylasim yapana birsey dedigim yok...

Canımcım anlatırken strese giriyorsun degilmi ben daha yeni yolcu ettim anlatacak çok şey var ama akama ancak ortalıgı toplarım

Giriyorum valla girmiyorum dersem yalan olur heleki bundan 13 yıl önceki hali ile şimdiki halini(son 2 yıldır) bir görmüş olsaydınız eminim siz bile strese girerdiniz

Marka dediğimiz nedir ki ucuzunu bulunca alırım beğendiğim birşey olursa ama pazarda da sık sık ucuz ve beğendiiğim şeyler olursa alırım.En son 3 tl ye tişört almıştımda onu bile nerden diye sorma ıhtıyacı doğdu oldu oysa ne markası basbayağı pazar malı işte evde günlük giyinmek için gayette güzel =)

Anamm anamm bugün geldi bize saat almış ne akdara aldım bir tahmin et dedi ne bilim dedim dayanamdım birde ablama aldım didi,sonramı sormadım kendi söyledi mutfagımda saate bakan hanım sürekli(mutfak keyfi yapıyorduk kahve içiyorduk,neden mutfakta agırladın kadını dimeyin)saatine baktı,sonra hadi markete gidelim dedi 1 kg kanat bize yeter ama azı bilmem deyip 2 kilo aldı domates seçmesini bilmem bana seçermisin didi
Allah allah ben niye çıktım ki yol demekten kendimi alamazken haydi şu markete girelim alacak birşeyler buluruz dediginde benim oglan park diyor deyince sıpa yaaa anne hayır market didi
Neye yanacagıma şaştım eşek sıpası hergün park diye zırlayan sen degilmiydin bugün ne degişti pehhhhh

Ama arkadaşım özünde iyi biraz bu huyu olmasa işte

Özlerindeki iyilikleri olmasa senelerce arkadaşımız olmazlardı ama sakin olan sinirlerimi onun garip hareketleriyle zıplatmaya başlayınca kendime telkınde bulunup bır sure görusmemeye çalışıyorum ben sadece =)

Birde son 1 senedir bende ona karşı aslında uygun olmayan bir davranışta bulunuyorum itiraf edip rahatlıycam ohhhh ben nezaman alışverış yapacak olsam her denediğime burun kıvırıp orasına burasına bahane bulan arkadaşım gidip aynından alıp ayşe fartma almıs hedıye dıyordu bende her avm ye gıdısımızde ki bu fazla olmaz ayy şuna bak nekadar güzel fiyatı düşerse alayım diye kıyafet bakınıyorum ertesi hafta üstnde sıkıntıya gerek yok çareyi bulduk

Nereden buluruz böyle arkadaşları bilmem,ayy birde onlar bizi anlatsa bizler nasılız acaba

tabiki sinir oluyorum.. kendilerini bir şey sanmalarından nefret ediyorum.. sürekli bi kendini ispat çabası, gösterişi beni sinir ediyor.. arkadaş olarak böle insanlardan uzak durmaya çalışıyorum fakat aile içindense mecburen görüşüyorum ama sinir ola ola

Bazı insanlar gösterişi severler.Her an gösterişli süslü giyinirler.Bu beni rahatsız etmiyor.Sonuçta kendini iyi hissediyorsa öyle giyinsin.
Zerre rahatsız olmam.
Ama bazıları her an soru yağmuruna tutuyo insanı ona gıcık oluyorum.
Ya da işte aldığı giydiği şeylerle gözünüze soka soka hava atmaya çalışıyor dikkat çekmeye çalışıyor.
Ben artık uzak duruyorum öyle insanlardan.
Ama aile içindeyse yapacak birşey yok :)

Nereden buluruz böyle arkadaşları bilmem,ayy birde onlar bizi anlatsa bizler nasılız acaba

