• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gücüm tükendi kendime zarar vermekten ya da kanser olmaktan korkuyorum artık

Pskpsikolog

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2017
167
53
18
Aslında sadece bu yazdıklarım değil bunlar birikmişler. Babam okumuş bir insan kütüphanesi olan bir adam ama bana yaşattıkları yediğim hakaretler dayakları bahsetmicem. Zaten buraya konu açmıştım çok eskiden sağolsun herkes bana çok destek olmuşlardı. O hesabıma ulaşamıyorum ayrıca teşekkür etmek isterdim. Uzun olacağı için başa dönmeyeceğim. Bulunduğum şehire atandım. Babamla tek kelime etmiyorum 2,5 yıldır en azından hakaret dayak yok.

Şu an başka problemlere boğuşuyorum patlama noktam sonuncu anlattığım oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum neden böyle oluyor hiçbir anlam veremiyorum sadece ben deşil çevremdekiler bile hayret ediyor.Mesleğim var çevremdekiler çok beğeniyor beni. Herkes hayret ediyor kimsenin hayatımda olmadığını söylüyorum. İnanmıyorlar. Körler mi diyorlar. Bazen o kadar inanmıyorlar yemin ediyorum yok diye.

Şimdiye kadar çok teklif geldi. Ama bunlar sadece benim olabilir dediklerim. Görücü usulüde gelen çok oldu. Ama sadece iki kişiyi tek beğendim onlarda benim fotoğrafımı görüp gelmişler sonra dönmediler. (Gayet güzel ağırladım ve güleryüzlü davrandım)

-Ondan sonra bi çocuk çıktı karşıma sevdi sonra istemedi.

-Başka biri çıktı manyağın teki çıktı. Ayrıldım. Başkası bana yanaşıp ilgi duyunca gidip söyleyeceğim o kızla ben çıktım diye. Psikolojik baskılar yaptı hep. İş ortamımda herkese kötülemişti beni.

-Üniversitede bi çocuk ilgiler alakalar bana açılmadı ama herkes farketti bu çocuk seni seviyor diye.Bir gün baktık ki bölümden bi kızla çıktı kapıdan. Bir daha bakamadı yüzüme utancından.

-İşyerinden beğendiğim biri oldu adam ilgi duyuyor bakıyor hiçbirşey yapamadı. Sonra aile yaşantısına uzak bir kızla çıkmaya başladı

-Başkası yine açıldı bana hoşlanıyorum diye sonra geri manevra yaptı ben seni çok beğeniyorum ama yaşantılarımız farklı bir de ben evliliğide düşünmüyorum seni üzemem dedi.

-Biriyle görüştüm oturduk konuştuk ilgili ilgili davrandı çok beğenmiş ama başka bahane buldu olumsuz cevap verdi.

-Yine biri açıldı görüşmek istedi tamam dedim oturduk konuştuk kalkarken çok memnun olduğunu tekrar görüşmek istediğini söyledi. Tekrar görüşürse çok sevinceğini falan söyledi sonra dönmedi. Sonra konuşunca olmaz dedi

-En son biriyle birbirimizi çok beğendik evlilik planları güzel sözler ailesine anlattı. 20 gün görüştük sonra yapamam dedi olmuyor napsak olmayacak dedi

Hemen evlilik planları yapıyorsun sanırım konuştuğun kişilerle pembe panjurlu evimiz olsun kıvamında konuşursan çoğu aa ama ben evlilik düşünmüyorum diye kaçar gider.
Anlamadım bu durumdan dolayı mı kanser olacaksın?

ilk önce kendini sevmeyi ögren bunun için kiyaplar mı okursun pakologamı gidersin bilmem ama bu ilk sart.

Hemen evlilik planları yapıyorsun sanırım konuştuğun kişilerle pembe panjurlu evimiz olsun kıvamında konuşursan çoğu aa ama ben evlilik düşünmüyorum diye kaçar gider.
Anlamadım bu durumdan dolayı mı kanser olacaksın?

Hayır bu sebepten değil. Genel anlamda yaşadığım stresler olmuştu doktor muayene etti göğüs muayenesi bir sorunun mu var dedi çok mu stres yapıyorsun ben böyle gergin birşey görmedim dedi. Böyle stres yaparsan sağlığın şçin hiç iyi olmaz dedi.

