GÜÇLÜ BİR KADIIN OLMAKTAN ÇOK YORULDUM

Diğer yorumları yeni okudum
Güçlü kadın kendini ezdirmez eyvallahı olmaz evet bunları yapar ama hatalarını telafide edebilir
Ne kadar zor olursa olsun eğer seviyor ve onunda sevdiğine inanıyorsan uzaklaşmak istemesenin tek sebebi senin ona olan tavrınsa engel ol
Uğruna değişmeyi hakeden insanlar vardır
Sen en iyisini bilirsin
Eşin senin için kaybetmemen gereken bir insansa savaş
Hem bu durumla hem kendinle
@prayforlosers

Çoğunlukla anlatırım, paylasirim sıkıntılarımı. Ağlarım gerekirse. Ama hiç güçsüz olduğumu düşünmedim. Çünkü ben anlatınca rahatliyorum ve geçiyor, insanlar da diyor ki vay be bütün olanlara rağmen hala gülüyor demek ki güçlü. Ben hep hiç anlatmayan insanlar için daha çok üzülmüşümdür. Çünkü dertsiz olmasına imkan yok ve içinde tutuyor.
Çok güzel bir bakış açısı never, seni severim.
İnsanlar yüzüme vurarlar diye korkuyorum
@prayforlosers bosanmak istiyor musun. Bu konuda tam olarak ne dusunuyorsun. Kendini bi gunde degistiremeyecegine gore suan dusunmen gereken en acil meselelerinden biri.
Valla ben hiç istemiyorum şanslı, gerçekten hiç istemiyorum.
Ama eşim istiyor ve ben bunu onun ifadelerinden anladım.
Bana naz mı nya mı yapıyor, ama adamın ses toundan bile anladım.
Pray çok yoruldum dedi ya, seninle yoruldum dedi.

Bazen guclu olmak en guzeli, ama bunu karsindakini kirmadan yapmalisin.
Seni anliyorum, guclu olmak yoruyor insani, yeter demek geliyor icinden ama gucun hic bitmesin pray, sadece karsindakini kirma, sakin ol.
Ama agla, agla ve rahatla, degisimi farkedeceksin aglamak gucsuzluk degil.

İnsanlar yüzüme vurarlar diye korkuyorum

Valla ben hiç istemiyorum şanslı, gerçekten hiç istemiyorum.
Ama eşim istiyor ve ben bunu onun ifadelerinden anladım.
Bana naz mı nya mı yapıyor, ama adamın ses toundan bile anladım.
Pray çok yoruldum dedi ya, seninle yoruldum dedi.

Acikcasi senin bazi yorumlarini okumak beni bile yoruyor. Buna sasirmadim o yuzden .

Bosanmak istemiyorsan buna cabalamalisin. Bir ozurle kurtulamazsin. Degistigini , en azindan degismeye hazir oldugunu ona hissettirmelisin.

Ben de ota b.ka ağlayan bir insanımdır. Ayy hele aman yarabbim son 3 sene döktüğüm gözyaşını ömrüm boyunca da dökmemişimdir :dondurma: Ağlamak istiyorsanız tutmayın kendinizi ağlayın. Ağladıktan sonra o gelen rahatlama hissini başka hiçbir yerde bulamazsınız.

Önceden ben de çok güçlüydüm her işin üstesinden gelirim diye hissederdim ama şimdi korkak biri oldum çıktım. Sizi yorumlardan bilirim hatta geçenlerde eşiyle ne kadar uyumlu diye düşünmüştüm. Eşinizle aranız bozuksa bunu düzeltebilirsiniz. Zaten farkındalığınız yüksek o yüzden de bence her şey düzelecektir.

Selam,
Bu metin biraz iç döküş, biraz da serzeniş içerir.
Uzun olacaktır şimdiden biline.

