Gözü hep başkasının lokmasında tipleri ne yapmalı 🤔

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.375
5.394
723
Merhaba herkese,konu haset doyumsuz eşimin ailesi..Kısaca yazıyorum,eşim de ben de çalışıyoruz,öyle yüksek paralar almıyoruz almadık hiçbir zaman...Ben iki yıllık öğretmenim öncesinde öğrenciydim eşime evime hiç katkım yoktu,eşim de özel sektörde asgari ücretin azıcık üstünde bi maaş alıyor,eşimin akrabalarının çoğu tek çalışanla evi geçindiriyor,bu şu demek olur mu ki “mrs21 ile kocası beraber çalışıyor çok paraları vardır,ona yardım etsin buna yardım etsin,o evlendi katkıda bulunun,babana geldin 5 kilo et al gel”” gibi gibi gibi imalı çirkin laflar...Hepsinden net nefret ediyorum ! Çünkü çok zor günler yaşadım hiçbirinin katkısı olmadı bize ama gerginlik olmasın diye gülüp geçiyorum,siz olsanız ne yapardınız ??
Şunu da belirteyim misal evime geldiler yeni bişey mi almışım,görmezden gelirler hayırlı olsun demezler,arkamızdan şunu da almışlar bunu da almışlar demek ki çok paraları var diyorlar 😐😢

Yaptıkça yaptırmak isterler, 5 kilo değil 2 kilo et alın giderken, yardım 3 istiyorlarsa 1 ancak yapın o da söylenen söylene, hatta mümkünse hiç yapmayın çekirdek aile dışında

Ciddiye bile almam, duymamış gibi yaparım, güler geçerim, asla istediklerini yapmam ve beni germelerine de asla izin vermem. Şu dünyada hoşlanmadığınız insanların sizi mutsuz etmesine neden izin veresiniz ki? O güce sahip olacak kadar değerli değiller. Ben böyle düşünüyorum, çok da işime yarıyor. Yani akılları yerinde değil, yazık, ondan böyle saçmalıyorlar diye düşünün, bir nevi hastalık gibi... Bırakın sayıklasınlar, siz de nasıl istiyorsanız öyle davranmaya, yaşamaya devam edin.

benim eşimin de ailesi öyle idi. hatta bende üç kuruşluk altın, altın madeni muamelesi görüyordu.kocama gizli gizli söylenip o altınlar hep kayınpederin mülküne yatırım yapılacak yer aranıyordu. üstüne annen karışıyor deniyordu.onlara ait evde nasıl annemin dediği olacaksa.konusu ediliyordu kazandığım paranın altının nedense onların parası varken gözlerine az bende onlardakinden vaz olan gelir trilyon gibi görülüyordu..işin kötüsü kocamla sadece o altınlar yüzünden biz gibi görünmüşüz.aslında biz yokmuş ne koca ne kadın o altınlar varmış.kocamda kendi dahi vermeyip benden alıp ailesi dahil. herkese direk yada borç verme derdindeymiş

Bizde de aynı mesele farklı bir boyutta mevcut . Şöyle ki ben çalışıyordum arabam vardı . Nişanlandık eşim asker o sırada 1 sene ırakta görev yapıp geri dönmüştü. Evimizi aldık . Güneydoğu da görevliyiz evlendik işimi bıraktım istifa edip buraya yerleştik iş bulamadım tabiki . Olanlar da eğitim seviyemin altında günde 12 saat hafta sonu dahil ve asgari ücret. Evimizde kv oturuyor ihtiyacı olduğu için kendi evi kentsel dönüşüme girecek ( ama ne zaman belirsiz bence en az 5 sene daha bekleriz gibime geliyor ) biz burada 800 tl kira ve 2300 tl ev kredisi ödüyoruz. Eşim afrine gitti 5 ay İnan 1 kuruş para yemedim hiç abartmıyorum arabayı satıp üzerine ekledik değiştirdik. Şimdi yine 1 kuruş yemiyoruz düzgün kenara koyuyoruz ki gelecekte ne oluruz bilmiyoruz . Millet sürekli asker ya çok kazanıyor asker ya kazanıyor bu muhabbetteler. Görümcenin kocasının arkadaşları bile senin kaynın çok kazanıyordur diyorlarmış 😳 askere yakın bir meslek grubu adını vermeyeyim onlar bile bizim maaşımızın muhabbetini yapıyorlar .Büyük görümcemin kocası ile para mevzusu yüzünden küsüz. Allah’ın her günü eşimle konuşurlardı biz kavga edince bıcak gibi kesildi . Afrinde bile aramadı adam .

