• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gücüm yok cesaretim yok nasıl olacak bu iş(bebek tedavisi)

amin inşallah.inan anlattığın gibi anlayışlı insanlar bulursam hemen başlarım tedaviye başlayamamın baş sebebi bu muayene olayları dr lara söyletince hiç hoş karşılamıyorlar nasıl olacak v.s gibilerinden laflar. bende geri adım atıyorum.vajinismus olduğumdan şüpheleniyorlar.aslında bakarsan biz zaten bu yolda para harcamayı gözef aldık önemli olan beni bu şekilde tedavi edebilcek dr bulmak.ama yazdıkların umutlandırdı beni sağol
nap biliyomusun cnm drla telden gorus durumunu anlat. yok olmaz derse gelemiyecegini soyle. biz zatem bebek icin stres yasiyoruz birde dr kahri cekmeyelim. para almasini biliyorlar ama. ustten de pek ala yumurtanin boyutunu goruyor son gittigimde milimine kadar soyledi. alttan muayene olmak istemiyorum canim yaniyor iliski normal ama muayene yok bir kere denedim lap diye sokmasinmi o aleti gozumden yas geldi. anestezi ile yaptirdim zaten oylede yapmaya devam edicem. para giderse gitsin bebegim gelsin yterki. bastam konus dedigim gibi yapmiyorsa nasihatlerini kendilerine saklasin o cok bilmis drlar. agizlarinin payini ver bir guzel canim..

nap biliyomusun cnm drla telden gorus durumunu anlat. yok olmaz derse gelemiyecegini soyle. biz zatem bebek icin stres yasiyoruz birde dr kahri cekmeyelim. para almasini biliyorlar ama. ustten de pek ala yumurtanin boyutunu goruyor son gittigimde milimine kadar soyledi. alttan muayene olmak istemiyorum canim yaniyor iliski normal ama muayene yok bir kere denedim lap diye sokmasinmi o aleti gozumden yas geldi. anestezi ile yaptirdim zaten oylede yapmaya devam edicem. para giderse gitsin bebegim gelsin yterki. bastam konus dedigim gibi yapmiyorsa nasihatlerini kendilerine saklasin o cok bilmis drlar. agizlarinin payini ver bir guzel canim..
belki de en iyisi peşin peşin konuşmak parayı veriyorum sonra dr dan vazgeçiyorum boşa gidiyor ama şöylede bi durum tel.de dr la muhatap olamıyoruz biliyosun.aslında ne nasihat dinleyecek ne de kapris çekecek gücüm yok ama drlar tutturmuş özellilede yumurta takibinde olmaz diyorlar. bak sende aynen benim gibisin gözümden yaş geldi diyorsun ama ben bunu anneme bile anlatamıyorum nasıl canın yanıyor basit bi iş diyor.bi de eşime bu oaydan sonra sordum bende bi tuhaflık var mı ilişki sırasında bişey hissediyor musun dedim yok saçmalama diyor

aynı sorun bendede var cnm üzülme tek sen değilsin.ben ilk vajinal muayenemi kızıma hamileyken oldum çatı muayenesiydi.ve dr. bu durumda normal doğum yapamazsın dedi çatım normal olduğu halde.

şimdi 2.yi istiyoruz 17 aydır olmuyor bir dr.u denedim bebek istiyorsan alışman lazım dedi vaj.ultrasonda daha anlayışlıydı ama bazı aksiliklerden dolayı bıraktım başkasına gittim gittiğim dr.u beğenmiştim taki vaj.ultrason kısmına kadar kadın bana çok hakaret etti git bile dediki özel hastane o öyle yaptıkça beni iyice gerildim ağlaya ağlaya çıktım dr.un odasından ondan sonra dr.a gitmeye korkar oldum.
o çatala çıkmak zaten insanın psikolojisini bozuyor birde normal ilişki tamamda vajinaya parmak ,usg sokmak bana çok zor geliyor.

