- 28 Mart 2008
- 3.955
- 7.113
- 358
- Konu Sahibi LimonReceli
-
Damdan düşeni damdan anlar yorumunu birkez daha yapacağım :) O yobazdan kurtuldugunuza taze bir olaymış gibi sevindim. Ben de tam o hikâyenin ortasındayım galiba. Duygularım biraz karışık, halen şaşkınım ama kararımın doğru olduğunu net biliyorum.Benzeri bi durumu yasadim ben açık saçık ojeli makyajli biriydim hala o kadar olmasa da öyleyim ve karsima biri cikti cok sevdi sözde!! Beni kabul etti o halimde bende tamam dedim 1. Ayin sonunda büyüklerine sormus açıkmısım olmazmis ustelik ırkcilik da yapti bana bu cok dindar arkadaş gunlerce dayak yemis gibi dolastim ne ırkım kaldi ne açıklıgim bende kuran okuyan biriyim elhamdulillah allah inancim sonsuz ama din ve dindarlik bu degil resmen benim 1 yılıma mal oldu. Kendimi herseyden herkesden dislanmis hissettim çünkü saygi deger din alimleri degerli büyükleri bana tü kaka demis... sonra ne mi oldu köpek gibi pisman oldu yillar sonra gayet açık saçık biriyle evlendi. Ve bende gayet dindar mukemmel biriyle tanistim dini kendi kaliplari olmadigini bana cok güzel ifade eden biriyle ha bu arada hala açığım o istek gelince kapanacagim allahin izniyle :) demem o ki hic ama hic üzülme cok şükür de ve önüne bak. Sil göz yaşlarını birak o uzulsun.
Haklısınız, sabah bunu da düşündüm biraz. Hani bir kurbağa hikayesi var. Kurbağa bir cezveye koyulur, alttan yavaşça ateş açılır. Ilk önce sebebini bilmediği bir rahatlama yasayan kurbağa yavaş yavaş pişmeye başlar ve ölür. Oysaki direkt sıcak suya koysalardı kurbağa sıçrayacaktı.Ben şu an ayrılık taze olduğu için bir anda değişmiş gibi geldiğini düşünüyorum. Biraz zaman geçtikçe aslında hep beni alttan alta işliyormuş nasıl fark etmemişim diyeceksiniz sanki. Genelde öyle oluyor çünkü.
Hersey cok daha guzel ve gönlunce olacak :) sabret yeterki :)Damdan düşeni damdan anlar yorumunu birkez daha yapacağım :) O yobazdan kurtuldugunuza taze bir olaymış gibi sevindim. Ben de tam o hikâyenin ortasındayım galiba. Duygularım biraz karışık, halen şaşkınım ama kararımın doğru olduğunu net biliyorum.
Tüm güzellikler sizin olsun, eşiniz adına da sizin adınıza da çok sevindim. Sevgiler
Yorumunuz için çok teşekkür ederim,Son zamanlarda türeyen bir kitle var. Hani böyle ezelden beri muhafazakar olanların ilk bakışta anladığı,samimiyetlerine asla güvenmediği...
Rüzgar tersine döndüğü an ağzımızı açık bırakacak yığınla fırdöndü.
Nişanlınızla Allah arasında tabi bilemeyiz günahını almayalım.
Ama isabetli bir karar. Dindar olan kendi gibi biriyle evlenmeli. Tebliğ mebliğ ayaklarıyla kimse kimseyi baskı altına almasın.
Cennete de karisiyla mi gitmek istiyormus? Ulan bu erkekler de........ Neyse ya. Evlenip iki sene dolmadan kanepede moloza dönen, karisinin yuzune bakmayan okuzler bunlari soyleyince cok komik oluyorlar. Hele sen bi cennete gidecek kul ol da, ondan sonra benim durumumu dusun diycektin. Madem o kadar dinine yonelmis, once gitsin kilmadigi namazlari kilsin tutmadigi oruclari tutsun, kalbini kirdigi insanlardan helallik istesin. Ilk is hemen bir kadini baski altina sokmak fikri de, bana o insanin birseylerin bilincinde olan birisi oldugunu degil de, mahalle baskisi yapan eli sopali barbarlara karisitigini dusundurur.Cok tesekkur ederim,
O kadar iyi analiz ettiniz ki.
