GÖZÜMDE BİTEN ANNEM..

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Merhaba arkadaşlar
Su an bu satırları ağlayarak yazıyorum.
O kadar üzgünüm ki...
Ben 19 yaşındayım. Başarılı olduğum halde liseye göndermediler. Açık lise okuyorum,kapalı bir ev kızıyım .
Mesele annem ...
Bu zamana kadar çayına kahvesine kadar ben yaptım, kardeşime bakıyorum. Temizlik desen öyle. 13 yaşında başlamıştım hizmetini görmeye. Ama Gelin görün ki annem en ufak birşey de herşeyi siliyor. En ufak birseyde hemen köpürüyor. Bu zamana kadar bir kere bile özür dilemedi. Hep ben vicdan yaptım. Annemdir onun gönlü benden razi olmazsa duam kabul olmaz dedim. Hep ben sirnastim , ben yanaştım. . . O bir kere bile adim atmadı. Kızım kusura bakma demedi. Daha nasıl yaranacaksak der ikide bir. Su an yine tartıştık ağlıyorum. Bana konuşmayalım dedi. Ya derdim o değil diyorum anlatıyorum hala yok kızım siz haklisiniz ben köpegim ben hayvanım ben neyim ki dedi. (Bu lafların hic birini demedim ona. Diyemem. )
Ben napiyim ablalarım artik yaşım büyüdü zoruma gidiyor. O kadar hizmetini görüp de en ufak birşey de hemen silinmek... benim annem boyle yapıyor sa el ne yapsın .

al karşına güzel güzel konuş..
annecıgım senınle bırseyler konusmak ıstıyorum,kavga ederek bıryere varamayız,ben anlatayım sen dinle,sonra sen anlat ben dinleyeyım de..
ben artık buyudum benım senden baska akıl alacagım,yol yordam ögrenecegım kimim var gel kavga etmeden güzel güzel konusalım de..
buna bişey demez bence..ve sen hemen anlatmaya baslama,önce annen konussun dinle,ama cevap vermek ıcın degil anlamak için dinle,akabinde soyledıklerıne göre şekıl alırsın rahatsız olduklarını dile getirisin tatlım..
her anne kız arasında çekişmeler olur normaldir ama önemli olan orta yolu bulabılmek

söylediklerine takılma.
ezberlenmiş sözler hemen hemen bütün annelerin dilinde buna benzer üste çıkma yorumları vardır.
sakin ve sabırla duymamış gibi yap.
senin sakinliğin onu yola getirir.
ilerde kendi dünyan olduğunda anlar kıymetini .

Yokluğunda anlayacak kıymetini...
Bence bir şekilde ev dışına kendinizi atın. Bu kesinlikle erken yaşta evlenerek olmasın ama. Çalışın, kursa gidin, başka şehre akrabalara gidin. Sizi özlesin. Varlığınızın kıymetini yokluğunuzla anlasın. Sonrası daha kolay olur diye düşünüyorum.

yahu 13 yaşındaki kızına evin işlerini yaptıran anne kusura bakmasın bazı şeyleri hakeder. bu kadar da olmayın ya. annenizin size hakkı tabi ki çok, ödenemez de anneniz de size güzel bir gelecek hazırlamak zorunda ama yapmamış, size bakmak bazı ihitiyaçlarınızı yerine getirmek zorunda ama biraz eksik yapmış sanırım, kardeşinize de anneniz bakacak siz değil. biraz hayatınıza sahip çıkın anneniz bile olsa dik durun. saygısızlık etmeyin ama 19 yaşında bir kızın bu dönemde eve kapatılıp evi çekip çevirmeye zorlanması hiç hoş değil. bir daha 19-20 olmayacaksınız. siz de kendi çocuklarınıza yapacaksınız bir şeyler ama annenize yapacaklarınızın bir sınırı var.

Ağlama, duyduklarını kafanda tekrarlayarak kendini doldurma...Duymamış gibi devam et hayatına. Saçmalamış işte, sen ne tersle ne gönlünü almaya çalış.

Kendi geleceğine odaklan. Başarılı ol. Burada bir sürü örneği var. KPSS falan neler yapıyor ablaların.

Sakın bir erkeği kurtuluş belleme. Sağlam bas yere.

Bence acik liseyi bitirip gizlice kpssye hazirlanip atanmayi dene. Seni liseye gondermeyen uniye de gondermez.

oku bence de.
kendini ispatladığında sana fazla müdehale edemez.
dışardan da harika bir bölüm okuyabilirsin.yeter ki kararlı ol.
sonrasında normal üniversiteye bile gidebilirsin.
unutma üzülmek yerine kendini güçlendirmeye odaklan.
sen istersen her şeyi yapabilirsin,unutma!

