• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün geçmiyor ki buraya ailemle ilgili bir konu acmayayim

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.871
14.082
248
29
Arkadaşlar sorun gene ailemin beni insandan saymaması. Her aradıklarında mutlaka sinirlendiriyorlar. Öğretmenlik mülakatım olacak. Şehir değişikliği yaptığım için eskiden oturduğum şehirde olacak buraya 3-5 saat arası değişiyor mesafe. Otobüsüne göre. Bugün aradılar mülakatın ne zaman diye sordu babamla annem dedim işte şu tarihte 1 gün önceden gidersin abinde kalırsın di mi dediler.Hayır sabahtan biner giderim dedim. Mülakatım
öğleden sonra çünkü saat 13.30 da , ben buradan 7 de binsem 12 de orada olsam taksi bulamasam dolmuşla gitsem bile yetisirim her türlü. Otogarla okul yakın semtlerde çünkü. Bizimkiler başladı işten izin al demeye ya diyorum izin alamam vermezler (izin alırım ama almak istemiyorum ücret kesintisi oluyor) iş çıkışı bin o zaman dediler işten 7ye doğru çıkıyorum en yakın otobüs saat 10 da eee evden otogara gitmek için taksi kullanacağım mecbur. Gecenin köründe orada olsam oradan tekrar taksiye binip abimin evine gitsem birsürü masraf. Ve yolda ikide bir beni darlayacaklar neredesin binerken haber ver inerken haber ver şöyle yap böyle yap. Neyse diyor ki bunun şakası olmaz illa bir gün önceden bin git. Ya ben kendimi sizden daha çok düşünüyorum dedim. En sonda dedi ki kendin mi gideceksin kardeşinle mi gideceksin ? Orada çıldırdım ya 25 yaşındayım eskiden oturduğum semtte sınava gireceğim kardeşim ne alaka ? Hani desem ki arabası falan var o yüzden diyorlar yok. Ben kendi başımın çaresine bakamam Diye diyorlar. Kendim giderim kardeşim ne alaka dedim Keşke bana söylemeseydin diyo bir de babam ya hem kendileri soruyor irdeliyor hem de cevabı beğenmeyince keşke söylemeseydin oluyor. Bir de gıcık olduğum başka bir şey tam kapanmada maaş alamadık malum bunu da daha önce 2 kere sordu çalışmadığını günlerin ücretini alabilecek misiniz diye hayır dedim. Bugün tekrar sordu. Sanki inadına inadına soruyor gibi geliyor

Ben herhangi bir kötü niyet görmedim doğrusu
Siz acaba genel doldunuz da o yüzden mi artık tepkilisiniz her şeye?
Klasik ailelerin hepsi işini garantiye almanı, tek olmamanı, haber vermeni ister bir yere varana kadar.
Bunları külfet olarak görmez yani genelde insanlar
Aksine endişelenmesinler diye onlardan önce sen yaparsın

Sorun sizde hanımefendi. Aileniz sizi düşünüyor, sizi seviyor yanınızda kalmanızı istiyorlar, nedir böyle her gün her gün onlar hakkında bu konular? yok para gönderdi, yok ısrar ettiler. Aile bu, biz Türküz bu kanımızda var yabancılar 18 yaşından sonra salıveriyorlar ama biz öyle değiliz işte evlat ne yapsınlar, aileniz hayatta olduğu için önce şükredin. İnşAllah atanırsınız ne diyeyim ben artık

Ben herhangi bir kötü niyet görmedim doğrusu
Siz acaba genel doldunuz da o yüzden mi artık tepkilisiniz her şeye?
Klasik ailelerin hepsi işini garantiye almanı, tek olmamanı, haber vermeni ister bir yere varana kadar.
Bunları külfet olarak görmez yani genelde insanlar
Aksine endişelenmesinler diye onlardan önce sen yaparsın
Ya bir yere gideceğim kardeşinle git sen bilmezsin, sen yapamazsın. Sürekli kendi planımı kendi istediğim gibi yapamacagimi onların istediği gibi yapmamı onların benden daha çok düşündüğünü söylüyorlar. En basitinsen eve çıkacağım kardeşlerinle konuştun mu abinden izin aldın mı

Ailenizin ataerkil bir yapıda olmasına,abinize hizmet etmenizi istemesine karşıydım ve doğru bulmuyordum.
Fakat bu konuda sizin mülakata yetişmeme ihtimalinizden korkan bir aile gördüm

benim de ailem bana sorar indin m bindin mi diye hani bunda sıkıntı göremedim
Masraf olacak demişsiniz ailenizden o masraf kısmını isteyebilirsiniz
Bir şeyi 200 kez de soruyorlar sıkıldıysam net oluyorum.

