Gudubet Şehir

Lüleburgaza tayin olduğumuz ilk zamanlar bende öyleydim böyle yer mi olur böyle insanlar mi olur böyle hastane mi olur bu ne garip yer vs vs ama alıştım ve memleketimden sonra en sevdiğim yer haline geldi.
Zaman tanı kendine yeni aldigin eşyan kırık mi geldi şikayette bulun yenisini iste, doktor mu kötü atla arabana yakın olan ilçede ki hastanelere bak
Tayin olduğun yer senin kaderin :)
Ki balikesirdesin gez arkadaşım ya.
Evet sağlık olunca konu insan her imkanı elinin altında olsun istiyor doğal olarak ama yapacak bisey yok olanla idare et yahut sağlık bakanlığına şikayette bulun yahut yakın ilçenin yolunu tut..

Kadınlar kulübüne mesaj yazabildiğinize göre mhrs den doktor randevusu alabilirsiniz diye düşünüyorum. Niye 2 saat bekleyeceksiniz ki. Bakın aynı doktora hangi günler geliyor o güne alın randevuyu.

Yok benim aklıma ilçelere bile ulaşma imkânı bulunmayan, metre metre karlar altındaki doğu köyleri geldi de. (Öyle bir köyde büyüdüm.) O yüzden şaşırdım.

İlçe aslında burhaniye
Çok şaşırdım. Burhaniye güzel bir ilçedir benim için. Hastane konusunda haklısınız ama diğer konular sizin sansizliginizdan sanırım. Edremit yakın oradan takiplerinizi yaptırabilirsiniz. İstanbul'da bir yerden bir yere gitmekten daha kolaydır orası. Merkez arabayla kısa sürüyor diye hatırlıyorum ama otobüsle bilemeyecegim tabi.

Yok benim aklıma ilçelere bile ulaşma imkânı bulunmayan, metre metre karlar altındaki doğu köyleri geldi de. (Öyle bir köyde büyüdüm.) O yüzden şaşırdım.
İşte oralara zaten yok, Allahın unuttuğu yerler deyimi gibi.
Bu beldeler okullar yapılıp da öğretmen olmayan, hastane yapılıp da teçhizatı ya da doktoru olmayan, yolu yapılıp da kanalizasyon sistemi yapılmayan yerler.
Yani göstermelikler.
Çünkü turist gelecek, 15 gün sefa sürüp gidecek.
Yerel halk gebersin gitsin...

Sizin bahsettiklerinize değinmek istemiyorum, çok çok şey söylenecek var çünkü yazacaklarım ne sayfalara sığar ne insanlığa...

Burası neresi merak ettim :)

Ben her ilçede böyle olduğunu düşünmüyorum. Yazın bir rahatsızlığından dolayi neredeyse her gittiğim ilçede hastaneye uğramak zorunda kaldım. Hepsi de sakin ve sağlık çalışanlarının çok özverili olduğu hastanelerdi. Bu bahsettiğim ilceler de çok bildiğimiz ya da turistik bölge diye isimlendirmedigimiz ilçelerdi.

Kadınlar kulübüne mesaj yazabildiğinize göre mhrs den doktor randevusu alabilirsiniz diye düşünüyorum. Niye 2 saat bekleyeceksiniz ki. Bakın aynı doktora hangi günler geliyor o güne alın randevuyu.
:) günlük dr geldiği için dr gözükmüyo sistemde gidip randevu almak zorundasın yoksa bende buraya yazmayı bildiğim gibi ordan randevu almayıda biliyorum

Geçen yaz tatile giderken kaza gecirdik, tatil noktamizin yakinlarinda. İşte o zaman İstanbuldan uzakta olmanin korkusunu iliklerime kadar yaşadim bazi seyleri gorunce. Allah korududa ciddi birseyim yoktu, yoksa suan yasiyor olmazdim gibi geliyor bence.

Off, çok geçmiş olsun.
İşte siz, ben daha insan değiliz ki; hepimizin için şartlar aynı olmadıkça nasıl aynı haklara sahip olabiliriz diye düşünmeden edemiyorum.

