Güçlü kadınların güçsüz olduğu saatindeyim.

Bu bence karakter meselesi, nasıl mutlu olacaksanız öyle olun.zeki ve güçlü kadınlar da mutlu olabilir.bir kadın güçsüz ama mutluysa sıkıntı yok zaten. Her ne olursa olsun bir insan kendisiyle barışık olursa zaten mutluluk budur.

Genellemelerden hoslanmam ve konun genelleme dolu.. Ben de bosandim ama 'evliligim cok guzel gidiyor ama dur hele ben guclu kadin olmayi seceyim' diyip yapmadim bunu; yazdigin mantik(!) aynen bu..
Evli kadinlar da 'ben gucsuzum, ezigim, en iyisi evlilige devam' demiyor..
Herkesin nasibi farkli, kimi dogru insanla evlenir ve huzurla kendini ona emanet eder, kimisi o dogru insana hayati dar eder.. Evliliğin iyi gitmemistir ayrilmissindir, ne alakasi var bunun durduk yere 'guclu olmayi' secmekle.. Ayrildiktan sonra Rabbim daha cok sabir ve guc vermistir..
Bence sen olayi yanlis yorumluyorsun.. Mutlu olmak isteyebilirsin, ama kimseyle kiyas yapma, bol bol dua et..

çok
:) tatlım vik vik yapmıyorsan eşine neden üstüne alınıyorsun sen

Bende şu anda yalnızım ve güçlüyüm. Adam gibi kocayı bulsam bende sözünden çıkmam. Zekilik, akıllılık ne alaka ben doğru insanı bulamadım diye o kadınlara ne fare ne de aptal yakıştırması yapmıyorum. İnsanın kocasına naz yapması da güzel bişey. Allah olmayan isteyen herkese adam gibi adam versin daha ne diyelim.

Aslında pek seni geren bir mesele yoktur burada gibime geldi.. Sonuçta dünkü konunda öyle güçlü olmadığını anladık, yani eşinin yeni sevgilisi konusu..
Özetle, herkes bir duygusal çöküş yaşar, ama hırsını ev kadını vik vik vs ile almak..
Cidden ayıp, bu senin içinde bulunduğun ruh halini v ne kadar karmaşık bir kişilik olduğunu gösteriyor..
Keşke güçlü olsaydın..

Bir de, ben gucluyum, millet ezik gibi konusuyorsun.. Ama guclu ve akil olmadigin cumlelerinden ne yazik ki belli.. Millete camur atarak kendini ispatlayamazsin hic bi zaman.. Calismak calismamakla ilgisi yok gucun; karakterle ilgilidir, ayaklarinin yere saglam basmasi ile ilgilidir.. Kimisi para icinde yuzer ama kendine ait fikri yoktur, kiminin sadece eşi calisir ama kadin cok guclu karakter oldugundan adam inanilmaz saygi duyar..
Aslinda o kadinlardan daha iyiyim, daha iyisini hakediyorum dersen hayalkırıklığı kacinilmaz olur.. Sen kendine ve kendi hayatına odaklan..

Hepimiz insanız hepimizin zaafları var. Güçlü olmak neye göre kime göre ?
Bazıları güçlü olmaya ihtiyaç duymamıştır hayat ona güzel davranmıştır. Bazıları güçlü olamamıştır onlara hayat hiç adil davranmamıştır. Bazıları hayat adil davranmazsa da güçlü olmayı seçmiştir. Sanırım siz güçlü olmayı seçmişsiniz ve bu yükün altında kalıyorsunuz. Bence bu konuda genelleme yapılamaz. Bana göre güçlü olmak beni mutlu eder, güçsüz olmak benim için prangaya vurulmak gibi. Siz tercihlerinizden memnun değilseniz hayatınızı değiştirmelisiniz.
Ayrıyetten söylemeden edemeyeceğim ev hanımlarını vik vikleyip duran, itaatkar şeklinde etiketlemeniz hoş değil. Eleştirdiğiniz şey aslında sahip olmak istediğiniz hayat.
Not: Ev hanımı değilim.

bilek güreşinde eşinizi yendiğiniz için boşanmadıysanız bence alakası yok yanlızlığınızın güçle falan. önemli olan akıllı-siyasetli yerli yerinde olmak kontrolsüz güç güç değildir ayrıca. dışarıda iş kadını da olsak ülkede yönetsek her kadın evinde evinin kadınıdır aksini iddia edenin 65 yasında 17 tane kedisi vardır ve bu durumdan şikayetçidir.( tabiki bu sekilde mutlu olan herkesi tenzih eidyorum).