Durum bu. Yıllarca insanların karşısında dik durabilmeye çalışmak, kuyruğunu kıçının altına sıkıştırmak ama kaçmamak, bir şeyler yapmaya çalışmak şahsıma münhasır.
Çocukken de böyleydim ben, ağlarsam bana okulda ağlak sümüklü derler diye asla ağlayamazdım.
Büyüdüm, çok aldatıldım, çok sepet yedim.Millet ağzıma mıçıp bıraktı. İlk beraber olduğum adam 2 gün sonra benden ayrıldı, hahaha nasıl da yalvarttım ahhahaha demesin diye tek bir mesaj bile yazamadım.

Arkadaşlarına anlattı, okulun itiraf sitelerinde yayınladı, msn konuşmalarımızı herkese gösterdi.
Anneme anlatmakla tehdit etti, defalarca taciz etti. Millet yüzüme bakıp resmen o..u dedi, defalarca kantinde kütüphanede her yerde.

Büyüdüm herkes gibi sorunlar da büyüdü, ama ben de büyümüştüm.
Bu defa da ağlayanlara, mızmızlananlara saldırgan bir tavır takınmaya başladım ve bunu şu ana kadar da asla dizginleyemedim. Her zaman güçlü bir kadın olmaya çalıştım, bana yanlış yapana hadi yallah diye diye çevremde az ve öz 2-3 kişi kaldı. Ağlayan kadına ya da erkeğe ezik muamelesi yaptım ve bunu da resmen milletin gözünün içine baka baka yaptım. Pişmanım.

Sonra bu adamla tanıştım. Uzun yıllardır mok püsür devam eden bir ilişkim ve evliliğim var, kendimi asla ezdirmemeye çalıştığım, bana bir şey söylerse iki katını söylediğim ve bağırdığım cingar çıkardığım beğenmiyorsan s...r git o zaman dediğim. O adam da bana hep tahammül edecek sandım, yanıldım. O da çok yoruldu. Ben de ne tür girdap içinde olduğumu o zaman anladım.

Takıntılarım var hepiniz biliyorsunuz en ufak bir sorunu büyütür büyütürüm, forumda öğrenmişsinizdir acaip çirkef ve kindar bir kadınımdır. Bu beni çok yordu, artık çok yoruldum. Ben çok nadir ağladım hayatım boyunca, şimdi de ağlıyorum. Aşmak istiyorum ama zor gibi.

Herkes gibi benim de hayatım b.k. Senelerdir şu psikoloğa gidiyorum bir türlü de geçmedi. Adını hatırlayamadığım bir arkadaşın önerisiyle meditasyona başladım. Buradaysa yazsın. Çok tenk yu. Dün de bazı arkadaşlara tek tek yazarak haksız yere kalplerini kırdıysam özür dilediğimi söyledim.

Ama haksız yere, kadın düşmanlarına ne söylediysem hala arkasındayım. Herkese yazmak zor olacak belki diye hem kendimi ifade etmek hem de gerçekten öküzlük yaptığım insanlardan özür dilemek istedim.
Kusura bakmayın ne olur, valla ağlamak çokzel.
ben nazar mı ettim sana o_O
bence çok tatlı çok de hoş birisi gibisin en azından forumdan ne kadar anlaşılabilirse huyunu anladığım sevmiştim çok,kendine haksızlık ediyor olabilir misin? ki çoğu fikirde uyuşmuyoruz bile...
bilmiyorum bence kendine eleştirel yönün yoğun gibi geldi sadece..belki eşinde gerçekten sorun?

Eşine karşı da örüyor musun bu duvarlarını? Senin şu an ne hissettiğini biliyor mu?
Ona yazmıyorum. Dün konuştuk işte.
Sonra ben profilime sezen aksu yorumu attım allah da beni kahretmesin ahahah

Görmek istemiyor beni, her şeye bağıran kendine b.k sürdürmeyeceğim diye karşısındakini kolayca harcayan bir kadın istemiyor.
Çünkü ben bunu her yerde yapıyorum story.
Hem kendim yoruluyorum, hem de benim yediğim haltların bedelini başkası ödüyor.

İnsanlar yüzüme vurarlar diye korkuyorum.

