• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göze local anestezi

muyko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
3
0
86
Eskişehir
hanımlar merhaba.ben göz kapağımdaki sarkmadan şikayetçiyim.bugün ameliyat için görüşmeye gittim.operasyon geçirmeyi çok istiyorum ancak göze yapılan anestezi iğnesi beni çok korkutuyor.dayanılmayacak düzeyde midir acısı mirmirmirmir

niye lokal ki? lokalde herseyi hissedersin aci olmaz ama nebilim o his herseyi görmek falan zaten stresli olan ameliyati daha stresli hala getirmezmi? bu benim sahsi düsüncem simdiden sana geçmis olsun canim...

hanımlar merhaba.ben göz kapağımdaki sarkmadan şikayetçiyim.bugün ameliyat için görüşmeye gittim.operasyon geçirmeyi çok istiyorum ancak göze yapılan anestezi iğnesi beni çok korkutuyor.dayanılmayacak düzeyde midir acısı mirmirmirmir

evet kesinlikle bende böyle düşünüorum ama doktorum öyle söyledi:((
Doktorun doğru söylemiş .Göz kapağı operasyonları muhakkak lokal anestezi ile yapılmalı .Çünkü bu operasyonda alıncak deri miktarını , doktor sana mimik hareketleri yaptırarak belirler.( örneğin gülümsetir ve katlanmanın miktarına bakar )
Oysa genel anestezide bu şansı yoktur.Alınacak milimetrik bir fazla deri bile , gözü yuvarlaklaştırır ve aşağı çektirir .Bu arada iğneden korkma , acıtmaz .Her güzelliğin bir bedeli olacak canım:))

Evet bende ileriki tarihde goz kapagi ameliyati yaptirmayi dusunuyorum, bende bir doktorla gorustum, oda bana operasyonun lokal anestezi ile oldugunu soyledi. muyko sen hangi doktora yaptirmayi dusunuyorsun?

muyko hiç acımıyormuş annem söyledi merak etme sen
lazerle mi kesicek gözkapagını? öyle ise daha iyi
çok geçmiş olsun

ben bi sitede izledim ameliyat nasil yapiliyor diye hastayi bayiltmadan yaptilar valla bunlari izleye izleye yakinda nesteri alip ameliyata bende baslicam okadar asina oldum:)))

ben özel bir göz merkezinde yaptırmayı düşünüyorum..yardımlarınız için çok teşekkür ederim :))

ben bi sitede izledim ameliyat nasil yapiliyor diye hastayi bayiltmadan yaptilar valla bunlari izleye izleye yakinda nesteri alip ameliyata bende baslicam okadar asina oldum:)))

nasıl izlediniz.ben pratisyen doktorum ve benim için bile zor diplomama duvarda asılı sadece.staj hariç çalışmadım . yanlış tercih yapmışım geç anladım

Ben 2 yıl kadar önce local anestezi ile katarakt ameliyatı oldum.
İğneden çok korkan bir insanım normalde ama o kadar da acımıyor.
Hani diş gibi düşünün, nasıl dolgu vs. yapılırken iğne yapılıyor aynı şey işte.
Zaten kıza zamanda uyuştuğu için bir acı hissetmiyor insan..Hatta göz olduğu için hiç birşey görmüyorsun bile..
Umarım faydam olmuştur, deneyimli biri olarak :)

Canim igneden once damla ile uyusturmalari lazim. Direk igneyle gozune dalacaklarini sanmiyorum:) bir kac yil once Lasik yaptirdim ve soyledigim gibi damla ile uyusturdular oncesinde..
Allah kolaylik versin, goz zor is :)

Merhaba,
Hemen hemen tüm göz cerrahileri lokal yapılır. Hastaların çogu o gün evine bile gönderilir. Çok basit olacaktır emin ol ve hiç bir şey hissetmeyeceksin :)

Back
X