Güçlü kadınların güçsüz olduğu saatindeyim.

tuanarosele

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
31
67
3
Çok yoruldum güçlü görünmekten . Bende diğer kadınlar gibi şımartılmak , naz yapmak istiyorum. Bu hayatı ben seçtim belki evet ayrılalı 2 yıl oldu... Güçlü olmak yoruyor insanı ; dışardan bakıldığında kimseye eyvallahım yok kendi işimi kendim yaparım gibi görünsemde gece tamda bu saatler sıcak bir omuza ihtiyacım olduğunu anlıyorum . Yalnızlık çok zor , derdini sevincini hüznünü sırrını paylaşabileceğin bir hayat arkadaşın olmaması çok acı. Neden biz kadınlar güçlü olmayı seçeriz neden hayatı sırtımıza yükleriz . Gerçekten biz mi akıllıyız zekiyiz yoksa dışarda gördüğümüz o kukla gibi oynatılan kocasının sözünden çıkmayıp evde akşama kadar keyif yapan kocası geldiğinde fare gibi vik vik vik konuşup naz yapan kadınlar mı akıllı

Ev hanımlarını yermek ne haddime . Sonuç olarak bende evde hanımlığımı dışarıda hanımefendiliğimi yapıyorum anlatmak istediğim bütün bu yükün altında insan biraz da olsa yoruluyor .

Son cümlelerinle yarın topa tutulursun söyliyeyim evliyim mutluyum ama o son cümlelerdeki yazdığın tarzda bir kadın değilim insanın evli bekar olması karakterini değiştirmez nazlı bir kadın değilim her istediğimi başarabilirim gibi geliyor şükür kimseye ihtiyacım yok ama yanlızlık çok ayrı birşey

guclu olma eylemi senin kendine zorla kabul ettirdigin birsey belliki. guclu olmak zorunda degilsin mutluvolmayi tercih et onun yerine. erkekler senin tabir ettigin kadinlarla mutlu olmadiklari icin mutluvkadinlari tercih ederler bir sure sonra ya da o tabir ettigin kadinlarla bir omur mutsuzlugu yaninda da mutsuz cocuklar yetistirirler. ac kalbini insanlara Alahima dua et hayirli insanlar karsina cikarmasi icin ama once sen hayirli insan ol.

Güçlü kadınlar mı seçiyor böyle olmayı yoksa hayat mı böyle olmaya itiyor, doğuştan gelen bir karakter özelliği mi yoksa sonradan mı oluyoruz bilmiyorum ama o mızmız kadınlara zaman zaman özendiğim çok oluyor. Sanırım hayatta yaptığım tek hata bu gücü hayatımdaki erkeklere göstermek oldu.Kendi hayat mücadelemle uğraşmak yetmez gibi onlarınkileri de üstüme almak zorunda kaldığım olmuştur. Bir nevi rolleri değişmek gibi...Yalnız değilsin...

Canım sen anlatılanı yanlış anlamışsın. Güçlü kadın demek mutsuz kadın demek değil, her ne şartta olursa olsun mutluluğun koşulu olarak başkalarını görmeyen ve hayatta ki tüm sorumluluklarını kendi üstlenebilecek güçteki kadın demektir. Bu kadınların aradığı kendilerine bakacak, naz kapris yapacağı bir erkek değil, bir hayat arkadaşı, bir dosttur.

Ama erkeklerin güçlü kadınlarla birlikte olamaması konusunda haklısın çünkü, zayıf bir erkek, karşısındaki kadının kendisinden güçlü olduğunu hissediyorsa yetersizlik hissi duymaya başlıyor. Adamlar da haklı tabii, karşısında kendisinden hiç bir şey talep etmeyen, ayakları yere sağlam basan bir kadın var, aklını neyle çelecekler :)

Şartlar eşitse, hem adam hem kadın güçlü ise işte o zaman değmeyin keyfine...

Sözün özü, güç mutsuzluk getirmez.

Buna ihtiyacinizin olması gücsüz olduğunuz anlamına gelmiyo insanız neticede.
Ancak mutluluğun sirrı kukla olup, fare gibi vikviklemek değildir. Ben öyle kadınlarin gercekten mutlu olduguna inanmiyorum evliligin devam ediyor olmasi o evliligi mutlu bir evlilik yapmaz. Onlar kendi yalanlarina inaniyor sadece.
Dogru insan geldiğinde sizi olduğunuz gibi kabullenecektir.

