Güçlü kadınların güçsüz olduğu saatindeyim.

yapı meselesi, yetiştirme şekli diye düşünüyorum..
benim her işime koşan bir babam bir abim olmadı..
kendi herşeyimi ben hallettim.. yetmezmiş gibi bütün geniş aileminde sorumluluğu adeta üstümde..
zor mu durum? ben gayet memnunum.. ama iş hayatına bir erkek aldığın zaman zorlaşıyor kendinden daha güçlü birini istiyorsun çünkü

vikvikleyen var vikviklemeyen var..
bazıları gerçekten pireyi dever yapan cinsten.ben kadın halimle hazmedemiyorum bazen burada ki saçma konuları... hazıları da hanımefendi gibi davranıyorlar..
aynı şekilde, çalışıp vikviklenen hatunlar da mevcut..

istemsiz guldum bu kısma bende ev hanimiyim şuan calismiyorum ama emin ol her isimi kendim yapiyorum . Yapmadığım bi gidip para kazanmak. Çok şükür güçlüyüm ama mutsuz muyum hayır el elde bas basta oturup vikviklesem mutsuz olurdum sanırım zira boyle tanıdığım bayanlar var

milletin acısına yaptığın yoruma bak ya sabır

Vikvikleme durumu evhanımlığı ile ilgili değil bence.. Üç kuruş maaş alıp adamın tepesine çıkan, her istediğini yaptırıp vikvikleyen de var.

Ama güçlü kadın imajında benim görüş çalışmasa bile; ya meslek sahibi, ya menkul/gayri menkul sahibi olması çok önemli .. Çalışmasa bile her kadın bir gün evliliği biterse hayatını kocasız da idame ettirecek kalibrede olmalı ..
İki çocukla ortada kaldım üüüüühhüüüü asıl vikvikleme ve ben bunu hiç bir hemcinsime yakıştırmıyorum. Ama bunu işi gücü olan kadınlar da yapabiliyor. O da ayrı bir muamma..

derdini anlatırken neden ev kadınlarına laf attın ki şimdi?
kocasının sözünden çıkmayan senı ne ılgılendırır herkesin kendi yaşamı.

herkes hak ettiğini yaşar bu arada

Guclu kadin olmak karekter bence ve her ev hanimini gucsuzdur kacasina viv vik yapiyor diye deerlendiremeyiz.gucliysen hayat sartin ne olursa olsun guclusundur.

Alıntı paylaşabiliyor muyuz bilmiyorum ama, konunuzu görünce bu yazı geldi aklıma.Yalnız değilsin, aynı dertten muzdaribiz...

Güçlü kadınlar vardır, her işlerini kendileri halletmeye çalışan.. Anne babaları tarafından böyle yetiştirilen. Onlar kendi paralarını kendileri kazanmak isterler.

Evdeki tüm tamirat, tadilat işlerinden anlarlar. Bir erkeğe mecbur kalmadan da hayatlarını devam ettirebilirler. Faturalarını kendileri yatırırlar. Hemen hemen tüm işlerini kendileri yaparlar. Hatta etraflarının yükünü de üstlenirler. Özgürlüğü severler, dik durmayı da, güçlüdürler çünkü...

Âşık olduklarında hissederek yaşarlar. Aşklarına kurallar koymadıkları gibi büyük beklentilere de girmezler. Sevdiklerine problem çıkarmazlar. Bütün gün çalışıp durduktan sonra, akşamları yorgun da olsalar sevgilileri buluşalım dediğinde, hemencecik hazırlanıp sevgililerinin onları evden almalarına gerek kalmadan, o her neredeyse onun olduğu yere giderler.

Çoğu zaman sevgililerinin ya da kocalarının haberi bile olmaz yaşadıkları sıkıntıdan, yansıtmazlar çünkü. Para var mı, işyerinde sıkıntı mı oldu, birine canı mı sıkıldı, hiç bunlarla yormazlar birlikte oldukları erkeği. Çünkü istemezler kimse onlara acısın. Sonra da bir bakarlar ki, bu kadar dik durmanın ve sorun çıkarmamanın karşılığında gerçekten de kimse onlara acımaz.

Bu durum zamanla gelenekselleşir ve acınmama ile sorun çıkarmama hali yaşam tarzına dönüşür. Ezkaza dayanamayıp sorunlarını paylaşmaya kalksalar, bu sefer de sorunlu kadın, kaprisli kadın, tahammül edilmez kadın damgasını yerler. Bu yüzden de terk edildiklerinde bile hiç seslerini çıkarmaz bu güçlü kadınlar! Terk eden erkek de bilir onun ne kadar güçlü olduğunu ve onsuz da yaşayabileceğini, içinde yaşadığı fırtınalardan bihaber.

Sonra bir dosttan, eşten, ya da tanıdıktan duyarlar ki onu terk eden erkek gitmiş, muhtaç yaşamak zorunda olan biriyle beraber olmaya başlamış.

Erkekler çok severler böyle kadınları. Birinin ona muhtaç olduğunu görmek bir çok duygusunu okşar erkeğin. Onlara kendini erkek gibi hissettirir! Bu zayıf kadınlar erkeklere bağımlıdır.

Mesela fatura filan yatıramazlar, anlamazlar çünkü. Nereden yatırılır onu da bilmezler. Ev ya da yemek alışverişi de yapmazlar, çünkü taşıyamazlar onca torbayı. Hep yorgun olurlar, bütün gün spor salonları, kuaför, o mağaza, bu mağaza gezerler.

Akşama yemek yapmaya fırsat bulamazlar.

