Gudubet Şehir

Civciv saliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2018
1.548
1.121
133
34
Çok değişik bi yerde yaşıyorum yatak odası takımı aldık çizik kırık geldi aylarca aradık aldığımız yere gittik en sonda çizik olanı değiştirebildik anca. Başka eşyalar aldık vaktinden çook sonra geldi. Eve taşındık evde sürekli sorunlar çıktı vaktiyle doğru düzgün yapmadıkları için. Her gün yeni bi soruna uyanırken hamile kaldığımı öğrendim sevindim. İnsan seviniyor, heycanlanıyor.. Doktora gittim o da ne dr yok gitmiş. Yerine merkezden her gün farklı dr geliyor. Sen sabah 8de gidip sıra alıyosıb dr en erken 10 da geliyo aç aç bekliyosun 2 saat hamile olman hiç önemli değil. Sonuç çıkıyor e-nabıza düşmüyor nedendir bilmem. Drdan yalvar yakar istiyosun sonuç senin sonucun neticede vermiyor danışmadan al diyor. Danışma dr vermiyo diyorum bön bön suratımı bakıyor ama inatla vermiyor sonucu lanet okuyup çıkıyosun özele gitcem diyosun özel bi ton para. İki sefer idrar sonrası peçeteye yeşil akıntı geldi netten baktım doktorunuza gidin diyor. Hangi doktor kara kara düşünüyorum şimdi. Korkuyorumda. Napcam ben bilmiyorum gecenin bu saati elim karnımda hindi gibi düşünüyorum

Tayinci olduktan sonra anladım bu gudubet şehir denilen şeylerin doğru olduğunu :KK69:

Bulunduğunuz yerde arkadaş, komşu falan yok mu doktor tavsiyesi alsanız, iyi birini önerirler belki.
Kaynana önerisi yakın ilçelerdeki devlet hastaneleri ben götürürüm canım diyor heralde sırtında taşıyacak nasıl götürcekse.. Arkadaş önerisi mecbur özel hastane 😩

Kaynana önerisi yakın ilçelerdeki devlet hastaneleri ben götürürüm canım diyor heralde sırtında taşıyacak nasıl götürcekse.. Arkadaş önerisi mecbur özel hastane 😩
Aslında merkez çok uzak değilse merkeze gidip oradan bir doktor belirleyip hep onunla devam etseniz iyi olur. Ama arabanız yoksa ulaşım sıkıntılı olabilir tabiki. Bir arkadaşım merkezde oturmasına rağmen bazı testler için randevu alamamış devlet hastanesinden bir türlü, hep doluymuş yada çok ileri tarihe vermişler randevu. En son mecburen özele gitmişti, beklese yaptırması gereken testlerin zamanı geçiyordu. Hastaneler çok yoğun, umarım halledersiniz.

:)
Sebeplerine bakmak lazım.
Ona göre hareket etmek ve ülkemizin her köşesinde ‘eşit, insanca yaşam haklarına’ sahip bir toplum olmamız lazım.
O sebeple, elimizi vicdanımıza koyup, ben bunun için ne yapıyorum diye de kara kara düşünmek gerek.

Gudubet betimlemeniz beni aşırı üzdü, ona serzenişim.
Yokluğun ve yoksulluğun adı gudubetlik değildir, dışlanmışlık, saymazlık, görmezliktir onun sebebi.
İşte görmek lazım, bakmak yetmiyor her zaman.

:)
Sebeplerine bakmak lazım.
Ona göre hareket etmek ve ülkemizin her köşesinde ‘eşit, insanca yaşam haklarına’ sahip bir toplum olmamız lazım.
O sebeple, elimizi vicdanımıza koyup, ben bunun için ne yapıyorum diye de kara kara düşünmek gerek.

