• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güçlü olmak istiyorum.

Biraz deli olmaktan kimseye zarar gelmez:) baktınız olmuyo güz
Biraz deli olmaktan kimseye zarar gelmez:) baktınız olmuyo güzel delirin. Kesin çözüm:)

el delirin. Kesin çözüm

Kendinizden bahsederken kendimi buldum. Sanki ben anlatmışim gibi. Ama ben şöyle bir karar aldım. Herkes istediğini rahatça diyebiliyor ama ben diyince kötü oluyor. Beni istediği kadar eleştiriyorlar ama ben eleştirmeme müsade yok. Ha bide işleri olunca iyi olmayınca da bir bahane bularak tekme yi atiyorlar. Kolay iftira atıyorlar. Artık kimseyle görüşmemeye karar verdim evrimle cocugumla canım sıkılıp arkadaşım istiyor TV izlerim . Annemin dediği şey. Canın mı sikildi git çocuklarının çoraplarını ütüle. Yani boş vaktin olmasın ki arkadaşa ihtiyaç duyma. Arkadaşların mi var yada mecbur gorustugun oturuo dinliyorum konuşmuyorum. Bana sıra gelince soru sorulunca üstten düzgünce cevaplamaya karar veriyorum.aile arkadaş komşu kişilerden problem oldu bu şekil. O yüzden annemle kardeşimle evimle eşimle çocuklarımla ilgilenecegime karar verdim. Kimsenin beni uzmesine izin vermeyeceğim. Ve gerçekten insanlar sınırlarını zorladiysa mesafe köy ve çekinme. Ben geregeinden fazla insanı pohpohluyorum seviyorum değer veriyorum galiba. Ne bilim sevdiğimi de çok severim. Demekki sevmemek gerek o kadar
Off aynen öyle aynen. Yani bir lafıma kolayca çıkarım da bulunup iftira hazır. Neden biliyor musunuz çünkü alıştırmışız sürekli güleryüz gösterecez, sürekli eziz ezik sırıtacaz. Bir kere yapmayınca buna ne oluyor da diyorlar. Bilmiyorum ki eşe çok yüz verince o da farklı olmuyor sanki. Kendime çekilicem gibi tamamen kendi dünyama

Maalesef en güzeli size nasıl davranıyorlarsa o şekilde davranın .Kendinizi ezdirmeyin ,gerektiğinde cevaplarını bir güzel verin .Siz üzüldüğünüze göre bırakın onlarda üzülsün .Siz sustukça insanlar sizi daha çok üzecektir buna emin olun .
Evet kesinlikle. Yöntemim suskunluktu. Sessizlipimle cezalandırordım insanları ama bu bana eziyet. Hem içime atıyorum hem de sessiz olunca tınnamıyorlar. O yüzden pat pat söylemek en mantıklısı

Off aynen öyle aynen. Yani bir lafıma kolayca çıkarım da bulunup iftira hazır. Neden biliyor musunuz çünkü alıştırmışız sürekli güleryüz gösterecez, sürekli eziz ezik sırıtacaz. Bir kere yapmayınca buna ne oluyor da diyorlar. Bilmiyorum ki eşe çok yüz verince o da farklı olmuyor sanki. Kendime çekilicem gibi tamamen kendi dünyama
Ben eşime de aynı şekilde davranıyorum artık. Çünkü ömür boyu geçireceğimiz kişiye daha dikkat etmemiz lazım . Tadında tuzunda. Sevgimi daha çok o mutsuzken belli ediyorum toparlanıyor. Sonra ben normale dönüyorum. Kendinize ayıracak birşey bulun. Evin içinde bile biraz sizi oda arasın ozlesin. Mesela kitap yada yemekle. Yeni tatlılar yapın ve buzluga atın. Kurabiye yada bir odayı derinden temizleyin. Hem kafa dağıtın ki sizde sakinkesin hem zaman geçer. İnanın insanin beklentisi az oldumu insan mutlu oluyor. Beklentinizi azaltın. O sevsin. Yada seviyorum diye dusuneceginize. Acaba Allah beni seviyor mu. Siz onu razı edin o sizi 10 eder. Kula yaramıyor inanın siz 100 yapın onlar 1 yanlışta tepki verir . Unutur. Dönüp arkasina bile bakmaz. Ne bilim ben böyle yaptigimdan beri mutlu hissediyorum.

