Götürmem gereken altınlar

Altın uçtu. Bir gram olanlardan takın.
O da 500 e yakın sonuçta.
Her çocuğu olana yakın arkadaşa çocuk adedi kadar altın takarsak ohooo.
Bence en güzeli kaliteli kıyafet hediyesi.
Kıyafet hediyesi çok saçma.
Onu annesi kendi seçmeli .belki giydirmeyecek çocuğuna

İşte bu

Sadece altinlami hediye oluyor. Baska guzel şeylerde var.
Mesela ben arkadaşım doğum yaptığında bir sepet hazirlamisdim icine cocuk bezleri bir kac kiyafet kucuk bir ayakkabi oñlük vs bebek ihtiyaçları olan şeyler koymustum guzel de paketlemisdim kurdelelemistim kucuk tatlış bir pastayla beraber gitmistim. Bunlar daha şık ve guzel bence.

Illa altin sart degil bebege ozenli bir hediye oyuncak vs olabilir ben 21 numara ilk adim ayakkabisi egitici oyuncak yada 1 yas yagmurluk - mont seciyorum ve hep kullanirken gordum hosuma gidiyor
Illa altinsa gr
Ama cogunlukla o altinlar bebege gitmez

Arkadasiniz buyutmuyor hep eksigini takmiş size.
Yerinizde olsam ceyrek takmayi bile dusunmezdim. Sizin yarima karsilik ceyrek takmiş zaten.

Bu hesaplara girmeyi sevmem o yuzden kimsenin cocuguna vs boyle dogumdu, digum gunuydu altinli hediyeler takmadim vermedim. Sadece dugunlerde takmisimdir.

Biz de yakin tarihlerde doğum yapacak arkadaşlarımızla anlaşıp hiçbişe almamıştık birbirimize biz mi garibiz anlamadım ki...

Ben taksam o bana aynısını getirecek döngüsüne girmek istemedik, ihtiyacı olabileceğini düşündüğümüz ufak bir şeyi hamileyken ihtiyaç karşılamak niyetine alıyoruz... eli boş gitmemek için belki evine bir tatli belki hastaneye bir çiçek o kadar... canım arkadaşlarım ya ❤

1. arkadaş için çeyrek yeterli.
2. arkadaşınız sizin düğününüzde size ayrıca takı taktı mı ? ona göre cevap vericem

Kıyafet hediyesi çok saçma.
Onu annesi kendi seçmeli .belki giydirmeyecek çocuğuna
Bilmem bence saçma değil.
Belki de ben annenin çocuklarına giydirdigi tarzda almaya gayret ettiğim içindir.
Yani komşu bebeğine de gidip altın takamam ki.
Begenmiyorsa da değişim fişi içinde gider değiştirir.
Pazardan tezgahtan alıp goturmuyorum sonuçta.

Bence e bebekten hediye çeki götürün kendi alsın o çeke.ne istiyosa

Bizde o bileklik aile büyükleri tarafından extradan alınır, altından ayrı verilir. Mesela benim koza 40uçurmaya götürdüğümde hediye edilmişti. Her ilde adetler farklı, burada gösterişe çok önem verilir. Ben her türlü hediye alırken hep insanların işine yarayacak şeyler almak için çaba gösteriyorum.

1. arkadaş için çeyrek yeterli.
2. arkadaşınız sizin düğününüzde size ayrıca takı taktı mı ? ona göre cevap vericem
O bekardı o sıra ailece yarım taktılar sanırım, doğum yaptığımda da ailece yarım taktılar

O bekardı o sıra ailece yarım taktılar sanırım, doğum yaptığımda da ailece yarım taktılar

yani bizde evlenen kişi altınları kendisi aldıysa, ailelere verilmediyse, kendisinden sonra evlenenlere takısını kendi takıyor. anne babalar gidip ya takmıyor birşey yada küçük birşey takıyor.
o nedenle sordum.
isterseniz sadece bebeğine çeyrek götürün.

Çeyrek yeterli

Eskiden takardık ama şimdi fazla bile

Geçen eşim bir düğüne gitti çeyrek taksam mı demiştim iyi ki takmamışım dedi aile bireyleri ancak taktılar dış kapının mandalı gösteriş yapıyor derlerdi diye düşündüm dedi

Çeyrek dahi çok

Eltime yarım taktım çeyrek fiyatına hastane çıkışı aldım o bize çeyrek getirdi durumu vs olmadığından değil

Valla kusura bakmayında sizinki hediyeleşmeden çok altın savaşlarına dönmüş..
Yok ya böyle yazılınca sadece altından bahsedildiği için öyle gelmiş olabilir ama bu yazdıklarım 7yıl içinde olan şeyler.

Evet ben de piyasadan uzağım, avam bir hareket yapmak istemem, o nedenle karar veremedim

gram takar geçerim zaten zaman tasarruf devri ki zamanında siz arkadaşınıza fazla fazla takmışınız ... biraz kendinizi düşünün bence altın çok pahalı gerçi maddi durumunu bilemem ama mesela benim kuzenim evlenecek kardeş gibi büyüdük ama takacağım çeyrek altın fazlası beni yorar , ailem zaten ayrıyeten takacak takısını.

nolur benim çocukluk arkadaşım olun :))) bence gayet yeterli taktıklarınız ben zamanında herkesin herşeyine katılırdım. para altın hep taktım ama ben evlenince çoğu gelmedi bile hediye de göndermedi. bende artık kim bana ne taktıysa aynısını yapıyorum.

Bi 35 seneye ihtiyacımız var sizinle :) şaka bir yana nefret ederim öyle insanlardan. Zaten hediyesini yapacak olan düğün, mesafe gözetmeden yapıyor. Bir altın için kafamı eğemem. İnsanlar 1000kişilil düğün yapıyorşar altın sevdasına kendilerine sıra gelince yoklar ortalıkta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…