- 16 Ocak 2011
- 4.493
- 4.528
- 333
- Konu Sahibi EndoplazmikSeyyahikulum
-
merhaba arkadaşlar
Bazı şeyleri kimseye anlatamamak çok zor birşeymiş ki ben dışarıya çok dönük bir insanımdır. Herkese derdimi anlatabilirdim ki, artık kimseye nişanlımla ve kendimle ilgili birşeyi anlatamıyorum.
Şuan bir patlama noktasındayım. Kısaca biz 3.5 seneden beri görüşüyorduk, okurken çıkmaya başladık..o zaman herşey laylaylomdu,güzeldi,para olduğunda olduğu gibi harcardık. Hiç ileriyi düşünmezdik, nişanlımda BESYO antrenörlük mezunu, birsürü branşı var. gel zaman git zaman artık ben iyi kariyeri olan bir işe girdim, sevgilim kısa dönem askere gitti geldi biryerde futbol oynamaya başladı. Çok iyi bi para aldı ve biz nişan yapmaya karar verdik. Geçen Ocak ayındada nişanlandık, bir okulda öğretmenlikte yapmaya başladı. Ancak şuan dönem bitti, şimdide yaz okulu futbol okulunu çalıştıracak. Devamlı bir şeyler buluyor, boşta kalmıyor ancak kalıcı bir şeyi yok garantisi yok..Ve biz başka şehirlerdeyiz, ben cumadan gelip pzt geri dönüyorum, ben artık birşeylerin olmasını istiyorum yani kalıcı bir işe girip artık düzenimizi kurmak istiyorum.
Ancak aileside çok sorumsuz, annesi kanserdi çok şükür kurtuldu, devletten emekliler, 3 aylıklarını alıp ilk aydan fuzulü bir şekilde harcıyorrlar, diğer iki ay nişanlım para veriyor haliyle nişanlımın elinde hiç para kalmıyor, babası deseniz yiğenine sanki çok zenginlermiş gibi bisürü para gönderiyor, bizi düşünüpte kenara 5 kuruş para ayıran yok, herşeyi anladığım kadarıyla nişanlım yapacak zannediyorlar, böyle bir durumda bırakın para biriktirmeyi çoğu zaman dışarı çıkmıyoruz parası olmadığı için, banada ödettirmek istemiyor..ben dışarıya çıkmaktan geçtim, yeterki düzenli bir işi olsun devlete girebilme şansı var burada bir sınava çalışmadan girdi, yeterli puanı alamadığı için bi 6 ay daha en az beklemek zorundayız...inanın etrafımda nişanlanan arkadaşlarım var maddi durumları olmasada gidip kredi çekip kıza çok güzel şeyler yapıyorlar..ama benim içimde kalan çok şey oldu...
bu belirsizlik berbat birşey, birşeyler yap artık dediğim anda bana sinirlenmeye başlıyor, ben zaten senin yanına gelmeye çalışıyorum, kendi hedeflerimden vazgeçiyorum sen hala bana bunu diyosun diyor...ama bu gidişle benim yanımada gelemeyecek, orda burada garantisi olmadan çalışajak, boşa kürek çekecek, ailesine para konusunda yine yardım edecek ve biz hep 2. planda olacağız...bütün herşeye hevesim gitti, ufak tefek işte çatal bıçak takımı alayım diyorum aman niye alacaksam diyorum.. gitgide soğuyorum ailesinden de, geçen konuşuyoruz, ben kredi çekicem düğün için dedi, eşyaları zaten beraber alıcaz, bütün masraf otomatikman direk bize kalacak zaten, aileside 3 5 kuruş yardımcı olur tabii, bende isyan ettim ya annenler çeksin krediyide dedim zaten eşyaları biz ödücez dedim, ki bnm ailem herşeye el atar asla kenarada çekilmezler...yok annem hasta işte zor öderler bilmemne, bende birtek şey istiyorum dedim, abartılı olmasın ama düğünümüde bizahmet annenler yapsın dedim...bozuldu ne diosun ne demek bi zahmet fln onlar zaten ellerinden geleni yaparlar dedi..ama ben inanmıyorum artık hiçbirşey yapacaklarına ve beklemekten inanın çok yoruldum, hergeçen gün bu rahatlıkları yüzünden gitgide uzaklaşıyorum, tamam paraları olmaz hiç önemli değil ama parası olupta fuzülü yere sorumsuzca harcayıp, ötesini düşünmedikleri için çok kızıyorum. Köşede biriktirdikleri 5 kuruşları yok, düğün için piyango çıkacak heralde onu bekliyorlar!!
