gül gibi hayatı bırakıp niye evlendim ki sanki...

sahmerd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
82
1
36
İstanbul
8 ay oldu evleneli ama 80 yıl gibi doldum...çok saygın ve iyi bir işim var. girdiğim ortamda hemen dikkat çekecek kadar da hoş bir bayanım..ailemn tek kızıyım. canım ailem gözümün içine bakar, üzülmüyüm diye. tabi bende onlara karşı öyle, hep gurur duymuşlardır benimle, yaptıklarımla. ama onlardan ayrı bir şehirdeyim. özlem çoook zormuş.önceleri işten gelir ayağımı uzatır dinlenirdim. şimdi ise şu lanet eşilerin evlendikten sonra aile düşkünlükleri sayesinde maşallah her gün bi yerdeyiz. ya da onlar bizde.8 aydır yemeinle 2 gün arka arkaya evde olduğumuzu bilmem. ya evimi özlüyorumm resmen.bu da ayrı bir sorunum.eşimle aramızda ciddi problemler yok. ama kendileri sağ olsun buluttan nem kapar diyemicem önce bulutu yaratır, sonra nemini bulur.neye bozulacağını kestiremiyorum hiç. sürekli diken üstündeym yani...bide o muhteşem genellemeleri yok mu çorbanın üstünü streç film kapatmadım diye itaatsiz olurum bi hafta surat çekerim. :))) tamam anlatıyım olayı anlamadınız tabi:) geçen gün eltimde akşam yemeğini yedik. çoook güzeldi herşey bana davranışı bakışı herşeyyyy. sonra tam çıkarken yaptığı çorbadan koydu bize. ( eşim sabahları çorba içiyor, o günde çorbam yoktu) derince bi kaseye koymuştu. bende tam onu poşetlerken eşim mutfağa geldi. "üzerini streç kapat dökülür cnm" dedi. bende yok aşkım kab çok derin dökülmez dedim. bi kere daha söyledi. " hayır hayatatım bak çok derin kab dökülmez" dedim demez olaydım. film koptu wayy bi kerede tamam deseymişim hep böleymişim, hep itiraz edermişim. yaww ne var bunda allah aşkına diyorum değer mi huzurumuzu kaçırmaya bu yüzden sana itiatimi bundan mı ölçüyorsun. neyse sonra kendi hiç bişy olmamış gibi davranmaya başladı ama bnm kalbim bi kere kırıldı, hevesim kaçtı, yapsam da aynı yapmasam da... tabi biizm ki altta kalır mı sanki kalbi kırık olan o ben durgun durdukça o daha çok çekti kendini. ya bi kere de sen gel de bi gönlümü all yooook ama.. sonu ne mi oldu fena bii kavgaaaaa. şuan da bütün heyecanım hevesim herşeyimi yitirmiş durumdayım. böle ottan b...tan şeylerle huzurumuzu kaçırıyor. haa şunu da söyliyim normalimiz yok. yaa çooooooook iyiyiz uçuyoruz ya da böle dipteyizz.

Hayatin kiymetini, özgürlügün rahatligin kiymetini bilmeyenler erken evlendiklerinde bende sasirip böyle bakiyorum

Gecer üzülme evlilik böyle birsey iste, zamanla sende alisirsin.

"geçer üzülme" dediğinde biraz umutlanmıştım:)
ama sonunu keşke "düzelir" diye bağlasaydınn. "alışırsın" çok ağır

eşin sabit fikirli bi adam anladığım kadarıyla, böylelerinin ak dediğine kara diyemezsin kara olduğunu göre göre ak dersen sorun çıkmaz

ama sadece anı kurtarmış olursun, sorun çıkmamış olur huzurun bozulmamış olur ama derinlerde bişeylerini kaybetmekte olduğunu hissedersin özgüvenin biter.

eğer bu bi aşk evliliği ise zaman içinde biraz senden biraz ondan gider belkide birbirinize ve evliliğe alıştıktan sonra hiç bi sorun yaşamazsınız ama bu süre içerisinde çok

fazla taviz verme derim. bide merak ettim eşin boğa burcu mu?

evet alısırsın dogruyu sölemıs arkadas düzelmek denen bişey olmaz zaten madem evlenmeyı göze alan olumlu olumsuz herseyı göze alabılmelı.

