Götürmem gereken altınlar

Tam altın nedir diye bir hayli düşündüm, biraz fakir çalışıyor kafam demek ki Arkadaşınız sizden bir tık aşağıda kalmış hep, şu an sizin çeyrek takmanız daha uygun sanıyorum ki.
Peki ben de bir şey sorsam olur mu konunuzu sabote etmek istemem.
Çok yakın bir akrabamız sanırım 2 yıllık evli. Biz onların nişan, düğün gibi organizasyonlarında oldukça üst perdeden hediyeler götürdük( bilezik vs). Ev aldılar ev hediyesi( nakit desteği) çocukları doğdu yine bol keseden takı, kıyafet, çocuklarının doğum gününe hediye... Elbet karşılık beklemedim ama bu süreçte tırnak ucu kadar bir hediye görmedik, benim de çocuklarım var, en azından doğum günlerinde olsun ufacık bir hediye alınamaz mıydı? Ben olsam ezilirim çünkü karşılık veremedim hiç diye. Şimdi ikinciye hamile, eşim yine altın takarız kıyafetlerini alırız diyor ama hiç içimden gelmiyor benim. Hayrat mı var burda diyesim geliyor ama eşimin akrabası olduğu için kararı elbet ona bırakacağım. Siz ne dersiniz bu konuda? Benim hiç altın takasım yok işin aslı.

Çeyrekle beraber yanına hediye de alın (büyük çocuga)

Ben gelirim iyiyken bile hep çeyrek takardım
Geliri çok ii arklarım da hep çeyrek takardı.
Arkadasa cocuga tam çok değil mi? Kac Arkadasınız var?

Yapıp kesmek de hoş değil ama sizinkilere hiç bişey yapılmanışsa en azını yapın. Evlatsa bu da evlat insansa bu da insan.
Dediğiniz gibi Hiçbirsey olmasa bayram oluyor yapmak isteyen yapar yani

ben nikahla evlendim düğün yapmadım ama o düğün yapmadı nikah yaptı demişler arkamdan nikaha da çağırmama rağmen illa düğün yapmak zorunda mıyım anlamadım. ama bundan sonra böyle takana takarım

Yapıp kesmek de hoş değil ama sizinkilere hiç bişey yapılmanışsa en azını yapın. Evlatsa bu da evlat insansa bu da insan.
Dediğiniz gibi Hiçbirsey olmasa bayram oluyor yapmak isteyen yapar yani
Tabiki benim derdim doğum gününde getirip altın taksın falan asla değil. Ama ufacık bir oyuncak da alınmaz mı mesela, ben onun doğum gününe yine almışım. Elbet doğuma yine alırım ama eskisi gibi almayı düşünmüyorum. Teşekkürler yorum için.

Maddiyatınız neyi el veriyorsa onu takın.

Bana hediye getirmeyene ben de keserim hediye almayı. Yani aslında samimşyet işi bu, kişinin bana karşı samimi olduğunu hissediyorsam sorgulamam. Ama kimi insan hep ona yapılsın istiyor, kendisi hiç karşılık vermiyor, ben de kesiyorum o zaman. Misal gelinimiz ile aram çok iyidir ama 5 yıldır tek bir hediyesini görmedim, ben başta doğumgününde, yılbaşında alırken sonra bıraktım hediye almayı.

Neden bu kadar büyük hediyeler alıp veriyorsunuz ben onu anlamadım.
Arkadaşınızın çocuğunun doğum gününde yarım altın neden takılır ki.
Kardeşimin çocuğunun öğün gününde altın takmıyorum öyle doğum gününde altın takan da görmedim.
Doğum olur,düğün olur sünnet olur, mevlüt olur hadi neyse.
Ayrıca bende altın takma,bol bol hediyeli bı memleketin geliniyim.
Hani bizim buralarda altın takmak onemlidir diye doğum gününde yarım takmak diye bişey görmedim duymadım.
Hadi bide karşılığını verse neyse.
Madem karşılıklı hediye alıp veriyorsunuz yarına karşı yarım altın takılır.ceyrek değil.
Birbirinizle aşık atacağım diye boşuna uğraşmayın.
Elmas takmak nedir ya.
Hayır surda eşine hediye elmas alan yok.abartmissiniz.

Sizin arkadaşınız olasım geldi
İlk casede gram bile olur hep siz bi büyük yapmışsınız.
2. İçinse Valla bence çeyrek yeterli gibi ama siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…