GÖZÜMDE BİTEN ANNEM..

bazı anneler var biliyorum. anlattığın gibi
bi komşum vardı. 7 yaşında yemek yapmaya
altına sandalye koyup yemek yaparmış boyu yetişmediği için.o anne hiç kıymet bilmemiş .

İyi de canım soğudum artik iyice . Bu zamana kadar sustum. Bir kere o adım atmadı. Hep vicdanima yenik düşüyorum . Ben adım atıyorum. Bugün yine hadi barışalım diye sarıldim. Simdi yine bağırıp çağırdı ya. Aman soğudum iyice ya . Bende böyle olmasını ister miyim.

Büyükler zaman zaman böyle olabilir nazı size geçiyordur . Kırmadan sizi nasıl kırdığını anlatın.
Anlattım gerçekten çok anlattım . Ama olmuyor. Tamam demiyor ki konuşunca bile. Hemen üste çıkıyor. Benlik değil babama da öyle.

Valla ben öyle desem bana , iyi ne b.kun varsa te der. Bi dersler çıkarmaz yani.

19 yaşında genç kız bütün gün evde ne yapar ??? o kadar üzüldüm ki sizin için?? baba evinden çık koca evine gir yapmak istiyorlar hayat mı bu? insan evladına nasıl reva görür böyle hayatı???
annenizi yaşı kaç? bazen yaşlanınca baksın bize diyerek geç yaşta çocuk yapanları duymuştum öyle mi acaba sizinki de*?

Abla ben okul u falan geçtim artik. Açıktan okuyorum. Bu değil derdim. Küçüklüğümden beri mesela bir odayı toplardım mutfağı toplardım bana ilk olarak sofrayı niye cirpmadin derdi. Ben ne yapıyım ki artik. Senelerdir ayni evin içinde dur dur dur. Ne istiyor annem anlamıyorum. Dışarı çıkmıyorum kapalıyım, dizinin dibindeyim, kardeşime bakıyorum, çayını kahvesini yapıyorum temizlik yapıyorum . Kimi kızlar var ki iki yumurta kırmayı bilmiyor, yatağını annesi topluyor. Ben ne yapıyım ablacım ya. Tek bir teşekkür bekliyorum, veya kirildigimi görünce bi adım . Ağlıyorum iki gündür umrunda değil. Hala ben barıştım yine bağırıp çağırdı yine küstük. Ben ne deyim abla şaşırdım.

hayat anneni yıpratmış o da belki öfkesini artık kontrol edemiyor ve hiçbirşeyden memnun olmuyor olabilir sadece şunu düşün ne yaparsa yapsın hakkı ödenmez alttan alarak en iyisini yapıyorsun bazı annelere evlatlar annelik yapar bunu yaşayan çok evlat var nolur kırma yinede onu...çünkü ahı tutar....

Annemin yaşı 39 abla. Evet aynen öyle evimden sapasağlam kocama gideceğim. Öyle istiyor.

Abla inan sırf " anne , baba bir evlattan razı olmazsa Allahu teala da razi olmaz " diye.barışmak istiyorum. Dua sını almak için ya.

Abla inan sırf " anne , baba bir evlattan razı olmazsa Allahu teala da razi olmaz " diye.barışmak istiyorum. Dua sını almak için ya.
sen böyle düşünmeye devam et kuzum... ALLAH büyük bunun mükafatını görürsün,yaşanmışlıklarına ve yinede büyüklüğüne ver....emin ol sen kazanırsın....

Ah anneler ah, eli öpülesi güzel anneler.

Bazen bakıyorum da, kendileri ne yaşamışsa, kızlarına da aynı kaderi yaşatıyor bazı anneler. Muhtemelen psikolojik sebepleri vardır bu hareketlerinin de.

AMA BAK, SEN NE GÜZEL SÖYLEMİŞSİN... Artık küçük değilim, 19 yaşındayım demişsin. O zaman en güzel yaşının hakkını ver, hemen yarın çarşıya in ve bir kaç kitap hediye et kendine. O-K-U! Yoksa bugün anneciğinin yaptığını yarın başkası yaparsa, katlanamadığın halde mecburen kalmak zorunda kalabilirsin. Lütfen, yaşın daha çok küçük, oku. Mesleğini eline al, sonra da kendi ayakların üstünde dur.

Son olarak ve ısrarla; oku.

Birak ne hali varsa gorsun senden yuz buldugundan oyle trip atiyor seni insan yerine koymamis liseye kadar bile okutmamis evde hizmetini gorduren arkadana durmayan bir kadindan sana ne hayir gelecek te. Boylelerine cocuk dogurmak yasaklanmali, sanki dunyaya yetirtirecek cocuk degilde ayak islerini gordurecek kole getirmis sanarsin.
Kusura bakma gicik oldum annene, annelik bu degildir cunku.
Bu yasta senin ders calisip annenin sana cay kahve getirmesi gerekirken birde su attigi triplere agzindan cikan laflara bak..

Kimi insanlar olur bes para etmez Allah altin gibi evlatlar nasip eder, kimi altin kalpli cefakar anne babalarda bes para etmeyen evletlarla sinanir omur curuturler ...
Sen demekki ilk kategoridesin..
Kendini kurtar bir sekilde egitimine devam et annenle munakasadan uzak dur ayaklarin ustunde meslek sahibi olmadan da evlenme canim, yoksa annen gibi bir despotun elinden kurtulayim derken baska bir erkek despotun elinde kalan omrun heba olur ki boyle anne baba sana sahipte cikmaz evliliginde bir sorun ciksa.
Demek istedigimi anlamissindir umarim, meslek sahibi ol hayatinin geri kalaninda kimseye muhtac olmayacak sekilde kendi kararlarini verebilecek gucte ol...

liseye göndermeyen, ne üniversiteye ne de işe gönderir. seni sıkmayacak, özgür bırakacak karakterde bir erkekle evlenirsen hayatını düzeltirsin. yoksa annen hayatı boyunca değişmeyecek bunu bil.

Üniversite işini sorunca komşular annen ne diyor, kazanamadı mı diyor göndermedik mi?

Cok tanidk geldin nedense ayni kardee benzettim knusmani Allah Allah

Ne benzedi ki abla . Vardır benim gibi mutlaka
kardesimde senn gbi ayni seylerden sikayet ediyr fakat aranzdaki tek fark o liseye normal gdiyor aciktan degil ve cok daginik brazda pis odasni yatagni bile bn annme gittikce toparliyrum ama benm.annmde cok inattr asla ozur dilemez o da cogu seydwn sikayet ediyor ona benzettim seni hatta acaba bnden habersz kk uyelik mi aldi dedim kendi kwndme senin yazdign yorumlari okuyunca var yani senn gbi canim benim..

Oda mi annesinin gönlü için oda falan toplar. ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…