gittiğim 2 dr. da bayandı bu sefer erkek dr.a gideceğim bu ay regli olunca aşılama istiyoruz.durumumuda anlatacağım zaten usg ye belki dayanırımda aşılama yapmadan rahim ağzını açmak için bir alet takılıyor o çok zor benim için işte oyüzden anestezili aşılama istiyorum zaten bir sürede yatıp dinlenmek gerekiyor .uyumuş olurum biraz.

kesinlikle erkek dr a git onlar cok daha iyi oluyor ve usttwn bakiyorlar. bir dr nasil sana hakaret edr ya katiyyen izin vermeyin. iliski yle vajinal muayene ayni degil. hem herkesten banane kendimi hicde anormal hissermiyorum. bu drlara cok yuz veriyoruz ben hastasiysam nasil istersem oyle olacak. yapmiyorsa baska dr mu yok. yolarim bana hakaret edecek dru. ben bunca yil sunu ogrendim disli ve sert olacaksin drundan hemsiresine kadar. en ufak saygisizlikda cevabi yapistircan susmakla olmuyor. anestezi en iyisi cnm asilamada agrisiz sizisiz zaten com az veruyorlar uyuyosun bi guzel... tedavinde basarilar canim

başlayacağım işallah doğru bi dr bulurum katlanıcam herşeye... sana tavsiye ev için bile olsa ertleme bu isteğini herşey olur biraz klasik olacak ama rabbiim onun rızkını verir sizede kolaylık verir.

İkilemde kaldım, kararsızım.
Hakkımızda hayırlısı olsun diyelim..
İnşallah hayırlı haberlerini alırım :)

kesinlikle erkek dr a git onlar cok daha iyi oluyor ve usttwn bakiyorlar. bir dr nasil sana hakaret edr ya katiyyen izin vermeyin. iliski yle vajinal muayene ayni degil. hem herkesten banane kendimi hicde anormal hissermiyorum. bu drlara cok yuz veriyoruz ben hastasiysam nasil istersem oyle olacak. yapmiyorsa baska dr mu yok. yolarim bana hakaret edecek dru. ben bunca yil sunu ogrendim disli ve sert olacaksin drundan hemsiresine kadar. en ufak saygisizlikda cevabi yapistircan susmakla olmuyor. anestezi en iyisi cnm asilamada agrisiz sizisiz zaten com az veruyorlar uyuyosun bi guzel... tedavinde basarilar canim

İkilemde kaldım, kararsızım.
Hakkımızda hayırlısı olsun diyelim..
İnşallah hayırlı haberlerini alırım :)
kalma canım bebek önemli aile için bunu sahip olamayınca yokluğunu hissedince daha net anladım yap bir an önce

Rabbim size ve tum isteyenlere nasip etsin.hayirli ve saglikli evlatlar.Bende evlendikten 1,5yil sonra hamile kaldim.kaynanam herseferinde laf vururdu benim sorunlu oldugumu dusunurdu.ama Allah buyuk ya sorun esimde cikti cift tarafli varikosel vardi.ameliyat oldu 3 ay sonra hamile kaldim.tabi bunu hic bi zaman esimin yuzune vurmadim.kaynanama ders oldu bu.ustelik ben vajinismustum.buna ragmen muayene oldum.rahim filmi bile cektirdim.kuzuma kavusmak icin.tabi simdi desen,hayatta muayene olamam:-):-)Uzun oldu biraz ama.ins cesaret eder biran once kavusursun yavruna.Allah yardimcin olsun.

ben eltimden biliyorum bu tüp bebek sürecini. hem fiziksel hem de psikolojik olarak elbet yıpratıyor insanı. bir kere insanların büzülesi ağızları zaten. izin alırsın iş yerinden çıkana kadar 50 kişi 50 akıl verir 50 tane ah vah duyarsın. millet olarak çok fazla sesli düşünen ve duygusal insanlarız. halbuki yurt dışında bu işe çok rasyonel yaklaşıyorlar normak tedavi süreci gibi kimse kimseye acımıyor.
herkesin bir sınavı var önemli olan sabretmek. doğru zamanda doğru şekilde Allah nasip etsin demek lazım. sen bu işin niyetine gir güzelce Allah sana gerekli gücü kuvveti verecektir.

