Arkadaşlar gül suyu mucizesini yaşayan biri olarak aşağıda yazanları tam olarak tecrübe ettim. Yazılanları yabancı bir kaynaktan çevirdim ama her bir satır gül suyunun güzel etkilerini başarılı bir şekilde anlatmış. Ama herkesten rica ediyorum ne yazık ki gül suyu diye su ile gül esansının karışımını satan çok dolandırıcı var. Pek çok güvendiğimiz firma dahil. Ben Luxy Bio markasını kullanıyorum. Firmayı baya araştırdım organik gül suyu satıyorlar en güzel tarafı ise faydalı gül yağını gül suyundan ayrıştırmadan paketliyorlar, dermatoloji testlerini, organik sertifikalarını ve diğer analizlerini mail ile attılar bu araştırma sürecinde ve benim güvenimi kazandılar. firmanın reklamını yaapıyor gibi hissettim kendimi :) ama siz bu ve buna benzer güvenilebilecek yerlerden alın mutlaka.
firmayı ve ürünlerini şu linkten görebilirsiniz.
1) Göz şişliklerine karşı gül suyu
Kullanmadan yarım saat kadar önce gül suyunu buzdolabına koyun. Bir miktar soğuk gül suyunu pamuk pede alıp hassasça gözünüzün üzerine bırakın. Bu göz çevresi şişkinlikleri önlemeye ve gidermeye yardımcı olacaktır.
2) Cildinizi tazelemek için gün boyunca gül suyunu spreyleyin.
Özellikle yaz günlerinde yüzünüüze spreyleyeceğiniz gül suyu cildiniz için sadık bir arkadaş ve yardımcı olacaktır. Yüzünüze harika bir parlaklık ve ışıltı sağlarken cildinizi hızlıca tazeleyecek, doğal bir nem sağlayacak ve besleyecektir. Buzdolabında bulunduracağınız gül suyu sıcak günlerde sağlıklı serinlemenize yardımcı olacaktır.
3) Banyonuza ekleyeceğiniz bir bardak gül suyu ile inanılmaz bir güzelliklik deneyimi yaşayabilirsiniz. Gül suyu cildinize ipeksi bir yumuşaklık ve tazelik verirken inanılmaz kokusu size ve cildinize enerji kazandırır.
4)Kuru cildinize ipeksi yumuşaklık
Kuru ciltli kadınlar gül suyunun inanılmaz etkilerini deneyimlemeliler. Cildinize uygulayacağını gül suyunun yatıştırıcı ve yumuşatıcı etkilerini anında hissedebilirsiniz.
5)Gül suyu en doğal makyaj temizleyici
Sadece pamuk pede bir miktar gül suyu alın ve makyajınızı hassas masaj hareketleriyle temizleyin. Gül suyunun makyaj arındırıcı etkisini arttırmak için gül suyunuza bir miktar hindistan cevizi yağı ilave ederek makyaj temizliğindeki en doğal ve etkili karışımı elde edersiniz.Ayrıca hassas göz çevrenizde de rahatça kullanabilirsiniz.
6) Gül suyunu makyajınızı sabitlemek için kullanabilirsiniz. Bir maiktar gül suyunu makyajınızın üzerine spreyleyerek makyajınızı sabitleyebilirsiniz. Makyajınızı sağlıklı bir ışıltı ve şaşırtıcı bir nem ile sonlandırırsınız.
7)Gül suyunu tonik olarak kullanın.
Gül suyunun düzenli kullanımı kırılık oluşumuna karşı cildi korur, gözenekleri küçültür ve mükemmel bir ışıltı verir.
8) Gül suyunu erkekler için yüzde ve kadınlar için vücutta traş sonrası bir after-shave olarak kullanın. Gül suyu cildi irritasyona karşı korur ve yatıştırır. Aynı zamanda gül suyunun harika kokusu cildinizin üzerinde kalacaktır.
9) Aromaterapi
Yapılan bazı araştırmalar gül suyunun kokusunun strese karşı savaşta etkili olduğunu ve daha pozitif bir düşünce yapısı kazandırdığı sonucuna ulaştırmıştır.