Gözümüzün önünde eriyor...

Çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler icin mutlaka yazicam tekrar buraya. Soylediklerinize dikkat edicem.

Yurtdışında yaşlı bakımevinde çalışan biri olarak yiyip içmemesi beni tedirgin etti şahsen yazmak istedim. Demans kesinlikle var belli oluyor yazdiklarinizdan. Mutlaka doktor eşliğinde gerekli destek tedavilerini alın. Lütfen hele ki bu yaz sıcaklarında ona bol sıvı ve kalorili şeyler verin. Su içmiyorsa meyve suyu içsin veya dondurma verin yesin. Ne severse artık. Çünkü bu tarz ağır tablolar pek de iç acici olmuyordu benim yaşadığım kadarı ile. Ha bir de çok afedersiniz dışkılama durumu nasıl? Hiç yememek çok dışkılamak gibi bir tezatlık durumu var mı?

Böbrekle ilgili olma ihtimali yüksek. Böbrek rahatsızlıkları da bayılma, mide bulantısı buna bağlı iştahsızlık yapabiliyor.
Bayılıyor dediniz, ablam sebepsiz bir kaç kere bayılmıştı biz farklı bir şey beklerken böbreğinde sıkıntı çıkmıştı

Yemeyip aylarca ishale çare bulunamıyorsa? Bir akrabamız yaşlı böyle. Yatalak kendisi. 86 yaşlarında falan. Eşi de bez cok gidiyor diye hayıflanıyor çok sınır bozucu (adama deli oluyorum) pıhtı atması sonrası felç. Her işini kendi yapan kadincagiz şimdi yatakta hep ağlıyor Ben fırsat buldukça ziyaret ediyorum. Beni görünce çok mutlu oluyor. Çocuğumu götürmüyorum artuk. Çocuğumun her hareketi batıyor eşine. Istiyor ki öyle heykel gibi dursun. Eskileri çok iyi anlatıyor biliyorum çünkü sağlıklıyken o anılarını ilk defa duyuyormusim gibi yapardım. Yine eskileri eksiksiz anlatıyorken yenileri karıştırıyor. Son günlerde de kendimi balkondan atıyordum ki beni felan kişi kurtardı deyip ağlıyor. Çok üzülüyorum.

Anneannem böyle ama 85 i geçiktir.
Beyni küçülmüş dedi doktor .Sünger gibi olmuş falan demiş .
Hatırlamadığı için çok eziyet ediyor evine gitmek istiyor .Tuvaletini bilmiyor .
Erken teşhiste ilaçları varmış .

Var böylesi yıllarca kadıncağız kendini paralamıştır o adam için, yemeği temizliği çocukları evi vs. işte yaşlanınca böyle her yaptıkları batıyor ne yazık ki. Bez parası trde nasıl bilmiyorum ama eminim ki düşük değildir. Ishale çare yok gibi çünkü yatalak olduğu için muhtemelen kasları tutmuyordur. Hatta hisleri yok olmus bile olabilir. Ben genel olarak son hallerinde yaşanan değişimleri dikkate alıyorum şahsen. Yani bir süredir yeme içme ilaç vs her şeyi redderdip konuşmadan vs ölümü bekleyenleri gördüm. Ölmeden hemen önce bütün içini dışkı ile bosaltiyorlar genelde. Düşün yemek yemiyorsun 0 yani hiç yemeden dışkılamak hiç normal değil bu değişimi gözlemlerim. Siz gidince kadının yanına onun konumunu degistirin sürekli açı olarak yastık desteği ile sola veya sağa çevirin ve yatak ile temasını kesin ki yara olmasın. Bol sıvı çok önemli. Hiç-bir şey yemiyorsa illa ki ağzını ıslatın pamuk ile. Kurumasın çok ağrılı olur sonrası. Yani basit şeyler yapabilirsiniz onun için eminim buna moralini yüksek tutun yeter. Bu tarz değişim yaşaması inan ki çok ağır geliyor onlara. Derler ya Allah kimseye muhtaç etmesin diye...

Eiilepsi unutmasını tetikleyebilir. Bayıldığında başını bir yerlere çarpmamasına dikkat edin. Epilepsi olarak hangi ilaçları kullanıyor?

