Gözümüzün önünde eriyor...

Eğer İstanbul'da iseniz tek geçeceğim doktor var Prof. Dr Haşmet Hanağası...

Çapa Tıp Fakültesi Ana bılım dalı başkanı kendisi, babamı tedavı eden doktor..

cok gecmis olsun benim annemin yasadigini paylaşayım diyaliz hastasıydı hergun kusmaları oluyordu çoğu şeyden elini eteğini çekti konusma yeme içme ve çok zayıfladı sonuç yüksek enfeksiyondan hasteneye kaldırıldı 13 gün sonra vefat etti duasında hoca son olecek kisi son 3 4 ay dünyadan yavaş yavaş elini eteğini çeker vücudunda küçük küçük morarmalar olur öleceği içine doğar ama bunu dile getirmez dedi başta tuaf geldi ama araştırdım gerçekten var böyle birşey

Erken bunama veya alzheimer var bence. Genc yasta cok hizli ilerliyor. Gecmis olsun

Yani soylemesi cok kotu biliyorum fakat kanser olabilir mi?
Beyindr metastaz yaptiginda da butun bu belirtiler gorulebiliyor. Cok zor bir durumda Allah yardimcisi olsun. Yasi da daha cok genc

Son iki sene içinde jet hızıyla değişimler gozlemledik

Koskoca 2 senede bu kadini doktora goturmeyi akil edemediniz mi, haydi kocasi ilgisiz evladi da mi takmiyor?? ACILEN NOROLOJI KLINIGINE GOTURUN

Kadina acidim, haydi kocayi gectim ama evaldi gelini var ama sagligini sallayan yok. Dusman basina tiplersiniz.

Arkadaşlar gün içinde hepinize cevap vereceğim hepsini tek tek okudum ve yazdığınız şeylerin belirtilerini vs okuyacagm. Bı de caktirmadan eşime anlatmam lazım böyle böyle yazılar okudum şu şu olabilir babana soyle oraya götürsün diye çünkü şuan için midesine baktırmak icingoturucekti galiba. Daha önce norolojiye flaanda goturduk ama son zamanlar bakıldı mi bilmiyorum artı olarak önceleri kafasında bezeler vardı ameliyatla almışlardı kötü birşey değil denildi

Haddinizi bilin önce tipler mipler ayıp oluyor. Eşimin işi dolayısıyla hiç vakti yok olabildiğince yanında olup ilgileniyor benimde küçük bı bebeğim var ve birine bırakma şansım olmadığı gibi hastahane hastahane gezemem çocuğumla. Ben onu psikolojik anlamda rahatlatmaya çalışıyorum yapabildigim şey budur. Ayrıca yazdiklarimizi okursaniz " hastahaneye götürülmüyor ve gitmiyor değil bı sonuca ulaşamıyoruz ve her gittiğimiz yerde doktor hatası çıkıyor onparin söylemine göre. Yardımcı olamiyacaksaniz boş yapmayın bence burda.

Başınız sağolsun toprağı bol olsun annenizin üzüldüm bu savaşın kısa sürmesine :/ gerçekten öyle dedem de son zamanlar hiç yanımıza gelmez hep odasında uyurdu hissediyorlar ve çok halisunasyon görüyorlar. Tekrar tekrar basınız sağolsun

Normal şartlarda 19-20li yaşlarda (Gençken) ortaya çıkan bir hastalık olmasına karşın, tarif ettiğiniz hali bipolara benzetmeden edemedim.

Uyku düzeni nasıl?

Olur mu olur, bir istisnai durumdur, yaşlılığına kadar ufak dozlarda seyrettiği için fark edilmemiştir. Psikiyatra götürdünüz mü kendisini?

Yani soylemesi cok kotu biliyorum fakat kanser olabilir mi?
Beyindr metastaz yaptiginda da butun bu belirtiler gorulebiliyor. Cok zor bir durumda Allah yardimcisi olsun. Yasi da daha cok genc
Valla hiç bilmiyorum ama şimdi beraber şehir dışına gidicez kayinvalidem ben ve bebeğim amcasına orda da diyorum bı hastahaneye götürelim belki çare orda bulunur

Psikiyatra da gitti ama son zamanlar işin psikolojik kısmından uzak kalındı.uyku düzeni anlattığına göre pek iyi değil. Bakayım bipolara bunları hep not alip diğer oğluna aktarıcam bı kaç günlüğüne yanına gidiyoruz orda ya nöroloji ya psikiyatra goturulebilir

Ya o ya bu demeyin, ikisine de götürün; önce fiziksel taransın sonra psikolojik.

Ara yorumlarına da baktım, geç kalınmış bir bipolar vakası gibi geldi bana tabi yaşı itibariyle bu bir istisna olur, alzheimera doğru giden rahatsızlıklardan olma olasılığı da var.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Daha ertelemeyin, yardım almazsa ağırlaşır, geçmiş olsun.

Evet şimdi görüştüm oğluna da diyomus ki "yemek yiyorum oğlum" yok dedim yemiyor sen üzülme diye öyle soyluyor. Babasıyla gorusucek ona göre farklı bı yol izlicez. Soyledikleriniz önemli.

