- 17 Ocak 2020
- 28.144
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.898
- 598
Kıyafet hediyesi çok saçma.Altın uçtu. Bir gram olanlardan takın.
O da 500 e yakın sonuçta.
Her çocuğu olana yakın arkadaşa çocuk adedi kadar altın takarsak ohooo.
Bence en güzeli kaliteli kıyafet hediyesi.
İşte buArkadasınız hep bır tık asagıda takmıs, sızın taktıgınızın degerınde degıl, bence siz gram takıp gecın, ıkıncı bebelere varı yoğu takmayı anlayamıyorum cunku pıyasa da malum yanı
Şimdi siz söyleyince baktım gerçekten bilezik tamdan ucuzmuş. Ben de arkadaşım hep büyütüyor düşünüyordum. Tamdan çeyreğe geçmek çok azmış gibi geliyor. Ama paramı saçmak istemiyorum, bana göre haddinden fazla hediye vermek de görgüsüzlük öyle olsun da istemiyorum.
Bilmem bence saçma değil.Kıyafet hediyesi çok saçma.
Onu annesi kendi seçmeli .belki giydirmeyecek çocuğuna
Bence e bebekten hediye çeki götürün kendi alsın o çeke.ne istiyosaBilmem bence saçma değil.
Belki de ben annenin çocuklarına giydirdigi tarzda almaya gayret ettiğim içindir.
Yani komşu bebeğine de gidip altın takamam ki.
Begenmiyorsa da değişim fişi içinde gider değiştirir.
Pazardan tezgahtan alıp goturmuyorum sonuçta.
Bizde o bileklik aile büyükleri tarafından extradan alınır, altından ayrı verilir. Mesela benim koza 40uçurmaya götürdüğümde hediye edilmişti. Her ilde adetler farklı, burada gösterişe çok önem verilir. Ben her türlü hediye alırken hep insanların işine yarayacak şeyler almak için çaba gösteriyorum.Bu bonkorluk cimrilik meselesi değil ki, bebeğe isimli künye vermek adettendir. Aile de bir zahmet ihtiyaçtan bozdurmasin,o bebeğin hediyesi yani... Benim bildiğim , aile büyükleri bebeğe isimli bileklik verir,onlar da bozdurulmaz,çocuğa hatıra kalır. Bizim de otuz yıllık künyemiz duruyor. Ha ne işimize yarıyor bilmiyroum :)) ama bence gayet güzel bir hediye.
Diğer konuda da tam altın ne yaa? Sizin o tam altınlar yarım altinlar aldığınız zamanda onlar alınabilir şeylerdi. Bugünkü gibi düğünde takmalik yarım gram 22 ayar altınlar satılmadığı zamanlardaydi. Yani büyük konuşmayayim ama hiç bir kuvvet bana elalemin bebeğine 3.300 liralık tam altın taktiramaz. Bunu nasıl normal karşılarsiniz??
Alın çeyrek, geçsin gitsin:)
Hiç derdine de düşmeyin yaa,gayet normal bence.
O bekardı o sıra ailece yarım taktılar sanırım, doğum yaptığımda da ailece yarım taktılar1. arkadaş için çeyrek yeterli.
2. arkadaşınız sizin düğününüzde size ayrıca takı taktı mı ? ona göre cevap vericem
O bekardı o sıra ailece yarım taktılar sanırım, doğum yaptığımda da ailece yarım taktılar
Yok ya böyle yazılınca sadece altından bahsedildiği için öyle gelmiş olabilir ama bu yazdıklarım 7yıl içinde olan şeyler.Valla kusura bakmayında sizinki hediyeleşmeden çok altın savaşlarına dönmüş..
