bazı anneler var biliyorum. anlattığın gibiMerhaba arkadaşlar
Su an bu satırları ağlayarak yazıyorum.
O kadar üzgünüm ki...
Ben 19 yaşındayım. Başarılı olduğum halde liseye göndermediler. Açık lise okuyorum,kapalı bir ev kızıyım .
Mesele annem ...
Bu zamana kadar çayına kahvesine kadar ben yaptım, kardeşime bakıyorum. Temizlik desen öyle. 13 yaşında başlamıştım hizmetini görmeye. Ama Gelin görün ki annem en ufak birşey de herşeyi siliyor. En ufak birseyde hemen köpürüyor. Bu zamana kadar bir kere bile özür dilemedi. Hep ben vicdan yaptım. Annemdir onun gönlü benden razi olmazsa duam kabul olmaz dedim. Hep ben sirnastim , ben yanaştım. . . O bir kere bile adim atmadı. Kızım kusura bakma demedi. Daha nasıl yaranacaksak der ikide bir. Su an yine tartıştık ağlıyorum. Bana konuşmayalım dedi. Ya derdim o değil diyorum anlatıyorum hala yok kızım siz haklisiniz ben köpegim ben hayvanım ben neyim ki dedi. (Bu lafların hic birini demedim ona. Diyemem. )
Ben napiyim ablalarım artik yaşım büyüdü zoruma gidiyor. O kadar hizmetini görüp de en ufak birşey de hemen silinmek... benim annem boyle yapıyor sa el ne yapsın .
İyi de canım soğudum artik iyice . Bu zamana kadar sustum. Bir kere o adım atmadı. Hep vicdanima yenik düşüyorum . Ben adım atıyorum. Bugün yine hadi barışalım diye sarıldim. Simdi yine bağırıp çağırdı ya. Aman soğudum iyice ya . Bende böyle olmasını ister miyim.Bazı şeylerin kıymetini neden kaybettikten sonra anlıyoruz? İlla birini sevdiğimizi anlamak için kaybetmemiz mi gerekiyor seni o kadar iyi anlıyorum boşuna ağlayıp sıkma canını emin ol daha zir şartlarda yaşayanlar şiddet görenler var aile yapımınızı bilemem ama sevgi yoksunu büyüyen insanlar sevgi veremez versemde hissediremez mesela benim babam gibi bende 19 yaşındayım yaş büyüdükçe küçükken aman dediğin şeyler bile oturuyor insanın yüreğine benimde babam sürekli benim hiç bi halt olamayacağımı söyleyip duruyor susuyorsunbişey diyemiyosun çünkü onlar bizim ailemiz yapacak hiç bişey yok öyle kabul edicez nacizane tavsiyem sakın annem bitti falan diye düşünme ne kadar kırılırsan kırıl o seni annen..
Anlattım gerçekten çok anlattım . Ama olmuyor. Tamam demiyor ki konuşunca bile. Hemen üste çıkıyor. Benlik değil babama da öyle.Büyükler zaman zaman böyle olabilir nazı size geçiyordur . Kırmadan sizi nasıl kırdığını anlatın.
Valla ben öyle desem bana , iyi ne b.kun varsa te der. Bi dersler çıkarmaz yani.benim annem çok dominant, her şeyi ben bilirim kafasında bir kadın. ben de çok sorunlar yaşadım annemle. o sorunları yine ben hallettim. daha doğrusu aza indirdim
nasıl mı? : anneme sadece bi anne olduğu için yaklaşmadım. onun da benim dışımda herhangi bir insan olduğunu bilip, an geldiğinde anneme öyle davrandım. (herhangi biri derken yani hata yapabilen, beni üzebilen, her zaman haklı olmayan bi insan demek istiyorum)
annemle sorunlarımı şöyle aza indirdim : bir tartışmamızda annem bana "ben senin annenim, 50 yaşındayım. bunu unutma" diye bağırdı. ben de anneme "ben de senin kızınım, ancak senin attığın her adımın arkasından gelmek zorunda değilim, ben de 30 yaşındayım. sen de bunu unutma" dedim.