Allah razi olsun cok sagolun hastanız tez zamanda iyileşir insaAllah

Ne kadar zamandır yemiyor ki yeni mi fark edildi bu durum

Evde bulunan butun hastalık kayıtlarını kan tahlılı, röntgen ameliyat kayıtlarını toparlayıp bir dosya olusturun.. İş basvurularında olusturulan özgeçmiş gibi bir hastalık özgeçmişi olusturun.. Daha önceki tanıları, şu an suphelendıklerı tanıları ve önceki ameliyatları her bir detayı tarih sıralamasına göre yazın.. Su an belirtilerin hepsini toparlayın. İştahsızlık, unutkanlık, şişlik, halsizlik tüm belirtileri tek tek not alın.. Her gittiğiniz doktora özgeçmişi gösterin.Şu anki değerleri de... Nefreloji ve nöroloji bölümüne mutlaka gidin ama dahiliye bölümüne de uğramayı atlamayın.. Nöroloji doktoru sizi zaten psikolog yada psikiyatri bölümüne yönlendirecektir. Su an zaten tüm testleri yapmaları gereken bir durumda.. Doğru tanı, doğru tedavi çok önemli... Çok geçmiş olsun.

Ben de MissCherryBlossom e katilmadan edemedim.
Kendi anneniz bu durumda olsa da böyle boşlar miydiniz?
Sizin değil, eşinizin hayirsizligi.
Doktora götürmekle bitmiyor. Takip etmek gerek.
Doğru doktora gitmek gerek..
Kadın 2 yıldır bununla ve hala teşhisi yoksa tamamiyle ihmaldir.
Istediği kadar iş yoğunluğu olsun.
Hiç mi izni olmadı?
2 hafta izinde 15 gün kossa bu işin peşinde planlı çoktan yol almıştınız..
Kadın yataklara düştüğünde ne olacak?
Bahsettiğiniz zaman 2 yıl.
Kadın erimiş bitmiş.

Muhtemelen demans.
Yemek yemeyi, su içmeyi unuttuğu için bobrekler etkilemiş.. böbrek etkilenmesi mide bulantısı yapar çünkü bobrek suzemeyecegi için vücuda bir şey kabul etmez.

Diğer bir ihtimal kanser.

Iki hastalıkta da yanında depresyon eşlik ediyordur..yazık kadın hayatı boyunca çekmiş, üstüne de hayırsız evlatları kendi haline bırakmış.. gerçekten çok üzüldüm
Eşiniz annesinin cenazesinde de artık isim vardı ne yapayım diye ağlar.

Yok hayir konuşmaları 2 senede belirgin bı şekilde bozuldu son 1.5 aydır da hiç yemek yemiyor. Bu sabah peynir ve yumurta yemiş ilk defa duydum

Bide şöyle oldu en son hastahaneye götürüldüğünde bu böbrek teshisinden önce demişlerdi ki beyin damarlarında tıkanma ve küçülme var ve ilaç verdiler kadın o ilaçlardan sonra iştahsızlık, bacakta bı ton morluklar , ve kusma yaşadı doktor da inatla normal gecicek ilaçlardan dolayı dedi ama geçmedi ondan sonra doktor değiştirildi iste

Öncelikle Allah tez zamanda şifa versin.
Okuduklarınızda dedemi gördüm.
Muhakkak nörolojiye götürün hiç vakit kaybetmeden. Bu söyledikleriniz ile demanstan başka bir şey gelmedi aklıma.
benim dedem de yıllar önce olmuş olayları anlatırdı, aslında olmayan şeyleri görürdü. ve o da sadece torununa tepki verir gülerdi. Dedemde parkinson da vardı elleri titrediği için biz yediriyorduk yemeğini, ama sonradan onu da reddetti yemedi. su içmedi, yataktan kalkmadı.. en sonunda idrarından kan geldi, apar topar hastaneye gittik. böyle yemek yememe su içmeme durumlarında direkt böbrekler etkileniyor haliyle.
doktor dedemin palyatif bakım servisine yatırılması gerektiğini söyledi. yani artık bakıma muhtaç bir hasta dedi. oraya yatırdık. sizin hastanız daha çok genç bence nöroloğun verdiği ilaçlar ayaklandıracaktır.

bir şey daha söyleyeyim biraz uzun oldu ama;
dedemin nabzını tansiyonunu ölçen o hastabaşı monitörlü olan makınaya bağladıklarında bir değere dikkat etmemizi söylediler. kandaki oksijen basıncı değeri yani O2SAT.
eğer bu değer 80lerden aşağı düşerse bize haber verin derhal dediler. Eğer düşerse bilinç bulanıklığı,hatta bilinç kaybına sebep olurmuş.
ve o değer düşükse hasta hiç kalkmak istemez sürekli gözleri kapalı yatarmış, çünkü gücü olmazmış. nefes alışı bile zorlaşırmış. biz dedemi günlerce o halde evde bekletmişiz meğer.. bilseydik durabilir miydik..
doktorlara palyatif bakım ünitesine yatırıp yatıramayacağınızı sorun... durumdan haberdar edin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…