dediğine katılıyorum canım..saçma saçma şeyler ...aslında görümcemin kendi kendini davet ettirdi dememdeki maksadı bazı arkadaşlar yanlış anladı..annesinin evi banane istediği zaman gelri yer içer orası beni alakadar etmez ama b kadın başka bişey anlatamıyorum ben..kadın mangal olunca direk sormadan et yetermi falan demeden damlıyor..birkeresinde eşim annesi babası ve bize kadar et almış pişiriyor bahçede yani çok et yok bize kadar az yani oyüzden ateşide az tuttu görümcem aramış annesini naber falan diye..oda demiş totmeller bizde yemek yiycez mangal yapıyoruz demiş oda tamam demiş kapamış baktık 10 dk sonra arıyo bizde geliyoruz diye eşimde annesine diyoki anne et az kimse doymaz diye kimse tınlamıyo o gece sofradan herkes doymadan kalktı(her zamanki gibi)e 4 kişilik eti 8 kişiye paylaştırırsan böle olur yediğimizdende bişi anlamadık..oda farkında geldi baktı aaa et ne az dedi genede oturdu benim tabaktan ona onun tabaktan buna et paylaştırıyoz aman herkese düşsün diye..
İçini yemek hırsı bürümüş görümce eltileri anlamam ben.Gelinlerden bir tanesi kayınvalidede yer yemeğini..Altı üstü iki tabak birşey.Ama çok büyük birşey gibi elti yada görümcede damlar eve.O yerse bizde yeriz ona varda bize yok mu mantığıyla.Ne kadar saçmadır.Bi rekabet bir doyma hissi yemek hırsı faydalanma..Neden faydalanmaya çalışır ki gelin yada görümce bilmiyorum.Kendi evimde yerim çoluk çocuk kimseyi rahatsız etmem.Azıcık aşım ağrısız başım hesabı.Çağırılmadıktan sonra hiç kimseye gitmem gittiğimdede o hazır mı bu hazır mı gibi kimseye emir verip kendimi nimetten saymam...Kendimi nimetten saymam için beni davet etmeleri gerek..
Bence etin azlığı problem değil. Etin yanına bir pilav, makarna bişey yapıverirsin, herkes doyar. Veya görümce hanımı ikaz edersin, gelirken et getirmesini söylersin. Tabi görümce bunu söyletmeden düşünmeli, orası ayrı. Veya ne olacak ki, gidip 1 kilo daha et alıverin.
Sen de haklısın, neden çünkü öncesinde dolmuşsun, öncesinde yaşanmış olumsuzluklar var görümcenle. Öyle olmasa bence hep birlikte yemek, içmek sana da güzel gelebilirdi.
Bu arada ben bir anne olarak düşünüyorum da, oğlum ve gelinim benim evimde mangal yapacak, o arada kızım arayacak ve geleceğini söyleyecek. Oğlum da diyecek ki "et yetmez, kimse doymaz".. Çok öfkelenirdim, kardeş bunlar yahu.. Bir d ek.valideniz ne desin "et yetmezmiş, gelmeyin" mi desin??[/QUO
ben sizin gibi düşünen anneleri anlamıyorum öfkelenek bir durum yokki..eşim annesine anne et az bize kadar aldım ablamlarda gelirse kimse doymaz bu etle demiş...artı sonradan et aldığımızıda farz edelim e mangalı tekrar tekrar yakmak zorundamı benim kocam et az diye ateşide az tutmuş o ateşle 8 kişilik et pişmez .pişirebilmek için o mangalın üzerine bir sürü daha kömür atmak lazım bir süre daha yaklaşık yarım saat daha bekleyeceksin ateş olacak okadar eti pişirmek ayrıca 1 saat fazladan sürecek biz açlıktan gebericez bekle babam bekleonun yerine bir anne olarak şunu diyebilirdi kızım kardeşin yaktı mangalı ama ateş az yetişmez bu saatten sonra yarın tekrar yakalım ben söylerim ateşi çok tutarız rahat olur diye..benim eşim işten gelmiş yorgunluktan geberiyor yiyeceği 2 parça et zaten, mangalıda o üstüyle başıyla yakmak zorunda kalmış saat olmuş 8 adam aç zaten...iki laf söyledi diye annesi çok öflenecek yok öyle şey...neden kızına diyemiyor kızım siz kalabalıksınız yarında sizin için yakarız diye...benimde erkek kardeşim var nişanlı yakında evlenecek bende görümceyim yapmayın allahaşkına benim kardeşim anneme et az diycek annemde öfkelenek direk beni arar kızım siz bu akşam gelmeyin et azmış yarın yaparız der ne var yani bunda allahallah..böyle bir durmdada oturup küssem o benim bencilliğim şımarıklığım olur
Bence etin azlığı problem değil. Etin yanına bir pilav, makarna bişey yapıverirsin, herkes doyar. Veya görümce hanımı ikaz edersin, gelirken et getirmesini söylersin. Tabi görümce bunu söyletmeden düşünmeli, orası ayrı. Veya ne olacak ki, gidip 1 kilo daha et alıverin.