bende memur çocuğuyum ve bugüne kadar annem babam herşeyi kendi kendilerine yaptılar, yettiler kendilerine şimdi annem çok üzülüyor benim için, daha buraya yazamadığım o kadar çok tavır varki acaba 4 senenin hatrına mı bu ilişkiye devam ediyorum diyorum, bazende onsuz yapamaycağımı düşünüyorum... artık kırılma noktasındayım iyi değilim arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum...okuduğunuz için teşekkür ederim
ben herşeyi alırım, hiç te gocunmam bu durumdan ama 4 senedir evli olan ablasına hala yeni evliymiş gibi eksiği olmadığı halde lüks hediyeler alınıp gönderilirse, insanın gözüne batmaya başlıyor..özel okulda okuyan yiğeninede babasının para göndermesi çabası, ama bize gelince tüh tüh ne yapıcaz biz demeler, anlatmadığım çok şey var...Erkek arkadaşınız/nişanlınızın düzenli işi olmasa da gayretli maşallah boş oturmuyor anladığım kadarıyla. Ailesi sorumsuzsa sorumsuzdur. Şuanda oğullarının yardımıyla geciniyor olabilirler cünkü onlara bu güveni o vermiştir. Neden ısrarla onlar birsey yapsın, bi zahmet düğün yapsın istiyorsunuz ki? İkinizin de gücü var, kendiniz alın kendiniz satın kendiniz yapın düğünü....
Aileleri karıştırmayın.
ben herşeyi alırım, hiç te gocunmam bu durumdan ama 4 senedir evli olan ablasına hala yeni evliymiş gibi eksiği olmadığı halde lüks hediyeler alınıp gönderilirse, insanın gözüne batmaya başlıyor..özel okulda okuyan yiğeninede babasının para göndermesi çabası, ama bize gelince tüh tüh ne yapıcaz biz demeler, anlatmadığım çok şey var...
para asla benim 1.planımla olmadı olmazda, nişanlım çalışkandır evet ama yeri geliyor çok para alıyor, yeri geliyor hiç para alamadığı zamanlar oluyor, biz neye güvenipte bu borcun altına gireceğiz bilmiyorum..patladım patlayacağım artık
gerçekten sevdiğimi düşünüyorum, çünkü o kadar engelden geçtikki, o kadar çıkmaz yolları çıkar yaptıkki, ayrılsak çoktan ayrılırdık diye düşünüyorum, bu sevgi için çok emek harcadık ama işin içine sevgi çok var ama mantıkta devreye girmeye başladığında işte bazı şeyleri görmeye başlıyorsunuz...inanaın kafam acaip karışık...Burda genelde evlenene kadar hiçbirşeyi görmüyordu arkadaşların gözü nişanlılarından başka.
Neyse ki siz enine boyuna düşünüyorsunuz.
Ben de aynı şeyi soracağım size.
Nişanlınızı gerçekten ve heşeyden çok seviyor musunuz
inşallah tatlım ben yazdıktan sonra senin konunu okudum ve şok oldum benden başkada benzer durumları varmış dedim ve ne yapacağımı bilmiyorum, sabrediyorum susuyorum ama artık patlama noktasındayım bir adım atılmazsa artık ne yapacağımı bilmez durumdayım..Canım durumlarımız çok benzer,Allah yardımcımız olsun inşallah sağlıklı kararlar alırız.
Aileleri biraz adam olsaydı evlatları da belki biraz daha olgun olurdu ama böyle varsayımlarla olmuyor tabiiki,
Şükredelim ki bizim ailelerimiz arkamızda,onlar olmasaydı çok daha zor olurdu
gerçekten sevdiğimi düşünüyorum, çünkü o kadar engelden geçtikki, o kadar çıkmaz yolları çıkar yaptıkki, ayrılsak çoktan ayrılırdık diye düşünüyorum, bu sevgi için çok emek harcadık ama işin içine sevgi çok var ama mantıkta devreye girmeye başladığında işte bazı şeyleri görmeye başlıyorsunuz...inanaın kafam acaip karışık...
