Grmce olacaklar, grmceler bakar msnz?

desene abinle evlenirse bu evde kimin kuralları geçermş görürsün diyecek sana

eehhh hiç sorma
Oysa kıza hep diyorum ben işe giderken gardolaptan istediğini al giymek istersen falan diye. kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Ama iyilikte yaramıyor laelaelaelaelae

aslında işin açığı samimi olma zorunluluğu diye bişey olduğuna nanmıyorum
o sana saygı duysun sen ona birbirinizin işlerine karışmayın yeter
hep teyzelerime anneme de demişimdir karışmayın sizi ilgilendirmez diye dayılarımın eşleri için kocaları dışında kimse bişey diyemez çünkü üzerlerinde hiçbir hakkınız yok derdim
hala o görüşteyim
yabancı bi insan farklı çevre farklı yetiştirme tarzı
niye samimi olmak isteyim ki zorla
gerkli ilg ve saygıyı gösteririm okadar gerisi terennüm

keşke arayıp nişan kıyafetini sorsaydın..ilişkiler nasıl başlarsa öle gidiyo maalesef zamanla tanımak gelin görümce ilişkilerinde pek olmuyo..ister istemez önyargılı oluosun, neden bilmiorum ama çok kolay kopma noktasına gelebiliyosun bu konumlarda olunca daha bi hassas oluosun.sen saygını koru, çok samimi olmaya çalışma derim..

Bende görümceyim canım ne demişler adımızı kötüye çıkarmışlar baksana """ Görümce Göz Taşı Görünce Bas Taşı """"

hayatın tadına bak alınma bukadar görümcede olacan arkadaşta canını sıkma

sen zaten sıcak davranıyosun o halen aynı .
yani senin daha sıcak davranmanın onun açısından hiçbi önemi yok olduğu gibi bırak ne soğuk ne sıcak ortasını ayarla.
o en başta mesafeli olmayı kafasına koymuş senin çabalarının hiçbi faydası olmaz..

nişandan sonra ben birkaç gün boyunca utancımı atamadım üstümden hep söylendim nasıl böyle rastladı nasıl böyle oldu diye çok ayıp oldu gelinimize dediğim için abimde öyle söyledi bana

bilmediğin bir şeyden dolayı neden bu kadar utanıyosun anlamadım. bir de şunudiycem bende nişanlıyım. nasıl görümcenin elbiseden haberi olmaz? bizde günlerce konuşulan bir durum olmuştu elbise. bence fazla çekiniyorsunuz gelininizden. bu kadar kasmayın derim nerden geliyo ayrı bir dünyadan mı :)

inşallah canım .ben söylede düşünüyorum kıyafet konusunda bana gıcık oldu diyee belkide bu kadar uzak olmazdık birbirimizee:kedi:

gıcık olacağına deseydi ben böyle giyincem die farklı şehirlerde mi oturuyorsunuz?

ona tuhaf geliyo belkide beim böyle olmam bazen tuhaf bakıyo bana:1closedeyes:

sallaaa :hulya: kim o davranış bilimcisi mi?

bazı yerlerde adet böyledir canım gelin arabasına görümce de biner. şu sözünüze takıldım ..Kız ne kadar yakın olmak isterse o kadar olursunuz.Mesafeli olmak istiyorsa da bu onun hakkı.. o kızla bir aile oluncak nasıl böyle düşünülüyor anlamadım. mazotun da abisi evlenen onun hiç mi hakkı yok..

Aslında abin iki konuda haklsız nişanlısının kıyafetini mutlaka biliyordu
Seninkini de görmüştür aynı renk olduğu konusunda seni uyarabilirdi
Nişanlısının söylediğini sana yetiştirmekte de haksız
Düğün arabasına gelince ben binme derim daha fazla gerilim olmasın
Eğer sana bin derlerse binersin kimse bişey demezse ben olsam binmem
Sonuçta bu onların düğünü bi gerilime sebeb olmak istemezdim
Ama sen bilirsin
Bende görümce olucam ve olduğum zaman sadece maddi destekte bulunmayı onun dışında fikir bile belirtmemeyi düşünüyorum