ben de seninle ayni fikirde degilim malesef. kadin erkek diye ayrimi nedense guc konusunda yapiyoruz ama sunu unutuyoruz iki cins de insan. kaya gibi sert olmak zorundayiz gibi bir algi oturtulmaya calisiyor biz kadinlara ozellikle. yalniz kalan kadin ben cok gucluyum erkek de guclu kadindan kaciyor diyor. yok oyle birsey mantikli olgun bir adam gucten neden kacsin sadece erkek degil tum insanlar mutsuzluktan kacar.
bak aciklama yapmaya calisayim sana. her istegi bir baskasina bagli insan mutsuzdur cunku o insan gun gelir onun isteklerini yerine getirmez ama kendi isteklerini kendisi yerine getiren insan mutludur. basarisiz da olsa bunun kendi hatalarindan dolayi oldugunu ve duzeltmesi gerekenin kendisi oldugunu yani daha kolay ve ulasilabilir birseyin duzeltilmesi gerektigini ( yaklasim dusunce hareket) farkedip o sekilde de mutlu olur. gucluyum gucluyuz guclu olucaz diyip kendimizi cikilmaz kuyulara hapsediyoruz. depresyon da bu surecte basliyor. beni ne mutlu eder diye bakmadan beni guclu kilan ne olur diye hesaplara girisiyoruz. ve bu defa kendimize karsi yaptigimiz dayatmalarla mutsuz oluyoruz.
ben yillarca bu hataya dustum. simdi daha yeni yeni farkediyorum bunu. guclu kadin faturasini kendi yatiran kadin degil ya bu ay fatura yuksek geldi ama bu ay da acayip film izledim ne de guzel yaptim ondan galiba yuksek geldi canim sagolsun diyen kadin bence

Güç ne evlilikle ne yalnızlıkla alakalıdır o doğanda olan bişey seni hep öne iten sorumluluk isteğin.. Minnetsiz oluşun. ben 15 yaşından beri hep çalıştım çalıştığımla o yıl okul için hep harçlık yaptım annem babam vardı ama maddiyat sıkıntılıydı üniversite de yalova da okuyup orada kalıp haftasonları istanbula annemlere geldim haftasonları 12 saat ayakta çalıştım hopp pazartesi sabah çantam elimde git eve fırlat okula derse yetiş koşturu koşturu.. Hep çalıştım her işimi de kendim hallettim. 3 yıldır Evliyim mutluyum anneyim şuan çalışıyorum ama bebek için 2 yıl evde evhanımlığı yaptım kocama naz da yaptım evdeyken ama hep güçlü oldum önemli kararlarda ben daha etkinim ama eşiminde erkekliğini asla geri itmedim inanın o evde oturan kadınlar yeri geliyor daha güçlüler en azından daha özgür. Haa bi gün boşanmakla yalnızlıkla güçlülük ne artar ne azalır o tamamen yapısal. ve bence bütün kadınlar da var sadece kimileri bastırıyor. Bu benim kişiliğim ben dengeleyebildikten sonra güçlülüğümü de mutlulukla beraber yaşayabilirim.

evde oturupp fare gibi vik vik yapan derken bence buralar karışmıştır bi bakayım karışmadıysa ben karıştırıcam.

Evde oturan kadınların kukla gibi kocalarının sözünden çıkmadığını nereden biliyorsunuz ya da niye öyle nitelendiriyorsunuz ki saygı karşılıklıdır evliliklerde yani tabii ki her dediğini yapan kadınlar var ama evde oturması herşeye eyvallah diyen insanlar olduğunu göstermez. Evde oturanlarında sorumlulukları var. Evliliğiniz neden bitti bilmiyorum ama naz yapsam evliliğim bitmezdi diye bir şey yok. Bende çalışıyorum kendi paramı kazanıyorum ama böyle diye de eşime ben çalışıyorum para kazanıyorum demiyorum. İnşallah gönlünüzdekini bulursunuz.

Genelleme yapılamaz ama erkek güçlü kadından kaçıyor kısmı pasif, kişiliği oturmamış, eşini ezmeye meyilli erkekler için geçerli bir ifade bence. Çünkü bazı adamlar o kadar basit ve sığki karşısındaki insan, kadın, erkek, eş, sevgili, arkadaş veya akraba hiç birinden haz etmez. Bu noktada olay güç değil karakter meselesi bence.

Konu sahibi
Kendini yanlış ifade etmişsin
O kadınlar her kimse, bu kadar içinde kalıyosa sende vik vikle madem fare gibi
Ama bir kesimi ele alıp genelleme
Evde otursun veya çalışsın, bir kadının karakteri oturmuşsa fare gibi vik viklemez
Tamam kocacım, olur kocacım, markete bile çıkmam kocacım diyen kadınlar arasında çalışanlarda var ayrıca

HanimKelesimiGetir belki de annene yakın yaşlarda
Klavyenizinde edebi olsun bi zahmet

NOT: Bende çalışıyorum ama çalışıp çalışmamam benim karakterimi, değerimi etkilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…