Benim için içinden ne dediğinibilmiyorum ama dün aynen öglen bana gelip oturup otorup muhabbet arasında ayy bundan sonra böyle nerde sabah orda akşam hergün birisine gidcem günü kurtarmak lazım yani ben o günü kurtardıklarından biriyim demekki salağın önde gideniyim

komşum eşinin sevgililer gününde aldığı takı setini gösteriyo bana gümüş set . . ballandıra ballandıra

ayyyyyyyy çok güzel dimi kıymış paraya almış valla 300 ira vermiş

birkaç gün sonra yine beraberiz bu kez başka bir arkadaş daha var onada getirip gösteriyor:

nasıl güzelmi kıymış paraya almış valla buna tam 400lira vermiş

aradan bikaç ay geçti yine bahsini açtı gümüş takı setinin:kıymış paraya almış valla buna tam 500 lira vermiş

hayır çokta tın ne kadar verdiyse vermiş banane...
geçenlerde de yine aynı komşu

ayyy gittim kotondan 400 liralık alışveriş yaptım kocam hiiiiç bişey demez

bikaç gün sonra:gittim kotondan 500 liralık alışveriş yaptım(aynı günün yani daha önce 400 liralık yaptığı alışverisi kastediyor burda)
kocam hiç bişey demez
bikaç günsonra fiyat 700e kadar çıktı

hep böyledir yani
onun kocası kıyar paraya alır çok cömerttir(çünkü kadının maaş kartı adamda zaten)

neyse yaaaaaa amaaaaaan banane he der geçerim offfffffff yazarken bile daraldım

Son düzenleme:
Ben kendi adıma söyleyeyim, abartı ve gösterişten gerçekten hoşlanmıyorum. Çok dikkat çekmeden yaşamak ve mütevazi olmak güzel bir huy bence.

Ben de seninle aynı fikirdeyim, şimdi silemeyeceğim sevdiğim bir insan facebookta pazar kahvaltısında sucuk yemiş, sucukların fotoğrafını çekmiş. Ya gece gece nasıl canım istedi görünce dedim ki içimden durumu olmayan ne yapıyordur. Mesela hamile olsaydım o an bitmiştim :) hadiii git biyerden sucuk bulsunlar gece gece pişireyim. hahaha Yani çok canı isteyen bir blog açar, hem yemeğinin fotoğrafını koyar hem tarifini falan, biz de gerekirse bakarız değil mi bazı hareketler kusura bakmasınlar ama görgüsüzlük kategorisine giriyor artık.

Şimdi gösterişin diğer unsuruna gelirse hayatımda yine silemeyeceğim bir insan var, yaptığı fiilleri okadar abartılı cümlelerle yazıyor ki, araya küfürler katarak falan artık iğreniyorum bazen batıyor direk. Ama ona da diyemiyorum ki ya kardeşim o kelimeleri kullanmasan diye hemen alınganlık yapar çünkü. Yani normal bir fiili öyle bir abartılı cümlelerle anlatıyor ki inanamazsın. Sanki sopayla dürtüyor seni o kelimeler okadar itici.

Mesela teknik terim kullanım o konuyu bildiğini anlatmaya çalışan mı dersin, bilmediği konularda sırf ilgilenmiyo demesinler diye yorum yapanlar mı dersin her çeşit mümkün...

ee şimdi arkadaşın birinin dediği gibi "beğenmiyorsan silersin" o herzaman öyle olmuyor işte bazen de kıymet verdiğin bir insan öyle davranır ve senin öğüdüne alınganlık yapabiliyor. En iyisi görmemeye çalışmak ve iletileri ayarlardan daha kısıtlı yapmak sanırım.
Ben o yemek paylaşan arkadaşıma mecburen yaptım. Canım çok istiyordu napayım yani gece gece kek mi yapayım şimdi? Öbür abartılı konuşan akrabamın da iletilerini kısıtladım.

fikrim budur :))

Her görüşmemiz bir felaket yeminle geçenlerde benim servisten telefonumu almaya gittik 2 kez servise vermiştim eve geldıgımde calısmıyordu hala dedımkı surda oturalım bıkac arama yapayım kapanırsa yıne eve dönmeden gerı vereyım simitçiye oturduk baktım herşey normal eve dönduk akşam face açtım bır bakayım ki arkadaş simitçide oturduğumuz saatte çok lüks sandığı bir mekanda kahve içip pasta yıyormuş tabi ben yine şokşokşok anlamadığımda olmadığımız yerde olmuş gibi olmanın faydası ne

hahahhahahahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…