Annen şımarık anladığım kadarıyla, babana karşı da böyledir o, bi arkadaşımın annesi böyleydi yeter ki sussun diye her dediği yapılırdı çünkü rahat 5 saat aralıksız konuşurmuş istediği olmayınca, aynı senin annen gibi ben kimim ki ben itim köpeğim bit kadar değerim yok bla bla bla, 5 saatin 2 saatine şahit olmuşluğum var gerisini bilmiyorum bana 2 saat yetmisti

Çok doğru şeyler yazmışsınız. Ayrıca annelerin ileri görüşlü olması lazım, bir özür durumu olmadıkça bir insan liseyi açıktan okumamalı bence, annelerin eğitim konusunda destek olması gerekir, o ise aksine ev işlerini üstüne yüklemiş. Hele kardeşine baktıran anneleri hiç anlamıyorum, sen neycisin. Kime güvenerek doğurdun çocuğu. Bunu insana sorarlar.

Bazı annecikler (Her doğuran anne olmaz özür dilerim de) sanıyorlar ki sadece kendilerinin evlatları üzerinde hakları var. Oysa ki evlatların da anne-baba üzerinde pek çok hakkı var. Hele ki ergenlik çağında, hayatı sorguladığın bir dönemde, ne yapmaya çalışıyor annen? Kızını dövmeyen dizini döver misali, evin içinde sözleriyle, davranışlarıyla seni ezerek mi terbiye ediyor?

Canım, otur konuş. Bilmiyorum ki o senin annen, laftan ne kadar anladığını sen bilirsin. Ama hiçbir şey çözülmese bile, orası senin de evin. Aklıma ilk gelen uyarıyı yapmak istiyorum sadece: Kimle olursa olsun evlenip çıkıp gideyim kurtarayım kendimi bu muamelelerden sakın deme... Dışarıdan oku, diplomanı al. Bileziğini tak koluna önce.

neden herkes annen kızmış anlamadım ben anlattıklarında bişi görmüyorum olabilir bence sen evden bunalmışsın..annen inde sıkıntılı bi durumu olabilir.yaşanmışlığı var sonuçta kadın zor zamanlar mı geçirdi daha önce mesela ...yada
annen de menopoza falan girdiyse çok alıngan çok sinir li olabilir...bende kendi annemden biliyorum erkek kardeşimle bana neler etti neler ne desek alınıyodu birden parlıyordu ..şaka bile yapsak gerçek demişsiz gibi bize küsüyordu durup dururken sataşıyordu anlatamam yani bi gün erkek kardeşim anne ya sen kafayı yedin yada menopoza girdin.dedi bağırarak hemde
annem o günden sonra kendine biraz dikkat etmeye başladı sonra doktora falan götürdük şimdi çok iiyi maşalahh
o senin annen sizin kötü olmanızı istemez sanmıyorum ...

Annendir olur bazen aglayacak bisey yok :) cok gencsin ondan sanirim alinganligin.yapacagin sey cok basit.o sana kizinca ya sakaya vur ortami yumusat.ya da sus sadece.karsilik verme.yorulunca ofkesi gecince o da susar.ortami da terkedebilirsin usulca :)

Ayrica senden ozur dilerse senin gozunden duser.anneye babaya ozur diletmek ...bilmiyorum ama ben anne babami benden -her ne sekilde olursa olsun- ozur dilerken gormek istemem.

vallahi ben de anlamıyorum ya. insan kendi yavrusunun hayatını bu kadar elinden almamalı.

Bu annelik babalık hakkını sadece dünyaya getirerek elde mi ettiğini sanıyor bazı ebeveyn ler. Yoksa doğurganlık. Allah vergisi. Bir çok kişi de gelenek gibi görüyor çocuk yapmayı yada amaç çocuk olsun büyüyünce bize bakar. Şunlara bir sormak lazım ne düşünerek çocuk yaptınız diye.

Normal olan kendi ayakları uzerinde durabilecek öZgüven sahibi kimseye muhtaç olmadan hayatını şerefi ile sürdürecek evlat yetistirmek değil mi. Bunu amaç edinmemiş aileye aile demem. Hadi ekonomik durum yüzünden okutamadın diyicem insan omur boyu azabını çekmez mi. Bu çocuk yarın birgün bir başına kalırsa ne yapar nasıl hayata tutunur diye.

Bazı şeylerin kıymetini neden kaybettikten sonra anlıyoruz? İlla birini sevdiğimizi anlamak için kaybetmemiz mi gerekiyor seni o kadar iyi anlıyorum boşuna ağlayıp sıkma canını emin ol daha zir şartlarda yaşayanlar şiddet görenler var aile yapımınızı bilemem ama sevgi yoksunu büyüyen insanlar sevgi veremez versemde hissediremez mesela benim babam gibi bende 19 yaşındayım yaş büyüdükçe küçükken aman dediğin şeyler bile oturuyor insanın yüreğine benimde babam sürekli benim hiç bi halt olamayacağımı söyleyip duruyor susuyorsunbişey diyemiyosun çünkü onlar bizim ailemiz yapacak hiç bişey yok öyle kabul edicez nacizane tavsiyem sakın annem bitti falan diye düşünme ne kadar kırılırsan kırıl o seni annen..

böyle kadınlar anne olmasın ya olmasın. ev işlerini çocukluktan yaptır, kardeşlerine baktır, okutma okula gönderme, evden burnunu dahi çıkartma kızın sonra da de ki "ben iyi anneyim". he he öylesin aynen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…