Gudubet betimlemeniz beni aşırı üzdü, ona serzenişim.
Yokluğun ve yoksulluğun adı gudubetlik değildir, dışlanmışlık, saymazlık, görmezliktir onun sebebi.
İşte görmek lazım, bakmak yetmiyor her zaman.
En son makinam bozulduğunda artık pes edip eşimiz aradım biz ah mı aldık bedduamı naptık biz neden böyle oluyo diye baya sümüğümü çeke çeke ağladım 😅 arkadaşlar arasında biz bu ismi taktık artık her kapıdan boynu bükük çıktığımızdan. Çok güzel gıcır gıcır hastane yapmışlar içinde dr yok bide bebek olunca artık dr belirlemek şart ama mümkün değil. Evde yarın tadilat var.. ben mi uğursuzum diye ağlamıştım bak yine geldi bi ağlama isteği

Aslında merkez çok uzak değilse merkeze gidip oradan bir doktor belirleyip hep onunla devam etseniz iyi olur. Ama arabanız yoksa ulaşım sıkıntılı olabilir tabiki. Bir arkadaşım merkezde oturmasına rağmen bazı testler için randevu alamamış devlet hastanesinden bir türlü, hep doluymuş yada çok ileri tarihe vermişler randevu. En son mecburen özele gitmişti, beklese yaptırması gereken testlerin zamanı geçiyordu. Hastaneler çok yoğun, umarım halledersiniz.
Merkez 2 saat uzaklıkta acil bir şey olsa gidemem. Yakın ilçeler var onlara gitcem heralde mecburen ama nasıl giderim naparım bilmiyorum başa gelen çekilir işte..

Merkez 2 saat uzaklıkta acil bir şey olsa gidemem. Yakın ilçeler var onlara gitcem heralde mecburen ama nasıl giderim naparım bilmiyorum başa gelen çekilir işte..
Aslında bulunduğunuz yer çoğu kişinin hayali olan bir ilçe :KK45: O kadar insan doğum yapıyor bence mutlaka vardır iyi bir hizmet alacağınız hastane yada doktor. Araştırmaya devam edin, görüp yazan arkadaşlar da olur belki.

Aslında bulunduğunuz yer çoğu kişinin hayali olan bir ilçe :KK45: O kadar insan doğum yapıyor bence mutlaka vardır iyi bir hizmet alacağınız hastane yada doktor. Araştırmaya devam edin, görüp yazan arkadaşlar da olur belki.
Gelmeden önce bende çok hayal kuruyodum 😁 Gezmeye evet, yaşamaya hayır

En son makinam bozulduğunda artık pes edip eşimiz aradım biz ah mı aldık bedduamı naptık biz neden böyle oluyo diye baya sümüğümü çeke çeke ağladım 😅 arkadaşlar arasında biz bu ismi taktık artık her kapıdan boynu bükük çıktığımızdan. Çok güzel gıcır gıcır hastane yapmışlar içinde dr yok bide bebek olunca artık dr belirlemek şart ama mümkün değil. Evde yarın tadilat var.. ben mi uğursuzum diye ağlamıştım bak yine geldi bi ağlama isteği
Yanlış anlamayın, sözlerim benden ya da sizden çok daha öte, bilinç ve sistem problemi.
Çok detaya giremiyorum siyaset diyecekler ama alakası yok.
Yıl 2020, aynı ülke içerisinde devletin sizinle bana sunduğu hizmetler arasında fark var ise, bunda hepimizin suçu vardır diyorum sadece.
Temelden, çocukluktan yanlış bilinçlendirilmişiz.
Büyük şehirdeki insan, ilçedeki değil mi?
Doğudaki insan, sınırdaki değil mi?
Ben birçok doktor, hastane seçme, eşyadı bozulunca yasal olarak hakları bulunan, acil olan her şeye 20 dk içerisinde ulaşabilecek bir vatandaşım.
Siz değil misiniz?
Benimle sizin farkımız neden?
İzmir menemendeki köy okulunun yolu olmaması, o öğrencilerin hala çamur içinde sınıfına varıp, tek sınıfta 4 ayrı sınıf eğitimi verilmesi sebebi nedir?
Ankara dakiler olarak insanız da, Kazan ya da koçhisardakiler biraz daha az insan ki, pek bir şey yok oralarda.
Bazılarımız daha yurttaş, bazılarımız değil herhalde.
Yoksa neden memurlar en iyi yerler için torpiller istesin ki, mesela zorunlu görevi sizin yaşadığınız çıkmış bir doktor herhalde daha iyisine layıktı kendince ki, görev yerinde bile değildi!!!