Ben evli değilim size öyle aman aman akıllar veremem ama, itaat nedir ya? Siz eşinize itaat etmek zorunda mısınız? Hayır yani afedersiniz benim bildiğim köpekler itaat eder sahibine.. Bu zihniyetteki bir insanla anlaşman zor görünüyor sanki cnm..

Ben de kendime bu soruyu çok sordum. Neden evlendim? Niye beni el üstünde tutan ailemi bırakıp buralara geldim.? Eşimle sevgililik döneminde de nişanlılık döneminde de, annenler nasıl iyidir en son dün gördüm. su nasıl valla bilmiyor hiç görmedim. Ama şimdi bak sunlar küsmüş gitmiyoruz diye ayıp yarın oraya öteki gün buraya. yeni evliligimin tadını çıkartamadım bende senin gibi eş dost gezerken. kimse bundan rahatsız değildi. Eşim annesi babası eşi dostu hepsinin istediği oluyordu. bu durumdan bir rahatsız olan bendim.. he hiç kimseye gitmedigimizde de annesigildeyiz. Evlenip evlilik nedir bilmedigimemi yanayım yoksa gül gibi hayatımı terk ettigimemi. belki istedigim evlilik olmuş olsaydı bukadar hasret duymazdım... Ama artık akıllandım. ne istiyorsam bir bir söylüyorum. anne baba gibi her dedigine tamam demiyorlar ama birgün tamamda dedittirecegim...bizde aynı senin gibiyiz yaz çok iyiyizdir yada çok kötü ortası yoktur..

evlenmeden önce de böyle dik miydi eşiniz yoksa kandırdı mı sizi göz mü boyadı?

hiramaya çok güzel analiz tebrikler:)) aynen öle... aşk evliliği ayptık. anı kurtarıyorum ama içim gidiyor her defasında. eşim oğlak.. bende akrep burcuyum asla ödün veremiyorum doğrularımdan versemde olan oluyor bana. yanlış da olsa susmam gerekiyor ama YAPAMIYORUM. haklı da olsam haksız da illa konuşcam üste çıkcam.

Belki düzelir ya da düzelmez onu bilmiyorum ama kişilik özellikleri değişmiyor ondan eminim..bizde böyle bir enişte var poşet kırışık diye kavga çıkaran...develi diyarlı atasözümüz geliyor aklıma sadece...ya da bardağın dolu tarafı falan işte...

ayy korktum benimde aynı anlattığın gibi bi hayatım var su an bekarım ama evlenmeyi düşünüyorum vazmı geçsem

canım ben şunu söyliyim eski hayatını ne kadar düşünürsen ona duyduğun hasret o kadar büyür. o bitti artık de düşünme onu bu hayatına alışmaya çalış...

bende bunu düşünüyorum ya .işten eve gel yorgun yorgun sonra yemek yap bilmem ne ,bide kocanın nazını çek .ne anladım ben bu evlilikten ya .ondan kaçıyorum evlilikten valla.bide el bebek gül bebek büyüyünce insana çok koyar anlıorum seni.

canım benim, ne güzel bi yuvan var bak kıymetini bil.

adamın alınganlık yapmasına kızdım ama bi de onun tarafından bakmak lazım olaya. işyerinde bi sıkıntısı, bi gerginliği varsa onu eve getiriyo olabilir. bu yüzden o streç olayına bu kdar takılmış olabilir. istediği her şeyi yapmayı, her şeye evet denemeyi dene önce bi canım ? bu şekilde senin de istediğin her şeyi yaptırma lüksün olur, o da bunu görünce senin istediğin her şeyi yapar, gönlünü alır felan. siz bi hayatı paylaşıyorsunuz, artık iki kişilik düşünmeniz gerekir, oturun her şeyi güzel güzel konuşun birbirinizi de hiç kırmayın

yani biliyorum, burdan söylemesi kolay, yapması zor ama ben yuvanın kıymetini bil derim gene.