Ben eşime de aynı şekilde davranıyorum artık. Çünkü ömür boyu geçireceğimiz kişiye daha dikkat etmemiz lazım . Tadında tuzunda. Sevgimi daha çok o mutsuzken belli ediyorum toparlanıyor. Sonra ben normale dönüyorum. Kendinize ayıracak birşey bulun. Evin içinde bile biraz sizi oda arasın ozlesin. Mesela kitap yada yemekle. Yeni tatlılar yapın ve buzluga atın. Kurabiye yada bir odayı derinden temizleyin. Hem kafa dağıtın ki sizde sakinkesin hem zaman geçer. İnanın insanin beklentisi az oldumu insan mutlu oluyor. Beklentinizi azaltın. O sevsin. Yada seviyorum diye dusuneceginize. Acaba Allah beni seviyor mu. Siz onu razı edin o sizi 10 eder. Kula yaramıyor inanın siz 100 yapın onlar 1 yanlışta tepki verir . Unutur. Dönüp arkasina bile bakmaz. Ne bilim ben böyle yaptigimdan beri mutlu hissediyorum.
Evet ibadetleri çok aksattım bir söz vardı ya ne zaman Allahtan uzaklaşsan Allah seni insanlarla sınar diye. Buna inanıyorum. Eşimle de bugün kavga ettik şuan ona hiç sevgi gösterecek vs durumda değilim. O kadar kolay kalbimi kırıyor ki.. Ona da güvenim kalmadı maalesef.

Evet ibadetleri çok aksattım bir söz vardı ya ne zaman Allahtan uzaklaşsan Allah seni insanlarla sınar diye. Buna inanıyorum. Eşimle de bugün kavga ettik şuan ona hiç sevgi gösterecek vs durumda değilim. O kadar kolay kalbimi kırıyor ki.. Ona da güvenim kalmadı maalesef.
Hassas olan duygularınızı gizleyin ki kimse sizi orayla vurmasın gerekirse çocuklarda. İnsanlar sizi nerden vuracaginizi çok iyi bilir. Esnizde. İnanın erkekler çok rahat ki. Evliliklerde okadar problemli ki kimse kimseyi istemiyor herkes rahat olmak istiyor . Tahammül sınıri çok az. Ahir Zamandayiz. Rabbim yardımcımız olsun gerçekten hayat maddi manevi zor. Bazen maddi varken manevi zor. Manevi varsa maddiyat da sorun oluyor. Hem biz bu dünyaya mutlu olmak için gelmedik ki aslında. Biz ne kadar baglansak Allah bize hatırlatıyor aslında . Geçici bir yer. Hani kaybettiğimiz büyüklerimiz sevdiklerimiz nerede. En çok da onları kaybedince dünyanın gecici olduğunu görüyorum. Sen ke dini gereksiz kişiler için üzme o Canda sana emanet . Ona iyi bakmalisin bide sinirlendigin ofkelendigink zaman. El halim de çok iyi geliyor. Esmaul husmalar bizim hayatımızdan çıkarmamız lazım onların mucizelerine inanıyorum . Bana gerçekten çok iyi geliyor. Sakinlesiyorum

Hassas olan duygularınızı gizleyin ki kimse sizi orayla vurmasın gerekirse çocuklarda. İnsanlar sizi nerden vuracaginizi çok iyi bilir. Esnizde. İnanın erkekler çok rahat ki. Evliliklerde okadar problemli ki kimse kimseyi istemiyor herkes rahat olmak istiyor . Tahammül sınıri çok az. Ahir Zamandayiz. Rabbim yardımcımız olsun gerçekten hayat maddi manevi zor. Bazen maddi varken manevi zor. Manevi varsa maddiyat da sorun oluyor. Hem biz bu dünyaya mutlu olmak için gelmedik ki aslında. Biz ne kadar baglansak Allah bize hatırlatıyor aslında . Geçici bir yer. Hani kaybettiğimiz büyüklerimiz sevdiklerimiz nerede. En çok da onları kaybedince dünyanın gecici olduğunu görüyorum. Sen ke dini gereksiz kişiler için üzme o Canda sana emanet . Ona iyi bakmalisin bide sinirlendigin ofkelendigink zaman. El halim de çok iyi geliyor. Esmaul husmalar bizim hayatımızdan çıkarmamız lazım onların mucizelerine inanıyorum . Bana gerçekten çok iyi geliyor. Sakinlesiyorum
Doğru tabiki maddi sıkıntımız olmuyor şükür ama diyorum ki maddiyat fln boş önemli olan maddi huzur gerçekten. Evet bunları düşünerek bi nebze rahatlayabilirim tabiki daha geçen yıl gencecik teyzemi kaybettim. Yıllarca neler çekti neler yaşadı. Şimdi ise ondan geriye hiçbirşey kalmadı. Hiçbirşey için değmez aslında gerçekten.