böyle böyle geri adım atmaya başladı. daha doğrusu duracağı yeri öğrenmeye başladı.
anneler çocuklarını bir birey olarak kabul etmediği sürece bu sorunlar hep yaşanacak.
bence bu işin kesin bi çözümü yok. zaman geçtikçe, en fazla biraz azalıyo o kadar.
biz büyüyoruz, gelişiyoruz, hayata karşı bi bakış açımız oluyo ama anne yine anne.... bazen bizimle ilgili beklentilerinden, hayallerinden dolayı bazen benim ve senin annende olduğu gibi sert mizaçlarından dolayı oluyo bunlar.
kim haklı kim haksız bi önemi kalmıyor o zaman.
anneler canımız, ciğerimiz ama, bi de her haltın sonunda "ben zaten kimim ki, ben ana mıyım..." tarzında lafları yok mu!!!!!
Evet ben o yum ablacım. Hala korkumdan diyemiyorum misal sevdiğim birinin olduğunu.Sizi senelerdir markete yalnız göndermiyolardı galiba değil mi? Bi de askerde sevgiliniz mi vardı?
Abla ben okul u falan geçtim artik. Açıktan okuyorum. Bu değil derdim. Küçüklüğümden beri mesela bir odayı toplardım mutfağı toplardım bana ilk olarak sofrayı niye cirpmadin derdi. Ben ne yapıyım ki artik. Senelerdir ayni evin içinde dur dur dur. Ne istiyor annem anlamıyorum. Dışarı çıkmıyorum kapalıyım, dizinin dibindeyim, kardeşime bakıyorum, çayını kahvesini yapıyorum temizlik yapıyorum . Kimi kızlar var ki iki yumurta kırmayı bilmiyor, yatağını annesi topluyor. Ben ne yapıyım ablacım ya. Tek bir teşekkür bekliyorum, veya kirildigimi görünce bi adım . Ağlıyorum iki gündür umrunda değil. Hala ben barıştım yine bağırıp çağırdı yine küstük. Ben ne deyim abla şaşırdım.Seninde hatalarinin olabilecegi gibi anneninde olabilir anneler hata yapmaz diye birsey yok o da bir insan neticede beser sasar knusmayi denersen halledilemeycek bsey degil bide yasin dha kucuk o yuzden bu sekilde dusunuyorsun bnce turkiyenin insanlarimizn hali belli hergun kadin tacirleri tecavuzler katiller tv izliyorz anneninki bnce koruma icgudusu evladini koruyor kendince haa yaptgi hatalarda vardr mutlaka ama bn tek hatanin annende olmadgni dusunuyorum bnce eminim ki sennde hatalarin mutlaka vardr bu duruma gelmesinin annenin
Annemin yaşı 39 abla. Evet aynen öyle evimden sapasağlam kocama gideceğim. Öyle istiyor.19 yaşında genç kız bütün gün evde ne yapar ??? o kadar üzüldüm ki sizin için?? baba evinden çık koca evine gir yapmak istiyorlar hayat mı bu? insan evladına nasıl reva görür böyle hayatı???
annenizi yaşı kaç? bazen yaşlanınca baksın bize diyerek geç yaşta çocuk yapanları duymuştum öyle mi acaba sizinki de*?
Abla inan sırf " anne , baba bir evlattan razı olmazsa Allahu teala da razi olmaz " diye.barışmak istiyorum. Dua sını almak için ya.hayat anneni yıpratmış o da belki öfkesini artık kontrol edemiyor ve hiçbirşeyden memnun olmuyor olabilir sadece şunu düşün ne yaparsa yapsın hakkı ödenmez alttan alarak en iyisini yapıyorsun bazı annelere evlatlar annelik yapar bunu yaşayan çok evlat var nolur kırma yinede onu...çünkü ahı tutar....
sen böyle düşünmeye devam et kuzum... ALLAH büyük bunun mükafatını görürsün,yaşanmışlıklarına ve yinede büyüklüğüne ver....emin ol sen kazanırsın....Abla inan sırf " anne , baba bir evlattan razı olmazsa Allahu teala da razi olmaz " diye.barışmak istiyorum. Dua sını almak için ya.