ben hem 10 yıllık bir görümce ve 3 aylık nişanlı bir gelin olarak 2 tarafın da hislerini yasadım. abim evlendiginde 17 yasındaydım zaten , abimin eşi benden 6 yaş büyük sadece , ismi ile hitap ederim , bir nevi arkadas gibiyizdir, davranıslarını elestirdigim zamanlar da olmustur , ama ben küt diye yüzüne söylerim ,ama yeri geldiginde de anneme karsı da savunurum cunku annem bazen gayet gereksiz kaynanalıklar yapar. abimin esi olması bir yana dunyadan cok sevdigim yegenlerimin annesi olarak da cok önemserim kendisini. o ilk gelin geldigi zaman ( daha önce köyde yasıyordu) dilinde bizim yöremize özgü bazı aksan problemleri vardı , ben her seferinde düzelttim , bana daha 3 sene önce filan söyledi, ilk baslarda cok gıcık oluyordum her yanlısımı duzelttiginde ama simdi iyi ki öyle yapmıssın sayende düzgün türkcem var diyor. bazı seyler zamanla yerine daha cok oturuyor. her zaman empati yapmakta, kendin karsındakinin yerine koymakta fayda var. su an da 3 aylık nisanlı biri olarak gayet resmi davranıyorum nisanlımın ailesine, ama özel bir amacım yok mesafe koyayım gibi , benim karakterim böyle, cekingen bir yapım var, herkesle hemen samimi olamam , bazıları ile cok zor yakınlasırım. r, gelinin su an sana göre biraz soguk duruyor olmasının nedeni de bu olabilir, cekiniyor olabilir, ama sen bence sıcakkanlı davranmaya devam et mutlaka o da yavas yavas size ısınacak ve samimiyetini gosterecektir . nisanlıgın rengi davasına gelince de bence sizde biraz hata var o gelin olarak teker teker herkesi arayıp ne renk giyeneceksiniz diye soramaz , sizin akıl edip sormanız gerekirdi bence. ayrıca abin de hatalı , aynı seyi benim nisanlımda yapıyor , sonucta rahatsız eden bir sey oldugunda bunu insanın nisanlısı ile paylasması gayet normal ,bu bence ailelere iletilmemeli. abin de size dugun zamanı kızlar beyaz giymiyorsunuz degil mi diye sorup caktırmadan bu sorunu halledebilirdi.

Gelininizi gelin olarak değil, insan olarak gör yeter.
Birde okuduğum kadarıyla çok iyi niyetlisin, onunla iyi olacağım diye de kendini paralama
İyilik de karşılıklı olduğu zaman anlam kazanır, tek taraflı isteyince olmuyor.
Herkese hak ettiği kadar değer vermek gerekiyor, fazlasını verince üzülen yine sen olursun.
Samimi olmak istemiyor olabilir, zorlama...Zamanla seni tanıdıkça yakınlık kurmak isteyecektir.

valla ben henüz görümce olmadım ama görümcelerim var yüz yüze gelince hiç bişey yok gibi davranırız helede birileri varsa ablacım yengecim diye dolanır ama aslında birbirimizi hiç sevmeyiz oda bende bunu biliyoruz. kayınvaldemlede aynı şekilde. ben çabaladım ama onlardan samimiyet görmeyince sürekli rol yaptıklarınıda bilince bende onlar gibi yapıyorum şimdi. ikiside beni sevmez deli gibide kıskanırlar çevreden arkamdan söylediklerini duyuyorum ama umrumda bile değiller artık. helede dün hamile olduğumu öğrenince onlarlada paylaştık tabi ama onlar sevincimi kursağımda koymayı başardılar. diyecek bişeyim kalmadı allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. boşverin mesafeli olmak daha iyi. ama şunu söyleyeyim kardeşimin eşine ben kesinlikle böyle davranmayacağım. oda benim kardeşim gibi olacak.

sen ne kadar iyi olursan ol gelin görümceyi sevmez onun için sen kendinden asla ödün verme neysen karakterinden vazgeçme ve bence başkası için kendini paralamaya değmez

walla butun insanlar anlar iyi niyeti sizin gelinde anlar merak etme kendide iyi niyetliyse tabi degilsede iyi niyetli olmana gerek yok mesafeli olursun olur biter

Arkadasim, senin sorununun tersi bende vardi. Bende gelin oldum gorumcelerimle iyi olmaya calistim. Benim gorumcelerimde basta bana tuhaf davrandilar.. Sonra mesafeli oldular, sonra hem yakin hem mesafeli durdular, bi turlu sicak olamadim onlarla, cunki icten gelmiyordu davranislari.

Simdi onlara gore davraniyorum. Ben fazlasiyla ben oldugumda yanlis anlasilabiliyor -tatlicadiarzu-

ben hem görümceyim,hem de görümcem var her ikiside bana görümcelik yapıyor,ben anlamadım ya bu ne iş,yaşım onlardan küçük diye mi acaba,benim öyle bir takıntım yok aslında.

Canim yapacak birsey yok, eger o araya mesafa koyuyorsa sende mesafeyi muhafaza et. Yine görümce olarak agirligini koy yani onunla samimi olmak istemen güzel ama onunda bunu istemesi ve sana dogru adim atmasi gerekir o bu adimi atmadigi sürece sen sadece onun pesinden kosar gibi olursun. Zamana birakmak gerekir, bakarsin zamanla alisir oda samimi olursunuz. Ben cok üstüne gidipde burnunu kaldirma derim. Birkac kez arkadas olmayi dene ama daha fazlada üsteleme bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…