şuan sapla saman birbirine karışıyor gibi ailenizin ataerkil olması kız erkek çocuk ayrımı yapması siz de bir savunma sistemi yaratmış

ha darlıyorlarsa hayır der geçersiniz
Daha net sınırlar koyarsınız
Açtığınız konuların çözümü hep aynı...

sapla samanı karıştırmayın
Şu çatışma ergenlikteki yaşadığım çatışma, ailelerin de çok korumacı olması kötü ama burada direkt sizin kişisel alanınıza bir saygısızlık göremedim

en kötüsü hı hı der geçersin

Ya bir yere gideceğim kardeşinle git sen bilmezsin, sen yapamazsın. Sürekli kendi planımı kendi istediğim gibi yapamacagimi onların istediği gibi yapmamı onların benden daha çok düşündüğünü söylüyorlar. En basitinsen eve çıkacağım kardeşlerinle konuştun mu abinden izin aldın mı
Abinden izin aldın mı kısmında haklısınız da
Gerçekten çoğu ailede önemli bir şey yapılacaksa kimse tek başına git demez
Hatta tek git dense asıl ben rahatsız olurum mesela niye destek olmak, yanımda olmak istemediler diye
Ailenizin her dediğinden rahatsız olacak, her şeyleri gözünüze batacak durumdaysanız görüşmeyin en iyisi
En azından kafanız rahatlar
İstediğiniz saatte gider döner kimseye haber vermemiş olursunuz
Özgür olursunuz sonunda

Normal şartlarda bunlar seni düşündükleri, sevdikleri için de ama artık bu durum bir birey olduğunu kabullenememektende ileri geliyor. Şey zannediyorlar biz bunu koruduk kolladık büyüttük ama yok yok büyümedi hala korumalıyız kendisi karar veremez biz karar veririz kendisi gidemez biz götürelim kafasında oluyorlar.

Ancak canım burada son dakika gitmen gerçekten sıkıntılı olabilir bu konuda ailenin fikrine hak verdim tabiiki kardeşini yanında promosyon olarak yollamaları saçma ama erken gitmeni istemeleri normal.

Alenizin sizi insandan saymamasi gibi bir durum hani? Ergen gibi tepkiler vermeyi birakin ve olgunlukla yorumlayin olanlari bence.

Bana kalirsa da bir gun onceden gidin. Yolda bir aksilik oldu ve yetisemediniz diyelim. Niye heba olsun ki mulakatiniz? Aileniz de bunun kaygisiyla oneri sunmus zaten.

Neden evde herkes her konuda kardeslerinizin bile sizden daha becerekli ve kabiliyetli oldugunu dusunuyor ki ?
Bu ön yargınin sebebi ne acaba

Dunyanın obur ucuna dahı gıdebılırsın
Zekı bır hanımsın
Iste anne babaların gozunde evlatlarının hep korumaya ıhtıyacı var
Zaten hayatınızı kendınız ıdame ettırıyorsunuzkı
Sıkıntı yapmayın
Aynı evde olmak zor olabılırdı

Ailenizin ataerkil bir yapıda olmasına,abinize hizmet etmenizi istemesine karşıydım ve doğru bulmuyordum.
Fakat bu konuda sizin mülakata yetişmeme ihtimalinizden korkan bir aile gördüm

benim de ailem bana sorar indin m bindin mi diye hani bunda sıkıntı göremedim
Masraf olacak demişsiniz ailenizden o masraf kısmını isteyebilirsiniz
Bir şeyi 200 kez de soruyorlar sıkıldıysam net oluyorum.
Ya inanın mesele sadece indim mi bindin mi olmuyor ya da inerken binerken haber ver olmuyor sürekli akıl verme sürekli arama. Bir de başka şey olsa sormaz ama olumsuz bir şey yaşayınca on defa sorar.
Neden evde herkes her konuda kardeslerinizin bile sizden daha becerekli ve kabiliyetli oldugunu dusunuyor ki ?. Bu önyargınin sebebi ne acaba
Ya ben başıma kötü ne gelirse gelsin yansitmadım anlatmadım nazlanmadım yardım istemedim. Her şey iyiymiş hoşmuş yolundaymış gibi yansıttım ondan galiba. Çünkü benim yaşadığım en ufak bir olumsuzluğu devlet meselesi yapıyorlar Bir de ben kızım diye bana bazı şeyleri yapmam için destek verilmedi mesela kardeşim yurt dışına gitsin diye herkes her imkanı kullan diye destek oldu ben sadece yurt dışı projeleri olan bir dernekte görev yaptım diye isitmedigim laf kalmadı.

Karamela senin konularini ilk veya tek okuyan anlayamaz. Senin ki dolmuşluk bikmislik çünkü. Birey olarak kabul gormeme , saygı görmeme vb.
Bakın sorun burada tam birey olarak kabul görülmem kısmım benim için de önemli ama aileler daha farklı bakıyor

ki o bu konuda çok çok çok zorlandığı için şuan bu kadar savunmacı davranıyor
halbuki çoğu aile sorar
Benimkiler de sorar

hı hı der geçerim kendi istediğimi yaparım.
Ya da sert olurum net olurum

ama bu bu kadar sinirlenecek konu değil

bir konuda insan ne kadar zorlanırsa kendisi için o kadar karmaşık hale getiriyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin konu actıgını görünce aynı başlıktaki yazdıgını ben düşündüm :)
Bir kac konunu okudum senin. Hepsının toplam sonucu ( sadece konunun ıcerıklerıne bakarak) sen haksızsın diyorum 🤔 Ailen ne yapsa sana yaranamıyor ki 🤷‍♀️ ne guzel senin sınav heycanını paylasan bir ailen var 🙂 umurlarında olmayabilirdi ne yerse yesin bizene diyebilirlerdi ama demiyorlar sen evlatlarısın ve onlar için degerlisin. Onlar seni sayıyorlar yazık ya bir kerede sen onlara deger ver.