nişanlımın olduğu şehir büyük şehir evet orada işsiz kalmaz, spor alanı çok geniş elinde birsürü branşı var, ama bnm olduğum şehir kçük ve yükselme ihtimali çok zor...oyüzden hiçbirşey için zorlayamıyorumda, benimde büyükşehire gelebilmem en az 4 5 senemi alacak...senin için kendi hedeflerimden vazgeçiyorum demiş ya ben oraya takıldım, gerçekten böyle düşünüyorsa bu aranızda çok problem olabilir
zaten ailesinin bişey yapamayacağı aşikar, anlattığına göre ekonomik açıdan rahat değiller, 3 aylıkla ne olabilir ki
bence burda iş nişanlına düşüyor, ailesine yardım etsin tabiiki de ailesi de başkalarınada verecek kadar savurmasın ona göre yardım etsin yani, kalanıda biriktirsin
bence büyük şehirdeyseniz nişanlın işsiz kalmaz, garantili iş dediğin memuriyetse, onu beklerseniz, daha çok bekleyebilirsiniz ona güvenmeyin yani
ne bileyim siz birbirinize uygunmusunuz gerçekten ben pek o enerjiyi alamadım ya
sizdede güya paravar ama bırakmıyolarki siz kullanasınız, ya krediyi çekince ödemesi kolay zannediolar heralde, iki ödemeyince haciz memurları kapına dadanıyor hemen...çok benzer şekilde yaşıyorum bende
bizde 4 yıldır beraberiz ailesi çok sorumsuz 2 yıl önce ev aldılar kredi ile üstelik lüks bir ev
ve babası memur
erkek arkadaşım onu ödüyor,eğitim kredisini ödüyor
kenarda 5 kuruşumuz yok maaşı iyi olmasına rağmen
ve sürekli daha fazlasını istiyorlar
geçen hafta 5 bin liraya oturma grubu almışlar
yine ödeyen erkek arkadaşım
ve bu sorunlar bizi çok yıprattı başta hep tartıştık ama artık tartışmaktanda vazgeçtim
artık evlilikten düğünden konuşamaz hale geldik
kredi çek düğün yap diyor babası
(abinde biraz yardım etsin demek yok)
birde geçen gün tel açmış abine bir araba alsak iyi olur
beterin beteri var anlayacağın
inşallah tatlım ben yazdıktan sonra senin konunu okudum ve şok oldum benden başkada benzer durumları varmış dedim ve ne yapacağımı bilmiyorum, sabrediyorum susuyorum ama artık patlama noktasındayım bir adım atılmazsa artık ne yapacağımı bilmez durumdayım..
ailesini seviyorum ancak bu tavırları gördükçe soğuyorum..
nişanlımın ablasına eniştesi ne nişan bohçası yapmış nede ona takılan altınları kıza vermiş, ben adet bilmem etmem sayelerinde adetleri iyice öğrendim..bana nişan bohçası getirdiler paketlerken eniştesinin nasıl bozulduğundan tutunda nişanda nişanlıma takılan altınlarıda bana verince nasıl kırmızıolduğundan bahsediyorlar...bunu onlara göstermelik içinmi yaptılar yoksa benim içinmi...işte böyle böyle düşünüyorum çok şeyi...
bizimkiler çok iyi çok güzel anlaştılar ancak, işte bu laflar sözler çıktıkça, annemde çoğu şeyden rahatsız olmaya başladı artık..ben anneme doğru düzgün birşey anlatmıyorum kendisi diyor, hala sizin düğünü düşüneceğine neden hala ablasına birşeyler alıyor diyor, ya bize ters gelen birkaç durum daha oldu..yani kimse 4 4lük uyamaz o ayrı mesele ama öyle absürd şeyler olmaya başladıki şaşıp kalıyoruz, bunları gördükçe ailesinden soğuyorum, buda nişanlım hakkındaki hislere etki ediyor olabilir...off off o yüzden senin durum bence daha iyi en azından birşeyleri göstermelik yapmıyorlar, hiç yapmıyorlar..Bohçam bile yok,ailesinden bi Allah'ın kulu da bunlar napıyo diye arayıp sormadı,gerçi benim durumumda olmak mı iyidir senin durumun mu onu da bilemiyorum. benim de kafam karmakarışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?