Hiç yüzüme vuran olmadı biliyor musun, çünkü sallamayacağımı açıkça belli ediyorum sanırım. Cidden umursamiyorum. Hem vururlarsa daha iyi, böylece gerçek yüzlerini görüp hayatımdan kolayca cikartabilirim. Kimseye eyvallahim olmadı, kimse vazgeçilmez değil benim için. Herkesin zayıf noktası vardır, kusurları, hataları... okuyoruz işte burada kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Utanma zayifliklarindan. Esinle olayinizi bilmiyorum tabi.
Çaktırma, ben de sana karşı boş değilim.

Barışmak isiyorsan bir süre ayrı kalmayı teklif edebilirsin.Birbiriniz olmadan yapabiliyor musunuz görmüş olursunuz.Bazen özlem kötü anıları siler,iyileri kalır.Hem eşinin sözettiği yorgunluğu dinlenmiş olur:)

Ama...İnsanların dönemleri var ve bazen iki kişi aynı yönde ilerlemiyor.Bazı insanlar mesela dostlarımız bile hayatımızın belli bir döneminde yeralıyor.Diyeceğim,belki eşinin senin hayatındaki görevi bitmiştir.Belki olmak istediğin kadın olabilmen için farrklı biriyle yola devam etmen gerekiyordur.Anladığım kadarıyla eşinle inişli çıkışlı,gergin ve agresif bir iletişiminiz var.Barışsanız bile eşin senin tamamen değiştiğine ikna olmayabilir.Temiz bir sayfayla silgiyle silinmiş sayfa aynı olmaz.Bunu da değerlendir bence.
Hakkında hayırlısı olsun,inşallah mutlu ve huzurlu bir yol bulursun.

Ne kadar güçlüyüm bilmiyorum.
Ama kesinlikle hırçın bir insanımdır.
Cam , çerçeve , vazo evde ne var ne yok indirmişliğim vardır.
Çocukken tacize uğramak ve ilk ilişki konusunda benzer şeyler yaşamışız ^^
Çokk çok öfkelendim.
Bu yüzden çok sevdiğim insanları kaybettim.
Hala içimde bazen o zamanlardan öfke perçinlenir durur .
Bu öfke bana nefret etmeyi öğretti.
Kindarımdır çok da seviyor olsam insanları sildim.

Ama kendime küçük bi çocuğun oyun alanı gibi bi alan kurdum.
Bikaç insan aldım içeri , onlara karşı dikkat ediyorum dediklerime , tepkilerime.
Zayıflık göstersem bile beni vurmayacaklarını biliyorum. Güveniyorum çünki.

Bi çocuk var , küçüklüğünü bilirim . Abla der bana. Kendi kardeşim olsa bu kadar severdim.
İnsanlara karşı çok yumuşattı beni o mesela.

Psikologunu değiştirmelisin belki de , güven problemi de yaşıyor olabilirsin.

Kendisine karşı dürüst olabilmek de insanı güçlü kılar. Üstelik insanın duygularını belli edebilmesi şımarıklık olmadıgı gibi ayıplanacak bir durum da değil, o yüzden aglamaktan çekinmeyin bence.

Boşanmayla ilgili yazdıklarınıza takıldım acıkcası.
Tartışma konularınızı ve biçimini bilmedigimden ötürü birşey diyemiyorum maalesef. Ancak kendinize şu an gereginden fazla yükleniyorsunuzdur belki?
Belki tartışmaların içerigi çok ciddi konulardaydı ve haklıydınız, buradaki özleştiriniz dogrultusunda tartışmanızın biçimi nedeniyle kendinizi suçlasanız da hakkınız teslim edilmediginde davayı açan ilk siz olacaktınız belki de...?
Bu soruların yanıtını kendinize net bir şekilde vermeye çalışın bence. Sonrasında mücadele eden, kabullenen veya davacı olarak kendinize biçtiginiz rolu daha rahat üstlenirsiniz.