Yok ne panjuru ne evliliği böyle muhabbete girmem hiçbirşey netleşmeden. İlk buluşmada evlilik falanda konuşulmaz zaten konuşmadımda

Seviyorum kendimi. Okuyorumda yan dalım psikoloji zaten. Ama bunun kitapla okumakla hiç ilgisi yok işte. Bu anlamlandıramadığım birşey
birileriyle olmaması seni yaralıyor ama . herkdein karsısına birsürü insan cıkıyor olumsuz olumlu .illaki bulursun zamanla

Neden herkesi ilk gorusmede kaciriyorsun hic bunun uzerine dusundun mu? Bir yerlerde yanlis yapiyosun farkettin mi bilmem..

Ama ilk görüşmede olan değil bunlar. Çok beğendim tekrar görüşmek istiyorum diyenedemi hata yaptım. Ya da evlenmek istiyorum deyip arkadaşıyla tanıştırıp ertesi gün vazgeçendede mi benim suçum anlamdım ki

bana insanların üzerinde bıraktığınız ilk izlenimle, gerçek siz farklıymışsınız gibi geldi,
yani sizi görüp kendine uygun bulup tanışan insanlar tanıştıktan hemen sonra vazgeçtiği için böyle bir izlenime kapıldım.

Biz hazır olmadığımız sürece hiçbir şey hayatımıza girmez. Bilinçli düzeyde bazı şeyleri isteseniz de kendinizi sabote eden düşünceleriniz olduğunu düşünüyorum. Bir süre biriyle birlikte olma fikrini rafa kaldırın, olursa olur olmazsa olmaz modunda takılın ve rahatlayın.

Bu hep böyle devam edecek diye bir kural yok.
Elbet karşılıklı uyuşacağın biri çıkar karşına.
Bu kadar yıpratma kendini.
İş dışında kafanı dağıtmak için bişeyler yap.

Ama bir insan bu kadar mı olumsuz şeyler yaşar. İstemsiz kasıyorum kendimi vücuduma yansıyor ve doktorum böyle yapma dedi.
Gerçekten çok ilginç kimsenin günahınada girmedim. Çok seven oldu yıllarca koşan oldu. Ama ben kimseye ümit vermedim asla. Annem bana bunu öğretti çünkü. Sanki biri beddua etmiş bu kız gün yüzü görmesin mutlu olmasın diye o derece yani

Biz hazır olmadığımız sürece hiçbir şey hayatımıza girmez. Bilinçli düzeyde bazı şeyleri isteseniz de kendinizi sabote eden düşünceleriniz olduğunu düşünüyorum. Bir süre biriyle birlikte olma fikrini rafa kaldırın, olursa olur olmazsa olmaz modunda takılın ve rahatlayın.

İlla biri olsun istemiyorum da oluncada olumsuz olunca yıpranıyorum. Sabote eden düşüneceler olabilri evet

Fazla geliyor olabilirmisiniz?Bazıları kültürlü,o kendini yetiştirmiş ,tahsilli,hayat görüşü engin, ve kariyerli kadınları görünce arkalarına bakmadan tepikliyorlar. Yani fazla buluyorlar bir yandan çekici bir yandan ürkütücü!Böyleyse eğer çok şanslısınız ki kaçıyorlar aslında sizi mutlu edemeyeceklerinin dolayısıyla kendilerinin de mutlu olamayacağının,belki de kompleks yapacaklarının farkına varan erdemlilerdir:)Mesele yaşam tarzı da olabilir tabi...

Ama ilk görüşmede olan değil bunlar. Çok beğendim tekrar görüşmek istiyorum diyenedemi hata yaptım. Ya da evlenmek istiyorum deyip arkadaşıyla tanıştırıp ertesi gün vazgeçendede mi benim suçum anlamdım ki
Neden vazgeciyorlar. Hic bunun uzerine dusunmedin mi? Surekli insanlar seni begeniyor. Sana ilgi duyuyor. Seninle olmak istiyorlar ancak bulustuktan sonra ben seninle yapamam diyorlar. Onlar talep ediyor onlar vazgeciyor. Demek ki bulusmalarda senin hakkinda olumsuz dusundurecek birseyler yapiyor olmalisin. Peki hic kendinde aradin mi sorunu? Eger ciktigin veya hoslandigin insanlarda sorun varsa yine sana dokunuyor ucu. Butun sorunlu tipler neden senin etrafinda birlesiyor. Herkes sorunlu. Sen normal misin. Yanlis anlama kotulemek icin soylemiyorum. Bariz belli senin bir yerlerde hata yaptigin. Yoksa herkesin seni tanidiktan sonra kacar gibi uzaklasmasi baska turlu aciklanamaz..

Back
X