Zaten beni adam etmek için uğraştığını, artık olmayacağımı anladığını söylüyor. Bu sevap hesabı/ticareti
Cennete de karısıyla girmek istiyormuş ki benim girmeyecegimden gayet emin. Bu da haksızlık, niyet okuma, kibir ne dersek.
Üstelik bu tartışmanın üzerine beni kalmaya eve davet ediyor. Madem oyle nikâha ne gerek var dimi?
Açıkçası ben çok büyük bir psikolojik sorunu olduğunu, benlik arayışını tamamlayamadigini, sosyal hayatta bir yere ait hissederek tutunma isteği olduğunu, ve sonunun pek iyi olmayacağını düşünüyorum.
Allah yardımcısı olsun
Kardeş benim eski eşim zamanında bana "İslam'da başörtüsü diye bir şey yoktur. Bu bir gelenektir" Diyordu.Yorumunuz için çok teşekkür ederim,
Evet biz birbirimiz için uygun değiliz. Ben hosgoruyle destek oluyordum ama onun yaptığı şeyin benim zihnimdeki masum şeyler olmadığını ve beni de buna psikolojik olarak zorladığını anladim
Evet çok doğru,Cennete de karisiyla mi gitmek istiyormus? Ulan bu erkekler de........ Neyse ya. Evlenip iki sene dolmadan kanepede moloza dönen, karisinin yuzune bakmayan okuzler bunlari soyleyince cok komik oluyorlar. Hele sen bi cennete gidecek kul ol da, ondan sonra benim durumumu dusun diycektin. Madem o kadar dinine yonelmis, once gitsin kilmadigi namazlari kilsin tutmadigi oruclari tutsun, kalbini kirdigi insanlardan helallik istesin. Ilk is hemen bir kadini baski altina sokmak fikri de, bana o insanin birseylerin bilincinde olan birisi oldugunu degil de, mahalle baskisi yapan eli sopali barbarlara karisitigini dusundurur.
zorlamayla baskiyla hic bir guzelligin olmayacagina inananlardanim.. Vardir bir hayir onunuze bakin derimMerhaba arkadaşlar,
Bugün tatil güya ama ben sabaha kadar uyuyamadım :/ okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim.
Nisanliyim, ikimiz de orta halli ailelerin cocuguyuz. Onlar biraz daha muhafazakar, biz biraz daha rahatız. Yani açık bi insanım, oje, makyaj bakım severim. Sevgili nişanlım da en başta böyle sevdiğini, bi başkası da olsa kapalı bir hanımla olamayacağını söylerdi. Gayet egitimli, modern, inançlı ama yobaz olmayan bi adamdı ki ben de öyleyim.
Neyse bu haftanin bir gunu sohbete filan da giderdi ama beni ilgilendiren bir durum yoktu, zira birlikte gittiğimiz de oldu. Saygı duydum, Allah biliyor rahatsız olacağım bir durum da değil.
Peki sonra ne mi oldu?
Bu adam dün resmen beni dine davet etti. (Elhamdülillah müslümanım zaten). Ahirette de birlikte olabilecek bir eş istiyormuş kendine. Resmen benim inancımı küçük gördü, benimle yarışa girdi.
Adam bildiğin tuttuğuna vaizlik yapan, herşeye kendince dini yorum getirmeye çalışan yapmacık bi adama dönüştü.