Pray, forumda cadı bi kadın değilsin bence. Arada yorumlarını görüyorum. samimi bi ifade edişin var.

Şu ağlama meselesi bende de var psikologa gitmeyi de düşündüm. Ağlamak zayıflık değil iyi bir şey vs diyenleri duyunca evet diyorum ama yok olmuyor bende asla aglamayam başkalarının yanında. Sanki güçsüz bi duruma düşecekmissim hissi izin vermiyor buna. Seni anliyorum bu konuda.

Eşinle ise kaybetmek istemiyorsan bazi degisimler evet şart. Belki çift terapisi gibi seyler bilemiyorum faydali olabilir.

Bana gore ben de gucsuzlugumden cirkeflesiyorum gibi geliyor. Ben de aglamamak dik durmak istiyorum. Isin ozu ben de guclu kadin olmak isterdim pray. Anlattiklarin yabana atilacak seyler degil. Kimse durduk yere boyle olmuyor. Yogruldukca hamurumuza katilanlar sekil veriyor bize. Senin payina bunlar dusmus maalesef. Senin yerinde baskasi olsa baska tepkiler verirdi. Ama bu sensin. Kendini yargilama bence. Boyle cok daha guzelsin.

Kendinle hesaolasmissiniz eksi artilarinizi belirlemissiniz.bu cok guzel bisey ozur dilemekse erdemdir.
Zaman zman hepimizin hatalari olabiliyor robot degil insaniz neticede.
Esinizlede umarim hersey yoluna girer.

Selam,
Bu metin biraz iç döküş, biraz da serzeniş içerir.
Uzun olacaktır şimdiden biline.

Durum bu. Yıllarca insanların karşısında dik durabilmeye çalışmak, kuyruğunu kıçının altına sıkıştırmak ama kaçmamak, bir şeyler yapmaya çalışmak şahsıma münhasır.
Çocukken de böyleydim ben, ağlarsam bana okulda ağlak sümüklü derler diye asla ağlayamazdım.
Büyüdüm, çok aldatıldım, çok sepet yedim.Millet ağzıma mıçıp bıraktı. İlk beraber olduğum adam 2 gün sonra benden ayrıldı, hahaha nasıl da yalvarttım ahhahaha demesin diye tek bir mesaj bile yazamadım.

Arkadaşlarına anlattı, okulun itiraf sitelerinde yayınladı, msn konuşmalarımızı herkese gösterdi.
Anneme anlatmakla tehdit etti, defalarca taciz etti. Millet yüzüme bakıp resmen o..u dedi, defalarca kantinde kütüphanede her yerde.

Büyüdüm herkes gibi sorunlar da büyüdü, ama ben de büyümüştüm.
Bu defa da ağlayanlara, mızmızlananlara saldırgan bir tavır takınmaya başladım ve bunu şu ana kadar da asla dizginleyemedim. Her zaman güçlü bir kadın olmaya çalıştım, bana yanlış yapana hadi yallah diye diye çevremde az ve öz 2-3 kişi kaldı. Ağlayan kadına ya da erkeğe ezik muamelesi yaptım ve bunu da resmen milletin gözünün içine baka baka yaptım. Pişmanım.

Sonra bu adamla tanıştım. Uzun yıllardır mok püsür devam eden bir ilişkim ve evliliğim var, kendimi asla ezdirmemeye çalıştığım, bana bir şey söylerse iki katını söylediğim ve bağırdığım cingar çıkardığım beğenmiyorsan s...r git o zaman dediğim. O adam da bana hep tahammül edecek sandım, yanıldım. O da çok yoruldu. Ben de ne tür girdap içinde olduğumu o zaman anladım.

Takıntılarım var hepiniz biliyorsunuz en ufak bir sorunu büyütür büyütürüm, forumda öğrenmişsinizdir acaip çirkef ve kindar bir kadınımdır. Bu beni çok yordu, artık çok yoruldum. Ben çok nadir ağladım hayatım boyunca, şimdi de ağlıyorum. Aşmak istiyorum ama zor gibi.