Sıkıntım bu hanımlar. Hayatımda yaşadığım sıkıntılara bakıyorum da. İnsanlar benden çekinmiyor ne eşim ne ailem ne arkadaşlarım. Yani demek ki bir sınır çizemiyorum onlarda beni üzmekten çekinmiyor. İyiyken çok yüz veriyorum. Sonra olay olunca anlıyorum ama iş işten geçiyor. Bu konuyu çok kafama takarsamda paranoyak oluyor kimseye güvenemiyorum. Ne yapmalıyım? Güçlü bir kadın, birey olmak istiyorum. İnsanlar biz buna her şeyi söyleriz her haltı yaparız diyemesinler :KK43:
onlar seni kırdığı zaman dik duruşun olsun belli et rahatsız olduğunu herkes kafasına göre davranamasın öyle

Evet kesinlikle. Yöntemim suskunluktu. Sessizlipimle cezalandırordım insanları ama bu bana eziyet. Hem içime atıyorum hem de sessiz olunca tınnamıyorlar. O yüzden pat pat söylemek en mantıklısı
Evet sizde haklisiniz. Hazir cevap olmak ve iyi laf sokmagi ögrenmek lazim.

Valla benim bu hayatta öğrendiğim bir şey varsa o da sağda solda duyduğunda üzülmeyeceğin kadarını anlatacaksınız. Ben kardeşime bile anlatmam bazı şeyleri çünkü sinirlenince yüzüme vurur ve kincidir. Herkes bana kullanmayacağı kadar anlatırım. Özellikle evlilik ve ilişki ile ilgili konular kimseye anlatılmamalıdır. Herkes sana nasıl davranıyorsa öyle karşılık ver. Kötülük yap demiyorum tabi kötülük yapmadan da karşılık verebilirsin. Ve sana bir daha o sözleri kullandığında aklında olsun ben sana bunları bana karşı kullan diye mi anlattım. Senin ne haddine bunu bu şekilde kullanmak de. Ben yaptım gayet de seslerini kesiyorlar. Sesin çıksın biraz bu hayatta sesi çıkmayanın başını eziyorlar.

Sıkıntım bu hanımlar. Hayatımda yaşadığım sıkıntılara bakıyorum da. İnsanlar benden çekinmiyor ne eşim ne ailem ne arkadaşlarım. Yani demek ki bir sınır çizemiyorum onlarda beni üzmekten çekinmiyor. İyiyken çok yüz veriyorum. Sonra olay olunca anlıyorum ama iş işten geçiyor. Bu konuyu çok kafama takarsamda paranoyak oluyor kimseye güvenemiyorum. Ne yapmalıyım? Güçlü bir kadın, birey olmak istiyorum. İnsanlar biz buna her şeyi söyleriz her haltı yaparız diyemesinler :KK43:

Sınırlar (Henri Cloud ve John Townsend ) okumanızı öneririm​

aslında bende öyleyım mesela bizim işyerinde çaycı abla kişiye göre hareket ediyor tabii onunki çıkar meselesi daha önce de konu açmıstım buraya surekli sözumu keser ama muhasebede ki ik da ki kızın kesmez neden cunku muhasebeden para ik da yönetime daha yakın ama baktım olmuyor o kişiye bende ona göre tavrımı koydum onun yaptgnı yapıyorum eğer bir daha aynısı olursa tepkimi vereceğim soracagım hayırdır diyeceğim bu 2 oldu. Bence sizde tavrınızı koyun kim olursa olsun sınırınızı belirleyin alanınıza sokmayın.. Hayır demeyi bilmek gerek hepsi bu . .

Bi haksızlıkla karşılaştığın zaman tepkini koy ki insanlarda bu pasif zaten unutur gider diyemesin

Back
X