Alenizin sizi insandan saymamasi gibi bir durum hani? Ergen gibi tepkiler vermeyi birakin ve olgunlukla yorumlayin olanlari bence.

Bana kalirsa da bir gun onceden gidin. Yolda bir aksilik oldu ve yetisemediniz diyelim. Niye heba olsun ki mulakatiniz? Aileniz de bunun kaygisiyla oneri sunmus zaten.
Ben zaten sabah erkenden otobüse bineceğim bir aksilik olursa diye 5-6 gibi.

Klasik aile refleksi,kotu niyetli degil.Senin yertersiz oldugunu yada kendi basina hareket edemeyecegini dusundukleri icin degil iclerini rahatlatmak,senin guvende oldugunu hisstmek icin bu sekilde davraniyorlar.Belki fazlaca korumaci ama niyet konusunda bir problem yok bence.Zamanla alisacaklar hatta meslege basladiginda telefonla aramalari bile belirli bir bicimde azalma gosterebilir gibime geliyor.

Klasik aile refleksi,kotu niyetli degil.Senin yertersiz oldugunu yada kendi basina hareket edemeyecegini dusundukleri icin degil iclerini rahatlatmak,senin guvende oldugunu hisstmek icin bu sekilde davraniyorlar.Belki fazlaca korumaci ama niyet konusunda bir problem yok bence.Zamanla alisacaklar hatta meslege basladiginda telefonla aramalari bile belirli bir bicimde azalma gosterebilir gibime geliyor.
Ben zaten şu an çalışıyorum azalmadı arttı maalesef.

Ya inanın mesele sadece indim mi bindin mi olmuyor ya da inerken binerken haber ver olmuyor sürekli akıl verme sürekli arama. Bir de başka şey olsa sormaz ama olumsuz bir şey yaşayınca on defa sorar.

Ya ben başıma kötü ne gelirse gelsin yansitmadım anlatmadım nazlanmadım yardım istemedim. Her şey iyiymiş hoşmuş yolundaymış gibi yansıttım ondan galiba. Çünkü benim yaşadığım en ufak bir olumsuzluğu devlet meselesi yapıyorlar Bir de ben kızım diye bana bazı şeyleri yapmam için destek verilmedi mesela kardeşim yurt dışına gitsin diye herkes her imkanı kullan diye destek oldu ben sadece yurt dışı projeleri olan bir dernekte görev yaptım diye isitmedigim laf kalmadı.
Ya sizin aileniz kız erkek ayrımı yapıyor onu biliyorum
Bu tamamen saçmalık
Ama bu konu farklı bence artık hani her ailenin yapacağı durum bile sizi yoruyor

Bunda devlet meselesi edilecek bir konu yok bu insanlar değişmeyecek
bu cepte dimi?

iki seçenek var hı hı der geçer kendi isteklerini yaparsın ya da bir daha görüşmezsiniz

Ben de sizle aynı kuşaktanım özgürüm baya
Bazen çok sert olduğum da oldu bazen hı hı tamam diyip kendi istediklerimi yaptığım da...

Az seçenekli konuları böyle büyütmeyin

Ailem beni insan saymaması demişsiniz ama saymamak böyle olmuyor yalnız anlatayım size.. küçükken anlamamıştım ama büyüdükçe ailemn abime daha düşkün olduğunu gördüm sebebi erkek evlat ataerkil toplum malım varlığım her şey erkek evlatta olması kredi mi çekilecek aman oğlum sen çekme para mı lazım aman oğlum dur hep böyle ben ne yaparsam yapayım kimse yardım etmedi hatta istedim ben yapamam oldu tek başıma hallettim her şeyimi . Abim evlendi yenge hnm ( hnm diyorum bazı şeyler yaşandı) ev kızı oldu ben en basından beri el kızıydım hiç bir konu da hastalık maddi manevi yanımda olmadılar . Evlendim komşu yardıma geldi ama ailem yoktu yenge hnm ne isterse oldu benm istediklerimi istedi anında oldu 2 yegenm var 1i kız 1i erkek şimdi kız yegenm ailem tarafından dışlanıyor yenge hnm şikayet edip duruyor bana yaşattıklarını kızında yaşıyor şuan. Kötü düşünmüyorum onlar benm yeğenlerim ben çocukların bi suçu yok dedim ve ikisine de eşit davrandım davranırım da . Eve bir şey alınırdı klasik buyuk yada küçük bir tek benm hbrim olmazdı :) dışlanmak sayılmamak budur..

Sizin aileniz sadece biraz fazla düşkün hepsi bu bu da sizi boğmuş. Bence durumu karşınıza alıp anlatabilirsiniz.

Back
X