Şöyleki çocukları yok. Eşimin teyzesi kendisi. Ben 13 yıldır hayatındayım. O beni ben onu çok severim. Annem gibidir. O kadar hayat dolu bir kadındı ki. Bundan 10 yıl kadar önce kalp ameliyatı olmuştu. Araya bayram girmişti de hastanede rahat 12 gün kalmıştım (çocuğum yoktu, ben ameliyattan 1 ay once 5 aylık bebeğimi dusurmustum) o kadar gelen giden oldu da bir Allah'ın kulu da sen de git evde dinlen demedi. Eşim mecbur degilsin deşe de kıyamazdım. Eşim artik son gün eşini aradı da biri geldi o da son gecemizmis:) teyzemiz kuru bir cekyatta yatıyor. Kocası çok inat biri. Ben gittiğimde çay, kahve içiyoruz teyzosla. Atıştırmamışlar yiyoruz. Bir şeyler alıyorum sevdiği. Bende yiyor bilmiyorum. Ama bakıcısı ve eşi bir şey yemiyor, yese de kusuyor diyorlar. Bir de ben oradaysam tekerlekli koltuğuna oturtturuyorum. Evde kimse yokken bir gün de mutfağına, yatak odasına götürmüştüm de dünyalar onun olmuştu. Adam gorseydinlaf ederdi kesin bana yaa bazen Allah günah yazmasın da teyzem olsun diye mi bekliyor diyorum. Yani yıllarca kadincagiz kaynanasına bakmış yani birlik oturmuslar. En son 1 hafta önce gordum çok zayıflamış. Konusuyor ama ruh yok sanki. Kendine gel ye iç falan. Ölmek istiyorum dedi Bakıcının gonlununhos ediyorum arkadaş oldum ki yarışıyorum haber alıyorum mesajla. Dediginiz gibi Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Çok zor cok tesekkur ederim bilgileriniz icin.

Tabi yorumlayabildiğim kadar yorumlamaya çalışırım

Is yerimden dolayi olay cok tanidik geliyor.
Demans gibi geldi banada
Ve cogu kisinin de dedigi gibi, evet yemeyi icmeyi unuturlar. Ihtiyac duymuyorlar gibi birsey. Hissetmiyorlar aclik veya susuzluk (cogu diyeyim)

Cok gecmis olsun

Tabi yorumlayabildiğim kadar yorumlamaya çalışırım
Size ve herkese merhaba demek istiyorum. Şuanda kayınvalidem bizde bizimle kalicak bugun. Önceden çok neşeli olan kadın geldiğinde çok durgundu hiç konuşmuyordu nerdeyse karpuz yer misin anne dedim canım hicbisey istemiyo dedi bı saat sonra ortaya karpuz kestim hem kızım yesin hem kendi yesin diye aradan 15 dk geçti üç dört parça falan yedi. Onun dışında midesini sıkıyo tutuyo öyle yuruyomus ve bacaklarında morluklar var gösterdi. Üst bacağında da çok büyük morluk varmış Pantalon giyiyor hep göremiyoruz hatta bugün sordum short giy istersen rahat ol diye ama istemiyor.

Buradan toplu cevap olsun dışkı konusunu daha evvel sormuştum siyah demişti ilaçlardan dolayı galiba

Bu su sonuna kadardı bu kadar icti badka da içmedi. Bizim evde kuşumuz var hergun saliyorum kafesinden ve o gelince de saldim beraber güldük ettik eline aldı ve az önce de diyor ki bana " Kuş çıktı bu kus nasıl cikti"

Demir mi kullanıyor? Hangi ilacı kullanıyor? Kanser taramaları yapıldı mı?
Morluklar bir yere çarptığı için mi yoksa kendiliğinden mi olmuş mesela bunlar önemli.
İnşallah kötü birşey yoktur ama biliyorsunuz çağımızın hastalığı kanserler. Çok dikkatli olun taramaları mutlaka yapılsın

Bir arkadaşımızın babasında ayni durum başladı. Adam sapasağlamdı. Baya doktor gezdiler. En son demans densdi 5 aysonra kaybettiler. Her sey o kadar hizli gelisti ki.Alalh sifa versin

İnanın o kadar çok şey yapıldı ki takip edemiyorum bende emar cekildi, kafasında bı kaç şişlik vardı onları aldırdı, ayağında kemik çıkığı vardı onu aldırdı sonra diğer ayağına basamadi sekeledi, böbrek var, damar tıkanıklığı var dedi beyinde bı doktor hepsi bişey diyo ama net olan şeyler böbrekleri, epilepsisi bı de tansiyonu galiba. Onun dışında dün annemle de konuştuk mide kanseri mi acaba diye şimdi pzartesi diğer ogluyla hastahaneye gidicez hem mide hem nöroloji bakilcak. Taramaya girdi mi hiç bilmiyorum gidince soylicem onuda

Bir arkadaşımızın babasında ayni durum başladı. Adam sapasağlamdı. Baya doktor gezdiler. En son demans densdi 5 aysonra kaybettiler. Her sey o kadar hizli gelisti ki.Alalh sifa versin
Allah korusun çok kotu gerçekten toprağı bol olsun arkadasinizin babasının da...

Morluklar kendiliğinden oluyor bu arada dün baktım bütün bacaklari mor bu sabah da kolunda çıktı hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…