ben eltimden biliyorum bu tüp bebek sürecini. hem fiziksel hem de psikolojik olarak elbet yıpratıyor insanı. bir kere insanların büzülesi ağızları zaten. izin alırsın iş yerinden çıkana kadar 50 kişi 50 akıl verir 50 tane ah vah duyarsın. millet olarak çok fazla sesli düşünen ve duygusal insanlarız. halbuki yurt dışında bu işe çok rasyonel yaklaşıyorlar normak tedavi süreci gibi kimse kimseye acımıyor.
herkesin bir sınavı var önemli olan sabretmek. doğru zamanda doğru şekilde Allah nasip etsin demek lazım. sen bu işin niyetine gir güzelce Allah sana gerekli gücü kuvveti verecektir.
evet zor bi süreç o yüzden psikolojik olarak da düzelmem lazım.insanlar demişsinya zaten bıktım o insanlardan bakışları bile konuşuyor bazılarının kimininki acır gibi kimininki meraklı biz millet olarak duygusal olmaktan öte meraklıyız başkalarının acılarıyla beslenen tiple bile var.ben böyle bi sürece girersem aile dışında kimseye söylemeyi düşünmüyorum bi de insanların sorulaarıyla merakıyla uğraşamam

Rabbim size ve tum isteyenlere nasip etsin.hayirli ve saglikli evlatlar.Bende evlendikten 1,5yil sonra hamile kaldim.kaynanam herseferinde laf vururdu benim sorunlu oldugumu dusunurdu.ama Allah buyuk ya sorun esimde cikti cift tarafli varikosel vardi.ameliyat oldu 3 ay sonra hamile kaldim.tabi bunu hic bi zaman esimin yuzune vurmadim.kaynanama ders oldu bu.ustelik ben vajinismustum.buna ragmen muayene oldum.rahim filmi bile cektirdim.kuzuma kavusmak icin.tabi simdi desen,hayatta muayene olamam:-):-)Uzun oldu biraz ama.ins cesaret eder biran once kavusursun yavruna.Allah yardimcin olsun.
amin inşallah.sen vajinismusla cesaret etmişsin bazı şeylere şimdi utandım kendimden hoş dr lar da zaten benim vajili olduğumu düşünüyor.bu arada k.validen iyi bi hayat dersi almıştır heralde sorun eşinde çıkınca

normal usg ile bakıldığını öğrendiğim iyi oldu şimdi daha rahat giderim dr.a az çok belli olur tabi neden olmasın.

canım bende bebek tedavisi görüyorum bu yüzden seni çok iyi anlıyorum.bende hep ertelemeye calıştım ama inan bir yerden başlamak gerekiyor.Burada en önemli olan dr secimi eger drun anlayışlı iyi bir dr sa işin daha kolay olur.gözünde büyütme besmele çek ve biyerden başla.sormak istediğin ne varsa sorabilirsin elimden geldiğince sana yardımcı olmak içini rahatlatmak isterim:)

cnm sen gerçekten bi bebek istiyo musun.. bence cevabın tereddütsüz evet..
o zaman bazı şeyleri göze alman gerek.. bazı güzelliğe kavuşurken bazı bedeller ödememiz gerekio hayatta...
ki bir bebek dünyanın en güzel şeyi.. her gülün bi dikeni var unutma...
bende çok korkak biriyim bilio musun.. iğne gördüğüm zaman basarım çığlığı..
bi kendimi hazır hissedeyim derim dolaşır gelirim şarkı söylerim hemşireler doktorlar artık bunalırlar isyan ederler...
ama ben oğlumun erken gelebileceği haberini aldıktan sonra, gelen her iğneye onun için yararlı olacak bebeğim için sabretmem gerekio die gıkımı çıkarmadım...
vajinal muayeneyi dibine kadar yaşadım.. ki ben sırf o kısımdan muayene olmayayım diye normal doğumu kesinlikle reddeten bi insandım... korkumdan, deli gibi korkuyorum..
ama insanın kendinde bitio onu anladım... sırf ona bişey olmasın diye dişimi sıka sıka herşeye katlandım...
sende yaparsın..
o minik gelmek için senden bi adım beklio..
ve emin ol sen ona bi adım at o sana koşarak gelecek...
hadi annesi, senin onu beklediğin kadar o minik de seni beklio unutma.
yaparsınnn :49:

Son düzenleme:
cnm sen gerçekten bi bebek istiyo musun.. bence cevabın tereddütsüz evet..
o zaman bazı şeyleri göze alman gerek.. bazı güzelliğe kavuşurken bazı bedeller ödememiz gerekio hayatta...
ki bir bebek dünyanın en güzel şeyi.. her gülün bi dikeni var unutma...
bende çok korkak biriyim bilio musun.. iğne gördüğüm zaman basarım çığlığı..
bi kendimi hazır hissedeyim derim dolaşır gelirim şarkı söylerim hemşireler doktorlar artık bunalırlar isyan ederler...
ama ben oğlumun erken gelebileceği haberini aldıktan sonra, gelen her iğneye onun için yararlı olacak bebeğim için sabretmem gerekio die gıkımı çıkarmadım...
vajinal muayeneyi dibine kadar yaşadım.. ki ben sırf o kısımdan muayene olmayayım diye normal doğumu kesinlikle reddeten bi insandım... korkumdan, deli gibi korkuyorum..
ama insanın kendinde bitio onu anladım... sırf ona bişey olmasın diye dişimi sıka sıka herşeye katlandım...
sende yaparsın..
o minik gelmek için senden bi adım beklio..
ve emin ol sen ona bi adım at o sana koşarak gelecek...
hadi annesi, senin onu beklediğin kadar o minik de seni beklio unutma.
yaparsınnn :49:

çok haklısın güzel şeylerin hep bi bedeli var bazı şeylere katlanmam gerek.aslında iğneydi ameliyattı hiç birinden korkan biri deildim ama bu vajinal muayene ve ultrason işi beni çok itiyor. ben o adımı atıcam işallah geç olmadan inşallah miniğimde kayıtsız kalmaz gelir çünkü ben özlemle bekliyorum onu eşimde öyle çoook isityoruz

canım bende bebek tedavisi görüyorum bu yüzden seni çok iyi anlıyorum.bende hep ertelemeye calıştım ama inan bir yerden başlamak gerekiyor.Burada en önemli olan dr secimi eger drun anlayışlı iyi bir dr sa işin daha kolay olur.gözünde büyütme besmele çek ve biyerden başla.sormak istediğin ne varsa sorabilirsin elimden geldiğince sana yardımcı olmak içini rahatlatmak isterim:)
bende erteliyorum hep nasıl adım attın bilmiyorum ama seni tebrik ederim allah yardımcın olsun bebişin gelsin işallah. sorunun ne ne aşamadasın

belki de en iyisi peşin peşin konuşmak parayı veriyorum sonra dr dan vazgeçiyorum boşa gidiyor ama şöylede bi durum tel.de dr la muhatap olamıyoruz biliyosun.aslında ne nasihat dinleyecek ne de kapris çekecek gücüm yok ama drlar tutturmuş özellilede yumurta takibinde olmaz diyorlar. bak sende aynen benim gibisin gözümden yaş geldi diyorsun ama ben bunu anneme bile anlatamıyorum nasıl canın yanıyor basit bi iş diyor.bi de eşime bu oaydan sonra sordum bende bi tuhaflık var mı ilişki sırasında bişey hissediyor musun dedim yok saçmalama diyor

