• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gri şehir ankara

ankaradn nefret ederim istanbul gibisi varmi. ama sukret turkiyede yasiyorsun.

Gülümsedik gülmediler selam verdik almadılar biz de bi anlam veremedik niye bu kadar mesafeli bu insanlar
Selamımızı alıp aynı şekilde karşılık veren bir esnafı görünce çok şükür demiştik
zaten onlar da Erzurum lu çıktı :))

Bursa dan sonra Ankara biraz zor bir şehir

Ben ankara'yı seviyorum. Şehirlerin çoğundan daha büyük. İstanbula göre düzenli. İhtiyaçlarınızın hepsinin kalitelisini bulabiliyorsunuz.
Gezmekten en zevk aldığım yerlerden birisi ankara kalesi.
Daha önce nerede yaşadınız bilmiyorum ama benim nefes alabildiğim yer orası
Ankara kalesinin içi idrar kokusundan içki kutularından geçilmiyordu 1,5 yıl önce sanırım evsizler kalıyordu geceleri hala öyle değil o halde
İnşallah temizlenmiştir
Çok üzülmüştük o halini görünce

Ankara dile gelse de konuşsa keşke, o da bıkmıştır gri şehir deniz yok tantanasından. Ne griymiş arkadaş senelerdir herkes söyleye söyleye bıkmadı. Keşke içinde sadece isteyenler yaşasa da güzel ankara da bi rahat etse. 90 yıl öncesinin bozkır kasabasını İstanbul gibi bir medeniyet başkenti ile yarıştıranlara da ayrıca kılım söylemezsem olmaz. Amaaan baydı yani sürekli bi gri şehir gri şehir. Bozkırın ortası burası arkadaşım allah buraya da böyle bir iklim vermiş napalım yani deniz orman mı yaratalım.

Ankara kalesinin içi idrar kokusundan içki kutularından geçilmiyordu 1,5 yıl önce sanırım evsizler kalıyordu geceleri hala öyle değil o halde
İnşallah temizlenmiştir
Çok üzülmüştük o halini görünce
İçki şişelerini görmedim. Çiş kokusu devam ediyor. Oraya kadar çıkmayalım. Yokuştaki dükanları gezelim. Son çay içip sohbet etmek için şahane bir kaç yer biliyorum. Oralara gidelim. :KK52:

İçki şişelerini görmedim. Çiş kokusu devam ediyor. Oraya kadar çıkmayalım. Yokuştaki dükanları gezelim. Son çay içip sohbet etmek için şahane bir kaç yer biliyorum. Oralara gidelim. :KK52:
Ben her gittiğim şehrin mutlaka kalesine giderim. İlk kez çişli kale gördüm :)

Evet kale çevresi aşağısı güzeldi
Bi amcadan el örgüsü bebek aldık
Bir de orada meşhur bir dönerci var oraya gidecektik ama cumartesi günü 5 te kapatmışlar dükkanı döner bitti diye
İstanbul dan gelen birileri için çok ilginç bi durum tabi
O dönerciye yakın bir cağ kebapçı var yalnız enfesti
İyi ki de kapatmış dönerci :)

yetiştim yetiştim durun :)

doğma büyüme ankaralıyım,istanbula da sık sık giderim ama boğar beni. ankaranın iç taraflarında yaşamak da korkutucu geliyor bana.

Size küçük bir tavsiye ankaraya alışana kadar bir kulüp veya derneğe üye olmanız. ankara hakkında istemediğiniz kadar bilgiye sahip olursunuz :) kendi organizasyonları olduğu için de eymirde yet buldum,göksuda bulamadım derdi olmaz. sonra onlardan ayrılır iyice alışmış olursunuz.

ikincisi de en tenha avmlerden birisi galeriadır. sakin sakin gidip gezilir hiiiç öyle kalabalık falan olmaz. yani ben hiç denk gelmedim.

hem avm olsun hem de biraz güzel bir ortam olsun derseniz de armada hayat sokağı derim. orada bir kahve içince bile modunuz yükselir.

başta biliyorum kötü geliyor ama alışınca bu şehre ve düzenine,cidden hiç yadırgamazsınız neden sevdiğimizi :) çabucak alışırsınız umarım.

Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçları :KK43:( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
Not; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor

17 yaşında üniversite için geldim 4 sene kaldım
5 sene sonra bu defa iş için geldim 1 senedir buradayım

Eşim hiç sevmiyor burayı
Çok sıkılmış durumda sizin gibi düşünüyor

Evet avm den başka bişey yok ama doğal güzellik çok olmasa da yapılacak şeyler var
Ben kampüs içinde çalışıyorum
Kampüs orman gibi temiz hava kuşlar ağaçlar
Benim yeşil ihtiyacımı karşılıyor

Kendimize hobiler bulduk
Doğa gözlemleri
Rasathane ve hipodroma gidiyoruz
Göksu gibi parklara haftaiçi akşamüstü gittiğinde çok kalabalık olmuyor
Avm bence ankamall o kadar büyük ki ne kadar kalabalık olsa da içinde insan varmış gibi kalabalık gelmiyor

Ben gidemedim ama devlet tiyatroları var
Aracınız varsa bu da güzel etkinlik

Ankarada akşam ulaşım seçeneği çok az olduğundan bir araç almak özgürlüğünüzü arttırır
Hem haftasonları komşu şehirlere gidersiniz eskişehir gibi

