Hiç ilgilenmeyen eşi bile şimdi korkuyor ve üzülüyor haline baya hastahane hastahane geziyoruz ne cikicak bilmiyoruz o kadar hızlı gelişti ki her gittigimde biraz daha geriye gitmiş olarak görüyordum. Demans evet olabilir ama iştahsızlık yapar mı kiDemans falan olabilir mi acaba? Ya da kanser? En iyi ihtimalle depresyon düşündüm ben. Ama üstüne düşmenizi öneririm
evet yapar. iki demans hastamiz vardi birini 2 sene once kaybettik. sadece demans olmayabilir arti bazi rahatsizliklari olabilir. suan hayatta olan hastamizin da epilepsisi vardi ve demans cok ama cok hizli ilerledi.Hiç ilgilenmeyen eşi bile şimdi korkuyor ve üzülüyor haline baya hastahane hastahane geziyoruz ne cikicak bilmiyoruz o kadar hızlı gelişti ki her gittigimde biraz daha geriye gitmiş olarak görüyordum. Demans evet olabilir ama iştahsızlık yapar mı ki
Yapabilir. Ve ciddi bir hastalıktır. İştahsızlık ve isteksizlik hayattan soğuma genel olarak depresyon belirtileridir ancak bana pek öyle gelmedi ama o da olabilir tabiki. Ani bi kilo verişi varsa eğer ( son 6 Ayda kendi kilosunun %10-15 den fazlasını verdiyse) daha çok kanser düşünülüyor tetkik yapılıyor. Özellikle meme, kolorektal, serviks kanseri zaten Toplum sağlık merkezlerinde taranıyor. Hepsine baktırın. Zaten doktora gittiyseniz büyük ihtimal bakılır bunlar. Geçmiş olsun şimdiden.Hiç ilgilenmeyen eşi bile şimdi korkuyor ve üzülüyor haline baya hastahane hastahane geziyoruz ne cikicak bilmiyoruz o kadar hızlı gelişti ki her gittigimde biraz daha geriye gitmiş olarak görüyordum. Demans evet olabilir ama iştahsızlık yapar mı ki
Valla kilo kaybı evet var epey 1.5 ay öncesine kadar balık etliydi bacakları kalındı şimdi benden ince. Evet 3 doktora gidildi bu dördüncü olucak bakalım ne cikicak teşekkür ederim cevabınız için. Yeni gelişmeleri burdan yazmak isterim sizeYapabilir. Ve ciddi bir hastalıktır. İştahsızlık ve isteksizlik hayattan soğuma genel olarak depresyon belirtileridir ancak bana pek öyle gelmedi ama o da olabilir tabiki. Ani bi kilo verişi varsa eğer ( son 6 Ayda kendi kilosunun %10-15 den fazlasını verdiyse) daha çok kanser düşünülüyor tetkik yapılıyor. Özellikle meme, kolorektal, serviks kanseri zaten Toplum sağlık merkezlerinde taranıyor. Hepsine baktırın. Zaten doktora gittiyseniz büyük ihtimal bakılır bunlar. Geçmiş olsun şimdiden.
Unutma gibi değil de bile isteye yemiyor hatta eşime dedim ki acaba bilerek yemiyor olabilir mi hani cümle kuramadığı için psikolojik olarak etkilenip kendini çekmiş olabilir mi dedim biraz tepki gösterip " bir çatal salata yemeye çalışırken o yüz ifadesini gormedin mi sanki salatayla savaşır gibiydi "dedi. Yaşı da genç yani daha aslında ama ikinci ihtimal daha yakın geldi bana sizin dediginiz. Teşekkür ederim2 ihtimal var ya alzheimer onlar yemek yemeyi su içmeyi unutur,
Ya böbreklerde üre çok arttı ,o zaman deliriyum olur o zamanda saçna sapan sanki alzheimer gibi şeyler çıkar ortaya ,
Çok geçmiş olsun inş çabuk sonuçlanır
Depresyona zaten o kadar çok yatkın ki coooooook çekmiş gençliğinden itibaren. Hiç yaşayamamış. Geçenlerde gittim yanına neşesi yok ben konuşuyorum o hiç konuşmuyor neredeyse. Zorla konuşturmaya çalışıyorum ama ilk defa böyle gördüm isteksiz. Bı tek kızıma gülüyor konuşuyor işteKesinlikle benimde aklıma ilk Demans geldi hatta ilk evrelerinde olabilirmiş gibi geldi. Ve eğer böyle bir şey var da bunu tek başına size çaktırmadan göğüslemeye çalışıyorsa bu onu yavaş yavaş depresyona bile sürüklemeye başlamış olabilir
80 yaşındaki Üvey babannem de aynı böyle oldu su içmiyordu böbrekleri iflas etmişti ve 1 hafta hastanede yattı ve malesef vefat etti. Allah şifalar versin kvalıdenize. Daha gençmişSelam arkadaşlar hayırlı geceler. Bizim sıkıntımız kayınvalidem. Direk konuya girmek istiyorum yanlış bı bölüme actiysam kusuruma bakmayın.
Kayınvalidem günden güne eriyor. Son iki sene içinde jet hızıyla değişimler gozlemledik. Çok fazla ilaç kullanıyor ve çok sık hastahaneye gidiyordu. Cümle kuramıyor , unutuyor, zamanı ve olayları şaşırıyor mesela iki defa benim hakkımda eşime " Havaalanında telefonunu unuttu" demiş halbuki bu olay olalı iki sene oluyor. Geçen gün de saati unuttuğumu söylemiş ama ben hiç saat kullanmıyorum. Şimdi neredeyse hiç konusmuyor bir iki kelime o kadar. Tek neşe kaynağı torunu. Dışarı çıkmak istemediğini ve artık cikmadigini söylüyor. .1.5-2 aydır iştah sıfır hiç yemek yemiyor.