adamın alınganlık yapmasına kızdım ama bi de onun tarafından bakmak lazım olaya. işyerinde bi sıkıntısı, bi gerginliği varsa onu eve getiriyo olabilir. bu yüzden o streç olayına bu kdar takılmış olabilir. istediği her şeyi yapmayı, her şeye evet denemeyi dene önce bi canım ? bu şekilde senin de istediğin her şeyi yaptırma lüksün olur, o da bunu görünce senin istediğin her şeyi yapar, gönlünü alır felan. siz bi hayatı paylaşıyorsunuz, artık iki kişilik düşünmeniz gerekir, oturun her şeyi güzel güzel konuşun birbirinizi de hiç kırmayın

yani biliyorum, burdan söylemesi kolay, yapması zor ama ben yuvanın kıymetini bil derim gene.[/QUOTE]

her şeye evet dediğim zaman dediğn gibi oluyor cnm o da beni ihç kırmıyor el üstündeyim, prenses gibi hissediyorum kendimi. ama bırakaınca da pat diye yere çakılıyorum işte.. zaten beni kararsız ve çaresiz bırakan şu ki ben o streç olayın da da onun söylediğine hayır dediğimi farkında bile değilim sadece fikrimi söylüyorum. itira etmek içn değil dikleşmek inat için değil sadece fikir...ve de böle tatlılıkla söyledim. iş yeriyle alakalı bi sıkıntımız yok cnm çok şükür bizim kinin ki tamamen eziyett

canım derler ki evliligin oturması için beş yıl gerekliymiş.. daha yenisiniz iniş çıkışlar olur normal yani

Evlilik böyle bir şey değil malesef.
Elbette tartışmalar olacak, zaman zaman eften püften şeylerden de olabilir,
ama bu devamlı oluyorsa ve hayatı zehir ediyorsa, bir sıkıntı var demektir.
Bir yardım alın bence, eşinizi ikna edip.

çok saçma bir problem..eşin madem olayı unutmuş eskisi gibi davranıyorsa problem etmeseydin uzatmasaydın...bunlar ufak şeyler..tabiki sen ona oda sana itaat edecek.. ağzına streç koy dediyse koy ne olacak sankii.bazen iş yerinde canı sıkılır,istemeyerek yapmışta olabilir..bu mudur yani seni pişman eden...benim eşimde başkalarının yanında lafımı ikiletme der..bende ona göre davranırım....

eşini al karşına ve konuşarak hallet...ve erkek milleti de artık akıllandı çok naz çekemiyorlar...kendini çekmek yerine konuşarak halletmeye çalış..şirinlik yap elinde tut kocanı..o senin ağzından çıkan kelimeye baksın..biraz politik ol...

benim eşim evlenmeden evvel eve girmeyen bir adamdı şimdi dövsen gitmez...evde başbaşa mutlu olacağınız şeyler yap..bizim ki eve biri gelmese diye bekler...eşim eve girip oturduğunda hemen pufu getiririm ayaklarını uzatsın diye,flim izleriz,masaj yaparım,terleme sorunu var ayacıklarını yıkarım,eve lig tv aldık maçı çok sever bende birlikte izlerim,formayı giyer tezahürat yaparım daha bi sevinir,ona özel yemekler yap,tatlının üzerine ismini yaz kakaoyla,birlikte puzzle yapın,yürüyüşe çıkın,evli arkadaşlarınızı eve çağırın okey oynayın vs. sevdiği ne varsa eve getir..ama dozunu çok iyi ayarla,fazlasıda zarar..zaten oda karşılık verir bi süre sonra.. kimi kadın gocunur ama ben hiç kaybetmedim eşimde bana sürekli süprizler yapar ayaklarımı bile öper..

Anlattıgınız konudan yola cıkarsam, gercekten cok basit bı konu.
eşinizle bırbırınıze tabıkı saygı duyacaksınız.
ama streç film koy dedıyse koyuverın huyunu bılıyosunuz sonucta.
atıyorum o kaba degıl bu kaba koy dese koyuverın yanı madem ufak seylerden nem kapıyo.
bunlar konu etmeye degmeyecek seyler bence.
cunku sureklı zaten sızın basınızda degıldır yanı calısıyo vs. onun gorudugu zamanda dedıgı olsun.
Buna benzer orneklerse kastınız gercekten asılamayacak seyler degil.

müthiş bir ego tatmini var eşinde,gerçi hangi erkekde yok ki
kadınlartın sahipleriymiş gibi gören ve sonra her dediklerine tamam beyim sen daha iyisini bilirsin oldu beyim demelerini bekleyen erkeklere sinir oluyorum işte bu yüzden evlilikten korkuyorum ben
hepside değişiyor ya ailesine daha bir bağlanııyorlar ya da sahibimizmiş gibi davranıyorlar itaat etmemizi bekliyorlar erkek egemenliği kurmaya çalışıyorlar işte
mesela beni bi erkek önce ennn tepelere çıkarım sonra aniden yere çakmasın ne üstte olayım ne ezik aşağılarda ortada eşit olalım ikimizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…