Not: ben de egeliyim
İzmirde de yaşadım
Orası da beni bayıyor
İzmire dönme seçeneğim vardı ama dönmedim ;)
Aslında her gittiğim yeri sevme potansiyelim var şu ana kadar 5 farklı şehirde yaşadım son 10 yılda doğusundan batısına
Bence biraz sevmeye çalışın
Şehirleri hatta hayatı güzel yapan sizin bakış açınız ;)

Son düzenleme:
Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçları :KK43:( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
Not; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor
Canım bende bursadan ankaraya gelin gittim bende alışamadm oraya gittigm 3 ay hergün agladım bursayı annemleri özledim ama her yeri ögrenince birde kv uzak olunca ankaranın her yerini gezince alıştım akşamları kızılayda gezmeye bayılıyorum ama ankarada başıma gelmyen kalmadı tabi 1 bucuk yıl yaşadım kızım orda vefat etti mezarlıgı orda ayda 1 2 ayda 1 mutlaka kızımı ziyarete gideriz kızım vefat ettikten sonra orda kalamdm annemlerde izin vermedi ve bursaya taşıdnk bir yanımı ankarada hayatımın bi kısmında her zaman anKARA da olucak kızım orda oldugu için şimdi hergün gitmk istyrm onu çok özlüyorum :KK43:

Canım bende bursadan ankaraya gelin gittim bende alışamadm oraya gittigm 3 ay hergün agladım bursayı annemleri özledim ama her yeri ögrenince birde kv uzak olunca ankaranın her yerini gezince alıştım akşamları kızılayda gezmeye bayılıyorum ama ankarada başıma gelmyen kalmadı tabi 1 bucuk yıl yaşadım kızım orda vefat etti mezarlıgı orda ayda 1 2 ayda 1 mutlaka kızımı ziyarete gideriz kızım vefat ettikten sonra orda kalamdm annemlerde izin vermedi ve bursaya taşıdnk bir yanımı ankarada hayatımın bi kısmında her zaman anKARA da olucak kızım orda oldugu için şimdi hergün gitmk istyrm onu çok özlüyorum :KK43:
Allah sanır versin üzüldüm....gerçekten.

Ah canım Ankaram şuan burnumda buram buram tüten,gözlerimi dolduran şehir.Şuan sizin yerinize orda olmayı ne çok isterdim.
Ankaralı değilim ama orda büyüdüm,tüm çocukluğum gençliğim orda geçti,mesafeli insanlarına da alışığım,kuru ayazına da,kışını ayrı baharını ayrı severim.Ağlaya ağlaya geldim,birgün tekrar dönecem ümidiyle.
Tayinimiz çıktı bikaç aydır başka bi ilçedeyim,sessiz ıssız,köy desen değil,kasaba desen değil,hergün camı açıyorum karşımda bi boşluk,üstelik yeşillik de var,çok sevdiğim yeşilliğe bile alışamadım,bunalıma girip girip çıkıyorum.Belki de şuan sizinle benzer durumlardayız.
Yazdıklarım size yardımcı olur mu bilmem niye yazdım onu da bilmiyorum.Şuan baya duygusal dönemler geçiriyorum.

Bu arada,şu meşhur İstanbul'a dönüş yolunu seviyorum sözünü söylediği için,Leyla Mecnun dizisinde karakterlerden birini arabadan atmışlardı:KK70:aklıma o geldi:KK70:

Ankara dile gelse de konuşsa keşke, o da bıkmıştır gri şehir deniz yok tantanasından. Ne griymiş arkadaş senelerdir herkes söyleye söyleye bıkmadı. Keşke içinde sadece isteyenler yaşasa da güzel ankara da bi rahat etse. 90 yıl öncesinin bozkır kasabasını İstanbul gibi bir medeniyet başkenti ile yarıştıranlara da ayrıca kılım söylemezsem olmaz. Amaaan baydı yani sürekli bi gri şehir gri şehir. Bozkırın ortası burası arkadaşım allah buraya da böyle bir iklim vermiş napalım yani deniz orman mı yaratalım.
Bi sarılasım geldi...

Bursaliyim ,ilk kez burdan ayrildigina uzulen birini gordum :KK45:
Alisirsiniz insallah

3 yıl yaşadım. Burada sevilmesi adına söylenen şeylerin cogunu yaptım. Çok hoş sayılacak 2 semtinde oturdum ama Ankara hala toplamda yaşadığım 3 ülke, 8 şehir içinde en az sevdiğim hatta neredeyse hiç sevmediğim aramadigim ozlemediğim tek şehir ( bir-iki kebapçı ve AÖÇ kokorecciler hariç :))

Ankarada doğdum büyüdüm(39 senedir) sevemedim bir türlü.soğukları sırtlarımı ciğerlerimi ağrıtıyor.dizlerim kollarım eklem romaztizması hep.emekliliğimi bekliyorum gideceğim inşallah bu şehirden Rabbimin izni ile.gezilecek görmeye değicek bir yeri yok.eymir gölü pislik içinde lağım kokuyor.mogan desen oturacak yer yok millet çaresizlikten gidecek yer olmadığından üst üste piknik yapıyor.ama alışırsın merak etme.

Hiç katılmıyorum yoruma. Ankara'ya ilk geldiğimde Bilkent'te cok iyi bir sitede oturdum. Haftalarca kalkmadı sis. Korkunçtu. Bunalıma girmiştik maaile.
Sis elbette olur, özellikle bilkent gibi rakımı yüksek yerlerde.

Suanda günlük güneşlik dışarısı.
Camur atıcam diye abartmayın demek istiyorum.

Back
X