Allah kalbimi biliyor öyle incindim ki, ve sonsuza dek sildim onu aklımdan. Resmen yıllardır kandırmış beni. Yaa benim halim tavrım ortada zaten, böyle bir eş istemiyordun madem niye çaldın yillarimi.
Onun istediği hayatin bana uzak olmadığını, ama bunu bi başkası istediği için yaparsam riyakârlık olacağını söyledim. Ayrılmak istedim, ilk işim de şehir değişikliği olacak. Öyle çok incindim ki 2 gündür gözyaşıma hakim olamıyorum. Ve yillarimi verdiğim ilişkim bi yalan üzerine kuruluymuş.
Nasıl bu kadar aptal olabildim, hala karakteri oturmamış kişilik arayışı içinde olan bir adam olduğunu nasıl anlayamadım. (Bu kadar abartı yasamasinin özenti olduğunu dusunuyorum) Bi yalan üzerine ilişkiyi nasıl kurdurdum, Allahım ben nasıl atlatacağım bunu.
Not:Arkadaşlar rica ediyorum dini içerikli yorum yapmayın, konum kapansın istemiyorum zira çok kötü durumdayım. Mesele din değil dini bahane ederek değişen ve beni küçük gören eski nişanlım..
Allahım şoke oldumKardeş benim eski eşim zamanında bana "İslam'da başörtüsü diye bir şey yoktur. Bu bir gelenektir" Diyordu.
Şimdi 7 yaşındaki kızını gördüm çocuk türbanlı. İnanılmaz bir durum.
Daha fazla kazanmanın malı götürmenin hırsı canım.Allahım şoke oldum
Bu nasıl bir tutarsizlik, neyin hırsı, neyin cehaleti
Pardon benim ahiretimi neden başkası kurtarıyor?Yorumlara baktım da şoktayım yani o adama yobaz diyenler Müslümanım diye kandırmayın kendinizi. Müslüman Allah A inanıp Kuran ı Kerim i okuyup uygulayana denir. Adam belli ki uygulamak ve eşinin de kendine uymasını istemiş Müslümanlığın ne olduğunu bilmeden yorum yapanlar asıl yobaz bence sizsiniz. Ayrıca evleneceğin insanın böyle olduğuna sevinmelisin ahiretini kurtaracak biri çıkmış karşına sen hala bela arıyorsun. Ortalık içip aldatan karısını döven ruhsuzlarla dolu. Allah A gerçekten dayanan insandan zarar gelmez. Unutma bütün kötülükler iman eksikliğinden doğar ve yarım yamalak Müslümanım diyenden imanının tam olmasını bekleme. Umarım pişman olmazsın
Hoşgeldin sevgiliBahtsizBedevii
Evet çok şükür ki gerçekleri duygularımdan arındırarak görmüş oldum. Hala da bana mesaj atıyor kendini yakma filan diye
Kendine kötülük ediyorsun deme kustahliginda halen.
Çok çok şükür, biraz acıyacak haklisin, acısın da ama geçsin sonra :)
Bibicim hoşgeldinMaalesef böyle bir adama denk gelmişsin kendimden örnek vereyim eşimin ailesi dinini tam yaşayan muafazakar insanlar hacılaryani öyle kadın erkek bir arada oturmazlar genelde ben açığım eşimde en başından beri beni böyle bilir ve ben asla karışmam tesettüre girmek istersen senin seçimin der
Bence evlenmeden görmen iyi olmuş evlendikten sonra daha kötü durumlar olurdu eminim şükret
Evlenince anlarsın demek istediğimi eşin senin hayatının yarısı olacak çünküPardon benim ahiretimi neden başkası kurtarıyor?
Allah bana akıl- irade vermemiş mi ki bi baskasi bana rehber olacak. Siz konuyu tam anlamamjssiniz anlasilan, konu din degil. Dini şovmenlik
Cok tesekkur ederimzorlamayla baskiyla hic bir guzelligin olmayacagina inananlardanim.. Vardir bir hayir onunuze bakin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?