Geçen gün bayıldı ve hastahaneye kaldırıldı doktorlar yasamasinin mucize olduğunu, bugüne kadar nasıl böyle dayandığını söyleyip böbreklerini kaybetme riskinin olduğunu söylediler. 4-5 gün hastahanede yattı serum verildi biraz iyi gibiydi ama çıkınca yine aynı hayata hatta daha beterine devam.
Kısaca toparlamak gerekirse;
İştah 0 ( zorla 1 kaşık )
Su içmiyor
Kusuyor
Cümle kuramıyor
Kendini kapatiyor
Epilepsisi var ( hatta bununla ilgili doktor soru sorduğunda 1 senedir bayılıyorum ama kimseye söylemiyorum ) demiş de eşi şok olmuş. Ve bu kadın daha 57 yaşında. Daha evvel bı hastahane beyin damarlarının tikandigini beyninin kuculduvunu söylemişti ve ondan sonra gidilen doktor bunun aksini soyleyip bu durumu redetti ve sonuç olarak konu böbreklere geldi supriz bı şekilde. Şimdi eşimle konuşuyorduk kendisi çok üzgün ve çaresiz bende foruma yazmak istedim benzer durumu bı yakınında yaşayan var mı ? Başka hastahaneye goturulucek Perşembe günü ama umarım orda ne olduğu ortaya çıkar çünkü çok aşırı zayıfladı bıraktı kendini.
Ahhhh basınız sağolsun... Benimde dedem böbrekten vefat etti 63 yaşında. Diyalize bağlanıyordu ve böbrek ameliyatından sonra uyum saglanamadi malesef. Gerçekten çok genç umarım atlatilir80 yaşındaki Üvey babannem de aynı böyle oldu su içmiyordu böbrekleri iflas etmişti ve 1 hafta hastanede yattı ve malesef vefat etti. Allah şifalar versin kvalıdenize. Daha gençmiş
Hiç ilgilenmeyen eşi bile şimdi korkuyor ve üzülüyor haline baya hastahane hastahane geziyoruz ne cikicak bilmiyoruz o kadar hızlı gelişti ki her gittigimde biraz daha geriye gitmiş olarak görüyordum. Demans evet olabilir ama iştahsızlık yapar mı ki
Unutmak değil de istemiyor midesi almıyor iki hafta önce falan sabahtan akşama kadar kusuyodu en fazla 1 kaşık pilav yediğini gordum o da zorla yani.Çok ciddi demans hastaları yemek yemeyi dahi unutabiliyorlar. Nöroloji uzmanı muhakkak görsün.
Sürekli kusuyor mu? Kızları fln var mı kayınvalidenizin? Nörolojiye götürün bence de. Geçme olsunUnutmak değil de istemiyor midesi almıyor iki hafta önce falan sabahtan akşama kadar kusuyodu en fazla 1 kaşık pilav yediğini gordum o da zorla yani.
Zayıfladıysa kötü işte biran önce dr götürün hatta sonucu fln yazınSelam arkadaşlar hayırlı geceler. Bizim sıkıntımız kayınvalidem. Direk konuya girmek istiyorum yanlış bı bölüme actiysam kusuruma bakmayın.
Kayınvalidem günden güne eriyor. Son iki sene içinde jet hızıyla değişimler gozlemledik. Çok fazla ilaç kullanıyor ve çok sık hastahaneye gidiyordu. Cümle kuramıyor , unutuyor, zamanı ve olayları şaşırıyor mesela iki defa benim hakkımda eşime " Havaalanında telefonunu unuttu" demiş halbuki bu olay olalı iki sene oluyor. Geçen gün de saati unuttuğumu söylemiş ama ben hiç saat kullanmıyorum. Şimdi neredeyse hiç konusmuyor bir iki kelime o kadar. Tek neşe kaynağı torunu. Dışarı çıkmak istemediğini ve artık cikmadigini söylüyor. .1.5-2 aydır iştah sıfır hiç yemek yemiyor.
Geçen gün bayıldı ve hastahaneye kaldırıldı doktorlar yasamasinin mucize olduğunu, bugüne kadar nasıl böyle dayandığını söyleyip böbreklerini kaybetme riskinin olduğunu söylediler. 4-5 gün hastahanede yattı serum verildi biraz iyi gibiydi ama çıkınca yine aynı hayata hatta daha beterine devam.
Kısaca toparlamak gerekirse;
İştah 0 ( zorla 1 kaşık )
Su içmiyor
Kusuyor
Cümle kuramıyor
Kendini kapatiyor
Epilepsisi var ( hatta bununla ilgili doktor soru sorduğunda 1 senedir bayılıyorum ama kimseye söylemiyorum ) demiş de eşi şok olmuş. Ve bu kadın daha 57 yaşında. Daha evvel bı hastahane beyin damarlarının tikandigini beyninin kuculduvunu söylemişti ve ondan sonra gidilen doktor bunun aksini soyleyip bu durumu redetti ve sonuç olarak konu böbreklere geldi supriz bı şekilde. Şimdi eşimle konuşuyorduk kendisi çok üzgün ve çaresiz bende foruma yazmak istedim benzer durumu bı yakınında yaşayan var mı ? Başka hastahaneye goturulucek Perşembe günü ama umarım orda ne olduğu ortaya çıkar çünkü çok aşırı zayıfladı bıraktı kendini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?