Güllük gülistanlık değilmiş hayatım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.345
5.387
723
Merhaba herkese,daha önce bakıcı konusu açmıştım ve en önce de çocuğumuzun olmaması konuları vs
Ama eşimle ilgili bugüne kadar çok şükür önemli bir derdim olmadı (sadece ben çalıştıktan sonra kompleksi biri olması dert olmuştu sizlere danışmıştım da genel olarak herkes takmamam gerektiğini söylemişti falan)
Şimdi gelelim şimdiki derdime eşim genel olarak ben çalışmaya başladıktan sonra daha az bana yardım etmeye başladı,duygusal anlamda da bana karşı daha duygusuz kaba biri oldu.(öncesinde dünyanın en düşünceli adamı falandı yani,en azından bana göre öyleydi)
Çocuğumuz olmadı yıllarca ben de evlendikten sonra okudum (detay vermemin nedeni şu çocuğum olmadığı için bari bişeyle meşgul olayım dedim,okul okudum) atanmayı bekliyordum,çocuklarımın doğduğu aylarda atamam oldu.
Evlendiğimde lise mezunuydum üniversite sınavına girdim okul öncesi öğretmenliğine yerleştim,okulumu 3 yılda birincilikle bitirdim,çalışmayı seven biriyim,şimdi kafaya koysam tıp okurum,methetmiş gibi olmayayım da kendimi öyle ama 😅🤷🏻‍♀️
Neyse eşimin böyle değişmesini hiç anlayamadım bugün ufak bir tartışmadan olay onun değişmesine geldi.Açıklaması aynen şu “ senin okul okumana ben izin verdim ben seni okuttum ben olmasam sen okuyamazdın ama atanana kadar sana çok minnettarım diyordun,atandıktan sonra birgün olsun bana sana minnettarım demedin” dedi ağzım açık kaldı üstüne “kartlarını bana verecektin vermen lazım ben seni okuttum” dedi :(
Benim azmim olmasa beni 40 fakülteye bağlasan okumazdım dedim ama yok bunu dert etmiş boşanma olayına kadar geldik :(
Velhasıl müthiş bi kocam yokmuş hayatımda güllük gülistanlık değilmiş..
sizce ne yapmam lazım sizler kartlarınızı vermiyorsunuzdur eminim de sizi eşiniz okutsa verir miydiniz ? Ya da eşiniz böyle minnet etse ne derdiniz ?
(Buarada babam da ben liseye kadar okuttum bana yardım etmeli diyor anneme)

Saçma saçma düşünceler. Kart vermiyorum kendime bin lira ayırıp kalanı ortak hesaba birikim için gönderiyorum. Yani evlisiniz kartınızın sizde kalmasının mahsuru ne sanki ayrı bütçeniz mi var

Yedirin o boşanalım lafını. Elin herifine yedireceğime babama yediririm paramı daha iyi.
Sormayın :( bu durumda babam demek ki haklıymış dedim :( babam ben atanınca birkaç defa demişti anneme,ben babamı suçladım kendim okudum kimse okutmadı,sonuçta ihtiyacı da yok dedim vermedim hiç.
Şimdi eşim yapınca o halde 12 yıl okutan mı 3 yıl okutan mı diyorum kendime :(

Saçma saçma düşünceler. Kart vermiyorum kendime bin lira ayırıp kalanı ortak hesaba birikim için gönderiyorum. Yani evlisiniz kartınızın sizde kalmasının mahsuru ne sanki ayrı bütçeniz mi var
Asla.ev aldık ben kredi veriyorum geri kalan param da yoluma gidiyor,köy okulundayım,hergün gidiş geliş yaptığım için 100 liram bile kalmıyor :( üstüne aylık 70 lira kuaför paramı verdiği için de söyleniyor :(