Ciddiye bile almam, duymamış gibi yaparım, güler geçerim, asla istediklerini yapmam ve beni germelerine de asla izin vermem. Şu dünyada hoşlanmadığınız insanların sizi mutsuz etmesine neden izin veresiniz ki? O güce sahip olacak kadar değerli değiller. Ben böyle düşünüyorum, çok da işime yarıyor. Yani akılları yerinde değil, yazık, ondan böyle saçmalıyorlar diye düşünün, bir nevi hastalık gibi... Bırakın sayıklasınlar, siz de nasıl istiyorsanız öyle davranmaya, yaşamaya devam edin.
Bilmiyorum,görmezden duymazdan gelmeyi bilmiyorum,beceremiyorum,yapım böyle sanırım,asla laf da sokamam ama kendimi yer bitiririm😥

Kv Kargo ile bize birşey yollayacaktı ortanca görümcemin kocası da kargoda çalışıyor ona vermiş. Oda bir müşteri üzerinden 5 tl ye personel olduğu için yollamış bize sağ olsun . Buraya kadar herşey normal ama insan 5 tl yi ödemez mi ya ben olsam utanır öderim 5 tl sadece . Ben onun evine giderken elim asla boş gitmem mutlaka markete girerim çocuğa birşeyler alırım tatlı alırım . Ama bakıyorum hepsi boş gibi . Artık 1 çöp almayacağım

Beraber çalışıyorsunuz diye kayınpederin evine giderken 5 kilo et almak zorunda mısın? 5 kilo et nedir? Uçmuşlar iyice.
Halbuki onların evlatlarına yapması lazım. Biz de öyle mesela. Kayınvalide kendi evine ne alırsa oğullarının evine de aynısından alır. Böyle yapan kayinvalideye ilerde durumumuz iyi olursa ( su an borç ödüyoruz) biz de tabi ki elimizden geleni yapacağız. Ama böyle tiplere bir bardak su bile vermem.

En çok yapan da öz be öz ablası ve ablasının eşi...hayır olsun diye bişey de yapmıyor değiliz,hatta en çok onlara yapmışlığımız var.
Tövbe tövbe. Enişte olacak şahıs gitsin iki işte çalışsın madem ya da karısını çalıştırsın
Erkek tarafi bulmuş yolunu. Çalışan gelin alsınlar kadıncağız kazansın ailecek yesinler.

Beraber çalışıyorsunuz diye kayınpederin evine giderken 5 kilo et almak zorunda mısın? 5 kilo et nedir? Uçmuşlar iyice.
Halbuki onların evlatlarına yapması lazım. Biz de öyle mesela. Kayınvalide kendi evine ne alırsa oğullarının evine de aynısından alır. Böyle yapan kayinvalideye ilerde durumumuz iyi olursa ( su an borç ödüyoruz) biz de tabi ki elimizden geleni yapacağız. Ama böyle tiplere bir bardak su bile vermem.
Kiz calismasa 5 kilo et isteyebilecekler miydi? Gelinin calismasini kendilerine cikar konusu yapmislar. Sanki kendileri okutup meslek sahibi yaptilar

Kiz calismasa 5 kilo et isteyebilecekler miydi? Gelinin calismasini kendilerine cikar konusu yapmislar. Sanki kendileri okutup meslek sahibi yaptilar
Off offf nasıl anlatılır bu taş kafalı insanlarla yarışamam laf Peşinde....onu biliyorum 🙈

Back
X