• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gözlüklü gelin olur mu?

gözlüklü gelin olurmu itici gelir vs. ben bunlari cok yanlis buluyorum. Neden olmasinki, gözlükte aksesuar olarak görülebilir. Sonucta keyfinden takmaz zaten gözlük takan insan.
Lensde kullanmiyor yada kullanamiyorsa. Bence sade gelinlik olsa daha iyi olur cok fazla göze batmaz, söyle cercevesiz olanlari oluyor ya...

valla canım konu başlığını görünce 3 sene önceki halim geldi aklıma... bende gözlük kullanıyorum ve aynen bende düğün öncesi çok strezse girmiştim çevremdede hiç görmediğim için gözlüklü gelin, bana da çok garip olacakmışım hissi veriyordu o zamanlar...aslında hala bu düşüncedeyim yani bugün evlenecek olsam yine gözlüksüz bir gelin olurdum.... sorun ettiğim için o dönemde hep araştırdım bu lens olayını...ve lensi alır almaz dedimki, boşu boşuna bukadar zaman sorun etmişim kendime.... boşuna kafaya takmışım diye....canım bak eğer bu dünyada lens takamayacak tek insan varsa o benim derdim ve hala lens denilince bi irkilirim ama gerçekten gözlüklü bi gelin olmak istemediğim için çaresiz kabul ettim lens olayını.... düğün esnasında 2 gün lens taktım...hatta bu lensi baya bi takmayı öğrenemdim...satıcı bayana iflah getirdim saatlerce uğraştı öğretmek için....şapır şapır yaşlar aktı gözümden ama başardım sonunda...zaten bi kere bile takmayı bi becerdinmi ikinci çok kolay oluyor....çabuk tecrübe ediniyorsun....hatta son zamanlar aynaya bile bakmaya lüzum kalmadan takıp çaıkarabiliyordum.....cumartesi günü gecesinde kına gecem vardı ve ogün taktım...ertesi gün de gelin alma vardı birde o gün taktım.... yani hiç dert etme asla kullanmam falan da deme...bak bi dene çok rahat edeceksin...düğünden ertesi gün at çöpe gitsin..... :) düğün fotolarına baktıkça için ferahlasın, kafana takıntı kalması yerine....

bende lens kullanan biri olarak, mecburiyetten tabiki benimkisi hayata bakış açın değişecek. at gitsin gözlükleri

bende lens kullanan biri olarak, mecburiyetten tabiki benimkisi hayata bakış açın değişecek. at gitsin gözlükleri

aynen katılıyorum sana canım...gözlük kullanmayan kişiler bilemez zorluğunu ve taşımanın yükünü..dışardan bakan kişiler diyebilir aman nolcak gayet aksesuar işte ne güzel keşke bende taksam diye....aslaaa anlayamazlar zorluğunu...ama gözlüğü çıkarıp atınca lensi takınca hayata bakış açın gerçekten değişiyor.... kendine güvenin geliyor.... bende yakında allah izin verirse çizdirecem.... temelli kurtulacam inşallah.... yakında kardeşimin düğünü olacak yine hemen gidip lens alacağım... ne bileyim o kadar güzel kıyafetlerin içine giripte üzerine gözlük takmayı yakıştıramıyorum... haa tamam lens imkanı bulunmasa çaresiz takar insan elbette...ama artık dünya gelişti ve herşeye çözüm bulunuyor....lens imkanım varken neden kullanmayım....dışardan lens korkunç görünebilir ama eline alıp bi kere takmayı becerdinmi, of ya bukadar basitmiymiş diyorsun :)

bugun konuşurum inşaallah eger lensle de belli olmazsa kayma kullanabilirim tabii ama bu zamana kadar hiç bir doktor bana lens önermedi :( inşaallah söylediğiniz gibi olur tesekkurler

canım zaten hiç bir doktor lensi önermez ve tavsiye de etmez.... büdoktora danıştım ben hiç gerek yok sonuçta göze dokunuyor parmağın mikrop kapabilrsin diye geçiştirdi...arkadaşımada başka bi doktor takma demiş....zaten tavsiye etmezler...sen ısrarcı olduğun zaman lens hakkında bilgi verirler....ve dikkat et genelde göz doktorlarının çoğu gözlüklüdür.... neden...riske girmek istemiyorlar...sonuçta parmak değdiği için mikrop kapma durumu var evet...ama yeterince ellerin hijyenik olursa bi sakıncası yok zaten...bu konuda çok araştırma yaptım inat etttim gözlüklü bi gelin olmayacam diye ve başardım :) şimdi düğün fotolarıma baktıkça kendimi daha bi güzel hissediyorum...:)

Maddi olarak sorun olmayacaksa çizdir 1 saatte kurtul 15 gun önce arkadaşımın 5 numara olan gözleri 050 ye indi 1 saatte :)

çizdir demesi kolay ama kaç kişi kör olma noktasına geldi bundan da haberiniz var mı? gözlükten bi zamana kadar kurtulmuş olsa bile göz ışığa karşı çok hashaslaşıyor.

