güleceksiniz ama sürekli karnım gurulduyor

merhaba arkadaşlar..
buda sorun mu demeyin ..gerçekten çok kötü .sürekli karnım gurulduyor.
öyleki artık utanmaya başladım.ilk zamanlar çok önemsemiyordum ama ofiste toplantıda falan olunca çok gıcık bir durum oluyor.ne yapacağımı şaşırıyorum.böyle bişey basına gelen varmı?? 1 aydır falan böyle.:30:

benim de vardı böyle bir problemim özellikle sınavlarda sınıftayken çok sessiz durumlarda çok kötü olurdu, rezil olurdum. ama sonra aynı şey başka bir arkadaşımın daha başına geldi baktım ki herkese olabilen bişey takmamaya başladım. sakın takma bu gibi şeylerin tek yolu unutmaktır sen tam tersi acaba ne zaman gurulduyacak ta ben rezil olcam diye düşünürsen o zaman daha çok guruldar yaşadım atlattım çok şükür:) dediğim gibi tek yolu unutmak ve bunu bir kusur gbi görme unutur gidersin ;)

üniversitede bu sorun yüzündeen sınavdan çıkmıstım ya :(
oturduk kagıtlar geldı ee vize yanı herkes sessiz tek ses benım içimden geliyo
kagıt önüme geldi sorularaa bakmama kalmadan nasıl fırlayıp çıktıgımı bılmıyorum
sınav boyunca yoksa herkes benim karnımdan gelen gurultuları dinlemek zorunda kalıcaklardı...

Seni çok iyi anlıyorum.Önemsiz gibi görünüyor ama aslında çok sinir bozucu bir durum.Bende eskiden daha çoktu.Şimdi soğuk algınlığı,üşütme dışında pek olmuyor.Sanrıım kendimizi çok kontrol ettiğimiz,baskı altında olduğumuz zamanlarda oluyor.Bir yerde okuduğuma göre bedenin psikolojik kontrol merkezi bağırsaklarmış.Çok kontrollü insanlarda da en çok bu organda sorun görülüyormuş.Ben de"aman ne olacaksa olsun "deyip rahatlayınca pek olmamaya başladı.Bir de yemek yerken lokmaları yavaş ve çok çiğneyerek yutmak da önemli.Geçmiş olsun şimdiden.

benimde öyle ya,iş yerinde felan sinir oluyorum bu duruma,sınava girdiğimde bomba patlatıyorlar sanki :(o kadar kötü oluyorum,bu sefer midemi sıkıyrum :(

okuldayken benimde cok karnim guruldardi arka siramda oturan kiz hep dalga gecerdi gaz biraktigimi sanirdi oonun yuzunden sirama oturmak istemezdim hic alay konusu olacagim diye resmen rezil ediyordu beni...:43:

ayy yalnız değilsin benim de karnım sık sık uzun hava ceker.
burda yazılanları gülümseyerek okudum.çünkü hep benzer şeyler. hiç unutmam bi gün güzel bi arkadaşla:16: tiyatroya gittik.birden müthiş bi sessizlikle adam monolog a girdi.
aman allahım benim guruldamalarım da arkada fon kaldı resmen.yerin dibine girmek ne kelime buharlaşıp uçmak istedim :53:
öncelikle açlık sonrasında stresten kaynaklanıyo bence.cünkü sürekli bunu yaşıyosanız artık her an ses geldi gelicek diye düşünüyosunuzdur

benimde çok gurulduyor ya sınıfta falan kahvaltı yapmadan okula gidersem eğer derste bazen ses çıkmasın diye karnıma bastırıyorum çantamı:1:
Önceden dersane denemesinde bi başladı sessizlik ortamında sınavı bıraktım.Kantinde oturdum bi yandan pohaçamı yiyorum bi yandan denemeyi çözüyorum.Bi baktım dersane müdürü geldi yanıma 'N'apıyon sen burda ne diye terk ettin sınavı' dedi.Bendeki cevap:'Hocam açım ondan çıktım.'
Ne gülmüştü bana=) Bi sonraki denemede sınıfa geldi 'Eveett arkadaşlaar herkes tok muu??' dedi. :1::1:

Son düzenleme:
ya kızlar bir kaç gündürki bendede var bu gök gürültüsü :1::1::1:ya geçen gün misafirliktede oldu yeni yemek yemiştik oturuyorduk kaynım gurulduyo aradan biraz zaman geçince ev sahibesi sordu senin karnın ne kadar gurulduyo:26::26::26: diye bende normelde olmaz ama neden oldu anlamadım dedim:50::50: ve bugün gene var karnım aç değil gaz yapacak bişey de yemedim içmedim ne oluyo ya anlamadım ama çok kötü ya rezillik resmen:37::37::37:

ayy bende de var bu sorun. bazen çok olur bazen az olur. sınavlarda bu nedenle çok çile çekmişimdir kıvranmışımdır ses çıkmasın karnımdan diye. bunun tek yolu mideyi boş tutmamak, aralarda bişeyler atıştırmak....mide boş olunca daha çok oluyor çünkü.

arkadaslar hepinize çok teşekkür ederim..

demekki çoğumuzda var bu olay ..

ama sanırım geçmeyecek bir doktora görünmem gerek bakalım insallah gececek..

bendede meyve yedigim zaman cok oluyor,dun aksam esimle oturduk tv izliyoruz,karnim oyle bi guruldadiki,:)))) esimde filme dalmis,sesi duyunca sole bi saga sola bakindi yerin dibine girdim valla:17:

arkadaşlar bunun bi çözümü yok mu ya napıcam ? bendede aynı sorun var :(

yardım edin ya of :( dersahneye bile gidemedim sırf bunun için :((

arkadaşlar bunun bi çözümü yok mu ya napıcam ? bendede aynı sorun var :(

yardım edin ya of :( dersahneye bile gidemedim sırf bunun için :((

kelebek* Bende de vardı aynı durum söyledim bu piskolojik bir durum ben unutmakla yendim bi arkadaşımın da başına geliyordu baktım herkese olan bişey hiç takmadım ve geçti gitti bu arada sağlıklı beslenin yemek yeme düzeniniz olsun abur cubur saçma sapan ara öğünler ben yerdim dersanedeyken okuldayken onlar iç düzenimizi gerçekten bozuyo bi de kendimizi kastık mı tamam işte
bu düzeni kurup kendinizi rahatlatırsanız geçiyor.

Aah ah biri bu konuyu açmasa ben açacaktım :1:
Yıllardır çekiyorum, hatta kendimi bildim bileli. Kardeşimde de aynı problem var hatta. Babamda da vardı. Genetik midir nedir :1:
Arkadaşların da dediği gibi, mideni boş tutma, aralarda bişeyler atıştır, gazlı şeylerden uzak dur, yemek düzeni oluştur, ve kafana fazla takma. En çok kafana taktığın zaman oluyor. Eğer yine geçmezse (yemek düzenini oturttuktan 2 hafta sonra falan) bir doktora görün, bağırsakta da birşeyler olabilir. Bunlar da yıllardır bunu çeken biri olarak naçizane tavsiyelerim :34: Umarım kurtulursun :34:

yanlış beslenmeden falan mı kaynaklanıyor bilemiyorum ki.bir arkadaş da söylemiş,benim de hep sınavlarda oluyor ya da derslerin en sessiz anlarında.dünyanın en utanç verici şeylerinden biri kesinlikle.allah yardımcın olsun kardeş:13:

Spastik kolon olabilirsin, genelde stres katsayın artınca artıyor. Internetten spastik kolon, ibs diye bir araştır. Ya da bir yiyeceğe karşı alerjin mi var diyeceğim ama açken de oluyormuş. Umarım geçer, geçmezse iyi bir gastroenterolog bulup gitmeni tavsiye ederim.

Back
X