Gülsem mi ağlasam mı?

Totomel annen ve sen doğru olanı yapıyorsunuz.Tok gözlü olmak gerek hayatta.Kimseyle yarış yapmamak gerek.En iyisi ya mangal defterini eşinle birlikte gerçekleştir yada tümden kapat ama kesinlikle cümbüş şeklinde moreliniz bozulacaksa yapmayın böyle bir aktiviteyi.

Bence etin azlığı problem değil. Etin yanına bir pilav, makarna bişey yapıverirsin, herkes doyar. Veya görümce hanımı ikaz edersin, gelirken et getirmesini söylersin. Tabi görümce bunu söyletmeden düşünmeli, orası ayrı. Veya ne olacak ki, gidip 1 kilo daha et alıverin.
Sen de haklısın, neden çünkü öncesinde dolmuşsun, öncesinde yaşanmış olumsuzluklar var görümcenle. Öyle olmasa bence hep birlikte yemek, içmek sana da güzel gelebilirdi.

Bu arada ben bir anne olarak düşünüyorum da, oğlum ve gelinim benim evimde mangal yapacak, o arada kızım arayacak ve geleceğini söyleyecek. Oğlum da diyecek ki "et yetmez, kimse doymaz".. Çok öfkelenirdim, kardeş bunlar yahu.. Bir d ek.valideniz ne desin "et yetmezmiş, gelmeyin" mi desin??

çok çok çok haklısın arkadaşım bende aynen senin ibi düşünüyorum..eltimle görüşmüyorum ama görümcem arayıp davet etmeden çaya bile gitmem eşim çok isterse gidelim diye ara sor müsaitlermi derim..eşime muhakkak aratırım işi varsada asla gitmem..yemeğe gitmek içinde kimseyi arayamam ben. size yemeğe gelicez diye..yemek için ev sahibinin daveti beklenmeli bence.işi olabilir,evi dağınık olabilir,yada yemeği az olabilir karşımdakini düşünürüm..

Kalabalık ailelerde bu tip açıkgözlü davranışlar hep oluyor aslında.
Biri bizi (ki iki kişiyiz) mangala davet ettiğinde.. Mesela mangal da et mi yapıyorlar bizde kanat alıp gideriz.
Davet edilen yere bile eli boş gidilmezken,kendini zorla davet ettirmek..
Her aksiyona dahil olma derdine düşmek bunlar çok can sıkıcı..
Evet o görümce o evin kızı o zaman annesine diyecek ki..
'anne totomellerle mangal yapacağınız zaman bize de haber verin bende köftemi alıp geleyim hep birlikte zevkle yiyelim."
ki bunu bile yapmak şık değil bence ama hadi bunu yapsın.
her ailede böyle akıllılar vardır.
ayy benim çocuklarım doysun,ayy benim çocuklarım tatsın..
neden olur bu aç gözlülük bilmem.
normalde gözüne batmayacağı şeyler insanın böyle kimseler yüzünden batar.

Katılıyorum.Her kadın kardeşte olsa o lafı kaldıramaz.Şahsen ben ortalığı toza dumana katabilirdim çok çok ağır bir kelime.Dediğiniz gibi görümcenin tavır almaması alışık olduğu içindir bu tarz cümlelere.Bende o laftan çok görümcenin biz kokusuylada doyarız tavrına şok oldum.

önceki konularını bilmem ama
eşinin şu lafı etmesi ne kadar ayıp.
bi kere o kızkardeşi bacı sı yaa
benim erkek kardeşim eşinin yanında böyle bi laf edecek kalbim çokçok kırılır.
pes kınıyorummmm eşini olafı edeen eşine ikazda bulunmayan senideee

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…