Akşam eşleri eve geldiğinde, bugün nereye yemeğe gidelim, diye sorarlar. En kötü ihtimal dışarıdan yemek söylerler. Zayıf kadınlar doğurdukları çocuğa bakacak gücü de kendilerinde bulamazlar, pamuklar içinde yaşamaya alışmışlardır bir kere. Kendilerini hep altın tepsi içinde sunarlar.

Huysuzluk da ederler, ama bu erkeğin hoşuna gider, çünkü kadın ona muhtaçtır, söylenmeyen güçlü kadının aksine, hiçbir şeyi beğenmedikleri gibi devamlı da mutsuzdurlar. Pek teşekkür etmezler, kıskançlık krizlerini de severler Kocasının ve sevgilisinin hayatlarını karartırlar. Erkekler bu kadınları asla terk edemezler.

Çünkü o güçsüz, kırılgan bir kadındır. Ayrılırsa kurda kuzuya yem olur. Koruyup kollanmalıdır her an o!.

Zayıf kadınlar hiç çökmez, buruşmaz ve yıpranmazlar.

Ancak işin ilginç yanı her zaman daha değerli olanlar da onlardır.

Ve geride kalan güçlü kadınlar tüm bunların nasıl gerçekleşebildiğine sadece bakakalırlar.

Konu sahibine sesleniyorum o kadinlar daha akilli ayrica ev hanimiyim aksama kadar keyif yapiyorum baskasinin mutlulugu seni neden mutsuz ediyor bence sen o kadinlari kiskaniyorsun

Son cümlelerin hiç de hoş değil konu sahibi önce onu belirteyim. Hayat insanı belli seçimler yapmaya zorluyor. Demek kisiz de böyle bir seçim yaptığınız için su an böylesiniz.
Evet ben ev hanımıyım. Sabahtan aksama kadar bebeğimle vakit geçiriyorum, keyif yapıyorum çok da nazlıyımdır. Eşim gelince de cilvemi de yaparım nazımı da yaparım. O da her dediğimi yapar. Çok da mutluyum Allah'a şükür. Sen biraz Mutlu insanlara imreniyorsun anladığım kadarıyla. Ama ben de bu mutluluğu yakalayana kadar cok mutsuz Zaman'larım da oldu. Anladım ki böyle davranmak daha akıllıca :)
Allah gönlüne göre versin konu sahibi.

samimi bir iki arkadaş kocanın yerini tutar. merak etme...
sen ele ele gezip tozup gülebileceğin bir sevgili bul :) ben ihtiyacın olan aşk.. ama hemen evlenme !

Ev hanımıyım dışarıda çalışmıyorum eşim de bu fikirden hiç hoşlanmaz zaten.Ama evde de bütün gün yattığımı bilmem (hastayken bile)bütün gün kocama ve çocuklarıma sıcacık ,tertemiz ve sağlıklı bir ev ortamı yapmak için uğraş veririm.Onlara yemekler yapar sorunlarıyla ilgilenirim.Ne zaman bana ihtiyaç duysalar yanlarında olacağımı bilirler.Ha bazen düşünüyorum bu enerji ve zamanı dışarda çalışarak ne kadar para kazanırdım nasıl harcardım diye ama sonra anlarım ki hiç bir şey beni bu kadar mutlu edemez.haa evet ben de arada vikvik ederim ama uzatmam tarzım değil.

Bende çalışan bir kadinim ama nazliyimdir hemde cok fazla. Bu biraz yetistirilme tarzi. Kendimi zorlayacak bir şey yapmam ;-) Benim odak noktam mutlu olmak. Senin de o olsun. Örnek vereyim. Mesela kendimi yorgun mu hissediyorum. Kisa mesafe de olsa taksiyle giderim. Ya da canım istemez temizlik yapmam. Fedakarlık sadece anneme ve babama sevgilime değil mesela. Yalnızlık kismina gelince yakın arkadaşların vardır muhakkak onlarla dertles ;-)

Nazlı olmak kadınsı olmak calismakla doğru orantılı değil. Sana zor gelen şeyler için yardim iste bence;-) Annem çalışan bir kadın yengem ev hanımı. Annem acayip cilveli nazli bir kadındir ama yengem tam tersi ;-)

benim annem ve babam ben 3 yasindayken ayrildi. ailesi destekli olarak cok guclu maddi ve manevi imkanlara sahip bir anne ile buyudum. ornegin; orduya girse girdigi gibi cikar, cumhurbaskani gelse o an birine kizmis ise yumrugu gecirmeyi bilirdi...

ben buyurken hic hissetmedim, simdi bakiyorum ki cok agirmis cinar gibi dimdik durmak. farkindayim ki yumrugu sikili tutmaktan kollari, ayagi sert basmaktan bacaklari agriyor. ama mizaci bu, hala oyle yasiyor.

mizaciniz ne ise o olun. yardim haktan olacaktir.

konu sahibi birine kızdıysa demek :)

şimdi yanlış anlaşılmasın ama;

ben çalışan biri olarak çalışmayan hemcinslerimle karşılaştırıldığımda çok kızıyorum. bu onlarla alakalı değil elbette, öküzlük yapan kıyaslayan kişi.

ya arkadaşım herkesin şartı farklı, sen niye kıyaslıyorsun ki.

eşim bir kez yapar gibi oldu, çalışmayan eltimle benim hazırladığım menüleri kıyaslamaya kalktı, elimden zor kurtuldu.

hani bunu da yapmamak lazım.

ama çalışmayan hemcinslerimden çok çok takdir ettiğim hem sosyal hem de çalışkan bir çok kişi tanıyorum. buradan saygılar sevgiler kendilerine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…