Ben de gözlük kullanan biri olarak yorum yapmak istedim.Öncelikle hayırlı,uğurlu olsun,inşallah çok mutlu olursun.

Bir kaç arkadaşın dediği gibi hiçbir dr lens takmaz ve gözünü çizdirmez.Bugüne kadar gittiğim hiçbir dr lens önermedi.Sadece daha gençken gözlükten çok sıkıldığım bir dönemde bir doktora çok ısrar ettim ve lens aldım.Günlük hayatta çok rahat kullansam da ne derslerde ne de herhangi bir şey okurken hiç rahat edemedim.Eğer okumayı ya da dantel örmeyi falan seven biriyseniz lens yeterli görüş rahatlığını sağlamaz.Gözlüğün görüşü her zaman daha iyidir.Şimdi bile özel günler haricinde pek lens kullanmam çünkü çok fazla okurum,örgü örerim.
Doktorların lens kullanmamasındaki en önemli sebep de bir arkadaşın belirttiği gibi korneanızı inceltecek olmasıdır.Aynen dediği gibi lazer yaptırma imkanınız kalmayabilir inceldikten sonra.Yani lens çok masum bir şey değildir.

Ayrıca konu sahibi de herhalde lensten haberdardır.Neden ısrarla sanki herkes göz doktoru gibi takamayacağını belirtmesine rağmen lens tak demiş,anlamak mümkün değil.Konuyu belli ki durum kendisine garip geldiği için,acaba destekleyen olur mu diye açmış,belki buradan alacağı fikirlerle kendini ikna etmek için.Ne çok seviyoruz kendi fikrimizi karşımızdakine kabul ettirmeyi...Böyle bir konuda bile alevlenmiş ortalık.

Lazer konusuna gelince liseden aynı yatakhaneyi paylaştığım dr arkadaşarım asla önermediler ve çok istiyorsan 40-45 inden sonra yaptır dediler.Kardeşim gibi olan bu doktorların bana garezleri yoktur, sanırım :)

Gözlüklü gelin tabii ki de olur,neden olmasın.Tavsiyem çerçevesiz ya da yarım çerçeveli modelleri seçmen.Zaten gelin olarak yeterince süslü olacağın için gözlüğünün de taşlı,abartılı olması fazla gelecektir diye düşünüyorum.

Mutluluklar :))

gözlüklü gelin mi olur ya :1:

lens kullan bence. denedin mi hiç. 4 sene kullandım ben, hiç zorluğu yok. bir kere taktın mı gerisi gelir.​

Ben de gözlük kullanıyorum uzun yıllardır.Üstelik numarası yüksek ve kullanmasam hemen başım ağrır.Ben düğün salonuna girerken çıkardım sadece.Onun dışında gelinliği giyip kuaförden dönerken evdeyken falan taktım hep.Düğün salonuna girerken çıkardım.Zorlanırım sanıyordum ama herşeyi net gördüm:)) Zaten zaman nasıl geçti anlamadım.Sen de öyle yap...

arkadaşlar yakında düğünüm var ve ben gözlük kullanıyorum düğümde de takacagım mecburen ben hiç gözlüklü gelin görmesem de :((
kendime yeni bir gözlük almak istiyorum bana fikir verebilir misiniz nasıl birşey almalıyım ki gelinlikle abes durmasın

neden gözlük takmak istiyorsunki lens kullan gözlük biraz fena olur sanki ona vereceğin parayı lense ver derim.

arkadaş lens kullanamadığını söylemiş ama bence düğünden bi kaç hafta önce alıp en azından alışmaya çalışsan en azından düğün gününü daha hoş geçirirsin. o kadar göz makyajı filan gözlükle gölgelenmesin canım

Herkes lens demiş bencede en uygunu ama farklı öneride bulunayım.Her gözde uygulanabilirmi bilmiyorum ama lazer yaptırmanı önerebilirim eşim çocukluğundan beri gözlük kullanıyordu. lazer ameliyatı oldu 5 sene önce benden net görüyor. Hiç sorun yaşamadı gözlerinde.Yanlız ameliyattan sonra gözleri 1 ay kırmızıydı. Gözlük modeli olarak fikir veremeyeceğim ama eminim gözlüklü de güzel bir gelin olabilirsin.

Son düzenleme:
eger hiç gözlüksüz görünmediysen insanlar bunuda garipseye bilir... daha çok dikkat de çekebilirsin güzelde olabilir....... ama lensi dememeni tasiye ederim doktorunada danış... evde bir iki hafta denersin... denemedim demesin hem..... etrafındakilerede göster danış..... renkli lensler bugulu bir bakışı var kayıyor zaten pek anlaşılacagını sanmıyorum....OLMASA TAK GÖZLÜKLERİ GİT........ kime neyi kandırıyoruz ki... bozuk işte.... (bu arada bende 6 numaramiyop, 2numara astimat) sana bir ömür boyu mutluluklar dilerim...... :)))))))

ayshaa süpersin,gösterdiğin fotolar gözlüklü gelinin ne kadar güzel, cool ve hatta isteğe göre marjinal olabileceğini ispat etmiş!çok hoşuma gitti...

Back
X