Merhaba herkese,daha önce bakıcı konusu açmıştım ve en önce de çocuğumuzun olmaması konuları vs
Ama eşimle ilgili bugüne kadar çok şükür önemli bir derdim olmadı (sadece ben çalıştıktan sonra kompleksi biri olması dert olmuştu sizlere danışmıştım da genel olarak herkes takmamam gerektiğini söylemişti falan)
Şimdi gelelim şimdiki derdime eşim genel olarak ben çalışmaya başladıktan sonra daha az bana yardım etmeye başladı,duygusal anlamda da bana karşı daha duygusuz kaba biri oldu.(öncesinde dünyanın en düşünceli adamı falandı yani,en azından bana göre öyleydi)
Çocuğumuz olmadı yıllarca ben de evlendikten sonra okudum (detay vermemin nedeni şu çocuğum olmadığı için bari bişeyle meşgul olayım dedim,okul okudum) atanmayı bekliyordum,çocuklarımın doğduğu aylarda atamam oldu.
Evlendiğimde lise mezunuydum üniversite sınavına girdim okul öncesi öğretmenliğine yerleştim,okulumu 3 yılda birincilikle bitirdim,çalışmayı seven biriyim,şimdi kafaya koysam tıp okurum,methetmiş gibi olmayayım da kendimi öyle ama 😅🤷🏻‍♀️
Neyse eşimin böyle değişmesini hiç anlayamadım bugün ufak bir tartışmadan olay onun değişmesine geldi.Açıklaması aynen şu “ senin okul okumana ben izin verdim ben seni okuttum ben olmasam sen okuyamazdın ama atanana kadar sana çok minnettarım diyordun,atandıktan sonra birgün olsun bana sana minnettarım demedin” dedi ağzım açık kaldı üstüne “kartlarını bana verecektin vermen lazım ben seni okuttum” dedi :KK43:
Benim azmim olmasa beni 40 fakülteye bağlasan okumazdım dedim ama yok bunu dert etmiş boşanma olayına kadar geldik :KK43:
sizce ne yapmam lazım sizler kartlarınızı vermiyorsunuzdur eminim de sizi eşiniz okutsa verir miydiniz ? Ya da eşiniz böyle minnet etse ne derdiniz ?

yok artik. nolmus siz okuyunca adamin egosuna mi zarar gelmis. dediginiz gibi icinizden gelmesedi yalvarsa yine okumazdiniz. insan giderlere ortak olur evlilikte elbet ama asla ve asla kartlarinizi vermeyin.

babaniza gelincede babayi alir o derim de ayip olur. onada asla tek kurus vermeyin.ohhh beee okuyup dirsek cürüten siz, kazanciniza ortak cikan el alem

Çok üzgünüm ağlama krizlerine girdim ama yok kesinlikle kendini haklı buluyor,bana minnettar olmalısın bunu dile getirmelisin hatta kartlarını bana vermelisin diyor :(
Boşanalım bile dedi :(
Eşiniz olan zatı muhterem e söyleyin..kim kime minnettar olmalı evlendiğinden beri çorabından donuna kadar yıkadım ütülerdim,eve geldin yemek yaptım sen yedin,madem öyle bunların karşılığı ne boğaz tokluğuna bunları yapacak kadınmıyım sence,hizmetçi olsaydım senin maaşın yetmezdi ,farkındamısın ....bu arada bende evlendikten sonra okudum fakat tercih benimdi eşim destek oldu,ama asla maaşın naptın diye sormadı ki kart isteyecek...adamı yerim ben..ahanda darlandım...çok mu yüz verdiniz bunuda düşünün ...

Kartlari esine vermek demek omur boyu onun kolesi olman demek. Seni okutmasi bir lutuf degil. Eger okumana engel olsa idi bu bosanmada bir kusur oluyor cunku egitim hakkini elinden almis oluyor. Calisma hakkin da var ve calismana engel olamaz. Esin olmasi demek ona kolelik yapman degil. Sen koskocaman kadinsin. Evine ne kadar harcaman gerektigini bilirsin, para idare etmeyi de. Eger o kart bir kere verilirse bos yere okumus olacaksin cunku omur boyu adamin eline bakacaksin. Her seferinde adamdan cocuk gibi harclik alacaksin. Karti almasi da kusurlu hareket. Babana hic girmiyorum bile. Bir ata ve bir koca ben okuttum diye para ister mi? Kartinj asla verme ama eve tabi ki gucun yettigi kadar katkida bulun. Masraflari paylasin. Ve muhakkar kendine de para ayir. Dunyanin binbir turlu hali var. Ve sen kadinsin. Bir yerde hep kimsrnin bilmedigi birikmisin olsun zor gunletin icin. Bak ben 12 yil aonra terk edildim. Sakin kartini verme, kolelige boyun egme. Faturalari odeyebilirsin ya da mutfak masrafini ben karsilarim diyebilirsin. Ama asla tum maasini verme.