Evet ben de piyasadan uzağım, avam bir hareket yapmak istemem, o nedenle karar veremedimÇeyrek yeterli
Eskiden takardık ama şimdi fazla bile
Geçen eşim bir düğüne gitti çeyrek taksam mı demiştim iyi ki takmamışım dedi aile bireyleri ancak taktılar dış kapının mandalı gösteriş yapıyor derlerdi diye düşündüm dedi
gram takar geçerim zaten zaman tasarruf devri ki zamanında siz arkadaşınıza fazla fazla takmışınız ... biraz kendinizi düşünün bence altın çok pahalı gerçi maddi durumunu bilemem ama mesela benim kuzenim evlenecek kardeş gibi büyüdük ama takacağım çeyrek altın fazlası beni yorar , ailem zaten ayrıyeten takacak takısını.Merhaba,
bu minvalde bir başlık görünce ben de size danışayım dedim:
1. Çocukluk arkadaşımın ikinci bebeği oldu. Bebek 7 aylık oldu ben daha hediyesini veremedim. İlk çocuklarda ben ona tam altın takmıştım, o benimkinde bebek bileziği takmıştı. Sonra çocukarın doğum günlernde ben yarım altın hediye etmiştim, o çeyrek vermişti. Şimdi 2 numaralı bebek için çeyrek takmak çok az gibi geliyor. Hatta yarım bile mi az? Ama tam altında 3000küsur lira o da görgüsüzlük olmaz mı?
2. Evlenen ve çocugu olan bir tanıdığımıza şu ana kadar hiç altın takmadım. Bebeğe yarım takayım, hem düğün hem bebeğin çeyreğini birleştirmiş olayım diye düşündüm. Annem düğüne ne gerek var, bizim düğünde taktığımızı senin için de saysınlar, o kadar para verme dedi. Onların aile büyükleri bonkör değildir, babanesi bile bebeğe isimli hediye bilekliği takmış, oğlumun ihtyacı olur paraya cevirebileceği birşer olsun dememiş, ben mi fazla düşünceli davranıyorum ihtiyaçları olur diye. Onlara da çeyrek mi taksam, 2gr mı taksam yoksa ilk aklımdaki yarımı mı yaksam?
nolur benim çocukluk arkadaşım olun :))) bence gayet yeterli taktıklarınız ben zamanında herkesin herşeyine katılırdım. para altın hep taktım ama ben evlenince çoğu gelmedi bile hediye de göndermedi. bende artık kim bana ne taktıysa aynısını yapıyorum.Merhaba,
bu minvalde bir başlık görünce ben de size danışayım dedim:
1. Çocukluk arkadaşımın ikinci bebeği oldu. Bebek 7 aylık oldu ben daha hediyesini veremedim. İlk çocuklarda ben ona tam altın takmıştım, o benimkinde bebek bileziği takmıştı. Sonra çocukarın doğum günlernde ben yarım altın hediye etmiştim, o çeyrek vermişti. Şimdi 2 numaralı bebek için çeyrek takmak çok az gibi geliyor. Hatta yarım bile mi az? Ama tam altında 3000küsur lira o da görgüsüzlük olmaz mı?
2. Evlenen ve çocugu olan bir tanıdığımıza şu ana kadar hiç altın takmadım. Bebeğe yarım takayım, hem düğün hem bebeğin çeyreğini birleştirmiş olayım diye düşündüm. Annem düğüne ne gerek var, bizim düğünde taktığımızı senin için de saysınlar, o kadar para verme dedi. Onların aile büyükleri bonkör değildir, babanesi bile bebeğe isimli hediye bilekliği takmış, oğlumun ihtyacı olur paraya cevirebileceği birşer olsun dememiş, ben mi fazla düşünceli davranıyorum ihtiyaçları olur diye. Onlara da çeyrek mi taksam, 2gr mı taksam yoksa ilk aklımdaki yarımı mı yaksam?
Bi 35 seneye ihtiyacımız var sizinle :) şaka bir yana nefret ederim öyle insanlardan. Zaten hediyesini yapacak olan düğün, mesafe gözetmeden yapıyor. Bir altın için kafamı eğemem. İnsanlar 1000kişilil düğün yapıyorşar altın sevdasına kendilerine sıra gelince yoklar ortalıktanolur benim çocukluk arkadaşım olun :))) bence gayet yeterli taktıklarınız ben zamanında herkesin herşeyine katılırdım. para altın hep taktım ama ben evlenince çoğu gelmedi bile hediye de göndermedi. bende artık kim bana ne taktıysa aynısını yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?