" ya olduğun gibi gorun ya gorundugun gibi ol" diyecegim buna.

Zira ben nasil hissediyorsam bunu sonuna kadar yaşama taraftari bir insanim. Mutsuz muyum arkadaş? Her zerremde hissedeyim.
Mutlu, umutlu muyum? Dibine kadar yaşayayim. Bir baskasinin bunlara çomak sokmasina izin vermeyin . Insaniz yahu, yalniz da kalacagiz mutsuz da olacagiz. Bir seyler bir sekilde yolunu giriyor, su yolunda gidiyor. Hislerinizi kendiniz gibi yasayin o zaman yasamis olursunuz.

Neden evlenmeyi dusunmuyorsunuz? Benim bir akrabam var 2 çocuğu var esinden ayrildi herseye kosturuyordu sabah cok erkek kalkiyor saatlerce yol gidip ise geliyordu anneside evde cocuklarla ilgileniyordu zor bir hayati vardi sonra biri cikti karsisina onunla evlendi cocuklari ona baba diyor adam cocuklarina esine cok duskun ve mutlular ...yani yarinin ne getirecegini bilemezsiniz umutsuzluk seytandandir insan yalniz degilki siz dua edin Allah teala size ne guzel kapilar acar tevekkul edin guvenin ... Simdi sartlar boyle ama bu hep boyle olacak diye birsey yokki uzulmeyin

Ben de sendenim.Erkeksiz evde büyüdüm,baba,abi ya da erkek figürü yoktu evde.Boşluğu ben doldurdum erkek gibi :)
Bu benim seçimim miydi mecburiyetim mi bilmiyorum.
Yalnızlıktan hiç sıkılmadım desem yeri çok extrem durumlar dışında.Evlendikten sonra da durum değişmedi.
Vikviklemedim hiç.Höt höt söyledim.Eşim halinden memnun gibi duruyor,sadece laf da söyletmiyorsun kendine diye iki kere şikayet etmişti ,onun dışında saçım kırılsa ondan yardım istemediğim için mutludur bence.
Ben de bu hayatı seçtiğim için,yaptıklarımın sorumluluğunu ve sonuçlarını köküne kadar aldım omuzlarıma.
Hiç de yorulmadım güçlü olmaktan ya da görünmekten.

Kocasının sözünden çıkmadıklarını nerden çıkardınız ki. Kafalarına eseni yapabiliyor ev kadınları. Daha özgür. Kukla falan değil. Biz kapitalizmin kuklası olmuşuz esas. Evet kendimi yıpratıyorum ediyorum. Ama bakıyorum hayatı boyunca kendi için kılını kıpırdatmamış kız daha mutlu çünkü başkaları onun işine koşuyo. Öyle aptal görünümlü onu yapamam bunu yapamam diyen bi akrabam var. Liseyi ite ite bitirdi. Sonra da diyo ki bana işi bilicen işe gitmicen hangimiz aptal diye bön bön bakıyorum. Prensesi oynamak istiyorum bazen. Ama kanımda yok. Hayatta bişeyleri elde etmek benim için hep zorlu bi süreç oldu. Diğerleri gibi olmuyo. Çalışmasaydım. Babam bana bakardı yıpranmazdım. He eşinle mutluluğuna gelecek olursak bence bunlardan bağımsız bişey.

iyi hoşta yazdıklarınız yüzünden güçlü bir kadın oldugunuzu düşünmeniz yanlış bence eger gercekten güçlü olsaydınız bu sekilde düşünmezdiniz zaten. sizinkisi şartlar böyle gelişmiş bu sekilde boşanmış ve yolunuza devam ediyorsunuz bu zaten olması gereken bunun için ekstra bir özveriye gerek yokki ne zaman kendinize yetersiniz illa başkasına ijhtiyaç duymazsınız mutlu olmak için o zaman güçlü bir insn olursunuz kendinizi kandırmayın bence iki yıl çok az bir süre yılıp başka bir omuz arayacak kadar biraz kafa dinleyin.

