Çok doğru şeyler yazmışsınız. Ayrıca annelerin ileri görüşlü olması lazım, bir özür durumu olmadıkça bir insan liseyi açıktan okumamalı bence, annelerin eğitim konusunda destek olması gerekir, o ise aksine ev işlerini üstüne yüklemiş. Hele kardeşine baktıran anneleri hiç anlamıyorum, sen neycisin. Kime güvenerek doğurdun çocuğu. Bunu insana sorarlar.yahu 13 yaşındaki kızına evin işlerini yaptıran anne kusura bakmasın bazı şeyleri hakeder. bu kadar da olmayın ya. annenizin size hakkı tabi ki çok, ödenemez de anneniz de size güzel bir gelecek hazırlamak zorunda ama yapmamış, size bakmak bazı ihitiyaçlarınızı yerine getirmek zorunda ama biraz eksik yapmış sanırım, kardeşinize de anneniz bakacak siz değil. biraz hayatınıza sahip çıkın anneniz bile olsa dik durun. saygısızlık etmeyin ama 19 yaşında bir kızın bu dönemde eve kapatılıp evi çekip çevirmeye zorlanması hiç hoş değil. bir daha 19-20 olmayacaksınız. siz de kendi çocuklarınıza yapacaksınız bir şeyler ama annenize yapacaklarınızın bir sınırı var.
vallahi ben de anlamıyorum ya. insan kendi yavrusunun hayatını bu kadar elinden almamalı.Çok doğru şeyler yazmışsınız. Ayrıca annelerin ileri görüşlü olması lazım, bir özür durumu olmadıkça bir insan liseyi açıktan okumamalı bence, annelerin eğitim konusunda destek olması gerekir, o ise aksine ev işlerini üstüne yüklemiş. Hele kardeşine baktıran anneleri hiç anlamıyorum, sen neycisin. Kime güvenerek doğurdun çocuğu. Bunu insana sorarlar.
Bu annelik babalık hakkını sadece dünyaya getirerek elde mi ettiğini sanıyor bazı ebeveyn ler. Yoksa doğurganlık. Allah vergisi. Bir çok kişi de gelenek gibi görüyor çocuk yapmayı yada amaç çocuk olsun büyüyünce bize bakar. Şunlara bir sormak lazım ne düşünerek çocuk yaptınız diye.Merhaba arkadaşlar
Su an bu satırları ağlayarak yazıyorum.
O kadar üzgünüm ki...
Ben 19 yaşındayım. Başarılı olduğum halde liseye göndermediler. Açık lise okuyorum,kapalı bir ev kızıyım .
Mesele annem ...
Bu zamana kadar çayına kahvesine kadar ben yaptım, kardeşime bakıyorum. Temizlik desen öyle. 13 yaşında başlamıştım hizmetini görmeye. Ama Gelin görün ki annem en ufak birşey de herşeyi siliyor. En ufak birseyde hemen köpürüyor. Bu zamana kadar bir kere bile özür dilemedi. Hep ben vicdan yaptım. Annemdir onun gönlü benden razi olmazsa duam kabul olmaz dedim. Hep ben sirnastim , ben yanaştım. . . O bir kere bile adim atmadı. Kızım kusura bakma demedi. Daha nasıl yaranacaksak der ikide bir. Su an yine tartıştık ağlıyorum. Bana konuşmayalım dedi. Ya derdim o değil diyorum anlatıyorum hala yok kızım siz haklisiniz ben köpegim ben hayvanım ben neyim ki dedi. (Bu lafların hic birini demedim ona. Diyemem. )
Ben napiyim ablalarım artik yaşım büyüdü zoruma gidiyor. O kadar hizmetini görüp de en ufak birşey de hemen silinmek... benim annem boyle yapıyor sa el ne yapsın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?