ben acimadan yaptiranlara sasiyorum canim yani birde drlar cok rahat ne haber veriyor ne rahatlammi sagliyor. birden lap diye basliyor zaten utancundan yerin dibine giriyosun birde aci cek insanda sinir falan kalmiyor. dra saldirasim geliyor anlamadigim ustten gozykuyor madem niye israr ediyorlar. ben pesinen konuscam hemsireye soylerim o iletir alttan baktirmayacagimi eger dra ulasamassam. kendini hic kasma essek gibi bakar ozaman ya paramizla rezil olmak boyle bisey. mayis ayinda asilama yaptirmistim kartal umut fatih birol du drum yumurta takibimi ustten yapti acikca soyledim hatta aglamakli oldum rahat ol dedi istemessen ustten de bakariz. okadar rahatladimki cok iyi bir dr zaten. negatif alinca biraktim simdi maltepede baslicam. mail aticam zaten hastaneye.kendini sorgulama canim gerekirse drla on gorusme yap randevu almadan git kabul ederse basla paran bosa gitmesin. benum iki yumurtam olmustu biri 19 biri 18 guzelce soylemisti mm lerini. ben kimseye anlatmiyorum tedavimi hicbiseyi katiyyen anneme bile. sadece esim ve ben en iyiside bu valla...allah emeklerimizi bebek yapsin aminnn

Merhaba
ilk evliliğimde tüp bebek tedavisi görürken (cinsel ilişki yaşanmamıştı) bende bır takım ıslemlerı narkozla yaptırdım
hıc ama hıc asagı bolgemden ellenmeden 3 deneme yaptım ve alt bölgem ellenmeden dogurdum
bu iş paraya bakar ve durumunu anlatmaya bana cok hassas davranmıslardı

bende tup bebek tedavısı göruyorum... alttan bakılmadan nasıl tüp bebek yaptırdınız bence bu ımkansıza yakın bişey eger öylede bişe varsa bizede söyle bizde yaptıralım .. maddıyat problem deıl

ben acimadan yaptiranlara sasiyorum canim yani birde drlar cok rahat ne haber veriyor ne rahatlammi sagliyor. birden lap diye basliyor zaten utancundan yerin dibine giriyosun birde aci cek insanda sinir falan kalmiyor. dra saldirasim geliyor anlamadigim ustten gozykuyor madem niye israr ediyorlar. ben pesinen konuscam hemsireye soylerim o iletir alttan baktirmayacagimi eger dra ulasamassam. kendini hic kasma essek gibi bakar ozaman ya paramizla rezil olmak boyle bisey. mayis ayinda asilama yaptirmistim kartal umut fatih birol du drum yumurta takibimi ustten yapti acikca soyledim hatta aglamakli oldum rahat ol dedi istemessen ustten de bakariz. okadar rahatladimki cok iyi bir dr zaten. negatif alinca biraktim simdi maltepede baslicam. mail aticam zaten hastaneye.kendini sorgulama canim gerekirse drla on gorusme yap randevu almadan git kabul ederse basla paran bosa gitmesin. benum iki yumurtam olmustu biri 19 biri 18 guzelce soylemisti mm lerini. ben kimseye anlatmiyorum tedavimi hicbiseyi katiyyen anneme bile. sadece esim ve ben en iyiside bu valla...allah emeklerimizi bebek yapsin aminnn
aslında karından bakıncada görüyorlar herşeyi ama vajinal netmiş hemşire biz bu şekilde kan akışlarını bile görürüz dedi neyi kastetti anlamadım bile.umarım ikimizde gönlümüze göre dr lar bulur bu işin üstesinden geliriz Allah dualarımızı kabul etsin.....

bende erteliyorum hep nasıl adım attın bilmiyorum ama seni tebrik ederim allah yardımcın olsun bebişin gelsin işallah. sorunun ne ne aşamadasın

beenim daha önce 2 tane düşügüm oldu ve hemen hamile kalamıyorum.ilk önce gittiğimde muayene etti ve kan tahlilleri istedi toplam 8 tüp kan verdim sonuçlar temizdi bana antibiyotik folik asit iğne ve bebe aspirini verdi.3 ay beklememi ve gebelik oluşmazsa tekrar gitmemi söyledi. Bu süre içinde gebe kalamadım ve tekrar gittim yine muayene etti ve rahim filimi istedi çektirdim oda temiz çıktı.simdi şubata kadar yine beklicz olmazsa şubatta ilaç tedavisine başlıcz. asama aşama ilerlioruz bu arada drumdan çok memnunum.

Back
X