Trnin bir çok yerinde yaşadım karlar altında köyde de, kalabalıktan hareket edemediğim büyük şehirde de her yerin farklı güzelliği olduğu gibi zorluğuda var biri ne güzel demiş her şey üst üste gelmiş sadece diye ondan bu isyanım mesela şuan evimde değilim borular ters takılmış evde tadilat var başka yerde kalıyorum insan bunalıyor haliyle. Yoksa şehirler güzel sistem oturmamış..

Off, çok geçmiş olsun.
İşte siz, ben daha insan değiliz ki; hepimizin için şartlar aynı olmadıkça nasıl aynı haklara sahip olabiliriz diye düşünmeden edemiyorum.

Cidden orada yaşayan insanlar ne yapiyor diye oturdum dusundum. Kendi yasadigim sehirler disinda hiç hastaneye dusmemistim gecen yaza kadar.
Ben buyuk sehirlerden birinde merkeze yakin buyudum, beş bucuk yildir da İstanbuldayim.

Hiç kucuk yerlerdeki hastaneleri gormemistim ama beni sevk ettikleri hastaneyi insanlari gorunce agladim resmen halime.

Devamlı bir seyler kırılıp bozuluyorsa bir ritüel var, onu mu yapsanız acaba? Su tuz sirke ritüeli. Anetta hanım var onun sitesinde ayrıntılı anlatılmış. Ben hamileyim diye korkup yapamadım ama bizde aşırı olumsuzluk yok. Bu derece olsaydı yapardım herhalde.

İlçeler cidden doktor konusunda sıkıntılı. Bizim ilçeye de bir ay boyunca kadın dogumcu gelmedi. Gideni de çok severdim çok üzüldüm. Mecbur il merkezinde özele gidiyorum artık. Yeni geleni sevemedim çünkü.

Ülkede bir tek görmediğim ya da küçüklüğümde gördüğüm bölge doğudur, diğer yerlere biraz da olsa hakimim.
Tabi benim tecrübelerim dün değil, bazılarının 15 sene evveli var.
Ama inanın büyük şehirler bile aldatmaca, azıcık il sınırına yaklaştınız mı, insanlık sınırına da yaklaşıyorsunuz.
Doğu, batı, tatil beldesi ya da dağ başı farketmiyor.
Her şeyi geçtim, tamam yolumuz var da öyle kuş uçmaz kervan geçmez yollar var ki başınıza bir iş gelse ohooo, bir haftaya anca haberi olur milletin.
Çişiniz gelir, doğru düzgün yapabilecek bir benzinlik bulamazsınız, bulduklarınıza da ‘ la bunlar beni burada kıtır kıtır kesse, şuradaki dağdan ayı inse’ li onlarca felaket senaryosundan sonra, içinizde özütüverirsiniz o çişi.
Ha büyük bir şehre yaklaşıyor ve kaldı mı 100 km, en güzel can alıcı mekanlar ve benzinlikler başlar.
Oradakinin çişi bile daha değerli çünkü.

İnsan, yöre ayırmaya son vermezsek, ülkenin yarısının adı olacak Türkiye, çünkü diğer yarısı 21. yy dan çok geride, kaçıncı sınıf insan ve ülke olduğu tartışılır bir vaziyette.

Ben oyle kuş uçmaz kervan gecmezli yeşili bol yollara bayilirdim. :))))) Kucuk ilçeleri, köyleri severdim eşimle o tarz yolculuklari severek yapardik ama işin en önemli kismini yani sağlik kismini hiç düşünmemişim başima gelene kadar onu farkettim.
Ben bu derece içler acisi oldugunu dusunmuyordum yani tatil bolgemizde kucuktu ama oyle hepten unutulmuş biyer de degildi digerlerini hiç dusunemiyorum bile.

Kesinlikle.Ayvalik aşığı olan bir insanim.Ama malesef o kadar büyük altyapı sorunu varki.Sarimsaklida lagamlari hala vidanjorle çekiyorlar.Zaten çoğu kısım yazlık ev çok otel bulunduran biryer değil.Butun yazlıkçılar bundan şikayetçi dünya cenneti gibi biryer ve vidanjör geldiği zaman afedersiniz kokudan hiçbir yerde durulmuyor.Malesef ülke olarak böyle sorunlarimiz var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…