Sen de haklısın, neden çünkü öncesinde dolmuşsun, öncesinde yaşanmış olumsuzluklar var görümcenle. Öyle olmasa bence hep birlikte yemek, içmek sana da güzel gelebilirdi.
Bu arada ben bir anne olarak düşünüyorum da, oğlum ve gelinim benim evimde mangal yapacak, o arada kızım arayacak ve geleceğini söyleyecek. Oğlum da diyecek ki "et yetmez, kimse doymaz".. Çok öfkelenirdim, kardeş bunlar yahu.. Bir d ek.valideniz ne desin "et yetmezmiş, gelmeyin" mi desin??[/QUO
ben sizin gibi düşünen anneleri anlamıyorum öfkelenek bir durum yokki..eşim annesine anne et az bize kadar aldım ablamlarda gelirse kimse doymaz bu etle demiş...artı sonradan et aldığımızıda farz edelim e mangalı tekrar tekrar yakmak zorundamı benim kocam et az diye ateşide az tutmuş o ateşle 8 kişilik et pişmez .pişirebilmek için o mangalın üzerine bir sürü daha kömür atmak lazım bir süre daha yaklaşık yarım saat daha bekleyeceksin ateş olacak okadar eti pişirmek ayrıca 1 saat fazladan sürecek biz açlıktan gebericez bekle babam bekleonun yerine bir anne olarak şunu diyebilirdi kızım kardeşin yaktı mangalı ama ateş az yetişmez bu saatten sonra yarın tekrar yakalım ben söylerim ateşi çok tutarız rahat olur diye..benim eşim işten gelmiş yorgunluktan geberiyor yiyeceği 2 parça et zaten, mangalıda o üstüyle başıyla yakmak zorunda kalmış saat olmuş 8 adam aç zaten...iki laf söyledi diye annesi çok öflenecek yok öyle şey...neden kızına diyemiyor kızım siz kalabalıksınız yarında sizin için yakarız diye...benimde erkek kardeşim var nişanlı yakında evlenecek bende görümceyim yapmayın allahaşkına benim kardeşim anneme et az diycek annemde öfkelenek direk beni arar kızım siz bu akşam gelmeyin et azmış yarın yaparız der ne var yani bunda allahallah..böyle bir durmdada oturup küssem o benim bencilliğim şımarıklığım olur
birşey daha eklemek istiyorum seyrek olarak birarada yemek yediğimiz zaman olsa 1 saat değil 3 saatte beklerim ve hoşgörürüm aman kırk yılda bir diye.. ama bunlar haftanın 3 günü bahçede mangal yakıyorlar birtansindede gelmesin efendim incilerimi dökülür .her geldiğinde keyfini yapıyoruz birindede o bizim keyfimizi yapsın bi rahat versin..her yemeği burnmuzdan getiriyor zaten yok kocamı bekleyin oda gelsin,yok benim kızıma şurasından ayırın vıy vıy vıy görümceyse görümce kardeşse kardeş şımarıklığın lüzumu yok..anneler kızlarını bu kadar pamuk helva yapmasınlae bende annemin bitanecik kızıyım kimseye mıy mıy yapmadım bu zamana kadar kardeşimlede bir sorun olursa ve kardeşim haklıysa annem bana kızar sen topla kendini büyüksün sen örnek olacaksın onlara der
[QUOTE=