Yalnızlığı; hayatınızı sorgulamak yerine,hayatınıza birini alarak aşabilirsiniz;ama sorguladığınız kadınların da hiç derdi yoktur denebilir mi! ,Bu boşanmış kadın psikolojisini,aşın lütfen;çevrenizdeki evlilikleri izlemekten de vazgeçin; bakın nasıl mutlu oluyorsunuz!ben haketmedim,falanca(fare) bu evlilikte nasıl beceriyor,nasılda kişiliksiz ,ben daha güçlüydüm daha kişilikliydim bu hesapları hele hiç yapmayın....bunu dizginlemek elinizde!

güç nerede güçsüzlük nerede bilmiyorum sınır olarak
ama herkesin zayıf noktası var
belliki sizin şu anda zayıf noktanız yalnızlık
birilerine şans vermeyi deneyin bence
ben şans verdim deyince olmuyor ya en azından iş ortamında gözünüz kulağınız açık olsun var mı biri size göre olmadı görüşme talep edin ...

Ev hanımıyım akşama kadarda keyif yapmıyorum kukla da değilim eşim eve geldimi de fare gibi vik vik yapmıyorum..
Şimdi şurada bir vik vik yaparsam dünyanın kaç bucak olduğunu görürsünüz..
Haddinizi bilin ev hanımlarınada lat atmayın..

zor soru:))
anlattığın özellikler kişilikle alakalı büyük oranda.
kimisi senin benim gibi derdini içine atar,kendi çözer,kimseye ağlanmaz daha doğrusu yapamaz bunu bilemez.
ne olursa olsun kendini yer bitirir ama kimseden kolay kolay yardım isteyemez.
kimi ise yük olurum olmam kaygısı gütmeden bizim gibi uç noktada hassasiyetler taşımadan herkesten herşeyi bekler,ister.
bunu doğal hakkı gibi görür,herşeye yetişeceğim ,eksik bırakmayacağım gibi kaygıları asla yoktur.
burnu aksa bile en yakınındakilere dünyayı dar eder,napar eder suyu ayağına getirtir:))
senin benim gibiler ise ameliyattan çıkar gelir ,yatamaz,kalkar çocuğuna yemek yapar,süpürge yapar.
neden bilinmez.onun görevidir bunlar.yük olmamalıdır kimseye.minnet de etmemelidir.
sana gelince sorunun daha çok yalnızlık odaklı gibi.
yukarıda anlattıklarım hayatının geneline ne kadar hakim bilemedim ama çalışıp çalışmamakla yalnız olup olmamakla alakası yok bu tür kişiliklerin bana göre.
sen yalnız olmanın sıkıntısını kimse ile paylaşamamaktan da yalnız olmaktan da bunalmış gibisin.

Güçlü olunca yalnız ve mutsuz mu olunuyor? Evli, mutlu kadınlar güçsüz mü? Güçten kasıt ne, sadece ekonomik özgürlük mü? Ben mi totomdan anladım yoksa. Yok doğru anladıysam, hayata bakış açınız yanlış geldi bana. Güçlü insan mutsuzluğu da yalnızlığı da kabullenip, isyana geçmez çünkü. Güçlü insan mücadelecidir. Bunların geçici olduğunu, geçmese bile hayatında keyif alacak, tatmin olacak ya da şükredecek başka şeylerin de var olduğunu bilir. Ekonomik özgürlük bir güçtür, zaruridir ama bunun bir insanın karakterinin güçlü olmasıyla hiç alakası yoktur. Ve mutluluk için gereken maddi güçten çok manevi güçtür. O yüzden bence mutsuzluğunuzun sebebini, her işi kendiniz görmenizde, kendi ayaklarınızın üzerinde durmanızda aramayın. Mutluluk bir tercihtir. Üzerindeki yılgın, yenik, isyankar, memnuniyetsiz ruh halinden kurtulursanız, mutluluk da size sokulacak boşluklar bulmaya başlar.

Önce düşünce tarzınızı değiştirirseniz sonra hayatınızdaki hataları görür,ders çıkarır,tekrarlamazsınız.

Mesela şurdan başlayın: güçlü olmak yalnız olmak demek değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…