Bu ne böyle sanki çevrenizdeki erkeklere minnettar olmak zorundaymışsınız gibi😠
Eşiniz evlilik içinde bir şeyler yapmışsa siz de yaptınız, ev işleri, çocuk bakımı. Şu an çalıştığınız paranızdan katkıda bulunmuyor musunuz ?

Babanıza gelince ne demek liseye kadar okuttum bana yardım etmeli, bir çocuk dünyaya getiriyorsa tabiki sorumluluklarını yerine getirmeli. Anne ve babanın karşılık beklemesini bir türlü anlayamayacağım. Ben çocuğum için en iyisini düşünürüm ama bunu karşılık bekleyerek yapmam.
Babanıza çok sinir oldum.😠

Ek: kartınızı sakın vermeyin

Neyse eşimin böyle değişmesini hiç anlayamadım bugün ufak bir tartışmadan olay onun değişmesine geldi.Açıklaması aynen şu “ senin okul okumana ben izin verdim ben seni okuttum ben olmasam sen okuyamazdın ama atanana kadar sana çok minnettarım diyordun,atandıktan sonra birgün olsun bana sana minnettarım demedin” dedi ağzım açık kaldı üstüne “kartlarını bana verecektin vermen lazım ben seni okuttum” dedi :KK43:
Benim azmim olmasa beni 40 fakülteye bağlasan okumazdım dedim ama yok bunu dert etmiş boşanma olayına kadar geldik :KK43:

Ooof erkek zihniyeti 😒 yere batsın düşünceleri. Kimseye minnettar olmak zorunda değilsin, eşisin, tabii ki eğitimine destek olacaktı. E sen de o adamın karnını doyuruyorsun, evi temizliyorsun o niye sana minnet etmiyor? Üstelik bu senin sürekli yaptığın bir şey...

Ek: eşimle birlikte olmaya başladığımızdan beri para ortaktır bizde. Ben kartımı ve kredimi ödedikten sonra kalanını eşime yollarım. Hesabımda para bırakmam. Hangimizin parası biterse de öbürü paylaşır. Hatta ben direkt eşimin cüzdanından alırım, o da tuvalet masasının üzerinde vs bulursa alır (ben cebimden çıkarır oraya koyarım genelde). Ama böyle büyüklük taslayacak olsaydı kesinlikle para falan vermezdim. Kendi çabalarınla okumuşsun ve atanmışsın. Sana yoktan diploma ve atama vermemiş, utanmadan bir de kartını vermeni bekliyor.

Eşiniz olan zatı muhterem e söyleyin..kim kime minnettar olmalı evlendiğinden beri çorabından donuna kadar yıkadım ütülerdim,eve geldin yemek yaptım sen yedin,madem öyle bunların karşılığı ne boğaz tokluğuna bunları yapacak kadınmıyım sence,hizmetçi olsaydım senin maaşın yetmezdi ,farkındamısın ....bu arada bende evlendikten sonra okudum fakat tercih benimdi eşim destek oldu,ama asla maaşın naptın diye sormadı ki kart isteyecek...adamı yerim ben..ahanda darlandım...çok mu yüz verdiniz bunuda düşünün ...
Çok çok :( Elimde 10 TL olsa hesabını Verdim veriyorum :(

Bu arada ilk ogretim zorunlu. Yani baban seni liseye kadar okutmasaydi hapis cezasi vardi. Lise icin yani dort yil mi okuttum okuttum diyor.
Okuttum okuttum diye esinle baban boburlenmesin. Sen okumak istemeseydin trilyonlar harcasalar yine o diploma olmazdi. Esin tam bir hödük. Bosanalim diyorsa ben olsam hic ikiletmezdim olur derdim. Isin var gucun var. Bu adami cekmezdim. Tek basina daha rahat edersin. Kendine baska bir köle bulsun. Evine temizlikci alsaydi daha fazla masraf ederdi. Senin simdiye kadar yaptiklarin ne olmus peki? Nankor adam. Evlendiginde senin calismadigini biliyordu. Para kazanmaya baslayinca herkes kendine pay cikarmaya baslamis. Cevrende nasil insanlar var ya. Hic mi akli basinda biri yok. Baban da esin de bencil. Sen simdi bu adama nasil saygi duyacaksin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X