İnşallah ablacım. Değiştiremem ki artık huy olmuş bu.sen böyle düşünmeye devam et kuzum... ALLAH büyük bunun mükafatını görürsün,yaşanmışlıklarına ve yinede büyüklüğüne ver....emin ol sen kazanırsın....
Merhaba arkadaşlar
Su an bu satırları ağlayarak yazıyorum.
O kadar üzgünüm ki...
Ben 19 yaşındayım. Başarılı olduğum halde liseye göndermediler. Açık lise okuyorum,kapalı bir ev kızıyım .
Mesele annem ...
Bu zamana kadar çayına kahvesine kadar ben yaptım, kardeşime bakıyorum. Temizlik desen öyle. 13 yaşında başlamıştım hizmetini görmeye. Ama Gelin görün ki annem en ufak birşey de herşeyi siliyor. En ufak birseyde hemen köpürüyor. Bu zamana kadar bir kere bile özür dilemedi. Hep ben vicdan yaptım. Annemdir onun gönlü benden razi olmazsa duam kabul olmaz dedim. Hep ben sirnastim , ben yanaştım. . . O bir kere bile adim atmadı. Kızım kusura bakma demedi. Daha nasıl yaranacaksak der ikide bir. Su an yine tartıştık ağlıyorum. Bana konuşmayalım dedi. Ya derdim o değil diyorum anlatıyorum hala yok kızım siz haklisiniz ben köpegim ben hayvanım ben neyim ki dedi. (Bu lafların hic birini demedim ona. Diyemem. )
Ben napiyim ablalarım artik yaşım büyüdü zoruma gidiyor. O kadar hizmetini görüp de en ufak birşey de hemen silinmek... benim annem boyle yapıyor sa el ne yapsın .
Cok tanidk geldin nedense ayni kardee benzettim knusmani Allah AllahAbla ben okul u falan geçtim artik. Açıktan okuyorum. Bu değil derdim. Küçüklüğümden beri mesela bir odayı toplardım mutfağı toplardım bana ilk olarak sofrayı niye cirpmadin derdi. Ben ne yapıyım ki artik. Senelerdir ayni evin içinde dur dur dur. Ne istiyor annem anlamıyorum. Dışarı çıkmıyorum kapalıyım, dizinin dibindeyim, kardeşime bakıyorum, çayını kahvesini yapıyorum temizlik yapıyorum . Kimi kızlar var ki iki yumurta kırmayı bilmiyor, yatağını annesi topluyor. Ben ne yapıyım ablacım ya. Tek bir teşekkür bekliyorum, veya kirildigimi görünce bi adım . Ağlıyorum iki gündür umrunda değil. Hala ben barıştım yine bağırıp çağırdı yine küstük. Ben ne deyim abla şaşırdım.
Ne benzedi ki abla . Vardır benim gibi mutlakaCok tanidk geldin nedense ayni kardee benzettim knusmani Allah Allah
kardesimde senn gbi ayni seylerden sikayet ediyr fakat aranzdaki tek fark o liseye normal gdiyor aciktan degil ve cok daginik brazda pisNe benzedi ki abla . Vardır benim gibi mutlaka
Oda mi annesinin gönlü için oda falan toplar. ?kardesimde senn gbi ayni seylerden sikayet ediyr fakat aranzdaki tek fark o liseye normal gdiyor aciktan degil ve cok daginik brazda pisodasni yatagni bile bn annme gittikce toparliyrum ama benm.annmde cok inattr asla ozur dilemez o da cogu seydwn sikayet ediyor ona benzettim seni hatta acaba bnden habersz kk uyelik mi aldi dedim kendi kwndme senin yazdign yorumlari okuyunca var yani senn gbi canim benim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?