Ah işte deliriyorum bunlara, sizle ben arasında fark yaratan bu algıya deliriyorum...

Son düzenleme:
Çok değişik bi yerde yaşıyorum yatak odası takımı aldık çizik kırık geldi aylarca aradık aldığımız yere gittik en sonda çizik olanı değiştirebildik anca. Başka eşyalar aldık vaktinden çook sonra geldi. Eve taşındık evde sürekli sorunlar çıktı vaktiyle doğru düzgün yapmadıkları için. Her gün yeni bi soruna uyanırken hamile kaldığımı öğrendim sevindim. İnsan seviniyor, heycanlanıyor.. Doktora gittim o da ne dr yok gitmiş. Yerine merkezden her gün farklı dr geliyor. Sen sabah 8de gidip sıra alıyosıb dr en erken 10 da geliyo aç aç bekliyosun 2 saat hamile olman hiç önemli değil. Sonuç çıkıyor e-nabıza düşmüyor nedendir bilmem. Drdan yalvar yakar istiyosun sonuç senin sonucun neticede vermiyor danışmadan al diyor. Danışma dr vermiyo diyorum bön bön suratımı bakıyor ama inatla vermiyor sonucu lanet okuyup çıkıyosun özele gitcem diyosun özel bi ton para. İki sefer idrar sonrası peçeteye yeşil akıntı geldi netten baktım doktorunuza gidin diyor. Hangi doktor kara kara düşünüyorum şimdi. Korkuyorumda. Napcam ben bilmiyorum gecenin bu saati elim karnımda hindi gibi düşünüyorum
Mantar olmuş olabilirsin .Bir fitil verirler hamile olduğunu belirt yanlız.Hamilelik boyuncada sirkeli suyla taharetlen

Gudubet dediğiniz yerin Burhaniye olduğunu öğrenince ben -> 😒
Niye ki?
Yazlık beldelerin çoğu böyledir.
Makyajı çok iyidir ama makyaj silinince çok sorunlu bir cilt çıkar karşınıza.
Tatile gittiğiniz bir beldede Allah göstermesin de hiç hastaneye yolunuz düştü mü?
Benim çoğunlukla düşer ve bu hiç şaşmaz.
Parası, sigortası olan basar özele gider ama bu beldelerde hizmet anlayışı sadece turistlere ve turizme özeldir, yerel halk gönülden kopanlarla hizmet görür:)
Şaşılacak bir durum yok yani.

Valla kardeş bak sana anlatayım.
Kışın eksi 30 35 derece yazın çöl...
Özeö tek bir hastane vardı hastane demek bile insanı güldürüyor kapandı geçen bir de tıp merkezi var bildiğin ikinci dünya savaşı konseptli.
Devlet hastanesinde ben daha çıplak ata ata Bağırmayan doktor görmedim. Haklılar da denebilir yüz kişi odaya giriyor aynı anda hizmet bekliyor falan.
Hastanede bir çok bölüm yok.
Avm park tarzı mesken yerler yok.
İnsanlar adım başı onun bunun şeyine şaaparak konuşuyor ve tükürüyor
Dolmuşa binemezsin 20 kişilik dolmuşa 100 kişi biniyor.
Aradığın bir çok şeyi bulamaz netten alırsın.

Ben ölmem de ne edem 😑😑😑

Back
X