ben sizin gibi düşünen anneleri anlamıyorum öfkelenek bir durum yokki..eşim annesine anne et az bize kadar aldım ablamlarda gelirse kimse doymaz bu etle demiş...artı sonradan et aldığımızıda farz edelim e mangalı tekrar tekrar yakmak zorundamı benim kocam et az diye ateşide az tutmuş o ateşle 8 kişilik et pişmez .pişirebilmek için o mangalın üzerine bir sürü daha kömür atmak lazım bir süre daha yaklaşık yarım saat daha bekleyeceksin ateş olacak okadar eti pişirmek ayrıca 1 saat fazladan sürecek biz açlıktan gebericez bekle babam bekleonun yerine bir anne olarak şunu diyebilirdi kızım kardeşin yaktı mangalı ama ateş az yetişmez bu saatten sonra yarın tekrar yakalım ben söylerim ateşi çok tutarız rahat olur diye..
Kardeşlikte bir yere kadar cnm.Ne alaka kardeşler diye hep bonkör taraf eşiniz mi olacak yok öyle yağma.Zaten ablası biraz tok gözlü olsa eşiniz kıyamaz kendi arar çağırır üstüne bi kilo daha et alır.Ne etmiş yahuMangalı çok seven alır kendi pişiirir kendi yer.Cümbür cemat yenecek diye bi kayde yok görümceyi sırf kaynananızın gönlü olsun diye zırt pırt doyuracak halinizde yok..Kocasının eli ayağı tutmuyor mu?Kocası yapsın çoluğuna çocuğuna madem..Çok komik.Hep bana röp bana olmaz ki.Kardeşliğe sığınıp doyma mücadelesi açık gözlülük çok komik ve itici..
Ben arkadaşın diğer konularını da okudum.
Eltisi "başkasına aşık" diye dedikodu yapmış konu sahibesi hakkında.
K.validesi, oğluna ve gelinine ( konu sahibine yani) "işinize gelmiyorsa s... gidin" diye bir yorum da bulunmuş.
Yani genel olarak arkadaşın eşinin ailesi kendi aralarında bu tür çirkin konuşmalara alışkın ve kanıksamış durumda olabilirler.
Bizim ailede de zaman zaman kırgınlıklar yaşanır, ama inan kimse kimseye "et az, siz yarın gelin" demez. Asla olmaz böyle bişey. Benim annem ve k.validem bana böyle birşey söylese, ben çok incinirdim.
Çağrılmadan gitmem, tesadüfen gittiğimde mangal yakıldığını görürsem veya ben tesadüfen aramış ve mecburiyetten davet edilmişsem etimi de alır giderim. Biizim ailde hiç kimse de "ooh hazır mangal, hadi gidip faydalanalım" diye düşünmez.
Eşin yorulmuşsa, "yoruldum, sen devam ediver" der, enişte bey devam eder. Et az ise, ya k.pederin gider, et alır, takviye yapar, ya görümce hanıma "gelirken et getirin kızım" der k.valide. Bunları diyemezsen eğer, dolar dolar en sonunda "sana kemik ayırdık, git ye" diye patlarsın.
Ama lütfen bir anneden kızına "yok kızım siz yarın gelin, kömür bitti, et az" demesini beklemeyin. Sen olsan evladına diyebilir misin böyle bişey?
İşte sorunlar hep bu yüzden çıkıyor, insanlar karşısındakinin gözünden bakamıyor olaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?