Herkes gibi benim de hayatım b.k. Senelerdir şu psikoloğa gidiyorum bir türlü de geçmedi. Adını hatırlayamadığım bir arkadaşın önerisiyle meditasyona başladım. Buradaysa yazsın. Çok tenk yu. Dün de bazı arkadaşlara tek tek yazarak haksız yere kalplerini kırdıysam özür dilediğimi söyledim.

Ama haksız yere, kadın düşmanlarına ne söylediysem hala arkasındayım. Herkese yazmak zor olacak belki diye hem kendimi ifade etmek hem de gerçekten öküzlük yaptığım insanlardan özür dilemek istedim.
Kusura bakmayın ne olur, valla ağlamak çokzel.

Konunu okuyunca bazı yerlerinde kendimi gördüm..
Kendimi eşime ezdirmemek için bayağı bir efor sarfediyorum ve bu da evlilikte üstünlük yarışına döndü ve saçma bir hal aldı evlilik..Ben de bu bu konuda bir girdaptayim denebilir.

Takıntılar..inan bu konuda yalnız değilsin. Bu takıntılar yüzünden insanın kendinden yorulması berbat bişey.. Forumda ben de pek mülayim değilimdir hatta normal yaşantımda da öyleyimdir..

Kadın düşmanlarına ve kadınları ötekileştiren zihniyete tahammülüm yok asla..bunu yapanlardan midem bulanıyo resmen,hele ki bunu yapan kadınsa kusasim geliyo suratına..

Ama ağlama konusuna gelince ağlarım,güçlü görünmeye çalışmam çünkü herşeyden çok bu yorar insanı..Herkesin zayıf anları,ağlamaya ihtiyacı olduğu anlar vardır ve yaşam boyunca olacaktır da bu yüzden kimsenin ne dediğini, ne düşündüğünü yadsımak en güzeli çünkü kişinin ruh sağlığından ve kişinin kendisinden başka değerli olan birşey yok bu hayatta..Çok kasma ve koy g.tne herşeyin..:KK50:

Geçmiş geçmişte kaldı...
Herkesin acı tatlı ekşi hikayeleri var :)
Geçmişe takilmayip ileriye dönük bence kendinde ufak değişiklikler yapman lazım.
Mesela her zaman güçlü olmak çok yorucu ve insanı icten içe bitiren birşey.
Güçlü olmak yerine mutlu olmaya çalış.
Eşine öyle cemkirme mesela :)
Aynı seyi sen ondan duysan sevginde zamanla erir gider....
Ki kadın olsun erkek olsun karşısında çok katı kuralları olan birini görmek istemez.
Sana nacizane tavsiyem maneviyatına yönel. Sanırım yaşadığın şeyler yüreğinin katılaşmasina neden olmuş.
Once yüreğini yumusat...
Inan bende bir kac sene once senin gibiydim ne kadar ziyan etmisim kendimi... su an bana insanlarin ezik! Ya da güçlü demelerinin zerre onemi yok benim icin...
Ben şu an mutlu muyum olay bitmiştir...

@prayforlosers Seni böyle bir hesaplaşmaya eşinin tavrı ve onu kaybetme endişesi sevketmiş sanıyorum. Yanlışsam düzelt..

Bu hesaplaşmayı yapman bile bazı şeyleri değiştirebileceginin bir göstergesi bence.
Eğer eşini kaybetmek sana ciddi anlamda mutsuzluk verecekse,hayatında doldurulamaz bir boşluk yaratacaksa,işte güçlü kadın rolünü rafa kaldırma zamanın gelmiş demektir..
Eşini konuşarak ya da davranışlarınla ikna etmen hatta O'nsuzlugun seni üzecegini açıkça söylemen gerekli..
Güçlü olmaya çalışmak insanın hayatında bazen telafisi ve geri dönüşü mümkün olmayan durumlar doğurabilir o nedenle iç sesinle hareket etmeni tavsiye ederim..

Back
X